- One mobilszolgáltatások
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic V2 - origami
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoltyyy
senior tag
válasz Maranello74 #84 üzenetére
-
-
Burt1793
veterán
válasz Maranello74 #86 üzenetére
Igen, ott van a kínai autó, 10 éves technikával, másolt külsővel/belsővel. Olcsón. Szervizelni is lehet a topikon keresztül.
-
virkir
veterán
válasz Maranello74 #84 üzenetére
Nagyrészt igaza volt topiktársunknak a konzumidiotizmussal, csak a konzumban tévedett.
"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
virkir
veterán
Nesztek nulla értékű brand höhö... L
-
Maranello74
aktív tag
válasz #95590400 #73 üzenetére
Egy igazi konzumidióta biztosan nem venne Note 4-et mert rétegtermék ellenben egy szifont minden további nélkül.
Az, hogy valaki egy ismeretlen személyt egy kijelentése muatt bekategorizál szintén egyfajta idióta jelzővel illethető(persze nem a konzumra gondolok) de nem biztos, hogy érdemes.[ Szerkesztve ]
-
Maranello74
aktív tag
válasz #95590400 #73 üzenetére
Ami nem elég jó az nem elég jó. Ne akarjátok már megmagyarázni, hogy tévedésből van ekkora árkülönbség a kinai szarok és a nagy márkák között. (és ti rájöttetek a nagy titokra, hogy a samsung apple stb csak csomagolócégek akik gyakorlatilag ugyanazt a féligkész, félig lopott garancia nélküli gagyit árulják csak celofánba csomagolva )
-
törölt tag
sőt, oda és vissza, mint a hobbit.
bár szerintem csak eddig ezzel vagyok a legelégedettebb.
de ez független attól, hogy megérzésem szerint (a hangok súgták a fejemben, bocsi) a pénztárcám vastagsága nincs fordított arányban a képességeimmel, és nem egy bányászló látóterével törtetek bele a világba.
"Nem a munkád vagy... és nem is a bankbetéted! Nem a kocsid vagy és nem a tárcád tartalma! Nem egy menő ruha vagy!"
végére akkor illesszük a telefonunkat is.
a folytatását akár meg is lehet keresni az idézetnek. úgy célzásként. bár érzésem szerint már ez is előfordulhat, hogy meghaladja egyesek képességeit, a dolog mondanivalójának - ami megint csak független a telefonomtól - megértése pedig lehet, hogy fényévekre fog tőle esni, egy messzi, messzi galaxisban.
ma ilyen filmes idézet napom van.[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
törölt tag
-
veterán
-
johnny500
tag
Szerintem a PC sokkal jobb mint a konzol...jah bocsánat ezt nem ide
Nekem Sony SP-m van, néha ez sem találja a hálózatot, újra kell indítani. Ismerősöm Samu S4-e 3-4x volt szervizbe vagy jött ki a Samu szerviz. A másik haver S4-e a wifit dobálja el rendszeresen, meg nem tudja megjegyezni a jelszavát stb. Minden telefonnak lehet vannak hibái. Teljesen mindegy, hogy kínából van vagy innen egy nevesebb gyártótól. Mindenki had döntse el magának. -
veterán
Azt mondta h kinai telefon kell, az eppen kinai gyartmany.
Azt mondta h olyan kell, ami az adott funkciokkal rendelkezik. Igaz, hogy nem sorolt fel egyet se, de azert gondolom az alma tudja.
Akkor itt bejon, hogy draga, de mivel alma funkcionalitasu kukarobi nem nagyon van, igy azert a 100%-ert annyit kernek amennyit akarnak, ha kell, fizesd meg.Ertem en, hogy o szeret legozni, de attol meg nem kene fure-fara raeroltetni a szenvedest.
Everybody lies.
-
Burt1793
veterán
-
tEtvEs91
csendes tag
Az elmúlt években lehetett látni olyan terméket a xiaomi,lenovo,huawei,oppo részéről amivel megfelelő támogatással tarolhattak volna. Ha tényleg kell nekik az eu-s piac akkor megszerzik.
Ha a varjú károg, ne bántsd, mert azt hiszi énekel.
-
Tomi_Ohl
veterán
A kedvenc gyártóm a Sony. Eredetileg Z1-et akartam venni. Persze drága volt. Vártam, hogy majd a Z2 lejjebb nyomja az árát. Így is történt, de a Z2 pont abban lett jobb a Z1-től, ami nekem se jött volna rosszul. Már majdnem megvettem a Z1-et, gondoltam, kompromisszumot kötök, bevallom a rossz kijelzőt, rossz hangszórót, nagyobb kávákat.
Akkor eszembe jutott, hogy itt olvastam a Xiaomi Mi3-ról. Megnéztem, és majdnem ugyanaz, mint a Sony, mondjuk nem vízálló, kamerában gyengébb, de jobb a kijelzője, hangszórója.
Akkor a Z1 365€ volt, 5€ szállítással, valami sufnigsm-ben.
A Mi3 217€ volt, kb 18€ szállítással.
Nekem egyértelmű lett, hogy ha spórolni akarok, akkor a kínait választom. Nem bántam meg. Néha hiányzik a Sony UI meg media appok, de elvagyok.
Következő telefonnak majd Xperia Z4-et, esetleg Z5-öt tervezek, ha nem lesznek idegesítő hibáik, és sikerül jó áron hozzájukjutni, majd valamikor 1-1.5 év múlva.(és ezzel máris nem lettem jó ízlésű burt1793 szerint, mert akkor már 1.5-2 évig lesz ez)
De félő, hogy az ár miatt megint valami kínaim lesz.Crytec210 LOL de az nem olcsó
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
Maranello74
aktív tag
Tévedsz.
Ha erre válaszolnák akkor abbol banolás lenne hamarosan.
Inkább annyit mondok szomrkodj inkább magadban valahol és magyarázd magadnak, hogy miért volt olcsó amit vettél. Biztos a világ legnagyobb üzletét csináltad.
Én elégedett vagyok te magyarázkodsz ár/értékről. Valóban én többet fizettem viszont nem kell megmagyaráznom, főként nem neked.[ Szerkesztve ]
-
virkir
veterán
válasz Maranello74 #48 üzenetére
Nagyon nem vagy tisztában a maximalista fogalmával, ez szimplán sznobizmus.
-
kolosanyi
veterán
-
Maranello74
aktív tag
Összeségében, de ezt már leírták.
Nem kell a kövér barna, hiába mondod hogy jól főz meg takarít és, hogy jobban járok vele.
Ezért nem ülök toyotában. Note 4-et használok mert szerintem most az a legjobb(összeségében). A többivel túl sok kompromisszumot kellene kötnöm amit nem szeretek.[ Szerkesztve ]
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz Maranello74 #48 üzenetére
Nem nem elég jó hozzá, hanem nem elég nagy a gyártó neve ahhoz, hogy drágán is el tudja adni.
-
törölt tag
válasz kolosanyi #45 üzenetére
sőt, akár 3 felé is lehet bontani... vagy 4 felé. itthoni letojós zugsm webshop és társaira is. meg a szolgáltatós telibetojásokra, ez beázott, ez meglőtte, az elvitte, 3 hónap huzavona. lásd fogyvédős fórumok.
paypal -on ott pl. a 60 nap. csont nélkül megy ám a refund. itthon meg néha lehet kardozni ám még 3 napon belül is. főleg a kedves szolgáltatóval.[ Szerkesztve ]
-
Tidzsimon
őstag
-
kolosanyi
veterán
"Ha meg az Áfát is meg tudod úszni, az is neked jobb."
Igen, csak az áfa megúszásának büntetőjogi vonatkozása lehet.
(#42) virkir
Nem véletlenül emelik ki az összes itteni tesztben sem azoknál a telefonoknál, amelyek itthon hivatalosan nem kaphatók, hogy jó, jó, de nem kaphat ajánlottat. Szerintem is érdemes ketté bontani a piacot és az itthon hivatalos forgalmazásban kapható készülékeket venni egy csoportnak, a kintről rendelteket meg egy másiknak. Tudom, hogy a O+O már kapható itthon is, de az itthoni ára már sok.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mondom írj egy darab olyan gyártót akinek abszolút bugmentesek a telefonjai.
csamcsung táccsvíz...
megjegyzem az elmúlt hónapokban a jiayu g5s a stock androiddal meg kb. tucatnyi appal csak a real racer 3 alatt rendetlenkedett. ott is csak azután, hogy jött valami nagyobb frissítés rá.[ Szerkesztve ]
-
virkir
veterán
válasz kolosanyi #33 üzenetére
Senki nem mondta, hogy tökéletesek.
Annyit írtam, hogy ár-érték arányban bőven verik a nagy brandokat és itt nem az umi, humi, zumi márkákra gondolok.
Egy Oppo, Lenovo, Xiaomi, Meizu stb sokkal inkább bestbuy, kategóriákon belül, mint bármelyik neves gyártó készüléke, nem véletlen, hogy itt is a tesztekben igencsak jól szerepelnek."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
Tomi_Ohl
veterán
A kínaiak előállítják, aztán kész, licenceket nem fizetnek, ezzel is sokkal olcsóbbak, ez szerintem se helyes, de ez van. Ha meg az Áfát is meg tudod úszni, az is neked jobb. Engem nem érdekel, hogy lett ilyen olcsó a telefonom egész addig, amíg nincs vele baj. És nincs vele.
hunter84 természetesen nem veszik annak, de néha annyit vagy még többet ér, az tény.
colomb2 nem, nem hiszem azt, de néhányra van. A nevesebb gyártók ismertebb készülékeire viszont általában van.
-------------------------
Én nem akarok senkit megtéríteni, mert az itthon vásárolt Samsung/LG/Sony/akárminek ugyanúgy van előnye, mint a Kínában vásárolt Opportunity/Meizu/Oneplus/Xiaomi stb-nek. Kinek mi fontos.[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
A topikban javítják, ha beszarik valami. Arra nem gondolnak, hogy pl a samsung 2év+2hónap garit ad a legtöbb telefonjára, ami azért nem rossz. Gondolom egy ilyen kínai telefont egy évig használ a jó ízlésű ember...
Én az S2-met 3 évig használtam, mindig tökéletesen teljesített, ha a kínaival is így lesznek a kollégák, akkor hiszek nekik! -
hunter84
aktív tag
Vicces, hogy egyesek a közösségi támogatást hivatalos supportnak veszik
Végülis Zsigulikat is hegesztenek a mai napig..
-
Burt1793
veterán
Ne viccelj már, a kínai telefonok gyártóinak sincs sokkal kisebb hasznuk egy-egy ilyen készüléken. Olcsóbb az előállítás (nincsenek neves tervezők), nincs annyi reklám/marketing. Az meg, hogy nem fejlesztenek szart se és te azt a pénzt sajnálod a nevesebb gyártóktól, a te bajod. De az áfát megfizeted? Az nagyobb bukta, eléggé elviszi az ár/érték arányt. Jobb, ha használtat veszel.
Nekem az aláírásomban lévő tabbal most volt egy garis ügyem. Annyit kell tudni, hogy egy nagyobb utazásnál a bőröndben rossz helyre lett berakva, jól megnyomódott és pár sor pixel kipurcant. Írtam a samsung prémium szerviznek, miután 1 perc alatt beregisztráltam a készüléket náluk, hogy mi a gond. Másnap kijött a futár, odaadtam neki a tabot (megkérdezték, hogy arra a két napra kell e cserekészülék, de nem kértem), ez szerdán dél körül volt. Csütörtök este hív a futár, hogy nála van a cucc, mikor jöhet, mondtam neki, hogy holnap okés, kérdeztem a tab-ról, hogy mit csináltak vele, erről nem is tudott. Pénteken délelőtt jött a futár és meg is volt a zsír új kijelzős tab. Azóta még kevésbé merül. Most a karácsonyi szezonban alig használtam: [link], [link][ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
válasz kakuk.tamas #30 üzenetére
Az a baj a közösségi támogatással, hogy felhasználói oldalról sok utánajárást igényel, senki nem garantálja, hogy működni fog, még csak az asztalt se tudod ráborítani senkire, ha valami elkefélődik. Ebben még mindig az Apple a legjobb, utána pedig a Microsoft (illetve talán a BB, őket nem ismerem annyira).
(#32) virkir
Olyan nyilvánvalóan nincs és nem is lesz. De ez nem jelenti azt, hogy a O+O meg a támogatásuk meg úgy egyáltalán a kínai telefonok tökéletesek. Elhiszem, hogy neked jó, illetve sok másik felhasználónak, aki inkább maga tesztelgeti a ROM-okat, meg saját kezébe veszi a szoftveres dolgokat, de ez a potenciális felhasználói körnek elenyésző hányada. Ahogy egy zenekedvelő se fog magának gitárt esztergálni meg áramköröket beszerelni, ha meg akar tanulni zenélni. Biztos van, aki megcsinálja, de nem ez az átlagos és ezt nem is lehet elvárni. Pláne nem egy közel 100 ezres termékhez esetén.[ Szerkesztve ]
-
virkir
veterán
válasz kolosanyi #29 üzenetére
Mondom írj egy darab olyan gyártót akinek abszolút bugmentesek a telefonjai.
De a konkrétumoknál maradva, az egész onplus topikban volt tán öt tulaj akinél előjött a hálózateldobálás abból is a legtöbb megoldódott sim cserével. Namost a telefon a bugos vagy a sim-ek?
Aztán az én kezemen átment cirka hat oneplus és egyikkel sincs gond, még azzal a kettővel sem amit használunk.
Namostakkor?"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
Rimuru
veterán
válasz kakuk.tamas #30 üzenetére
Kérlek mondj nekem új romokat Galaxy 3 (i5800)-ra, ZTE Granx IN-re, meg még sorolhatnám. A kisebb telefonokra nincs akkor közösségi támogatás sem, van 1-2 hozzáértő akik ha cserélnek kb meghal a támogatottság. Azt hozzá se teszem hogy a kínai gyártók se szoktak forrással szolgálni.
Vigyázat, csalok!
-
kakuk.tamas
addikt
válasz kolosanyi #29 üzenetére
Minden kezdet nehéz.
És a közösségi (HOZZÁÉRTŐ) support a legtöbbször sokkal jobb, mint a gyártói.
Neves gyártótól is láttunk már ótvarsz@r rom-ot, amit b#sztak javítani. Ehelyett a közösség csinált olyat, amit a gyártó megirigyelhet...Minden éremnek két oldala van. És én speciel nem a gyártói supportot nézem vásárláskor. Mert a közösségben 5 év múlva is lesz olyan, aki még figyel a készülékedre.
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
Tomi_Ohl
veterán
Tipikus olyan vita alakult ki, amihez inkább nem szólok hozzá, mert a végén úgyis valakik csak megutálnak
Volt már presztízs gyártótól is telefonom, most kínai van, és ezzel van kevesebb probléma.
Nyilván a gariztatás már nem lenne olyan sima ügy, de arra nincs szükség (ne is legyen).
A lényeg az, hogy aki szereti a kínai telefonokat, az tudja miért szereti, és úgyis azt fog venni, mert úgy érzi, a neves gyártók készülékei csak a gyártónak szerzett haszon céljából készültek.
Aki meg kicsit félénkebb, és fontos neki a gari, az vesz itthon telefont, elfogadja esetleges hibáival együtt, és él boldogan.Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
virkir
veterán
Miértis?
kolosanyi
Tényleg baromság a hivatalos cm11 napi frissítése vagy a xiaomi heti frissítése.
De mutass egy presztízs telefont aminek akár csak havi rendszerességgel van valami hasonló.
A sárgulás meg kezdeti szériahiba volt azt is javították már jó régen de nyugodtan próbálkozz még marhaságokkal.[ Szerkesztve ]
-
huszar90
aktív tag
válasz Lolka Bolka #21 üzenetére
Mondjuk az iPhone-nál ha szolgáltatónál veszed pont hogy tükör símán megy a dolog... nem javítanak hardveres híbát hanem pár nap múlva kapsz egy új készüléket (már voltam ilyen helyzetben és a haverom is úgy hogy nem a hasamból beszélek). Ettől kényelmesebb szerintem nincs is.
-
Lolka Bolka
aktív tag
Látom itt kezd megint a szokásos vallásháború kirobbanni...
Én épp ma küldtem vissza gariztatni egy OppoFind7a-t mert hibás kijelzővel érkezett (bármilyen telónál megeshet). De attól a telefon maga tetszett, most a support megmutathatja, hogy hogy müxik. DHL hozta ki, így gondoltam velük küldöm vissza is. Bementem a Király utcai DHL átvevő pontba, ahol közölték, hogy a központ utasítására, nem vehetnek át mobilt, csak nagyobb átvevő helyeken..Gondolom túl sokat elloptak a kedves kollégák
Átmentem szeretett jó postánkhoz...már cél egyenseben kiderült, hogy csak pénzt nem vittem magammal. Gyors kör haza...majd, és ez fájt egy kicsit, 9300forintért feladtam Angliába. Oppo azt mondta 20€-ig fizetik a visszautat...Kíváncsi vagyok hogy lesz ez...úgy érzem teljes mértékben le fogom tesztelni mind az értékesítési, mind a support vonalat is. Mondjuk már az értékesítés sem volt sima ügy...
Mondjuk simán küldhetnének ők egy DHL futárt a cuccért...na de mind1.
A többi márka sem jobb, ismerős iPhone 5s-ét 1 hónapos határidőre vették át javítani...szerintem az se normális...azt gondolom pont 1 óra alatt csináltak egy vmi szoftveres varázslatot rajta, hátha úgy még kibírja egy darabig.[ Szerkesztve ]
-
huszar90
aktív tag
Inkább a Meizu jönne ehelyett az Oppo vagy mi helyett....
-
virkir
veterán
Mutass már nekem légy szíves top hardverrel szerelt presztízs márkát bruttó 100k-ért két év garanciával például.
Aztán amire te is rájöttél, hogy a ficsőrfonod is szimplán kínai de te ugye nem vennél kínai telefont.
A pár kérdésre meg, ugye azért is olcsóbb mert te magad bajlódhatsz a garanciával és ezt vagy elfogadod vagy fizetsz súlyos tízezreket. Én az előbbit választottam és nem bántam meg.
A szabadalmak, egyebek, felhasználói szempontból a kinemsz@rja le kategória, oldják meg egymás között.
a sárgásodó kijelzős telefonjukkal, amire meg az os-t sem tudjak rendesen optimalizálni
Ha lenne fogalmad a dolgokról akkor nem írnál ekkora marhaságot kolosanyi-val párban.Lásd
ha a szoftveres támogatás nem épp a legjobb és bugos a gyári ROM - lásd O+O
Tényleg szar a softver support amikor csak 28 féle rom létezik jelenleg rá.
Hát ja.
A presztízs márka sony telefonokra minden frissítéssel egy bug helyett jött kettő de a supportjuk az aztán kifogástalan. Ugye?
Meg okoska mutass már nekem egy azaz egy darab androidos márkát ahol nincsenek bugok."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
QwErTy42
addikt
+1 Ez ííígy van!
Nem véletlenül drágábbak a Samsung, LG, MS (korábbi Nokia), HTC, Sony... stb.
Fizetnek vámot, áfát, járulékokat, szabadalmak után; szupportot és szervizhátteret biztosítanak. Ezek bizony komoly pénzekbe fájnak.
Úgy könnyű olcsó lenni, hogy gyakorlatilag csak legyártanak egy telefont, ráb-sznak egy szoftvert és csókolom.Remélem is, hogy ott maradnak ahol vannak!
Mindig elfelejtik a nagy csájna-fun emberkék, hogy ha majd egyszer mindent Kínában gyártanak, akkor mi itt Európában k-rvára éhen fogunk halni. Így tessék az ő terjeszkedésüknek szurkolni!
Arról nem is beszélve, hogy tönkre vágják a saját országukat mindeközben.[ Szerkesztve ]
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Burt1793
veterán
Miért használjon az ember kínait, ha van annál jobb? Oké, kínai plüssmacit veszek, mert nincs más, de egy telefon, amit használni is szeretnék, magammal teszek jót, ha nem kínai gyártmány.
És felmerül pár érdekes kérdés is: a felhasznált szabadalmak után a jogdíjakat kifizetik?
fenntartanak egy akkora support hálózatot amit a nagyok, akiket éppen pofán vernek a sárgásodó kijelzős telefonjukkal, amire meg az os-t sem tudjak rendesen optimalizálni?[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
válasz kakuk.tamas #8 üzenetére
Olvastam, de az nem jelent semmit, ha a szoftveres támogatás nem épp a legjobb és bugos a gyári ROM - lásd O+O -, akkor a fene megeszi a teszteket, meg az ár/érték arányt.
(#9) virkir
Igen, van egy számszung oltár a nappalinkban, ott mutatok be áldozatot minden este. -
kakuk.tamas
addikt
Olvass tesztetek az Oppo mobilokról. És a OnePlus-ról is. Csakhogy a nevesebbeknél maradjunk.
És utána mondd el a véleményed, mert ez nem az.Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
virkir
veterán
válasz Plazmacucci #1 üzenetére
Mivel nem raktárra szeretnének gyártani nincs más választásuk.
Maranello74
Az ne zavarjon, hogy ár/érték arányban ott verik pofán a "presztízs" márkákat ahol nem szégyenlik az ilyen oppo félék.[ Szerkesztve ]
-
Maranello74
aktív tag
Maradok a bevált dolgoknál. Mire a "0"presztizsértékből kitörnek addigra az élmenők is továbblépnek amit az oppo félék megint csak másolni fognak.
-
cool13
őstag
"Az idei mutatók sem sem voltak rosszak" Kicsit sok benne a sem.
-
kolosanyi
veterán
válasz Plazmacucci #1 üzenetére
Nekem még WP-vel se kéne.
Egyébként érdekes, hogy most egyszerre minden kínai gyártó tízmilliószám akarja eladni a telefonjait "nyugaton". Valaki pofára fog esni, vagy a mostani nagy gyártók, vagy a kínaiak, de nyilvánvaló, hogy valaki nagyot fog bukni ezen a terjeszkedésen. Eddig ők állnak nyerésre, ahogy a hírekből kiveszem.
-
félisten
Kár hogy androiddal jönnek!
Vissza kell vinnem pár kazettát.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest