- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Megmutatta a Google az Android 16 Material 3 Expressive felületét
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
TaMo
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy nagyon láma kérdés lesz, de hogy lehet widgetet kirakni? Ha hosszan nyomom a home screent, akkor csak háttér kép cserét ajánl fel, semmi mást.
Egyébként a fogarasi tescoban a műszaki pultnál is 1év garit mondott a fickó, csak a vevőszolgálaton tudtak a 2 évről, ott is csak az egyik fickó, úgyhogy kötni kell az ebet és megvan a 2 év.
-
cstom
aktív tag
Megnéztem a gar papírt. Nekem 1 év garanciát ír.
-
sasa311
veterán
válasz
AndrewBlase #288 üzenetére
Az Op3n Dott termékcsalád tagjaira 2 év garanciát vállal az áruházlánc, illetve a Tesco rendelkezik egy külön erre a célra kialakított szervizközponttal is.
Ez a mondat szerepel a hivatalos kommunikációban. Csapd be a google-ba és megtalálod majd azt is.
-
zebede
őstag
válasz
AndrewBlase #288 üzenetére
Akkor ott nem szabad megvenni, vagy hívni kell az üzletvezetőt és például arra hivatkozni, hogy több ismerősöd is vett különböző Tescokban és mindenhol 2 év garival adták.
Itt van az Androidos tablet topik ahol jobban tudnak segíteni, vásárlás ügyben.
-
zebede
őstag
Örülök neki.
, együtt tudtam volna én is élni egy ilyennel.
Még az sincs kizárva hogy veszek még ilyet. Majd amikor lesz supportja, meg lesz oldva a ROOT, lesz lehetőség mondjuk átparticionálással felszabadítani a feleslegesen eltüntetett belsőtárhelyet... szóval majd amikor kiforrja magát.Lehet összefügg az hogy az a hibás darab, amelyiken nem fut végig a szoftver frissítés.
Legalábbis gaborm69 -nél és nálam is ilyen halt be. -
AndrewBlase
senior tag
Az. Hogy valamivel igazolni tudjam a 2 évet. Ugyanis én hiába mondtam az ügyfélszolgálatosnak, hogy 2 év járna rá, azt hajtogatta, hogy az sehol sincs feltüntetve, csak az egy év.
Egyébként milyen jobb alternatíva található a tesco kínálatában helyette minimum ekkora méretben? (Első androidos cuccom, és első tabletem, így fogalmam sincs, hogy mi számit jónak, megbizhatónak)
-
zebede
őstag
Ja én is, bár volt egy kis lelkiismeret furdalásom utána, de úgy érzem megérdemlem mert kétszer fel kellett autóznom a Tescoba.
Úgy működött hogy a számlán amit az első csere után kaptam nem tüntették fel a ClubCard kedvezményt, csak a 29.990Ft-os ár szerepelt rajta és azt fizették vissza.
-
gaborm69
aktív tag
Visszavittem.Kerestem rajta 6000 forintot.
-
zebede
őstag
válasz
AndrewBlase #280 üzenetére
Mi kell annál hivatalosabb hogy amikor megvettem a Tescos ügyfélszolgálatos kihajította a dobozból a benne lévő Flag Kft.-s gari jegyet és belerakott helyette egy két éves Tesco gari papírt.
Egyébként visszavittem a második hibás Op3n Dott tabletet is, felajánlottak egy harmadikat is, köszöntem szépen, de inkább az árát kértem.
A műszakis kolléga szerint lehet ez az üzlet belefutott egy szériahibás sorozatba, mert nem csak én jártam így.Pedig egyébként kellemes kis tablet..., már akinek működik
-
sasa311
veterán
válasz
AndrewBlase #280 üzenetére
A hivatalos kommunikációjában (sajtóbejelentés) szerepelt.
-
gaborm69
aktív tag
Felejtsd el.Én nem sokára viszem vissza.Se kép se hang.Behalt.
-
AndrewBlase
senior tag
Na, úgy néz ki, wifinél maga a hálózat volt a ludas, mert most már 8 megát produkál a 10-ből.
Én nem tudtam appokat áthelyezni az sd kártyára, de lehet, hogy bennem van a hiba.
Youtube nálam megy szépen. Akksiidő szerintem rendben van, elég sokáig lehet nyúzni.
De azt továbbra se tudom, hogy milyen forrásból származik ez a 2 év gari, mert én mindenhol csak 1-el találkoztam, legalábbis magyarhonban.
Ma megtapogattam azt a tokot, amit mellé kinálnak, hát, szvsz az egy hulladék. Egy bőrnek látszó valamiben van egy műanyag "tok", amibe be lehet pattintani, oszt jónapot. Még csak ki se lehet támasztani a gépet benne.
-
Studi22
aktív tag
Sziasztok,
Gondolkodom egy ilyen beszerzésén, ami kérdés XBMC-n keresztül néznék 720p-s streameket.
Hardver ezzel még megbirkózik illetve a wifi ami most aggaszt, ha valakinek van már valami tapasztalata szívesen veszem ha megosztja. -
gaborm69
aktív tag
Már a Youtube sem megy 😣
-
zebede
őstag
Most adom fel,
Még egyszer megpróbáltam ezt a firmware frissítést, megint kidobott a recovery-be hibával csak most amikor reboot-olni akartam nem indult újra és nem is tudom bekapcsolni.
Mikor sokáig nyomom a bekapcsoló gombot előugrik egy USB-s piktogram, aztán semmi.Tudtok erre valami HardReset bill. kombinációt, mert azt látom hogy reset gombot nem raktak rá, ami elégé nagy arcoskodás egy beépített akksis kínai tabletnél.
-
Ubul86
őstag
köszönöm, mondjuk még egy galaxy tab 3 lite-on gondolkodunk, az +6K edigitalon most, és hát na, samsung. viszont az 7 col. Volt már a kezemben munkahelyemen, webfejlesztéshez kellett a reszponzítivitás teszteléséhez, nagyon jó kütyü átlagfelhasználásra....
ezt sajna nem tudom, pont a fentebbi tesztelhetetlenség miatt. meg lehet már nincs is, most nézünk le mindjárt a tecsóba.
Azt viszont látom, hogy sajnos sokan becsapottnak érzik magukat, mert 8 gigásnak hirdetik, miközben csak 2 giga szabad, de hát ez a rendszer mérete miatt adódik + cache...ez olyan, hogy ha vesz az ember laptopot, winnel pl, és van benne 500 gigás winchester, akkor se 500 giga érhető el maxon, mint ahogy a 4 giga RAM-ból se mind a 4 giga, hisz kell a rendszernek is. Nem okoskodásként szánom, csak visszaolvasgattam, és elég sok sületlenségeket olvasgattam (sorry, ha véeltlen valakinek a lelkébe gázoltam ezzel)
-
gaborm69
aktív tag
Asus routerem van.Más eszköznél nem tapasztaltam lassulást.
-
sixpak
nagyúr
Meddig tart ez a club card akció?
Egyébként gyorsan elhordták vagy volt belőle bőven és jutott mindenkinek? -
Ubul86
őstag
sziasztok....ma akarunk klub kártyával venni a hódmezővásárhelyi tescoban, ha van még 24ért, múltkor 30ért láttuk, csak tesztelni nem tudtuk, mert valamelyik ökör beállított egy lezáró kódot a képernyőre.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy alapból barátnőmnek lenne, aki nem játékra használná értelemszerűen (max pl cut the rope 1,2), mennyire éri meg ez 24ért , vagy esetleg egy concorde tab vivo 27ért?
Annyiból jó, hogy 4.4-es android van rajta, kamera is bőven elég lenne, gps nem fontos. Nekem egy lg g2 minim van telóban, szóval én csak ahhoz tudom mérni, hogy sebességileg mennyire szolgál ki az 1 giga ram, gondolom azért itt is sima a mozgása a romnak, és nem akad.
-
zebede
őstag
Szó nélkül cserélték a tegnap este vásárolt hibás tabletet, a vételár visszafizetést is választhattam volna.
Azt mondta az ügyfélszolgálatos öt napon belül bármilyen minőségi kifogással visszavihetem, cserélik vagy visszafizetik az árát.
Egyébként két év garancia van rá, meghibásodás esetén bármelyik Tesco áruházban érvényesíthető. -
gaborm69
aktív tag
Nálatok nem ajánlott frissítést?Mert talán az megoldaná.
-
Beerwolf
senior tag
válasz
AndrewBlase #250 üzenetére
Nálam is ugyanez a probléma. Vánszorog rajta csak az internet. Egy 10 MB-os Snapchatet 4 perc alatt szedett le. Meg alapból is weboldalak betöltése se elég gyors számomra.
Többieknél nem jelentkezik ez a probléma, mert akkor visszaviszem?
-
bwoay
nagyúr
ami engem a gombokkal kapcsolatban zavar, az nem is az, hogy mennyire lötyögnek, hanem a hangerőszabályzók túlzott érzékenysége. nem tudom, más tapasztalt-e ilyet, nekem nem tűnik egyedi hibának, inkább mintha egy átlagos tablethez/telefonhoz képest sokkal könnyebben érzékeli a lenyomást lenyomva tartásnak, és egy egység helyett egyszerre 3-4-el állítja el a hangerőt. más kérdés, hogy üzlet kirakatába szánom, tehát akkor sem lenne gond, ha hangot egyáltalán nem is tudna kiadni
-
b0bcat
addikt
Megosztanék akkor néhány személyes tapasztalatot és infót egy kis ismerkedés után egy fehér példánnyal (nem mintha a szín befolyásolna bármit is
):
- alapból 500+ mega szabad RAM és 2 giga körüli belső tárhely
- Antutu 18500 pont
- a wifi tényleg mintha egy kicsit lassabb lenne a megszokottnál, de megbízhatóan működik (íme egy speed test tőlem)
- minden szuper gördülékeny, akadást vagy döccenést nem tapasztaltam sehol a rendszerben
- az akku szupernek tűnik: másfél óra nyomkodás -> kb. 20% akku mínusz (reméljük, pontos a visszajelzés)
- a lötyögős műanyag gombokat leszámítva patent az anyagminőség és az összeszerelés minősége
- a kijelző kifogástalan -
gaborm69
aktív tag
Sziasztok!
Olyan gondom van hogy ugye ahogy bekapcsolom jelzi hogy van rá rendszer frissítés. Amit viszont már sokqdjára sem tud telepíteni.Odáig eljut hogy letölti és kikapcsol.Mikor vissza jön a telepítés kiírja hogy"HIBA".Jelentkezett vqlqkinél esetleg ilyen probléma? És mi lehet a gond?Köszi. -
Voice24
őstag
Hali!
Olvasgatom itt a tapasztalatokat, igazából még nem döntöttem el, hogy kell-e a kütyü vagy nem. Érdekelne, mi a helyzet az appok áthelyezésével, mert ha nem lehet megoldani, akkor a 2 GB elég karcsú lesz szerintem.
Próbáltam venni ma az ED-nál egy nagyobb kijelzőjűt, de nem jött össze, egyszerűen nonszensz, ami ma ott volt (van). Így ismét ez maradt a képben. -
sasa311
veterán
válasz
AndrewBlase #252 üzenetére
Igazából felkészültem mindenre, aztán sorra kerültem a vevőszolgálaton, mondtam, hogy tegnap vettem ezeket itt de az a bibi, hogy csak 1 évet ír a garanciapapír 2 helyett.
És itt gyakorlatilag belémfulladt a szó, mert egy "bocsi, rögtön írunk új papírt" mondattal leblokkoltak és már írták is a Tescos garijegyet, a régit meg kidobták.
-
sasa311
veterán
válasz
AndrewBlase #250 üzenetére
Én ilyet nem tapasztaltam. De speedtest.net és kiderül.
-
AndrewBlase
senior tag
Az lehetséges, hogy a wifije tök lassú? 10 megás internetem van itthon, és egy 33 megás app-ot percekig töltött, pedig a telefonom pikk-pakk leszed egy ekkora akármit.
(#248) zebede: Annyi, hogy az akkumulátor ikonban megjelenik egy villám.
-
zebede
őstag
Hát ez az hogyha nem lesz belőle több fehér akkor a pénzt kell vissza kérnem, munkatársamnak csak fehér jó.
Semmi töltés visszajelzés nincs rajta?
-
tonerz
aktív tag
Soroksári úti tescoba tegnap volt bőven a fehérből és a feketéből is.
A fehér hátulja elég kellemes színárnyalatú, de a fekete nekem jobban bejött. -
b0bcat
addikt
-
Gusztáv
addikt
A budaörsi Tescoban tegnap csak fekete volt, meg egy bronz kiállítási alap. Így nem vettem, mert nekem csak fehér előlapos jó (ajándékba lesz). Viszont a bronz valami brutálisan jól néz ki, simán rá lehetne írni egy 40-50e árcédulát. Nekem személy szerint a 4:3 képarány is jobban bejön ebben a méretben.
-
b0bcat
addikt
A jelek szerint mindenhol hiánycikk a fehér. Nekem sikerült kettőt szereznem, de nem volt könnyű.
Szerintem nagyon szép!
-
zebede
őstag
Az létezik hogy teljesen lemerült állapotban árulják?
Legalábbis vásárlás után nem tudtam bekapcsolni, negyedórája rá van dugva a szivargyújtós töltőre és még mindig nem. -
tonerz
aktív tag
Ami nekem nagyobb nyűgöm, hogy az alkalmazásokat nem tudom áthelyezni a külső tárolóhelyre, holott ez azért elég alap funkció. Írtam is gyorsan egy ticketet az ügyfélszolinak ezzel kapcsolatban. Mert a nagyobb alkalmazásokat jobb lenne az SD-n tárolni.
Na ennek a megoldására én is kíváncsi lennék, mert itt nem lehet alapértelmezett tárhelyet választani mint az mtk cuccoknál és a toolbox appom se ajánlja fel, pedig más eszközömön állandóan mindent át akar pakolni sd-re.
-
-
Gun4b
csendes tag
Trials Frontier gond nélkül és akadásoktól mentesen fut. Az tuti.
-
sasa311
veterán
Na ma megoldottam a garancia problémát is:
A tablet, a telefon és a karkötő is 2 év garis. Szó nélkül adtak róla Tescos 2 éves garanciajegyet.
-
zebede
őstag
ROOT-olva van a tablet, vagy esetleg tudtok rá megfelelő módszert?
-
Gun4b
csendes tag
Sziasztok!
Ma reggel beszereztem egyet én is. Amire nekem szükséges, arra tökéletes lesz.
@bostone: Hogy erősebb játékok esetén mi a helyzet? Hát nálam pl. a RR3 mindig leáll hibaüzenettel. A kisebb játékok persze gond nélkül mennek. Az RR3 esetében azért élek a gyanúperrel, hogy a gond a szabad tárhely mérete, mivel az frissítésekkel együtt simán 1 GB fölé fog menni. Nekem pedig most olyan szűk 1 GB maradt szabadon, mert elkezdtem nyüstölni.
@all: Ami nekem nagyobb nyűgöm, hogy az alkalmazásokat nem tudom áthelyezni a külső tárolóhelyre, holott ez azért elég alap funkció. Írtam is gyorsan egy ticketet az ügyfélszolinak ezzel kapcsolatban. Mert a nagyobb alkalmazásokat jobb lenne az SD-n tárolni.
Ha ez végül nem is jön össze, akkor sem bántam meg a vásárlást, mert ezekből azért kinőttem már. Zenét hallgatni, filmet nézni ágyban fekve, vagy olvasni tökéletes. Nekem erre kell.
A ma indult 24k-s akcióban meg pláne jó volt.
-
b0bcat
addikt
Megérkeztek hozzám a tabletek. Egész biztosan ki merem jelenteni, hogy a hátlap fém.
-
bostone
addikt
Pár hsz.-el ezelőtt kértem egy game tesztet. Valaki legyen olyan jó, próbáljon ki rajta néhány izmosabb címet. Kb. fél óra az életéből én viszont nagyon megköszönném!
-
Nem tudom, mi lesz ezzel az edigital-os black friday akcióval...
Nagyon jó árak vannak, de hiába mondják, hogy extra szerverekkel készültek, én fél hatkor néztem meg először az oldalukat és már beállt. Néhány terméket sikerült megnéznem (Alcatel xPop 10k, Lenovo talán A3000L tablet 20k), de vásárláshoz már nem engedett tovább semminél. -
zebede
őstag
Így fél-egy napos használat után tapasztaltatok esetleg akadásokat, fagyást, beragadt app miatti gyors merülést, vagy bármiféle anomáliát a tablettel?
Azért kérdezem mert ma van a BlackFreeday azt még megvárom milyen akciók lesznek, de ha nemtalálok jobb ajánlatot este lehet beújítok egy ilyen Op3n Dott kütyüt.
Egyébként van belőle készleten a tescókban?
-
A Wayteq 33k országos hálózattal rendelkező boltban, vagy a legolcsóbb helyen (természetesen Budapesten, sokak számára nem elérhető helyen), amit az árgép talált, ott is 31600 + postaköltség, ami együtt 3k fölötti árat eredményez.
Az átlag ember (mivel az átlag ember nem Bp-en él, hanem egy Tesco elérhető közelében) elgondolkodik, hogy megvegye helyben ezt 24k-ért, vagy 37,5%-kal drágábban a 8q-t (esetleg ha épp Pesten jár és van ideje megkeresgélni a legolcsóbb boltot, akkor 32%-kal drágább csak).
Mit is kap ezért cserébe?
Egy jó készüléket, amiben már található GPS, amit az átlag ember nem használ (bár vérpistike örül, hogy elmondhatja, hogy ilyen is van a tabletében). Ezen kívül Intel helyett MTK procit, így a régen még valós hiedelmet erősítve elmondhatja, hogy neki minden rendben fog futni a tabletjén (ahogy az inteles procival rendelkező emberén is). A GPU talán az érzékelhető különbség azoknak, akik ilyen-olyan 3D-s játékokra veszik. Jobb lehet még videó esetén az 1280x800-as felbontás miatt (ami egyébként is jobb felbontás).Aki viszont nem a játékra vagy videóra veszi, hanem net, email, jegyzetek céllal, annak jobb választás ez.
Épp ezért írtam azt, hogy az ár mellett az a másik tényező, hogy mire kell, és mindenki el tudja dönteni, hogy neki melyik a jobb. Videónézéshez és játékhoz lehet jobb a szélesvásznú (nem is használom ilyenekre a tabletet), net, jegyzetek, olvasgatni, emailre jobban jár a 4:3-as kijelzővel. Itt van nálam két 8" tablet, érezhetően jobb a 4:3 a 16:10-nél az utóbbi célokra.
Wayteq 8q most épp nincs nálam, csak 7x, de ismerem azt is. Jó tablet, de nem jobb (se nem rosszabb) mint ez az Op3n dott.Szóval akinek tablet kell ilyen paraméterekkel, az ne várjon, függetlenül attól, hogy gyűlne-e még hozzá 9.000Ft vagy sem. Ha videózni akar elsősorban és játszani a tableten, esetleg GPS kell, akkor keresse a 8q-t és társait. Ha email, jegyzet, net, olvasgatás a cél, akkor inkább ezt vegye.
-
tonerz
aktív tag
válasz
AndrewBlase #207 üzenetére
Indítsd el a videót és jobb felül lesz egy s/w ikon, rányomsz, majd pedig a szoftver dekódert válaszd és lesz hang.
-
wayteq 8q 33k, op3n dott most 24k.
mindenki el tudja döntení, mennyit akar fizetni - de a különbség nem 5k... -
AndrewBlase
senior tag
Köszi, úgy néz ki, az sd kártya a ludas. Beraktam most egy másikat, azon gond nélkül elindította.
Igaz, a 3 videólejátszóból (a gyári, a vlc és az mx player) közül csak a vlc adott hozzá hangot is, a másik kettő némán játszotta le a próbavideót.
De ezek szerint akkor nem kell konvertálgatni. -
tonerz
aktív tag
válasz
AndrewBlase #204 üzenetére
Dobd fel az mx playert.
-
AndrewBlase
senior tag
#200: A Tecsóban volt kirakva mellé tok is, valami 3600 huf körül, de nem néztem, hogy milyen fajta, viszont az ebay tele van mindenféle univerzális tokkal, 2-300 huftól.
Lehet, hogy láma kérdés, de abszolút kezdő vagyok android rendszeren, a videókat át kell konvertálni, hogy felismerje? Ugyanis hiába másoltam a szgépről sd kártyára filmet, nem hajlandó lejátszani. Volt benne avi, mp4, wmv fajta, de egyiket se kajálta...
-
b0bcat
addikt
válasz
Hoshi_HUN #200 üzenetére
A Tesco-ban van hozzá flipes tok 4 ezerért. Vagy veszel - olcsóbban - univerzális tokot hozzá.
@pengwin:
Én azt néztem most, hogy annyiért, amennyiért én hozzá tudtam jutni, mit ad a konkurencia - 7 colos és gyengébb gépeket. Ennyi. Nem vonom kétségbe, hogy 30-35 között vannak jobbak. Sőt, először 40 körül Acer-t néztem.
De most adódott ez a lehetőség, és lecsaptam rá, mert a hiányosságaival együtt is jó vételnek tűnik ezen az áron.
-
pengwin
addikt
Gondolom így-úgy akciósan, vagy klubkártyával, stb. annyi.
Annyiért nincs is konkurenciája, de az emberek többsége nem annyiért fogja venni, hanem a rendes, tesztben is említett áron. Ami már igen közel van a Wayteq xTab-8Q kicsivel magasabb, 32-33 ezres árához. Ráadásul azzal nincsen ilyen mizéria, abban tényleg van GPS, esélyesebb rá a szoftverfrissítés, meg praktikusabb a képaránya is (netezni 16:10-en is lehet, filmezni sokkal kevésvé praktikus 4:3-on).
De ott a 79QCI is, 29 ezerért erősebb hardverrel, és azzal sincsenek ilyen problémák.
Szerintem az sok embernek megér pár ezer forintot, hogy megbízhatóbb gépet tart a kezében.
Mondom nem rossz gép ez az ürespötty, de a konkurencia nekem így első blikkre megbízhatóbbnak tűnik.(#194) AndrewBlase
Azért a szomszédba lőtt be, mert nincs GPS, csak WiFi-alapú helymeghatározás. Flash-t a Chrome nem fogja támogatni, Adobe honlapról talán még le lehet letölteni egy .apk file-t, amivel megoldható, hogy más böngészőben legyen, de 4.4-es Android alatt nem biztos, hogy működik.(#200) Hoshi_HUN
Már bevallotta a Tesco, hogy nincs benne GPS... WiFi információk alapján tud durva helymeghatározást végezni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Surface Go 3, Intel Core i3-10100Y, 8Gb, 128Gb SSD, 10,5
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Panasonic Toughpad FZ-G1 -I5-4310U - Ütésálló tablet- Ceruzával- AKÁR 11 órás akku
- iPad mini 5. Wi-fi 64Gb
- Új bontatlan N-One NPad X1 11 collos tablet
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic7 Lite / 8/ 512 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest