- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Redmi Turbo 4
- Mobil flották
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bostone
addikt
Vagy lehetne a cserének egy földhözragadtabb ára.
Elképzelem, amikor a civilizáció olyan fokán állunk, amikor minden egyes ember annyira penge, hogy kisebb műtéteket hajtanak végre magukon a megfelelő szerelőkészlettel.
Ja nem, mert igényel némi képzettséget és gyakorlatot. -
helixP
nagyúr
Alapvetően egyetértek. Nekem sem számítana pár plusz miliméter a cserélhető akksi oltárán, de igazából két évente egy akksi csere sem olyan nagy truváj.
Az eszköz van értünk, nem fordítva.asdf_: Igazad van, de mondjuk én úgy "érem el" ezt az üzemidőt, hogy végig energiatakarékos módban vagyok és nem játszom egyáltalán.
-
samu74
addikt
Ennyi. Ez egy eszköz amit használunk, és ha elromlik meg kell javítani. Csak a gyártok is inkább spórolnak pár petákot, mintsem cserélhetővé tennék az akksit. Persze az pénzbe kerülne, inkább lobogtatják a "zöld hozzáállást " a telefon dobozában azzal egy szem töltőkábelt mellékelve.Profit mindenekfellett.
-----------
-
asdf_
veterán
Ez azon is múlik, ki hogyan használja a telefonját. Én nem nézek rajta videót, social mediát sem azon pörgetem elsősorban, játszani soha nem játszom, telefonálni sem telefonálok napi 10 percnél többet. Más kérdés, hogy online rádió meg navi meg megy rajta napi 2 órát. Ha elindulok reggel 80%-kal, röhögve jó vagyok egész napra.
[ Szerkesztve ]
-
-
asdf_
veterán
Sosem merítem csutkára, sosem töltöm tele (80-85% körül leveszem a töltőről), különösen soha nem hagyom éjszakára töltőn, valamint nem használok gyorstöltést, a monitoromban van egy USB2 hub, oda szoktam bedugni tölteni, tehát a sima szabvány 5V 0,5A-t kapja csak, gyorstöltőt talán 1-2 havonta lát, amikor reggel ránézek és látom, hogy csessze meg, elfelejtettem tegnap feltölteni, akkor amíg reggel magmhoz térek meg összeszedem magam, az elég idő arra, hogy belemenjen annyi, hogy a nap végéig kitartson.
-
fene_vad
senior tag
"De a lényeg az, hogy az Apple-höz hasonlóan, a Samsung is törekszik a készülékek élettartamának tényleges meghosszabbítására és ennek elérésére valódi lépéseket is tesz."
korrekció:
Nem törekszik rá.
Nem tesz valódi lépéseket.Amúgy a cikk rendben van.
-
Csabis
aktív tag
Tudom sajnos, gyártói szándékos kihagyás időhúzás áldozta. Mint Minden hasonló kortárs modell. Lassan dolgoznak a Szoftver részlegen.. van mikor 2 hónap is eltelik a jan 1. biztonsági frissességig vagy bármely más hónap..
A főverzió a másik az is 1 év plusz .. így lesz a 4 év ből csak 2 főverzió az évente-ből -
PitLee
őstag
Ha már telefon akkor ott az
XCover5
-
asdf_
veterán
Bárki meg tudja, még vízálló telefon is volt, amiben cserélhető az akksi. Akarni kéne csak, de hát az szembemegy az üzleti érdekekkel. Bár mondjuk rögtön ellentmondok magamnak, ha nem idiótán tölti az ember a telefont, akkor elvan az az akksi sokáig, az én jelenlegi telefonom 3 éves múlt, szikráját nem érzem, hogy csökkent volna az akkujának a kapacitása. És amúgy azt sem, hogy bármi miatt már cserélnem kéne a telefont, 1-2 évet még simán elleszek vele, ha nem döglik be (biztonsági frissítés persze másfél éve nem jön már rá ).
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Ha akarja, akkor a Samsung is meg tudja csinálni a cserélhető akkut. Galaxy Tab Active 3. Várom a folytatást. Ha megfelel majd az elvárásaimnak, akkor az lehet a következő telóm.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
asdf_
veterán
X évvel ezelőtti nagy, tepsi okostelefonom, érdekes módon, ott még meg tudták oldani, hogy cserélhető az akksi. Nekem senki ne mondja, hogy az a 2 mm az akksi körül, ettől dől össze a világ. Pont leszarom, ha ennyivel nagyobb a telefon. És azt is, ha műanyaga a hátlapja, sőt, külön örülők is neki, mert nem fog összetörni, mint a hülye üveghátlapos szemetek (és a hátlapot is leszarom amúgy, mert úgyis műanyagtokban van a telefon, a vásárláskor láttam utoljára hogy néz ki, sosem látom, sosem érintem, így totálisan érdektelen, hogy miből van).
[ Szerkesztve ]
-
bostone
addikt
Tényleg senki nem emlékszik, a csomagolásban külön rekesze volt az akkunak?
Alig néhány év telt el azóta, hogy ezt megszüntették.
Inkább azt vezetné be az összes gyártó. Mekkora újítás lenne, nem? -
veterán
Iszonyatosan szigorú szabályok vannak cégen belül az akkumulátorokra nem csodálom, hogy nem lehet majd cserélni őket csakis szervízben.
Ehhez képest tele van youtube házi akkucserélős tutorial videókkal és bármelyik telefonhoz lehet pótakkut rendelni az aliexpressről
Szerintem korrektebb lenne, ha a Samsung szabályozott mederbe terelné az otthoni akkucserét azzal, hogy megadja a gyári technikát az akkucseréhez. Az lenne a nagy szám, ha mondjuk a régi rossz akkut valamiféle jelképes összegért beszámítaná a nála vásárolt új akku árába, akkor senki sem dobná ki a régi akkut
a háztartási szemétbeaz elemgyűjtő ládába.Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Somatom
veterán
A 2021 -es csúcsmodellektől kezdve 5 év biztonsági frissítés.
-
Maxxy10
addikt
válasz Donki Hóte #13 üzenetére
Szerintem ugyanúgy a veszélyes hulladék gyűjtőbe dobja, mint a régi akkut.
Ami legtöbbször az otthoni szemetes lesz..
-
Csabis
aktív tag
A Szoftver támogatás hagy még kívánnivalót maga után.
4év.. jó eséllyel húzza majd a frissítést és ígért 4 helyet 2 max lesz.. .
2 főverzió mikor 4 is simán meg lehetne ugrani vele ..de fogyasztói társadalom..
/S9+ van 4.éve/
Otthoni szerelhetőség, meg hosszú Út.. -
veterán
-
asdf_
veterán
Újabb PR stunt.
-
Maxxy10
addikt
Iszonyatosan szigorú szabályok vannak cégen belül az akkumulátorokra nem csodálom, hogy nem lehet majd cserélni őket csakis szervízben.
Arról nem is beszélve, hogy az átlag user mit kezdene a régi a aksival? Eladná...
-
veterán
Még jó, hogy az a cég forgalmazza ezt a kihúzható ragasztócsíkot, amelyik most (még) nem akarja az akkuk cseréjét támogatni.
Szóval módszer és eszköz már lenne a feladat megoldására, de úgy tűnik, hogy akarat még nincs.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
törölt tag
válasz Donki Hóte #6 üzenetére
Nem tudja, mivel nem egy merev tokozásban van, hanem kb egy erősebb fóliába tekerve. Az lehetne megoldás, ha olyan ragasztószalaggal lenne betéve, aminek van ilyen húzókája ([link]).
[ Szerkesztve ]
-
helixP
nagyúr
válasz Donki Hóte #1 üzenetére
Talán majd egy következő körben, ha ez beválik.
-
Curtain
senior tag
válasz Donki Hóte #6 üzenetére
Megoldás az lenne ha valami keményebb műanyagban lenne benn az akksi mint annó pl a 3310-ben és társaiban de az meg ugye méret növekedéssel járna együtt.
"Ne legyetek bátortalanok, bátorak legyetek!”
-
veterán
-
samu74
addikt
Gondolom az akksi a ragasztás miatt jön ki nehezen, ha hajlítgatja a user jól összeszakadnak a cellák és az amerikai perel ha ég a kezébe...
-----------
-
Curtain
senior tag
válasz Donki Hóte #1 üzenetére
Hát igen pont ez az de ennek gondolom tényleg biztonsági okai lehetnek.
"Ne legyetek bátortalanok, bátorak legyetek!”
-
Ricardo
titán
Maga az ötlet tetszik,de az akku kizárását nem értem. Ha már észülék szétkapva, mi az ami miatt nem lehet
-
Somatom
veterán
Az akku kihúzásával lábon is lőtték a projectet. A kijelző sérülés miatt szokott cserére szorulni és olyankor más is szokott kapni ott belül. OK, a port beszakadhat. De, nekem eddig elhasználódás miatt kellett csalakozót cseréltetnem. Mire az elhasználódik, addigra az akkut is illik cserélni. A Moto Z Playemben a harmadik akku van.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Hát ez nagyon jó, pont az akku nem lesz cserélhető, amit a felhasználók 95 %-a akarna cserélni
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
Új hozzászólás Aktív témák
- Külpolitika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Politika
- Call of Duty: Black Ops 6
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest