- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fi:zi'k
nagyúr
és (#89) arn
Látom nem teljesen világos, hogy min akadtam fenn.Szeretem magam pártatlannak tekinteni tükör-témában, függetlenül attól, hogy jelenleg egy K-3 van a birtokomban. Ezt csak azért mondom, hogy nincs az égvilágon semmi bajom a tükörnélküli gépekkel és maximálisan megértem, ha vkinek arra van igénye. Ennek fényében kell kezelni a #81-es hsz-emet is. Tehát ha épp ezt az obit akarnám megvenni, akkor is ez lenne a véleményem. Én már csak ilyen faszari vagyok.
Szóval amin fenn akadtam, hogy a kolléga az APS-C rendszerek szégyenének tekinti, hogy az MFT rendszerek ott tartanak jelenleg, ahol.
Miért ne fejlődhetne az egyik jobban, mint a másik? Mi köze a kettőnek egymáshoz? Bizonyos szempontból két külön irány.
Az meg természetes, hogy a nulláról látványosabb a fejlődés.---
Most biztos beletaposok néhány embernek a lelkivilágába, de időnként azt érzem ezekben a MILC-es topikokban, mint amit az "almás verziókban".És ennek továbbra sincs köze ahhoz, hogy épp mit használok.
-
Ijk
nagyúr
Egyedül az 50 f1.8D-be tudnék belekötni, de az is hobbiszinten bőven kiváló kis üveg. A 85 f1.8D szerintem a legjobb nikon fixek közé tartozik.
A zuikok persze jobbak, de nincsenek olyan különbségek gyakorlati végeredményt tekintve amiért az ember jóízűen kifizet ilyen felárat még a kompaktabb méret ellenére sem. Bár én csak örülök neki ha már sok ember zsebből kivág az asztalra 140k-t egyetlen alapobira.Nem a magas minőségről beszélek, hanem úgy általában egy szimpla hobbifotós nem fog majd egy millát beletolni egy rendszerbe néhány fényerős obival meg egy-két jobb zoommal. Igen profi nikkor üvegekkel, L-es canonokkal is a határ a csillagos ég, de egyetlen hobbista sem akar olyat venni (legfeljebb néha álmodozik róla.)
-
Freddy76
addikt
Ezért írtam úgy, hogy nekem volt drága, volt pár ember, aki ugyanígy szívott vele, és nekem jobban megérné ez a Zuiko. Amúgy ha ezt a csavarhúzósat mondod helyette, máris egy százezres obi jön a képbe, a kiindulási alap pedig az volt, hogy a nikonon ugyanezt harmadannyiért tudja valami, ergo ez drága. De most döglött lovon ülünk, ahogy a dakoták is tanácsolják, szálljunk le róla.
Azt én sem értem, hogy mi értelme van állandóan ennek a morgásnak. Ezek a cuccok ennyibe kerülnek, senkinek nem kell megvennie őket. Azt pedig el kellene fogadni, hogy valakinek a kompakt méret és az egyéb előnyök megérik ezt a felárat. Példaként lehetne hozni a fuji obikat is (ugyebár
), drágák, de nincs értelme morogni rajtuk: azért drágák, mert nem köt kompromisszumot a gyártó. Akinek ez kell, és megteheti, annak megéri. Ha lesz alájuk olyan váz, ami nekem megfelel, és megkapom 200 körül, akkor fogok is venni.. Akinek ez nem kell, nem teheti meg, nem éri meg, az vegyen belépő dslr-t, olcsóbb obikkal, ezen nem sértődik meg senki.
Stauffenberg:
. Én nem voltam ilyen pallérozott, igyekeztem az értelmes
hozzászólásrakinyilatkoztatásra hasonlóképpen válaszolni...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest