- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
Nem fogok kihátrálni: nem tudtam olyan kombinációt összehozni azonos gépnél, ami engem igazolna
Nyitott rekeszes képnél az objektív feloldóképessége a látszólagos határ, rekeszelve meg a zaj. Úgyhogy vegyük úgy, hogy nektek van igazatok.
Mondjuk egy fejlettebb FF gépet szívesen megsétáltatnék egyszer a csillagok alatt.
-
madgie
titán
válasz
Freddy76 #163 üzenetére
Nincs probléma, annyit találtam mondani, hogy ami nincs ott ,az nem is lesz ott, hiába tekerem az ISO-t. a "repülőcsíkos", rekeszelős eltüntetést többek között Daróczi képein is megdiskuráltuk facebookon, ő "csak" előadást tartott nemrég itt, meg pár embörkének okítja is az általam kedvelt csillagfotózást.
Persze Rabimiki linkjén biztos ott van az egyetemes igazság
Vadevör én inkább kikotrok fotózni, remélem ma este is.
-
madgie
titán
Tekintsünk most el a jel-zaj aránytól és fókuszáljunk arra, hogy szerinted az érzékenység növelésével ilyenkor is kompenzálható a rekeszelés. Ebben az esetben nagyságrendileg azonos csillagnak kell szerepelnie mindkét képen, függetlenül attól, hogy azonos szenzorral lőttük. Ha viszont nekem van igazam, akkor az f5.6-os esetben láthatólag kevesebbnek (hiába emeljük az érzékenységet).
Vagy hogy gondoltad? Adapterezzünk azonos FF-es objektívet mft-re, függetlenül attól, hogy valószínűleg kevés lesz oda a felolódóképessége az FF-hez mérten (és emiatt szintén lőttek az összehasonlításnak)?
-
-
madgie
titán
Röviden: ami nem látszik, azt nem tudod erősíteni.
Hiába emeled te az érzékenységet a plafonig, ha az adott fényerőt választva nem jut át a szenzorhoz a pöcsnyi kiccsilag képecskéje. Majd erősíti a fényszennyezést, erősíti a fényesebb csillagok képet, de ami nincs ott, azt nem varázsolja oda. Pont ezért rekeszelünk f4.f5 köré, ha kell, mert akkor a repcsi nem fog csíkot húzni keresztben a képbe. (meg fordítva, ha minél több csillagot kell meghúzatni).
-
madgie
titán
válasz
Stauffenberg #122 üzenetére
At átlag kattingatónak akkora szüksége van a fullframe-re, mint a városi terepjáróra.
-
madgie
titán
Nem, nem annak a megfelelője. Az ekv 75mm-rel még könnyen belefutsz a tojásfejekbe, nem véletlenül alakult ki a "legtágabb" portrégyutávnak a 85mm. Nézd meg a Nikonnak van 75mm-es FullFrame objektíve? Az pont senkifölde, alapnak hosszú, portrénak rövid.
De mindegy, nem lényeges.
Klubkártyám nekem sincs, de az egész egy félhivatalos valami, direkt úgy lett kitalálva, hogy ne könnyű legyen kijátszani.
ROBOTER: meg kellett volna vennem a feketét, olyat csináltak az ezüst 45-ömmel, hogy egy napja a fejem fogom
-
madgie
titán
"De ha valaki szeret portrézni akkor használtan 80-90k-ért már profi minőségű 85 f1.8D-t kap. Ha m43-ra kell hasonló kaliberű akkor mehetsz megvenni 320k-ért a 75 f1.8-at."
Á, még véletlenül sem a 45/1.8-at ,ami majdnem a klasszikus ekv 85mm, kitűnő képű, és újonnan sem több 97 ezer forintnál
(ami igazából 82500, klubkártyával).
-
madgie
titán
Na igen, egy Fantastic Four elég jó árban összehozható, és (szinte) minden darabja kitűnő. A halszem is konkrétan beszarás, össze-vissza pofozza a 10.5 Nikon fisheye-t is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- ÚJ! Sony ZV-1F
- Moza Aircross gimbal stabilizátor párszor használt
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest