- Köredzésen járt az Exynos 1680
- iPhone topik
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Azonnali navigációs kérdések órája
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Namelesske
addikt
válasz
Billy132 #451 üzenetére
Akkor idézz egy olyan oldalt ahol a Microsoft hivatalosan is odavan az eladási statisztikáitól, amik amúgy egy telített (!) piacon is növekedni tudtak.
(#452) Billy132
"De mielőtt valaki elkezdené, hogy a Lumia 520-at szidom, ki kell jelentem, hogy nem, mert sokkal jobb mint amit ennyiért a samsungnál, alcatelnél, lg-nél kap az ember ha valamelyik magyarországi üzletbe bemegy, csak mindemellett látni kell azt is, hogy a többi típusuk a 620-on kívül egyáltalán nem sikeres és ezek sem feltétlen az oprendszerük miatt azok, hanem, mert, mint már mondtam, egyszerűen jobb telefonok hardveresen mint amik droidos fronton vannak ennyiért"
Találd már ki, hogy S4 SOC 512 RAM Adreno 305 (vagy gyengébb) annyival jobb mint a többi kapható Androidos telefon volt.
Az igazság az hogy a Windows Phone telefonok inkább gyengébbek drágábban mint az Androidos társaik, mert ezt a variánst egészen a középkategóriáig mindenbe szerelte a Nokia. A legtöbben legalább 768 ram volt ebben az árkategóriában már. Csak annyi hogy Androidon nem jelent igazán előnyt, mert felzabálja a rendszer. 480x800-as telefonokról beszélek most.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
Billy132 #421 üzenetére
Linkeltem másikat. Előszor jössz, hogy a HTC nem gyártott csak csúcs telókat. Erre írom, hogy ez nem igaz. Erre te, ja az lemaradt, hogy sikeres. Erre linkelek neked két oldalt, hogy wildfire széria nem is volt annyira sikertelen. Erre jössz, hogy az olyan mint a speedshop. Persze nálad a siker mértéke a min. 45 milliós eladás. B+ ritka egy troll vagy.
Végezetül keress rá: HTC Tattoo.
Innentől részemről többet nem etetlek.
-
Bogyi007
veterán
válasz
Billy132 #421 üzenetére
Ha már az Androidra való mindent egy lapra felteszek opcióról akarsz mesélni egy példám volna.
Volt egy Sony cég is anno és egy Ericsson. Anno a régmúltban gondoltak egy merészet és összeálltak közösbe Sony Ericsson néven sok sok éven át gyártották készülékeiket de az igazi átütő siker elmaradt (nekem is volt egyébként több telefonom tőlük a T65 (ami nevében még Ericsson fejlesztés volt de már a Sony támogatásával készült el, volt SE K510i telóm is) aminek a vége a lassan már 3 éve történt szakítás lett (de ekkor már gyártottak androidos telókat) ami következtében voltaképpen az Ericsson mint telefongyártó eltűnt és csak a Sony maradt.
A váltás eleinte nagyon jónak tűnt a Sony felkapaszkodott a dobogós helyre az Iphone és a Samsung mögé, de aztán beleestek abba a hibába hogy mindenből minél hamarabb újat és minél többet csináljanak (mint a Samsung) csak éppen magas ívben tettek a terméktámogatásra és a hibajavításokra. És szépen le is szédültek a dobogós helyről. Tudom miről beszélek mivel én is egy csalódott Sony Xperia tulaj lennék. Egy U-m volt, ami kijövetelekor egy nagyon penge készülék volt - addig míg megcsinálták rá az ICS frissítést és onnantól már nem is foglalkoztak vele, hagyták az addigra már szép számú felhasználóbázist, akik vagy elkezdték a szokásos androidos témát és elkezdték szétmoddolni a romokat hozzá vagy elmenekültek a Sonytól. De innen egy darabig csak másik droidhoz lehetett menni vagy és HÁLA AZ ÉGNEK! jöhettek a WP platform és főleg a Nokia felé.
Nem titok, inkább low end droidjaim voltak eddig (Vodafone 845 és az Xperia U) de ez nem kellett volna azt jelentenie, hogy eleve sz**t kapjak a kézhez és egy hívásfelvétel is csupa kín legyen csak azért mert gyári szoftveres androidom volt.
Most egy Nokia 625 telóm van ami elvileg szintén 512 mbyte rammal van és dual procis mint az Xperia U, de a Sony (és az android) trágyadombja sehol sincs ehhez képest. Érted?! SEHOL!!!
Majd ha azonos hardver feltételek mellett az android tud jobb vagy legalább közel hasonló teljesítményt nyújtani mint a WP akkor visszatérhetünk a dologra, de addig NEM!
Részemről ennyi a téma.
-
Воланд
titán
válasz
Billy132 #355 üzenetére
"Meddig fogják még a Nokia márkanevet használni és mikor gyárthat újra magának telefonokat a Nokia?"
2015 december 31 utan gyarthat a nokia ujra telefont. gondolom pont azert adtak el az osszes gyarat, helyi erdekkepviseleteket/supporthalozatot es valtak meg az osszes szakembertol, mert 2016-tol ismet telefonokat akarnak gyartani. a nokia markanevet az ms a butatelefonokon, asha-kon, meg az x-eken tiz evig hasznalhatja. es ezt mar mind atragtuk az elmult par honapban az osszes ide vonatkozo topicban es tengernyi cikk jelent meg a temaban.
-
Namelesske
addikt
válasz
Billy132 #415 üzenetére
"Meddig fogják még a Nokia márkanevet használni és mikor gyárthat újra magának telefonokat a Nokia? Remélem azután, hogy megszabadulnak a Microsoft-tól elkezdenek a piaci igények megfelelően androidos telefonokat gyártani, mivel a Nokia nem a készülékeik miatt volt (és most sem amiatt) sikertelen miután váltottak symbian-ról, hanem mert hozzákötötték a cég jövőjét egy vadonat új operációs rendszerhez (WP 7) amihez azután is ragaszkodtak a Microsoft miatt, hogy látták, hogy egyáltalán nem sikeres és az emberek sem szeretik. Én biztosra veszem, ha mondjuk a lumia 1020-ból lenne androidos verzió, szétkapkodnák a boltokban. Amíg hozzá lesznek kötve a Microsoft-hoz és annak érdekeihez, addig nem várható, hogy a Nokia újra számottevő versenyző legyen és az Apple és Samsung-hoz mérhető eladásokkal büszkélkedjen."
[link] "Microsoft tíz éven keresztül használhatja a nevet a Series 30 és Series 40 rendszerű készülékek esetében.A redmondi vállalat továbbá tíz évre licenceli a Nokia teljes szabadalmi portfólióját és külön fizetség fejében négy évig használja a Nokia Here térképszolgáltatását."
2025-ben talán megvalósul az utópiád.
"hogy egyáltalán nem sikeres és az emberek sem szeretik"
De kibaszottul szeretik, egy kemény mag használja, a többi paraszt annyira hangoztatta hogy az Android az isten, az informatikailag r=1 user is Androidot akar, mert ezt hallotta mindenhonnan, havernak is ez volt és ő aztán nagyon ért a gépekhez is. Az igazság az, hogy rengeteg Android user utálja a telefonját, csak nem ismer elég alternatívát, mert a csapból is a Galaxy név folyik, és bődületes összeget költenek a népbutításra, meg a konkurencia elnyomására. Egy csődközeli vállalat örült, hogy kopogtatott nála a Microsoft egy zsák pénzzel, nemhogy még marketing hadjáratot indítani... Az Android túl nyitott volt, és a WP is lemaradásban volt és még ma is abban van funkciót terén, az emberek már beleszoktak a minden ingyen warezolható cuccba nem is akartak hallani megkötésekről. Meg rég elmondták, hogy könnyű út lett volna Androidot gyártani, de az annyira eltolta volna a Google felé a piacot, hogy káros lett volna a fejlődésre, így ők saját utat választottak némi pénzügyi hátszéllel. A meego is fasza lett volna, de az is egy pénztemető lett volna mire beindul, így meg fizette a Microsoft az egész bulit.
Már most is olyan telefonokat gyárt amilyet a piac egy rétege kíván. Olcsón jót.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
Billy132 #409 üzenetére
Tessék még 1 link
Furthermore, five of the top 10 handsets were Samsung-made, proving the Korean manufacturer is a formidable force in smartphone market. Samsung's Galaxy Ace was the third most popular handset in Decmber, while the HTC Wildfire S and Apple's iPhone 4 took the fouth and fifth places respectively.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
Billy132 #409 üzenetére
Kimaradt a "sikeres" szó, valóban gyártottak olcsóbb telefonokat is már a kezdetektől pl.:HTC Wildfire de egyik sem volt kimagaslóan sikeres
Mondom hozzá se szagolsz a témához. Szimpla MS utálatod hajt.
Csak hogy okulj, mielőtt felelőtlenül írgatsz hülyeségeket.
http://ausdroid.net/2012/05/27/mobicity-best-selling-phones/
Behind that is the Desire HD, another hallmark device for HTC. In fourth spot is the Samsung Galaxy Nexus, not too bad a position when it only launched in October. To round out the top 5 is the HTC Wildfire — HTC’s third entry in the list — which was a pretty compelling low-end device when it first launched, however, it has since been replaced with the Wildfire S.
The top 10 consisted of:
1. Samsung Galaxy S II
2.HTC Desire
3.HTC Desire HD
4.Samsung Galaxy Nexus
5.HTC Wildfire
6.Samsung Galaxy Note
7.HTC HD2
8.BlackBerry 9800 Torch
9.iPhone 4
10.Nokia N8 -
Ryoo
senior tag
válasz
Billy132 #407 üzenetére
Mert értelmes kritikát feleslegesen hozok fel ellened, aki elvakultan hiszi, hogy a csúnya Microsoft tönkretette a Nokiát, ami egyáltalán nem igaz, a Nokia köszöni szépen létezik és nagyon jól megvan telefongyártás nélkül. Kérdésem az lenne, hogy honnan jött a késztetés, hogy eme szent napon böffentsd tele a topicot egy olyan témával, ami már lassan fél éve lecsengett?
-
Namelesske
addikt
válasz
Billy132 #410 üzenetére
A blackberry nem támaszkodott senkire, mégis elkaszálta őket a "smart phone"...
De ember, szerinted fair összehasonlítani egy high end telefont high end vásárlóközösség és egy low end telefont egy általában csóró felhasználóközönséggel. Nézzük mennyi Ace 3-at adtak el... a Lumia 520 ellen.
-
Namelesske
addikt
válasz
Billy132 #399 üzenetére
(#388) Billy132
Mégis miért akarsz elbírni ennyi "fannal" hidd el én sem megtévedt buta szar vagyok azért váltottam Nexusról Windows Phone-ra... Nagyon valószínű hogy a többi "fan" sem amiatt van itt, mert már kurvára elege van a kókány androidból...
(#392) Billy132
"Büszkék lehetnek rá a Microsoftnál, hogy hatod annyit se (7 millió) tudtak eladni a legolcsóbb telefonjukból mint a Samsung a legdrágább telefonjából az S4-ből (45 millió) vagy az Apple az iPhone 5-ből (50 millió). Megintcsak grat nekik."
Igen 45 millió légy nem tévedhet... linket kérek a számok izagolására.
(#399) Billy132
Inkább lennék ez a csávó mint egy microsoft zombi. A mondandómat meg ha megtudod cáfolni, akkor rajta, de te csak ilyen válaszokra vagy képes úgy tűnik.
Mi a célod ezzel a trollkodással úgy általában. Idejöttél egy Tuxos avatárral, meg elnyomtad a sablon "Megölte a Microsoft a Nokiát" szöveget. Nagyon sokan vagyunk Lumia felhasználók akik szeretik a telefonjukat, elégedettek, és alapból márleszarják az egész Androidos szopórollert, hallani se akarnak róla, mert túl jól ismerik. Szerintem te viselkedsz úgy mint egy anti Microsoftos Mozzila felhasználós csakazopensource szabadságharcos Androidos XDA "modder" hülyezombi.
-
Bogyi007
veterán
válasz
Billy132 #396 üzenetére
Nem hanem azt hogy kár dobálnod a százalékokat (is) a topicban....
Igen a HTC is ment két fronton és jelen állás szerint a droidon van jobban - de hogyan is állnak jelenleg?! Nem túl fényesen.....
A Nokia jól döntött hogy a két rossz közül a kevésbé rosszat választotta. Legalább még élnek és pár év múlva akár még önállóan is mehetnek megint....
-
kutga
félisten
válasz
Billy132 #381 üzenetére
Ne keverjük a dolgokat.
Az MS a minimális rendszerkövetelményeket szabta meg aminek meg kell felelnie adott telefonnak hogy rendesen fusson rajta az oprendszer. Éppen a WP érdeme, hogy még az alsó kategóriában lévő telón (520) is ugyanolyan jól fut mint a csúcsmodelleken.
Szvsz az X kiadásának nem az a célja hogy a fő bevételi forrás legyen, hanem hogy az a réteg is vegye a Nokiát akinek feltétlen droid kell. Vinni fogják szerintem mint a cukrot, de nem abból lesz meghatározó bevételük.
-
-
kutga
félisten
válasz
Billy132 #373 üzenetére
De nem a droidot választották, innentől csak feltételezés az egész. Én spec ennek örülök, mondjuk ki tudja milyen droidot tudtak volna összerakni, de nekem sokkal jobban bejön a WP egységes, letisztult felülete.
De kérdem én. Az MS egy csomó tőkét pumpált a Nokiába. Enélkül hogy maradtak volna egyáltalán a piacon? Ha ennek az az ára hogy az MS oprendszere fut a telókon, hát istenem.
Egy Samu vagy Sony helyzetével nem lehet összehasonlítani, ők úgy sejtem a nem telefonos eladásaikból bőven tudják finanszírozni a droidos fejlesztéseket.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Billy132 #365 üzenetére
csak szólok, hogy 2008-ban az a 45% részesedés még egy teljesen más jellegű piacon volt. a symbianos okostelefonok sohasem voltak sikeresek, a nokia a piacvesztését a versenyképtelen okostelefonjai miatt szenvedte el. már 2011-ben is meredeken zuhant a részesedése, pedig az MS-el a partnerszerződést csak akkor kötötték meg, az első WP7-es telefonjai pedig csak 2011 legvégén kerültek piacra. tulajdonképpen a süllyedő hajót mentették. a nokia meg közben egyre próbált függetlenedni a telefonpiactól, a gyártósoraikat meg egy tőkeerős cég vásárolta fel, szóval nem értem miért kell ezen ennyire siránkozni.
androidra meg azért sem váltottak, mert előre látták, hogy egy nagyobb gyártó fog dominálni az androidos piacon. egyébként meg ezt a "samsungnyi részesedése lenne a nokiának, ha androidra váltottak volna" teljesen abszurd: a samsung már akkor régen ázsiában gyártott/gyártatott jóval olcsóbban, mikor a nokiánál csak el kezdték kiszervezni a gyártást, ráadásul a samsung jóval tőkeerősebb cég volt 2011-ben is, ráadásul jóval több lábon állt, nem függtek teljesen a telefonpiactól.
ha fel lehet róni is bármit a nokiának, akkor az az, hogy túlságosan ragaszkodtak a Symbian rendszerhez, a leváltója pedig (meego) rengeteget késett és nem volt alá rendes ökoszisztéma sem. bár az meg árnyalja a képet, hogy a nokiás kutatások meg pont, hogy a Symbian megbízhatóságát és megszokott kezelését, mint versenyképes tulajdonságok emelték ki az okostelefonokkal szemben.#369 az MS a szerződés megkötésétől kezdve végig támogatta a nokiát, a felvásárlást pedig az igazgatótanács is megszavazta. mint már írtam, a nokia már 2009 körül elkezdett törekedni a telefonpiactól való függetlenedésre, pénzügyileg úgy jártak jobban, hogy eladták a részlegüket az MS-nek.
-
btudos
nagyúr
válasz
Billy132 #369 üzenetére
Persze. Csak rosszat tett. Az a 12 milliárd dollár is csak rosszat tett a Nokiának, amivel megtámogatták a fejlesztést, hogy ne maradjanak le még jobban.
Ennyi sületlenséget honnan szedtél össze? Legalább egy kicsit olvass utána a dolgoknak, mielőtt elkezdesz baromságokat leírni!
-
btudos
nagyúr
válasz
Billy132 #365 üzenetére
2008... 2011 legvégén jött az első WP7-es Nokia, amikor már kb. sehol nem voltak a Symbian eladások.
Elkéstek, nagyon, ezt tudjuk. De tök feleslegesen magyarázod a múltat. Elopnak meg aztán 2010-ben marha sok ráhatása volt a termékpalettára, amit évekkel azelőtti tervek szerint fejlesztettek. Szerinted kiállt a TV-be, és közölte, hogy "Ne vegyetek Symbianos Nokiát!"?
Menj be 3 különböző szolgáltatóhoz, és kezdj el csevegni egy eladóval, hogy Te WP-t szeretnél, mi a véleménye. 10-ből 9-szer rá akar majd beszélni valami Samsungra, mert onnan jön a pénz. A rendszeren nem múlik semmi, rengeteg olyan történetet hallottam, mikor laikus ismerős bement vásárolni, hogy olyat szeretne, mint ami a kisfiának/unokának stb. van, olyan csempéset. Aztán szerencsétlenre rásóznak egy Galaxy-t, merthogy az a jó, de kezelni meg nem tudja. Na így működik ez. Ár/érték arányban jelenleg az 520-nál nincs jobb készülék, és hidd el nekem, hogy Androiddal drágább lenne.
-
kutga
félisten
válasz
Billy132 #365 üzenetére
Olvasd el még egyszer amit írtam.
A Lumia éppen hogy jó eladásokat produkál, viszont tényleg kicsi a WP piaci részesedése.
Persze hogy is várhatnánk el nagyobb részesedést, amikor aki csak él és mozog droidot használ mert a tömegtelefonokra ingyen és bérmentve ráadásul a saját ízlése szerint alakítva rápakolhatja.
Az a nagy helyzet hogy épp az MS húzta ki a Nokiát, a hanyatlásuk bőven a Symbian időszak alatt megkezdődött, az a rendszer nem tudta felvenni a versenyt a rohamosan fejlődő droiddal. Azt aláírom sokan felhördültek amikor képbe került az MS együttműködés. Hogy miért nem tudom, valószínűleg azért mert MS és kész.
Az hogy változatosabb a kínálat, vonzó lehet egy droidnál, de úgy vettem észre pont ezért a szoftver optimalizáltsága nem kielégítő egy alsó kategóriás droidban sem, egyszerűen a gyártók nem figyelnek erre, a supportról nem is beszélve.
Aki WP-t választ szvsz pont azért teszi mert egységes, minden készüléken.
A példádnál maradva az 520 nem a hardver miatt lett annyira vonzó, hanem mert egy hasonló árú doridhoz képest egy ténylegesen használható okostelefont kapsz a pénzedért. Érdemes lenne elolvasnod azt a hibalistát amit a négy hónapos Xperia M dual telefonom produkált, teljesen hivatalos gyári szoftverrel, és azokra aztán várhatok javítást.
Lehet nem az volt a célod, hogy a WP-t fikázd, de nagyon úgy jön le, és ami a legfontosabb, egy WP telefon tesztjét nem kellene szétoffolni azzal hogy miért NE válaszzunk ilyet.
-
btudos
nagyúr
válasz
Billy132 #360 üzenetére
Nem, a Nokia már a WP7 előtt is masszívan zuhant lefele, a Microsoft nélkül valószínűleg padlót fognak. A Microsoft komoly pénzeket pumpált a Nokiába, ami lehetővé tette az érdemi fejlesztést. Ennek lett a vége az, hogy a Microsoft megvette a Nokia telefongyártó részlegét.
-
kutga
félisten
válasz
Billy132 #355 üzenetére
hanem mert hozzákötötték a cég jövőjét egy vadonat új operációs rendszerhez (WP 7) amihez azután is ragaszkodtak a Microsoft miatt, hogy látták, hogy egyáltalán nem sikeres és az emberek sem szeretik.
....
Amíg hozzá lesznek kötve a Microsoft-hoz és annak érdekeihez, addig nem várható, hogy a Nokia újra számottevő versenyző legyen és az Apple és Samsung-hoz mérhető eladásokkal büszkélkedjen.Ezeken jót mosolyogtam.
A Lumia éppen hogy jó eladásokat produkál, viszont tényleg kicsi a WP piaci részesedése, ami nem meglepő, de hogy ne szeretnék az emberek?
Lassan már nem lehet belerúgni egy polcba MM-ben hogy ne egy tömeg szappantartó Samu pottyanjon ki, és amíg 130k egy vadiúj Iphone 4S addig ne mondja nekem senki hogy azt vegyem.
Mutass nekem egy 50k-s droidot ami dual simes, és nem kell szarrá moddolni hogy normálisan tudd használni (és most nem arra gondolok hogy menjen rajta a fb messenger). Volt ilyenhez szerencsém, nem egyhez. Használtál már WP-t? Nem? Na ugye.
De távol álljon tőlem hogy itt is flame-et indítsak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Xiaomi Mi 10 5G 8GB / 128GB Twilight Gray Szinte karcmentes!
- Eladó iPhone 12 mini 64GB bevizsgált, hibátlan készülék
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest