- iPhone topik
- Samsung Galaxy A15 5G - válts belépőt!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Google Pixel 6 - új rendszer új köntösben
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peterson_
addikt
válasz
stewe780 #106 üzenetére
Így igaz.
Csak tudom, nekem is 5800-m van, szóval próbálgattam rajta pár játékot.
Tény ami tény, hogy eléggé kevés olyan normális(abb) grafikájú játék van, ami alatt nem izzadna meg a vas...ami azért ahhoz a kijelzőhöz elég harmatos.A másik oldala, hogy ott a gyári Bounce, ami nem valami eget rengető, de láttam én ocsmányabb játékot is szaggatni rajta.
Úgyhogy szvsz annyi a dolog, hogy nagyon kevesen fejlesztenek/optimalizálnak direkt erre a modellre.Amúgy én szívesen harapom el az Apple torkát, de nem az a logikus, hogy azért hozza a szintet, mert mondjuk tized akkora kijelzőn kell megjelenítenie a dolgokat mint az Ipad-en?
Bocs, ha hülyeséget mondtam, de gondolom a felbontás sem közelíti meg az Ipad kijelzőjét. -
Everman
addikt
Zene, levelezés, böngésző, telefonos alkalmazások alapból futnak a háttérben a régebbi rendszereken is. JB után meg telepíted a Backgrounder-t és bármi futhat onnantól multitask (a rendszer alapból képes erre, de a nem gyári alkalmazásokat a Home gomb kilépteti.
Így az a vicces dolog áll elő, hogy Symbianre, WinMo-ra, Androidra azért telepítesz alkalmazást, hogy kiléptethesd az alkalmazásokat, ide meg azért, hogy ne legyen kiléptetve -
törölt tag
tudomén, csak túloztam kicsit
most hány olyan játék van ami az 5800 vasát kihasználja? (nem kötözködés, csak tényleg érdekel)amúgy, ha át is csomagolják jópárszor, akkor sem adnak el belőle annyit, mint az iOS-es cuccokból és a fejlesztő csak azt nézi, mekkora piacot tud elérni és ha azt látja, hogy ha kicsit visszavesz a követelményekből, akkor még több emberhez jut el a programocskája, akkor inkább visszavesz és így eljutottunk oda, hogy fölösleges a csillió háromszög.
de mint utaltam rá GPU-t csak ne játékok szempontjából viszgálgassuk! -
törölt tag
itt senki sem azt akarja bizonygatni, hogy nem jó az erős harware, hanem azt, hogy hajadra kenheted a csillió háromszöget számoló GPU-dat, ha nincs rá program, ami ki is használja.. persze még meg sem jelent az N8, úgyhogy lehet a start napján több millió app lesz rá, ami igényli ezt a számítási kapacitást, de az eddigiekből kiindulva ez nem túl valószínű. nem Steve irányelvei miatt, hanem mert eddig ezek a tapasztalatok.
amúgy arra még mindig nem reagált senki, hogy a GPU miket fog grafon kívül gyorsítani, mert azzal lehetne igazán nagyot robbantani.
Everman: komolyan azt szűrted ki a szavaimból, hogy én NFS-t akarok háttérben futtatni?
amúgy az iOS 4 nekem nem old meg semmit, mert iTouch 2nd genem van
jailbreakkal nagyon szerettek dobálózni, de ha egy WinMo-s topicba jön föl a főzött ROM, akkor rögtön megy a mókussaldobálás, hogy az nem számít. kicsit kettős mérce szagú a dolog...
-
Everman
addikt
1. Eddig is volt az iPhone-ban multitasking (egy BSD Unix esetén kicsit fura lenne, ha nem lenne), akinek meg a gyári alkalmazásokon kívül máshol is szüksége volt rá megoldhatta (Backgrounder).
És nem a multitask a "nagy" dolog, hanem az ahogy az iOS4-ben ezt megvalósították.Szerintem senki sem mondta, hogy nincs értelme, sőt én üdvözlöm, ha végre elkezd ebbe az irányba lépni
A kérdés inkább az, hogy az N8-al ez egyszeri lépés lesz-e, vagy a későbbi készülékeinél is ennyire megtámogatja a grafikát. Eddig is ezen bukott el ez a kérdéskör.A "ha engedi a hardver lesz rá játék" már évek óta bukott történet a Symbian esetében, hisz nem egy készülékükben volt fejlettebb GPU, de egyetlen játék sem készült, ami azt támogatta volna.
-
Everman
addikt
Eddig is volt olyan Symbian-os Nokia készülék ami rendelkezett GPU-val, de a játékok mégsem támogatták azt. Egyszerűen azért, mert a fejlesztők a legkisebb vasra készítik a programjaikat, hisz az az érdekük, hogy minél több készüléken fusson. Ha a Nokia innentől mindegyik Symbian^3-as készülékét legalább ilyen erős hardverrel szereli, akkor és csakis akkor lesz valamelyes egységes hardver a rendszer alatt és onnantól fognak rá fejleszteni komolyabb alkalmazásokat és játékokat, amik ki is használják az alattuk lévő vasat.
-
1) Elég élénk fantáziád van. De ezt nem kommentálnám.
2) -||-, és még a memóriád is rossz. Nagyon régóta kampányolok, hogy a Nokia telefonok hardveresen túlzottan fragmentáltak, és az esetek 99%-ában túl primitívek (FPU? GPU? Minek az!).Az első olyan mint a Flash. A weben pörgő forgó oldalaknak attól függetlenül nincs semmi értelme szerintem, hogy most iPhone-on van-e vagy nincs. A különbség a két helyzet között az, hogy az általános multitaskingnak nem csak szerintem nincs értelme - viszont nyitott vagyok az ellenpéldákra.
-
A kettő két külön dolog, nincs párhuzam a kettő között.
1) Az általános multitaskingnak továbbra sincs értelme. Még mindig nem tudta senki se megmagyarázni, hogy miért van egy mobileszközön erre szükség – extra él, hogy az Apple a saját 7 kategóriájával lefedi az eddigi igényeket, amit eddig fel lehetett volna példának hozni.
2) Az, hogy nincs játék, nem ugyanaz, hogy nincs szükség a háromszögekre. Szükség van, de jó játékra is szükség lenne
A Java ME gyűjtemény eléggé alsó vonal.
-
Pantal
senior tag
Senki nem mondta, hogy azért nincsen multitasking, mert rossz. A 2g és a 3g-s telefonok hardvere alatt ha engedélyezik, valószínüleg a telefon belassúlhatot volna bizonyos helyzetekben. Nyílván ezt el akarták kerülni mert nem fér bele az telefon felhasználói élménybe. A mai hardveren ami a 3gs-nek és a 4-nek van korlátozásokkal engedélyezik, mivel így nem ronthat bele a felhasználói élménybe, mégis van (már).
A felhasználói élményben meg pl. gondolj bele, ha a telefon mondjuk megállna egy vagy két másodpercre gondolkodni. Ez az ami az iphone-ra nem jellemző.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest