- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy76
addikt
Ugyan, senki sem hiszi el, hogy gyerek mellett számít a méret, és nincs idő szarakodni... Ha annyi ezresem lenne, ahányszor lebutáztak emiatt, most venném a fuji xt1-et. Aztán amikor jön a gyerek, akkor a két évvel ezelőtti "nehogymárennyitszámítsonaméret" cseréli a canon 550d-t pana g5-re...
-
Freddy76
addikt
Valójában csak arra voltam kíváncsi, ugrasz-e a megjegyzésemre azonnal... Talán te írtál anno milc kommandóról, és itt is tettél megjegyzést arra, hogy milyen harciasak az itteniek. Nos, szerintem ez kutyaf.sza ahhoz képest, amire pl. a Pentax fanok képesek, ha bárki rosszat mer mondani a tökéletesnek tartott rendszerükre (szerintem téged is könnyen ki lehet akasztani ezzel). De ez itt tényleg baromi off, törölni is kellene, csak éppen picinykét furcsának érzek bizonyos reakciókat.
-
Freddy76
addikt
Hát, én töredelmesen bevallom, hogy ezt a tesztet el sem olvastam... Én pár hónapja adtam el mindent (nikon), és em10-et veszek helyette. Robin Wong írásait olvasva tetszett meg nagyon ez az obi, Steve Huff is meggyőző volt, Roboter lelkesedése dobott egyet a szándékon, hogy ezt meg fogom venni. Mire ez a teszt megjelent, már túl voltam azon, hogy kell... És tényleg el sem olvastam, a képeket sem néztem meg. Amúgy igazad van, de valahogy ezek a tesztképek még nem győztek meg, hogy tévedés lenne az obi megvétele... És konkrétan te voltál az egyetlen, aki értelmes kritikát fogalmazott meg.
Ez pedig nem neked, csak úgy általában:
Bajom csak azzal van, hogy minden m4/3 cucc tesztjénél jön: túlárazott, vacak, nem jó, ki veszi ezt, canikonon ugyanez olcsóbban van. A hozzászólások rendre ugyanazoktól származnak, Ijk szerintem már csak kopipészteli, amit a legutóbbi hasonló cikkhez írt. Kíváncsi lennék, hogy szedtek volna szét a fanok, ha a d800 alá beírom, hogy túlárazott szar, meg kell a fenének a 36 megapixel (mondjuk a d800-ról tényleg ezt is gondolom...), vagy a pentax k3-hoz beböfögöm, hogy ki a csuda veszi egy haldokló rendszer gépét ennyiért (amit amúgy tényleg nem értek), vagy éppen kiakadok azon, hogy mi kerül a canon 24-70-en 600e forintba, esetleg azon, hogy ki az a láma, aki hobbistaként kirándulásra cipeli a 70-200/2.8 obikat (amit megint csak szívesen megkérdeznék)....
Ez egy új rendszer, nincs hozzá kismillió obi, nem jöttek be a 3rd party gyártók, nincs nagy használtpiac. Vázat már most is könnyen lehet venni olcsón használtat, obik esetében szűkebb a kínálat, de létezik. Majd ha elterjedtebb lesz, és lesz 15 éves múltja, nyílván ez is fog mozdulni valamerre. Akinek nem tetszik, ne vegye. Ez ilyen egyszerű.
-
Freddy76
addikt
válasz
Dotahpakeb #69 üzenetére
Nem teljesen értelek titeket. Volt egy nikon d7000-rem, nikon 18-105, 50/1.8g, tamron 17-50/2.8 obikkal, sb700 vakuval. Ez újonnan kábé 530. Soha senki nem mondta, hogy hülye vagyok, hogy ennyit költök hobbira, vagy túlárazott vackokat veszek, vagy ez a szett nem ér ennyit. Most, hogy ezeket eladtam, és a használt árából veszek új oly em10-et zuiko 14-42, 25/1.8, 45/1.8 obikkal, már hülye vagyok, aki túlárazott szarokat vesz, és nem számít a pénz.
És még szóljak is előre.
Megalol.
-
Freddy76
addikt
Ezért írtam úgy, hogy nekem volt drága, volt pár ember, aki ugyanígy szívott vele, és nekem jobban megérné ez a Zuiko. Amúgy ha ezt a csavarhúzósat mondod helyette, máris egy százezres obi jön a képbe, a kiindulási alap pedig az volt, hogy a nikonon ugyanezt harmadannyiért tudja valami, ergo ez drága. De most döglött lovon ülünk, ahogy a dakoták is tanácsolják, szálljunk le róla.
Azt én sem értem, hogy mi értelme van állandóan ennek a morgásnak. Ezek a cuccok ennyibe kerülnek, senkinek nem kell megvennie őket. Azt pedig el kellene fogadni, hogy valakinek a kompakt méret és az egyéb előnyök megérik ezt a felárat. Példaként lehetne hozni a fuji obikat is (ugyebár
), drágák, de nincs értelme morogni rajtuk: azért drágák, mert nem köt kompromisszumot a gyártó. Akinek ez kell, és megteheti, annak megéri. Ha lesz alájuk olyan váz, ami nekem megfelel, és megkapom 200 körül, akkor fogok is venni.. Akinek ez nem kell, nem teheti meg, nem éri meg, az vegyen belépő dslr-t, olcsóbb obikkal, ezen nem sértődik meg senki.
Stauffenberg:
. Én nem voltam ilyen pallérozott, igyekeztem az értelmes
hozzászólásrakinyilatkoztatásra hasonlóképpen válaszolni... -
Freddy76
addikt
Nem teljesen értem, mit akarsz ezekből a hozzászólásokból kihozni...
Atok: ja, Svédországban volt valami akció, ingyen dobálták a 45/1.8-at. Akkor egy pillanatra irigykedtem, de eszembe jutott, ott mennyi a sör, és milyen az időjárás, és meg is nyugodtam
. Szerk.: a dof pedig tényleg csak mese
-
Freddy76
addikt
Azért nem, mert a sarkokban lágyabb volt, de azért már dobtam ki fotót, mert a fókusz félrement... Sőt, majdnem a d7000-ret is a földhöz csaptam párszor, amikor a 35/1.8g volt rajta. Konkrétan 2012-ben a karácsonyi képek fele lett kuka, mert a d7000 + 35/1.8 pontatlanul fókuszált. Persze én voltam a hibás, mert ha már karácsony előtt két nappal cserélem le a teljes rendszert, akkor próbáljam ki alaposan, de előtte azt szoktam meg, hogy ha felteszem az obit a vázra, akkor az pontos, és oda fókuszál, ahova szeretném... Érdekes, hogy pont a 35/1.8 lett példaként felhozva, mert ez volt az obi, amivel semmit nem tudtam kezdeni, és amit a végén eladtam a fenébe - miként sokan mások (m3ss, nesa, eastsider - nem tudom, nálad mi lett a sorsa).
Ha már példálózni akarunk valamivel a nikon rendszeren belül, akkor vegyük elő inkább az 50/1.8g-t, ami tényleg egy nagyon jó ár-érték arányú obi, és panasz sem szokott rá lenni.
puskint: szerintem ezt a színvonaltalan személyeskedést hagyd abba.
-
Freddy76
addikt
Szerintem rossznak mondod...
Amúgy elég relatív, hogy mi a drága. Nekem a nikon 35/1.8g volt marha drága, figyelemmel arra, hogy különböző rekeszeken, különböző tárgytávokon, különbözően volt pontatlan (ritkábban pontos), így f/4 alatt használhatatlan volt. És van egy pár ember, akinek szintén tele lett a t.ke a 35/1.8-cal, ugyanezen okokból. Most akkor ez az obi 55e forintért jó vétel? Szerintem baromira nem.
A másik oldalon van egy nyitva is éles, pontos, gyors zuiko, 120-ért. Nekem inkább ez érné meg...
HollyBonny: szerintem ne menj le erre a szintre, nem éri meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Háztartási gépek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Parkside szerszám kibeszélő
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- World of Tanks - MMO
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest