Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Miért nincs MagSafe az iPhone 16e-ben?
- A Nothing Phone (3a), feketén-fehéren
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomy Yayo
senior tag
Szeretnék én is hinni benne, de már nem nagyon reménykedem. Pletykáltak, sőt tesztelés alatt is volt egy tervezett utód, ha minden igaz, de köztudott, hogy lelőtték. A 1020 arra kellett, hogy megmutassák, hogy mit tudnak, ami sikerült is, egy kicsit mindenki rájuk figyelt, és tátott szájjal nézte, milyen fotós vasat pakoltak egy telefonba, de az eladásokban nem nagyon tarolt. Túl sokat nem kerestek rajta, haszna inkább az volt, hogy ráterelte a figyelmet a platformra, és főleg a Nokiára, és feltették magukat a mobilos fotózás trónjára, amire innentől lehet pozitívan asszociálni más telóiknál is. Illetve arra jó volt, hogy felmérjék, hogy ez a kamera nagyon rétegigény, cserébe viszont be kellett áldozni dolgokat, amik miatt kevesebb ember veszi ezt. Pl. a kamera helyigénye miatt a dizájn megosztó lett. Ezért is léptek vissza egyet, és álltak meg 20MP-nél, amikor már a 930-at csinálták, mert ez az, amit kompromisszumok nélkül hozni tudnak. Ezzel szerintem meg is találták a számításukat. Még mindig bőven jó fotót készít, messze elég egy mobilba, és ez már nem akkora, hogy kelljen miatta egy külön dudor, sokkal kevésbé megosztó dizájnt tudnak alkotni. De a dudoron kívül is még ott van a melegedés (mit melegedés, forrósodás) és extrém merülés fotózásnál, a súlytöbblet, a képkészítés lassúsága. Minőségben biztos fognak fejlődgetni, de ilyen kamerás telót szerintem akkor látunk legközelebb, ha technológiailag meg tudják oldani kompromisszumok nélkül, mint a 930-nál, ami nem megy a súly, dizájn, stb. rovására, eladhatóbb tőle a telefon. Profit szempontból biztos inkább ilyen telefont tennék le én is az asztalra, ami szélesebb rétegeknek szólhat. Ne legyen igazam, de szerintem max jövőre, de rosszabb esetben még később lesz csak utódja. A fejlesztések nem mennek teljesen veszendőbe, mert a megapixel messze nem minden, a 930 se csinálna ilyen jó képeket, ha nincs az a tudás, amit a 1020-nál összelapátoltak képalkotás terén, meg nem csak a hardver volt itt fejlesztés (bár valóban az a számottevőbb), de ott van a Lumia Camera, meg sok más fotózásra kihegyezett Lumia app, az mind ennek a hozománya. Persze tapsikolnék örömömben, ha végül kiderülne, hogy az MS-nél nem így gondolkodnak
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ma Nincs mese, ez most a legjobb kamerás okostelefon. A 41 megapixeles szenzor és a hat lencséből álló optika együttese verhetetlen a mobilos képalkotás kapcsán.
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- EA Sports WRC '23
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One mobilszolgáltatások
- Külpolitika
- Autóhifi
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...