-
Mobilarena
Nokia Lumia 520 - gyakran feltett kérdések, hasznos tudnivalók
Új hozzászólás Aktív témák
-
kezman
őstag
válasz
old rocker #16652 üzenetére
Ezt nálam is eljátssza néha asztali pc-n, kábel ki-be aztán rendbe jön
-
old rocker
veterán
válasz
old rocker #16652 üzenetére
majd váratlanul ismét látja...
-
kezman
őstag
válasz
old rocker #16628 üzenetére
Vag a skáll?
-
kezman
őstag
válasz
old rocker #16622 üzenetére
Két koppintás nélkül nem érdemes élni, főleg így hogy reggel dobtam egy dupla luccot és gipszbe van a jobb kezem
old rocker Oszvald volt neeem???
-
old rocker
veterán
válasz
old rocker #16582 üzenetére
egész délelőtt ezzel szórakozok... úgy tűnik, wifi nélkül, adatforgalommal se 2, se 3 gével nem megy... Nagy dolgok ezek Jappppánba'
-
old rocker
veterán
válasz
old rocker #16581 üzenetére
Elnézést, szólt a sündisznócska és leszállt a súrolókeféről... szóval ha a wifinél be van kapcsolva, zárolt kijelzőnél is maradjon a kapcsolat, akkor műkszik az elem érkezésekor, azonnal jelez, hogy érkezett e-mail.
-
old rocker
veterán
válasz
old rocker #16580 üzenetére
Bocsánat, tévedtem, az sem...
-
Tin
veterán
válasz
old rocker #16551 üzenetére
tényleg írták feljebb. vagy a t-mobile nem hagyta még jóvá, de simán lehet, hogy a nokia így válogatja ki, hogy mikor melyiket frissíti, így nem lesz egyszerre akkora a terhelés a szervereiken a frissítés miatt.
ha az előbbi, akkor várunk. ha az utóbbi, akkor max pár napon belül kijön nekünk is.
viszont én is hadd kérdezzek:
vettem memóriakártyát 32GB-ost, de nem tudom, hogy megy a wp8-ban ez.
1) tegyem bele a telefonba, formázzam meg ott, vagy gépben sima fat32-re?
2) hogy másoljak rá? zenéket tennék rá, elsőre nyilván felmásolnám a kártyára, de később sima usb kábellel hogy tudok direktben a kártyára másolni a telefonos szinkronizáció helyett?
3) be lehet állítani, hogy a fotókat-videókat a memóriakártyára mentse?köszi!
-
Ubul86
őstag
válasz
old rocker #16551 üzenetére
már elég sokan leírták, hogy nem a t-mobil tehet róla, ők már decemberben elküldték az ajánlást a nokiának vagy mit
szóval a nokia ül rajta
-
zzola
titán
válasz
old rocker #16547 üzenetére
-
ArGab
őstag
válasz
old rocker #16489 üzenetére
Igazából engem az egész kártyakezelése zavar. Spotify csak a belső tárhelyet tudja használni, nem írhat SD-re. Hiába van ott a 16G kártya, ha leszedek offline használatra pár albumot, máris alig van 1-2G hely a belső tárhelyen.
Arról már nem is beszélve hogy az 'Egyéb' egyre több és több helyet zabál és fogalmam sincs micsoda vagy hogyan lehetne kitakarítani. -
kaliber
aktív tag
válasz
old rocker #16372 üzenetére
Ahogy Blyan mondta + nekem egy régebbi mentés volt, amit mikor elkezdtem vissza állítani azokat az alkalmazásokat is elkezdte telepíteni amit közben már letöröltem nem kis bosszúságot okozva.
Tehát friss mentés kell! -
Blyan
félisten
válasz
old rocker #16372 üzenetére
A telefon beállításait visszatölti, az alkalmazásokat is, de az alkalmazások beállításait értelemszerűen nem.
Accountokat beállítja de ki kell tölteni az adatokat, illetve sms/fb/messenger üzeneteket is letölti.A kezdőképernyő alapállapotba kerül a csempéidet Neked kell visszarakosgatnod.
-
Clemi
veterán
válasz
old rocker #16289 üzenetére
Próbálgattam, minden esetben a zsebből kivétel után egy érezhető késleltetéssel kapcsolt be a "Glance Screen". De ez itt most lényegtelen, mert az 520-on nincs. A nejem telóján akartam beüzemelni... nem csinált semmit.
-
Dhampir
félisten
válasz
old rocker #16015 üzenetére
Érdekesség, hogy 2012-ben a több mint 86 millió készülékből mindössze 16 millió volt okostelefon (Windows Phone, Asha, valamint Symbian változatok), márpedig tavaly elsősorban a "butatelefonok" szegmense teljesített sokkal rosszabbul, vagyis várható volt a visszaesés.
Érdekes, hogy az Ashát az okostelók között említi, habár tényleg rágyúrtak az S40-re (Series 40 Developer Platform), a Nokia Áruházban pedig egyre több alkalmazás érhető el rá, többek között EA és Gameloft játékok is.
-
válasz
old rocker #16015 üzenetére
sg.hu-n olvasol cikket?!
No comment.
-
Blyan
félisten
válasz
old rocker #16012 üzenetére
Partnerogsm
-
Blyan
félisten
válasz
old rocker #16000 üzenetére
Ezt most is megteheted.
Szabadon vásárolható, bár igaz, nem hivatalos garanciával. De 38e forintot megér ez így is.
-
kezman
őstag
válasz
old rocker #16002 üzenetére
Már nem, egyébként nem tudom ki a protekciós, ja, közösségépítőből HP!kedvence mi ?
Előbb néztem 525-öt, csak a 1 Gb ram a külömbség, más ugyan az -
kezman
őstag
válasz
old rocker #16000 üzenetére
Az enyémen meg -6, ez nem az én képem csak ez volt kéznél
-
Blyan
félisten
válasz
old rocker #15995 üzenetére
525, az nincs. Talán a héten.
-
Blyan
félisten
válasz
old rocker #15933 üzenetére
Ennek a telefonnak van egy nagy hibája: nagyon kell vele vigyázni, mert ezért a pénzért sajnos qrvajó.
Ez inkább az 525-re igaz.
Egy 520,620,625,720 használó sem tudja elképzelni mennyit dob a plusz Ram a használhatóságon, amíg nem próbálja.
-
szp1
addikt
válasz
old rocker #15933 üzenetére
Teljesen igazad van, ez a telefon ezért az árért nagyon jó választás. A WP 8 is. Ennyiért.
-
kezman
őstag
válasz
old rocker #15864 üzenetére
A zárolási háttér szerkeszthető, és beállítható, nekem bejön.
-
kezman
őstag
válasz
old rocker #15857 üzenetére
Meg van, véletlen a próba verzió volt fent, letöröltem és a vásárlásra nyomtam, már jó is lett, szuper
-
kezman
őstag
válasz
old rocker #15857 üzenetére
Nem értem, a Bing az ok, na mindegy majd próbálom még.
-
Neurotoxin
őstag
válasz
old rocker #15780 üzenetére
Lehet, hogy nem voltam világos-azért írtam így a választ wolandnak, mert arra gondolok, hogy mégis vesz fel töltést kikapcsolva, furcsa is lenne, ha nem tenné. De az érdekelne, hogy miután teljesen lemerült és valamennyi töltést 'felvett', magától bekapcsol, vagy nekem sikerült kb 3-4. gombnyomásra?
-
válasz
old rocker #15701 üzenetére
Csak jó kis telefon ez...
-
Takuun
aktív tag
válasz
old rocker #15595 üzenetére
Lehet fapados, de nem szeretem ezt felhőbe vagy hova mentős dolgot.
Nekem egyszerűbb SIM-re menteni és onnan olvasni a telefonszámokat. Így bármikor áttehetem másik telefonba és már használhatom is a kontaktokat anélkül, hogy netet kéne varázsolnom a telefonra. -
kezman
őstag
válasz
old rocker #15559 üzenetére
Le szedtem, nemá engem nem ébreszt valamelyik hajnalba, most ezt tesztelem, 2555 ember csak nem téved
-
kezman
őstag
válasz
old rocker #15496 üzenetére
Ez tiszta sor, Insider Pro-t használok, de én speciel ERRE gondoltam?
-
Tim82
félisten
válasz
old rocker #15357 üzenetére
Igen, közben én is megnéztem. Az a gond, hogy eddig sose használtam a Lumia tárterület ellenőrzőt, eszembe sem jutott, hogy ott lehet ilyen opció.
Megtaláltam már.
-
m1lan
őstag
válasz
old rocker #15332 üzenetére
@old rocker: Köszi, én is remélem a legjobbakat.
Bízom benne, hogy maradhatok az 520-nál. Ha mégsem, akkor valami jól buherálható droidot keresek, mert gyári állapotukban nem sokat érnek a hasonló árban mozgó telefonok
-
m1lan
őstag
válasz
old rocker #15330 üzenetére
Persze, csak azért írtam, hogy droidra váltok akkor, mert 520-at 520-ra nem cserélhetek, a 620 nem tetszik, 720 használtan meg nem sok van, az új árát meg sokallom és a többi WP8-as Nokia így már ki is esett. Remélem megoldódik a kijelzőprobléma, mert amúgy minden mással elégedett vagyok
-
válasz
old rocker #15238 üzenetére
Az ügyintéző kolléga szerint nem tudnak mit tenni, "ez van". Mondván felesleges a készülék cseréje ha egy másik készülék is ugyanezt a hibát produkálta (mivel kicsi az esélye hogy egy másik bontatlan készülék is hibás, blabla). Szóval a 8 napon belüli visszaküldéssel élhetek csak. Nagyon humánus hozzáállás, szerintem egy kis felelősséget vállalhatnának az után amit eladnak. Főleg hogy másnap kocsikáztam 30km-t majd közölte az ügyitéző flegmán közölte hogy "ezzel nem tud mit tenni, küldjem vissza ha nem tetszik" ... Mindenesetre aki most készül ilyen telefont venni, talán nem árt ha jól megnézi a kijelzőt! Üdv.
-
Blyan
félisten
válasz
old rocker #15235 üzenetére
IGen, pl hogy a 40 és a 10% közt sokkal kevesebb idő fog eltelni.
-
old rocker
veterán
válasz
old rocker #15233 üzenetére
38 perc videoszkájpizás alatt 25% delejt evett meg.
Bylan: mivel leszek megtréfálva?
-
Blyan
félisten
válasz
old rocker #15233 üzenetére
Aztán lehet meg leszel tréfálva
-
blokad
senior tag
válasz
old rocker #15198 üzenetére
ez már kicsit erőltetett volt
-
válasz
old rocker #15167 üzenetére
Hát igen, egyrészt PC, ami nincs zsebben (erre lenne az okostelefon -- illetve van, csak lecserélnék a flottát), másrészt pedig az a ciki, hogy éppen bezsongattam a főnököt azzal, hogy az 520-as milyen jó, és remek lehetőség lenne lejönni nekik a Google-ről és átállni teljesen Outlook-alapokra.
(Nekem egyébként semmi bajom a Google-lel, a cégnél viszont komoly feszültséget okoz a kétlakiság, a MS-környezet viszont szükséges.)
Üdv: MaCS
-
miqlas
őstag
válasz
old rocker #15167 üzenetére
Ezt már fel sem mertem vetni!!!
... egyébként a lusta polgároknak: pl. CalendarPro Free <-- csak használni kellene a kuuglit
-
bface
újonc
válasz
old rocker #15126 üzenetére
Főleg téli időszakban ha ugyanabban a zsebemben hordom a zsebkendőt mint a telefont, észreveszem, hogy néha taknyos lesz a kijelzője. Amit aztán száraz ruhával nem lehet eltávolítani. Nyálazással szoktam rajta segíteni. Nincs a telefonon fólia. Milyet javasoltok? Átmenetileg átszoktattam magam, hogy a farzsebemben tartom a zsebkendőt, de szeretnék megoldást arra az esetre, ha farzseb nélküli nadrágban vagyok.
-
miqlas
őstag
válasz
old rocker #15122 üzenetére
... én a kevésbé agresszívekre gondoltam, pl. láncos buzogány esetleg pajszer
-
miqlas
őstag
válasz
old rocker #15099 üzenetére
Nekem sincs, és nem is lesz
-
Clemi
veterán
válasz
old rocker #15033 üzenetére
Nos, a Hálózat+ nevű kicsit komolytalan menüben van egy kicsi sor alul ami a telefonnal bonyolított össz. hívásidőt kiírja. De nézd meg a Rap Dialer programot, abban megnézheted hívásonként az időt.
-
válasz
Akkor látod az időt, ha felveszed a telefont, számolja, majd ha lerakod akkor még látod, majd utána nem tudod megnézni. Csak az összes időt a beállítások, network+-nál.
Data sense az a wifi és mobilnet forgalmát méri, nem a hívás idejét. -
válasz
Nálam a data sense szépen számolja a mobil és wifi adatforgalmat.. Vagy nem erre gondoltál?
-
csaba1203
addikt
válasz
old rocker #14921 üzenetére
Nehogy úgy járjunk,mint almásék a régebbi szifonokon csak köhög az újabb IOS verzió
-
westcoastog
veterán
válasz
old rocker #14866 üzenetére
Hardveres valószínű, akksit picit megnyomom gatter....
És ez meg megtörténik mivel a hátlap támasztja a kis gumival ezért nyilván fogdosom a telót, megnyomom mikor veszem ki a tokból stb...
Ha felteszem a hátlapot az annyira lenyomja az akksit hogy be sem kapcsol.. -
westcoastog
veterán
válasz
old rocker #14861 üzenetére
De látod, nem kapcsolt be rövid nyomásra sem, nem hogy hosszúra....
Akkor holnap vigyem szervízbe, mehet a hardreset stb? -
westcoastog
veterán
válasz
old rocker #14859 üzenetére
De nincs sajnos, nógrád megye.
Pesten meg nem járok.Videó.
Made with alcatel, powered by android. -
Blyan
félisten
válasz
old rocker #14836 üzenetére
Ez így van, csak vannak bibik, meg csúszó határidők, stb. Na meg vannak olyan cégek és modellek, amelyeknél egyáltalán nem történik meg a korlátozás, tudtommal a Defy-ok mind ilyenek voltak.
-
Blyan
félisten
válasz
old rocker #14831 üzenetére
A negyven ropis ZTE Bladek nagyrésze is független volt anno, de általában sok frissen palettára felvett modellnél található a legelső szériák között független.
-
válasz
old rocker #14822 üzenetére
Nagyon sokszor előfordult már, hogy a szolgáltatófüggőként árult telefon a gyakorlatban független -- egyszerűen azért, mert a függővé tétel még nem áll rendelkezésre. Főleg az új típusoknál fordulhat ez elő, az ismeretségi körömben tucatnyi ilyen készülék fordult már elő, nekem is volt.
Üdv: MaCS
-
válasz
old rocker #14788 üzenetére
jóvan jóvan érzem én a törődést
-
lorinho
aktív tag
válasz
old rocker #14748 üzenetére
Na ez elég nagy baj, de kénytelen leszek megszokni.
Hátha talán lesz egy alkalmazás később rá...
-
pubos
tag
válasz
old rocker #14743 üzenetére
Tudod csak azért "vigyázni kell vele mert qrvajó.”
meg hát erősebb -
mikersz1
senior tag
válasz
old rocker #14737 üzenetére
Úgy értem, hogy hosszútávon, mennyi idő után hal meg, ha mindkettőt ugyanannyira terheljük.
Az, hogy kevesebbet bír ki egy nap, meglehet mivel 110 mAh-val kisebb a kapacitása. -
mikersz1
senior tag
válasz
old rocker #14731 üzenetére
Igen, ott van, hogy "Milyen készülékhez jó?", a lista szerint jó az 520-ba, X6-ba, 5230-ba, C3-00, 5800-ba.
Ezeknek az élettartama meglehet annyi mint a mostaninak? Gondolom ez előző szériás akksi.
Bár itt olvastam olyat is, hogy az 520 akksija se mai. -
válasz
old rocker #14716 üzenetére
Nagyon szépen köszi
Ez így van nap mint nap meglepődök rajta.
A reggeli akksi sírásnak az lett a vége hogy még most is akksiról megy a telefon és röhög rajtam az tuti
-
Kube
senior tag
válasz
old rocker #14674 üzenetére
Jöttére öt nap múlva számítsatok, pirkadatkor, észak felől.
-
mdraco
őstag
válasz
Mikor lehull a hó
-
yaksi
aktív tag
válasz
Esetleg a Pink?
-
natë
nagyúr
válasz
Az enyémen már rajta van. Nagyon durva, 20 Ft-os méretű vakut kapott a telefon általa!
-
Devas
őstag
válasz
old rocker #14625 üzenetére
hue hue hehehe
-
Blyan
félisten
válasz
old rocker #14625 üzenetére
Akkor én immunis vagyok
Bosszant, de nagyon, le kell cserélnem valami erősebb WP vasra.
-
válasz
old rocker #14620 üzenetére
Most egyetértek veled. Ezt a pár napot hogy nem lehet a frissítés nélkül kibírni...
Mondtammár hogy imádom ezt a telefont
Bárcsak az előző helyett vettem volna meg. Mennyivel nyugodtabban lettem volna. Egyszerűeen prímán megy minden rajta
-
Kube
senior tag
válasz
old rocker #14620 üzenetére
Tejjel és sütivel várom mint a télapót. A zsír meg kell a kenyérre mert úgy finom szóval nem pazarlunk
-
Kube
senior tag
válasz
old rocker #14616 üzenetére
Én ma szalonnát pirítottam rajta ne viccelj...
-
JázminCsenge
tag
válasz
old rocker #14533 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat. Én írtam el, valóban Lumia 520-ról van szó.
-
kaliber
aktív tag
válasz
Van ilyen csak az USA-ban
-
Воланд
titán
válasz
van ilyen, csak nem nalunk.
-
kezman
őstag
válasz
old rocker #14500 üzenetére
ZIZI,
-
lorinho
aktív tag
válasz
old rocker #14427 üzenetére
Elnézést, túlreagáltam. De olyan bosszantó...A fellegekben jártam, hogy végre egy gyors telefonom van. Aztán meg telefonáláskor szakadozik. Iszonyat rossz érzés.
-
Tim82
félisten
válasz
old rocker #14375 üzenetére
És láthatatlan kis puttók fogják kiszállítani minden WP8-as Lumiára szapora szárnycsapásokkal?
-
válasz
old rocker #14309 üzenetére
-
Dika22
tag
válasz
old rocker #14256 üzenetére
Én már vagy kétszer így jártam. Viszont akkor lehet egyedi eset
-
KunEmber
senior tag
válasz
old rocker #14252 üzenetére
Akkor "csak" annyi, amennyit én is láttam. Ennyiért nem adok ki 700 Ft-ot (se). Kössz a választ!
-
Dika22
tag
válasz
old rocker #14254 üzenetére
Ellentétben sok mindenkivel szoktam használni
Konkrétan az utolsó kérdésre érdekelt volna a válasz
-
KunEmber
senior tag
válasz
old rocker #14247 üzenetére
Mitől jobb? Próbálgattam reggel, különösképpen nem fogott meg.
-
KunEmber
senior tag
válasz
old rocker #14243 üzenetére
Én mondjuk tényleg, teljes szívből
szeretem az 520-amat, de nem értem, hogy miért kell ilyeneket csinálni. (Nem, nem vágyom vissza androidra, ahol fél órán át állítgathattam, hogy milyen hangerővel, milyen hangerőemelkedéssel szólaljon meg az 1 emlékeztető hang, amit a 30ezerből kiválasztottam.)
De könyörgöm, ne csak egy hülye pim-pim hangotállíthassak beadjanak hozzá, amit nem lehet átállítani. -
zsoltek
aktív tag
válasz
old rocker #14228 üzenetére
Egyértelműen zizz... Androidos telómnál ki lehetett kapcsolni, de nem kapcsoltam ki, annak ellenére, hogy LED-el meg volt támogatva. Szerintem aki emiatt hisztizik az nagyon túlreagálja, senki ne mondja már hogy a buszon utazva vagy a váróteremben, vagy akárhol máshol ezzel zavarod embertársaidat
Ha meg a rezgés nem tetszik azt meg lehet szokni. Szerintem.
voyager4.4: Nem tudom mi lehetett a kiállított darabbal, de én el sem tudom képzelni hogy egy rendszer ennél gördülékenyebb, gyorsabb legyen
Biztos van ahol meglátszik, de ha csak a menüben császkálok ilyesmi, akkor zero akadás. Nyomkodtam Galaxy S4-et igaz az ott sem tapasztaltam megakadást, de hányszor annyiba kerül mint az 520-as.
-
br.rak
őstag
válasz
old rocker #14231 üzenetére
Nekem minden ilyen jellegű "feature" ki van/volt kapcsolva minden telefonomon.
Ez kb olyan mint a játékoknál a force feedback, eleinte jópofa de ha lehet akkor inkább kikapcsolom -
mikersz1
senior tag
válasz
old rocker #14228 üzenetére
Zizzz.
-
Laca0
addikt
válasz
old rocker #14201 üzenetére
Sötétben... ha eltalálod a gombot (már miért ne találnád el...) úgyis visszalép egy szintet, tehát látod, hogy eltaláltad...
Én semmilyen zizegést, pittyegést, rezzenést nem szeretek egy telefonon, mindig kikapcsoltam minden ilyen "visszajelzést". Ha sikeres volt a művelet, úgyis látom az eredményét. Nem kell még zenélni is hozzá. Semmi értelmét nem találom, viszont pl. felébresztheti a mellettünk alvó személyt, idegesíti az embertársainkat egy váróteremben, felhívja magunkra a figyelmet munkahelyen, iskolában...
Nem konkrétan erre a back gomb feedback-re gondolok, ez tényleg nem annyira zavaró... csak engem idegesít...
Maradjunk annyiban, hogy nem vagyunk egyformák. -
válasz
old rocker #14173 üzenetére
Köszönöm!
a microsoft acc feltétlen kell a telefon használatához? Van nekem tehát nem gond.
Csak ezt a részét nem értem még a telónak. -
br.rak
őstag
válasz
old rocker #14201 üzenetére
Linket tudnál betenni?
-
mikersz1
senior tag
válasz
old rocker #14174 üzenetére
1997-2003-at próbáltam, az is sikerült.
-
kezman
őstag
válasz
old rocker #14117 üzenetére
Van reklám, alul fut egy sávban de abszolút nem zavaró
-
kezman
őstag
válasz
old rocker #13892 üzenetére
A System Tile jó app de szerintem ez jobb, azonnal feldobja a %-ot mennyi van vissza és mikor volt töltve
a Battery-t most tesztelem .
-
Tomsteel
tag
válasz
old rocker #14022 üzenetére
Vásárlástól elállhatsz bármit vásárolsz, alap esetben 3 napon belül. (Telenor pl 10 napot vállal)
Természetesen nem rendeltetésszerű használatból adódó sérülés hiányában. -
rasky
senior tag
válasz
old rocker #14006 üzenetére
biztos aki elírta az árat, sunyiba próbálja helyrehozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged