- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
premete
veterán
Például azért kell bele microsd, mert vannak az embereknek fényképei, videói, stb. haver feleségének van egy simes ipadje, 16 GB-os nem tudja még a fényképeit sem rátenni.
FYI a topik témája nem az ipad, vagy összehasonlítás, ha érdemi dolgot nem tudsz írni, akkor hagyjuk ezt az almaimádatot.
@ többi almafannak: Talán érdemes lenne megtanulni magyarul írni. -
sasa311
veterán
Nekem azt magyarázhatná meg valaki, hogy ki a tököm navigál egy TABLETTEL?!
AndrewBlase:
Mezei uzernek gyakorlatilag semmit nem számít a rootolás, a legtöbben csak a hype és kiafaszahanemén megfontolásból rootolják a készüléküket aztán soha semmire nem használják ki az így elérhető extra lehetőségeket. -
b0bcat
addikt
Én továbbra is úgy gondolom, hogy a 7 colos táblagápeket nem szabad a 8 colosokkal egy lapon említeni.
Ennek a teszkós tabletnek ez az egyik legfontosabb fícsörje. És 21 ezerért senki nem ad fém hátlapos, ilyen minőségérzetet nyújtó, alapvetően erős hardverrel szerelt készüléket. Tagadhatatlan tény a GPS hiánya és a kevesebb mint 2 gigányi tárhely telepíteni, de aki ezekkel együtt tud élni (lehet, hogy egy 10-12 éves gyereknél pont ez a szűk keresztmetszet
), annak ez az Op3n Dott 21-ért abszolúte besztbáj.
U.i.: Érdekes módon most nincs széjjelkapkodva a készlet a mi teszkónkban. Még fehér is van a polcon!
U.u.i.: A másfél éve 50 ezerért vásárolt Galaxy Tab 2 táblagépem játék tabletnek érződik a teszkós csoda mellett... -
b0bcat
addikt
Így azért már árnyaltabb a kép.
Meg az is igaz, hogy mindenkinek mások az igényei: aki többre akarja használni a gépet, mint "mi" - akik elégedettek vagyunk azzal, amit abban tud, amire használni akarjuk -, annak e gép szolgáltatásai kevésnek tűnhetnek, amit számára nem tud a kedvező vételár kompenzálni.
(Ilyen pl. a GPS hiánya vagy az, hogy nagyobb app-okat - a jelen állás szerint - nem lehet rá telepíteni.)
@pengwin:
Nem tudhatjuk biztosan, hogy ez "bug vagy fícsör".
-
b0bcat
addikt
"Személyesen kipróbáltam az áruházban, akkor még tetszett, de elolvastam az itteni kommenteket, visszajelzéseket és meg kellett állapítanom, hogy nem vagyok elég gazdag ahhoz, hogy 24 ezret kidobjak az ablakon egy ilyen készülékért."
Tehát mások véleményére többet adsz, mint a saját tapasztalataidra.
Ez esetben teljesen igazad van: neked egy márkás készülékre van szükséged.
Így azzal nyugtathatod majd magad, hogy jó vásárt csináltál, hiszen valami márkásat vettél. Nem sznobizmusból, hanem mert mások azt mondták, a márkátlant nem szabad megvenni.
-
A Wayteq 33k országos hálózattal rendelkező boltban, vagy a legolcsóbb helyen (természetesen Budapesten, sokak számára nem elérhető helyen), amit az árgép talált, ott is 31600 + postaköltség, ami együtt 3k fölötti árat eredményez.
Az átlag ember (mivel az átlag ember nem Bp-en él, hanem egy Tesco elérhető közelében) elgondolkodik, hogy megvegye helyben ezt 24k-ért, vagy 37,5%-kal drágábban a 8q-t (esetleg ha épp Pesten jár és van ideje megkeresgélni a legolcsóbb boltot, akkor 32%-kal drágább csak).
Mit is kap ezért cserébe?
Egy jó készüléket, amiben már található GPS, amit az átlag ember nem használ (bár vérpistike örül, hogy elmondhatja, hogy ilyen is van a tabletében). Ezen kívül Intel helyett MTK procit, így a régen még valós hiedelmet erősítve elmondhatja, hogy neki minden rendben fog futni a tabletjén (ahogy az inteles procival rendelkező emberén is). A GPU talán az érzékelhető különbség azoknak, akik ilyen-olyan 3D-s játékokra veszik. Jobb lehet még videó esetén az 1280x800-as felbontás miatt (ami egyébként is jobb felbontás).Aki viszont nem a játékra vagy videóra veszi, hanem net, email, jegyzetek céllal, annak jobb választás ez.
Épp ezért írtam azt, hogy az ár mellett az a másik tényező, hogy mire kell, és mindenki el tudja dönteni, hogy neki melyik a jobb. Videónézéshez és játékhoz lehet jobb a szélesvásznú (nem is használom ilyenekre a tabletet), net, jegyzetek, olvasgatni, emailre jobban jár a 4:3-as kijelzővel. Itt van nálam két 8" tablet, érezhetően jobb a 4:3 a 16:10-nél az utóbbi célokra.
Wayteq 8q most épp nincs nálam, csak 7x, de ismerem azt is. Jó tablet, de nem jobb (se nem rosszabb) mint ez az Op3n dott.Szóval akinek tablet kell ilyen paraméterekkel, az ne várjon, függetlenül attól, hogy gyűlne-e még hozzá 9.000Ft vagy sem. Ha videózni akar elsősorban és játszani a tableten, esetleg GPS kell, akkor keresse a 8q-t és társait. Ha email, jegyzet, net, olvasgatás a cél, akkor inkább ezt vegye.
-
b0bcat
addikt
Tisztában vagyok azzal, hogy mit mond a jogszabály (semmi ilyesmit nem mond
), és a Tesco sem kommunikált ilyet, de belsős infóm van erről, hogy visszaveszik.
Nem a városi legenda alapján tájékozódom.
(Sőt, minden lehetséges alkalommal fel szoktam szólalni ellene.
)
szerk.: Ha esetleg nem akarnák visszavenni, csak emlékeztetni kell őket a kis "csúsztatásokra", mint a GPS és a 8 gigás háttértár.
Nyugodtan lehet a Mobilaréna tesztre hivatkozni.
@pengwin:
Én 21-ért vettem darabját. Annyiért is tudsz hasonló ajánlatot mutatni 8 colos kivitelben, ilyen hardverrel szerelve?
-
cs.zs.
veterán
Félreértesz. Nincs itt semmiféle spanyol viasz.
Én csak azt próbálom mondani, hogy 4 mag és 1GB RAM már mindent visz (gyerekeknek a játék a legfontosabb), mindezt IPS kijelzővel, 2 sim kezeléssel , magyarországi, boltból 1 év garival. Nem rossz ez 25 ezerért. És igen, ahogy ez jó, úgy más is lehet jó, vagy akár jobb is, csak meglepő, ha kevesebb szolgáltatásért (-sim kártyák) többet kell fizetni .
De persze mindenkinek más a fontos, ezt is el kell fogadnunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Autós topik
- EA Sports WRC '23
- OpenMediaVault
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- TV antenna és jelerősítés
- További aktív témák...
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- Amazon Kindle (10. gen) eBook olvasó
- ELADÓ iPad mini 6 generáció 64GB WiFi / A2567 - Starlight
- Samsung Galaxy Tab S9 FE+ eladó, nagyon keveset ment, mint az új, garanciális!
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest