Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Freddy76

addikt

válasz arn #177 üzenetére

Ugyan, senki sem hiszi el, hogy gyerek mellett számít a méret, és nincs idő szarakodni... Ha annyi ezresem lenne, ahányszor lebutáztak emiatt, most venném a fuji xt1-et. Aztán amikor jön a gyerek, akkor a két évvel ezelőtti "nehogymárennyitszámítsonaméret" cseréli a canon 550d-t pana g5-re...

• Stauffenberg

nagyúr

válasz arn #121 üzenetére

"Mi ertelme van vmi olcso cuccot kiadni, ami gyengebb?"

Pont ugyan annyi, mint a drágább-jobb objektívnek. Valakinek arra van szüksége. Üzleti szempontból is kifizetődőbb lenne, jót tenne a MILC rendszerek terjedésének és nem utolsósorban elfogadásának.

Látod, minden topikba menetrend szerint érkeznek a "drága-túlárazott-inkább DSLR" megmondóemberek. És ők általában nem azok, akik DSLR-re is ugyan ennyit költenek (lásd: Ijk), hanem kis pénzből gazdálkodnak. Ők hozzá sem nyúlnának egy MILC-hez amíg egy szettet nem lehet legalább ugyan olyan olcsón is kihozni, mint egy tetszőleges DSLR-t.

Ez nem csak itthon van így. Nézz fel amerikai fórumokra meg komment szekciókba, ott sokkal súlyosabb viták mennek, ott még azzal sem érdemes érvelni, hogy "bezzeg egy APS-C DSLR", mert ott Full Frame alatt semmit sem vesznek komolyan.

A Fujifilm X-T1 tesztek alatt a kommentelők hiába olvashattak arról, hogy a cikkíró mennyire elájult tőle, baromi jó értékeléseket kapott (Dpreview például arany medált adott az X-E2-re, ez a gép majdnem ugyan az csak kisebb), akkor is csak azt fújják, hogy majd akkor állnak szóba vele, ha jön a Full Frame verzió. Meg ők úgy gondolják minden "entry-level" ami nem Full Frame.

Na ilyen környezetben kell helyt állnia a MILC gyártóknak. A Sony meg is lépte, adott FF MILC-et, meg is vannak veszve érte.

Ha már "kicsi" a szenzor, akkor másodgépnek sokan használnák, de a többség csak akkor ha lennének olcsóbb objektívek is.

• MC Pite

veterán

válasz arn #85 üzenetére

A canonosok és a nikonosok is úgy érzik hogy a dx-esek le van tojva (ami így egy kicsit erős, de azért van alapja) - így annyira nem is volt nehéz beérni őket.
    Olybá tűnik hogy mézesmadzagnak kínálnak olcsó cuccokat/többé kevésbé hagyják hogy olcsó 3rdparty obik legyenek a rendszerükhöz, mert utána ha igényei vannak az embernek, elég komolyan zsebbenyúlós a buli canikonnál...
    Más kérdés, hogy (főként) a sigma kezd öntudatra ébredni, és 1-2 éven belül rendesen odapörkölhet a nagyoknak...

szerk: fi:zi'k, szted nem lett pl az mft alternatíva? Vagy a nex, vagy az x rendszer? A nagyoknál van 3 apsc váz, elég nagy ugrásokkal, van olcsó obi, majd hatalmas ugrással a következő jellemzően. Pl a 35ösömnek vagy nincs igazi párja, vagy ami legközelebb van hozzá, még annak is a többszörösébe kerül.
    A haladó amatőröket/hobbistákat, akik már tudják mit akarnak fotózni - leginkább őket célozzák meg a milc gyártók, mert ezen a részen kissé elhanyagolják a usereket a nagyok.
    Szerintem egy normális (nem csúcs, nem belépő) szettet biza sokszor olcsóbban összeállítunk milcre mint canikonra, ráadásul itt tényleg van egy kis verseny, nem az a poshadt állóvíz mint dslr fronton.

• MLaca

őstag

válasz arn #61 üzenetére

én azon szoktam elcsodálkozni, hogy valaki szívéhez kap, ha meghallja, hogy xy 2 milliót költött fényképezőgépre, holott ő maga - z - 4 milláért vett új autót, illetve q 8 millát döntött oldtimerébe, holott egy panelban él. kinek mi a hobbija és heppje, szerintem a fotózás még az olcsóbbak közé tartozik. nekem is volt 1d mk2-m, d3-m megjelenésekor újonnan. nem kártyázom, nem iszom alkoholt, nem drogozom - erre költök és kész.

• madgie

titán

válasz arn #53 üzenetére

Na igen, egy Fantastic Four elég jó árban összehozható, és (szinte) minden darabja kitűnő. A halszem is konkrétan beszarás, össze-vissza pofozza a 10.5 Nikon fisheye-t is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés