Négy generációnyi frissítést ígér a Samsung óráira is

Az S-szériás telefonok és táblagépek mellett a Samsung frissítette a terméktámogatási irányelveit is a február 9-i bemutatóján.

A show sztárja egyértelműen a Galaxy S22 család, azon belül is az Ultra volt a Samsung 2022. február 9-én tartott Unpacked eseményén. A telefonokról a bemutatót itt lehet elolvasni, és a tesztre sem kell sokat várni, a tesztkészülékek állítólag ma érkeznek a Mobilaréna szerkesztőségébe. A telefonok mellett a Galaxy Tab S8 termékcsalád is frissült, ott is született egy Ultra, ezek bemutatóját itt találni. A bemutatón a vállalat képviselői többször szót ejtettek arról, hogy hosszú távú használatra lehet tervezni az új készülékekkel, de nézzük meg pontosan, hogy mit jelent ez a gyakorlatban!

Hirdetés

A cég új frissítési politikája szerint a 2021-ben megjelent és a 2022-ben, vagy később megjelenő csúcskategóriás készülékek mindegyike négy generációnyi One UI frissítésre és öt éven át tartó biztonsági frissítésre jogosultak. A Samsung közleményében azt írja, az alábbi eszközökre vonatkozik a frissített irány:

  • Galaxy S széria: S22, S22+, S22 Ultra, S21, S21+, S21 Ultra, S21 FE és a későbbiekben megjelenő S szériás eszközök
  • Galaxy Z széria: Z Fold3, Z Flip3 és a későbbiek során megjelenő Z szériás eszközök
  • Galaxy táblagépek: Tab S8, Tab S8+, Tab S8 Ultra és a később megjelenő Tab S tabletek

A közlemény említi a Galaxy A szériát is, de csak ködösen “egyes, később megjelenő A szériás eszközök” módon hivatkozik rá, egyelőre bármilyen konkrétum nélkül.

A Galaxy Watch4 és a Galaxy Watch4 Classic egymás mellett.
A Galaxy Watch4 és a Galaxy Watch4 Classic egymás mellett. [+]

A One UI Watch rendszert futtató eszközök is felkerültek a négy évig támogatottak listájára, a vállalat azt írja, a Galaxy Watch4, a Galaxy Watch4 Classic és a későbbiekben megjelenő Galaxy Watch eszközök a One UI Watch és a Google és a Samsung által közösen fejlesztett Wear OS négy generációnyi frissítésére jogosultak.

Azon készülékek, melyek nem alkalmasak a legújabb One UI frissítések fogadására, továbbra is legfeljebb három generáción keresztül támogatja a cég.

Előzmények

Hirdetés