- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokerke86
tag
Én felmetnem a facebook oldalára böngészővel, ott megkérdezték az oldalon, hogy neme akarom inkább letölteni a kliensüket, rákattintottam, hogy de igen, és azóta van használható facebook kliensem. Szerintem ezt sem a nokia csinálta, hanem facebookék, de pont nem érdekel.
Az email kliens meg 1-2 másodperccel gyorsabban jelzi az új emailt, mint a yahoo messenger, amikor be vagyok lépve. Alapból szarul néz ki, de amikor beállítod a postaládádat, akkor megkérdi, hogy letöltse-e az újat, letölti és csodaszép, használható, felhasználóbarát, gyors, és minden ami csak kell. -
jokerke86
tag
Én jelenleg is használom, februárban lesz két éve, de nem tudom mire cserélem le, ha majd lecserélem valamikor valamiért. Ez a telefon egyszerűen kurvajó. Az akkuja még mindig sokat bírja, ha már csak egy vonalkát mutat, akkoris azt jelenti, hogy aznap még el leszek vele és nem azt, hogy 15 percet bírja még. A billentyűzet nem kopott ki, még mindig kellemes gumis a fogása, leejtve volt elégszer, karcolások vannak rajta, de nem hibásodott meg, strapabíró. A képernyője bármilyen fényben jól látszik, ilyen téren nem hiszem, hogy konkurencia lenne bármilyen gyártó bármilyen telója, beleértve a retina displayes vagy androidos 600 eurós csodatelefonokat is. Az e-mail kliensét nagyon szeretem, folyamatosan frissít reggel 7 és este 11 között, jól néz ki, jól kezelhető, nagyon meg vagyok vele elégedve, gyakran használom. A facebook kliensről csak annyit tudok mondani, hogy arra jó, amire nekem kell (néha üzeneteket írni), más facebook klienseket meg nemigazán próbáltam, de ez se néz ki rosszul és elég sokat tud, aminek egy tizede sem érdekel. Az Opera Mobile néha túlterhelődhet, ha sok a weblap, meg a nyitott alkalmazás, de nem vészes ez a probléma szerintem. Chatelni shMessengert használok, gyors, jól működik, ésszerűen felépített. A kamerája 2.0 Mpixeles, fix fókuszos, sokat ne várj tőle, viszont a vakuja használható lámpaként, ami hasznosabb szerintem, mint a facebook kliens látványvilága. A teló gyors, jól kezelhető, minőségi. Csak ajánlani tudom.
-
jokerke86
tag
Azt a visszajelzést kaptam ma, hogy küldöm a spam-okat. A Nokia e-mail kliense megfertőződhet valami féreggel vagy akármivel egy levélen keresztü? A benne levő linkre biztosan nem kattintottam rá. Érdemes kimentsem az adatokat és újrategyem a szoftját emiatt? Meg fogja-e ez oldani?
-
jokerke86
tag
Nem hiszem h a kezemtol melegedne, de vegulis az sem kizart. A folyamatosan szinkronizalo email kliens ha folyamatos 3G kapcsolatot tart fent es a 3G sokat fogyaszt, akkor lehet ez az oka a gyors merulesnek. Mivel viszonylag kis adatforgalmat bonyolit le az email kliens a ket postalada kezelesekor, azt hiszem az lesz a legjobb ha kikapcsolom a 3G-t es jo lesz neki a 2G-s net is. Epp az Opera hasznalatakor leszek kenytelen bekapcsolni a 3G-t, mert oda nem art ha gyors a net. Kosz a valaszt! Csak kicsit csalodott vagyok, mert igy az E63-mas legendas uzemidejen folt esik.
-
jokerke86
tag
Most kaptam egy jo mobilnetes opcoit uh par napja mar sokkal aktivabban netezek a telefonomrol. Eddig nagyon meg voltam elegedve az akkumulator teljesitmenyevel, de most egy kicsit elszomorit az eredmeny. Eddig kozel egy hetig tartott az akku, most meg ket nap alatt kivegzem gond nelkul, csak nem tudom h konkretan egy dolog szopja ki az energiat belole v az ujdonsagok egyutt. Ami valtozott az az h az Operaval tobbet bongeszek, az email klienset is hasznalom, ket email cimmel folyamatsoan fut es az email frissites is folyamatosra van allitva. Emellett GSM mod helyett dual mod van beallitva a halozatnak, hogy a gyorsabb 3G-s netet hasznaljam. Amit eszrevettem h a telefon also resze elkezdett melegedni, nem tudom melyik alkatresz van ott, de a diagnozis miatt lenyeges lehet. Szoval a kerdesem az, h mi zabalja fel a telefonom csodaakkumlatorabol azt a rengeteg energiat ilyen gyorsan szerintetek?
-
jokerke86
tag
-
jokerke86
tag
Honnan lehet letölteni nyelveket a telefonra? Nem a menühöz kell, hanem csak a billentyűzetkiosztáshoz, hogy SMS / e-mail írás közben tudjak váltani ha kell. Lehet ezeket a nyelveket gyorsan váltogatni valamilyen billentyűkombinációval úgy, mint pl windows alatt anélkül, hogy bele kellene másszak a telefon nyelvi beállításaiba és az egész menü nyelvét átállítanám?
-
jokerke86
tag
Vigyazok a klonokkal, sajna nalunk is tele van a rohadt klon telefonokkal minden. Az egyik este egy ajalnatot kaptam h cserejem el egy e71-re, jo uzletnek tunt, talan tul jonak is. Amikor kezbe vettem, az a szar fele annyit nyomott mint az enyem, elso pillantasra kisebb es szarabb volt a kepernyoje, es egyeb hasonlo egybol lathato dolgok. Jott h a viperammal megmaszirozzam a gyerek hatat.
-
jokerke86
tag
Most nezem az uj E5-ost, de annyira nem gyozott meg, sot egyes reszekben gyengebb is, mint az E63-masom. A Symbian-ja a 9.3-as verzioju, az E63-mason ha jol tudom 9.2-es van. Vagy ez csak regebb volt es most a frissitett soft az a 9.3-as az E63-mason is? Vagy ez hogy ukodik? Mivel tud tobbet egyik a masiknal?
-
jokerke86
tag
-
jokerke86
tag
Nekem sem a hangszoroval van baj, mert bejovo hivaskor egybol full hangerovel szol. Mondjuk ott van lehetoseg ezt beallitani: csenges / erosodo / egyszer cseng / csak csipogjon / stb. De az ebresztonel az eredeti hangnal is ugy volt, h kezdte halkabban, aztan erosodik folyamatosan es nem kaptam, hogy hol lehet(ne) ezt atallitani ugy, h egybol szoljon rendesen.
A cellainfoval lehet ha igazad van es a szolgaltato nem kuldi az info, mert en mindent megprobaltam es szarik ra kiirni.
En a telomrol szoktam hallgatni a zenet, nekem semmi bajom vele, kiveve, hogy az a kis dugo ami a 3,5-os jacket bedugj azt mindegyre ki kell szedjem es jo helyre elrakjam, hogy ne veszitsem el. Van egy philips agybadugos fulesem, nagyon szep hangja van, semmi sisterges.U.I. bocs, hogy az elobb privibe ment (2x)
-
jokerke86
tag
Hogy lehet beallitani azt, hogy az ebreszto ne folyamatosan hangosodjon, hanem konstans hanegrovel ebresszen? Az ebresztom a Drowning Pool - Bodies c. szama, aminek az eleje halk es ez idegesit.
Masik kedes, hogyha a menu -> tools -> settings -> phone -> network -> cell info display-t bekapcsolom, akkor elmeletileg ki kellene irja a cellainformaciot a kepernyore. Ezt miert nem teszi? Ha meg kiirja az ugye nem fog mobilnet formajaban megjelenni a szamlamban? Befolyasolja-e az akkut, ha be van kapcsolva cellainformacio? Ugyanitt az Oerator Selection, ez valami halozat kivalasztasa lehet magyarul, ha az automatarol atteszem egy konkret (a szolgaltatom) halozatara, az segit-e abban, hogy tovabb birja az akku es ha nincs tererom, akkor ne keressen egyfolytaban?
-
jokerke86
tag
A legujabb amit feltehetek az a 400-as meg mindig (az is van rajta). SMS-ben ertesitenek nokiaek ha van uj soft, de nem szoktak elsietni a dolgot. Kb egy eves volt a 110-es ami a telomon volt, mire meltoztattak megengedni h feltegyem a 400-ast, ami mar honapok ota ki volt jove. Egyebkent az 500-asnal mire kell szamitani? A 400-as es a 110-es kozott is csak par uj elore telepitett soft, kevesebb fagyas es hulyebben mukodo lampa volt a kulonbseg.
-
jokerke86
tag
-
jokerke86
tag
Itt vagyok, ha engem keresel. Az akku nem hiszem h gyari hibas lenne, az elso napokban kapott rendesen amig mindent kiprobaltam rajta. Az enyemen is van karc, igaz csak az also sarkan, mert a betonra raejtettem. Nem lett semmi baja es mintha javulna a karcolasok latvanya. Nem tom h csinalja, regeneralodik. Egyelore toltotm a telot amikor kell, garancia lejarta elott max kicsereltetem az akkujat
-
jokerke86
tag
En nem adom ezutan az E63-masnal alabb, csak nem tudom, hogy mi van folotte. Az E72, szep is jo is draga is, de vannak olyan tulajdonsagai, amiben jobb az enyem, ilyen pl a billentyuzet tapintasa ami szamomra fontos. (na jo ha egy az egyben valaki cseret ajnlana, akkor fajo szivvel de lehet ha odaadnam) Az uj generaciot - e5, c3 - a multkor neztem es kapasbol kaptam 3 lenyeges dolgot, amiben gyengebbek a jelenlegi E63-masomnal, de ugy erzem ha jobban beleasnam magam akkor meg lenne tobb is. Uh jelenleg szamomra ez a csucs.
-
jokerke86
tag
Hat neha ugy-ugymaradnak az alkalmazasok, soxor orakon at is, de erre eddigis volt pelda. A hasznalati szokasaim nem valtoztak. Jah es volt kikapcsolva, amikor a regi soft lefagyott, de egybol kapcsoltam is vissza
Az akkunak semmi kulso baja, feleves a telefonom, de azt a ket evet szeretnem kihuzni vele mindenkepp, mert kurvajo valasztas es barmelyik masik telefonnal szemben megallja a helyet.
-
jokerke86
tag
A telefonom akkuja valamiert elkezdett kevesebbet tartani. Elsore azt gondoltam, hogy mostanaban tobbet telefonalok / nyomogatom / hasznalom, de jobban belegondolva nem. Par hetig nem volt meg a toltoje, uh egy masik nokia toltojevel etettem. A Volt megegyezett, csak kevesebb milliampert adott le, uh 4-5 ora kellett, hogy az akku teljesen felteljen. Visszagondolva a kemiatanarom szavaira, ez elmeletileg nem kellene karosodast okozzon az akkunak, sot meg kevesbe kellene megterhelje, mint a sajat toltoje. Mas jelenleg nem jut eszembe, h miert lehet, azota megkerult a sajat toltoje es azzal toltom. Valami otlet?
-
jokerke86
tag
válasz
Joker12345 #787 üzenetére
A 400-as szoft minimum legyen rajta es a nyelvnek megfeelo billentyuzet, akkor nem lehet bajod. Meg nem hallottam olyanrol h valakinek meghalt volna az e63-masa. Megiscsak egy E szerias Nokiarol van szo es nem egy szarbol-hugybol osszetakolt So***Er***-rol
-
jokerke86
tag
válasz
Joker12345 #779 üzenetére
En ferfi letemre a nem kicsi kezeimmel konnyeden tudok gepelni rajta. Rovidebb es hosszabb uzeneteknel is sokkal kenyelmesebb meg gyorsabb, amikor csak 1x kell a billentyut kell lenyomni a "c" betuert es nem 3x, es persze ha egy "a" utan egy "c"-t kell leirni, akkor nem kell varni a ketto kozott. A billentyuzete kifogastalan, gumirozott, kellemes tapintasu, jol megvilagitott. En meg forumoztam is a telefonommal (itt). A telefon a jelenelgi softtal nagyon megbizhato. Ami a kamerajat illeti az nalam sem volt szempont, mert arra megvan a megfello eszkozom, arra jo ha valamit hirtelen le akarsz fotozni, pl orarendet az egyetemen vagy jegyekrol a listat, de pl egy kirandulason vegig ezzel fotozni halott otlet.
A billentyukrol meg annyit, hogy kidomborodoak uh nagyon jol lehet erezni oket, nekem tobb mint feleve van meg, de ilyensmi h kopasnyom vagy karcolasok nincsenek rajta pedig nyomogatom eleget. Szerintem az esetleges 5 centis gyemantkemensegu borotvaeles kormeiddel is meg fog birkozni ha arra kerul sor.
Az egyetlen dolog ami miatt csorbult az imidzse, hogy mikor megvettem akkor meg egyeniseg volt ez a telefon, es ra egy vagy ket honapra a kocsog telefonszolgaltato (Orange) betette Best Deal-nek jol lehozva az arat, es igy elegge elterjedt itt Romaniaban. -
jokerke86
tag
En E5-ost nem vennek, noi telefon... Viszont talan neki jo valasztas lehet. Elso ranezesre volt amit butitottak, mivel a kepernyoje 256.000 szint tud, az enyem meg 16 milliot. Nem tudom ez mennyit szamit, de a kijelzoje az valami kurvajo az E63-masnak. A masik ami meg feltunt az, hogy 1200 mAh-es akkut tettek az E5-os, ami kisebb, mint ami az E63-ban van. Ez most csak ket eszrevtel egy perc alatt, de lehet ha tovabbi turkalassal meg 1-2 kisebb csontvaz elokerulne.
-
jokerke86
tag
Az E72 az ugyes cucc, de annak is megvannak a elonyei es hatranyai:
Elonyok az E63-hoz kepest:
-fem
-gyorsabb (mondjuk ez is eleg gyors, semmire nem kell varjak)
-talan kevesebbet fogyaszt
-van benne GPS, de nem tom mire hasznalnam, mert az OVI Maps terkepei szart sem ernekHatranyok:
-dragabb minimum 100 euroval
-a billentyuzete sokkal gyengebb, ilyen kopogos kemeny muanyag, messze elmaradva az E63 finoman gumirozott jo tapadasu billentyuitol -
jokerke86
tag
válasz
Joker12345 #771 üzenetére
Na megneztem, hogy mi a konkurencia, es az X10 nem tunik ellenfelnek. Mondjuk csajosnak csajosabb, de az a szetcsusztathato bill valami olyannak nez ki, ami elromohat. Az akku resze szerintem letfontossagu, az egyik haver most vett egy HTC Desire-t, kicsit meg irigykedtem is ra, mivel 2x annyiba kerul, mint az enyem, de az irigysegem megszunt 2 nap alatt amikor a masik lemerult. O leg leg legjobb esetben 3 naponta tolti, rosszabb esetben meg naponta. Nekem ilyen bajaim nincsenek es nem is lesznek ezzel az eromuvel ami benne van. Az uj soft mostmar megbizhato, mukodik, nem fagy le, es a telefon nagyon gyors. Strapabiro is, kibirta a 3 eves unokaocsemet gond nelkul, es amikor foldhozvertem az aszfalton akkoris csak a sarka karcolodott meg, ami azota mar nem latszik annyira. Nem tom milyen muanyag, de mintha javitana magat. Uh szerintem nagyon jo vetel, a kovetkezom is symbianos qwerty-s nokia lesz, ha ezt majd megunom, de egyelore meg marad.
-
jokerke86
tag
En valahonnan leszedtem a terkepeket, gondolom kb a NOKIA oldalarol. Egyebkent nem nagy szam az a terkep amit osszehoztak, a kozeleben sincs pl egy iGO-nak. Joval kevesbe reszletes, kb 1-1 fovaros van jobban kidolgozva.
Most esik le, hogy a program ami a terkepeket toltogette, az a google maps volt, az jo cucc, csak kar, hogy nem lehet letolteni a terkepeket a memoriakartyara, h onnan hasznalja.
Nincs vmi iGO symbianra? en feltennem szivesen, viszonylag jo soft, jo terkeppel es memoriakartyarol tudja szedni az adatokat. Tokeletes lenne. -
jokerke86
tag
Na elirtam. Nem a terkepet toltotte a mobilnettel, hanem a helyzetemet probalta beloni haromszogelessel, mert ugye az E63-masban nincs GPS.
-
jokerke86
tag
Velem is ezt jatszodta az sajatom, kicsit akkor megromlott az egyebkent felhotlen es harmonikus kapcsolatunk. Kicsereltek a kartyamat, de nem nagyon hasznalt es amikor a softot is ujratettem ugyanarra a 110-esre, az se nagyon javitott a dolgon. Kicsit keson kijott a 400-as soft, mert halozatfuggo a telefon, de amikor azt feltettem azota nem szarakodik. Egyebkent a szolgaltatonal erosen bizonygattak, hogy a 3G miatt van, ha be van kapcsolva akkor azert, ha nincs akkor azert, de szerintem ez bullshit.
-
jokerke86
tag
Az E63 jo es kesz, eddigi legjobb telefonom. Igaz a tobbi szemet volt
Na de komolyra forditva a szot kb mindent tud amire szukseged van es meg olyanokat is amire nincs. Az E71 kisoccse, ki vannak belole szedve a felesleges dolgok, GPS 1x kellett volna eddig mindenaron, akkor ott volt a mobilnet es a google maps. Blacberrym nem volt es eddig csak nehany jart a kezemre, de akkor is csak rovid idore. Az E63 akkuja nagyon fasza, annal jobbat, izmosabbat nem hiszem, hogy valamelyik gyarto is adna a telefonjaval. A telom nagyon strapabiro, volt leejtve meg se kottyant neki es meg azt is kibirta, amikor odaadtam a 3 eves unokaocsemnek. A kijelzoje mindenfele fenyviszonyban nagyon szepen latszik, a gombok tapintasa pedig gumiszeru, nagyon kellemes es a meretei is megfeleloek. A Balckberrynek a billentyuzete eleg kopogos muanyagnak tunik. Szamomra fontos a gombok tapintasa, ilyen szempontbol az E63 nalam veri az E72-t is. Kezdesnek ennyi, mert mar igy is regenyt irtam, de ha van konkret kerdes akkor arra tudok valaszolni.
Minolta5, ha mar szobahoztad az 500-as softot, akkor meg tudod mondani h mivel jobb a 400-asnal? Nekem 2 napja jott meg az email h tehetek uj softot legalisan a telomra, mert kartyafuggo es ilyenkor lassabban mennek a dolgok. Gyorsan meg is lestem, hogy milyent, hat a 400-ast. Mondjuk 110-esrol igy is jol esett a valtas. Eddig annyi kulonbseget vettem eszre, hogy lezart billentyuzettel ha hosszan nyomom a Space billentyut, akkor nem kapcsolja fel a lampat ugy mint eddig.
-
jokerke86
tag
nekem nem azzal van a problemam, h soft frissites utan nem fog mukodni, hanem azzal h maga a terkep szar, egesz romania 10 mega, a szulovarosom ami 38000 lelket szamol epp h csak meg van emlitve, de a 400k lakosu kolozsvaron sincs meg csak a nehany nagyobb utca es par mellekut szarul abrazolva. Magyarorszag 60 mega pedig fele akkora, mint romania, de meg ott is vannak hianyossagok jocskan. Nekem az kell h a terkep legyen teljes es legyen minden rajta, ezert tetszett a google maps, de valami iGO v TomTom szeru is jo lenne. a terkep kell neke, ha vhogy menne, de csak iPhonera, win mobile-ra meg androidra lattam, mintha a symbian lenne a fekete barany.
-
jokerke86
tag
Leszedtem egy google maps klienset az E63-masomra, de mindig letolti az aktualis terkepet, amire szuksege van. Nem tudjatok, hogy honnan lehetne letolteni a terkepeket, hogy memoriakartyarol hasznalja es ne wifi-n vagy mobilneten keresztul szedje? En csak a terkepet hasznalom, mert ugye GPS vevo a telefonban nincs, de a terkep az kurvajo, az OVI Maps emellett egy vicc. Ha erre nem tudtok megoldast, akkor van valami mas terkepsoft, ami reszletes, jo minosegu es fel lehetne tenni a telefonra? pl valanmi iGO v TomTom szeru cucc ...
-
-
jokerke86
tag
Itthon h legyen wireless netem az E63-masomhoz egy laptopra feltettem egy kis programot ami igy wireless routerkent mukodik. Mindennek oszt a rohadek netet, mas laptopoknak, iPhonenak, ami csak van, de az E63-masom olyan rohadt lassan csatlakozik hozza, hogy az valami szornyu. Be sem hozza az oldalakat es 10-bol 9x nem jon letre normalis kapcsolat, mindig csak "connecting". Amikor meg normalisan vmilyen wifi routertol kapom a netet, olyankor nincs gond. Most a telefonnal vagy a laptoppal vagy a programmal vag mivel lehet a gond? Jo volna ezt valahogyan kikuszobolnom. Valakinek otlet vagy volt-e hasonlo helyzetben?
-
jokerke86
tag
Nekem meg viszonylag uj a telefonom, uh nem tervezem a kozeljovoben, h lecsereljem, de h valaszoljak a kerdesedre, szerintem egy E72-es vagy az utodja lesz a befuto nalam. Ha mar iPhone-on is gondolkoztal akkor van annal jobb/szebb/okosabb/hasznalhatobb/stb... alternativa. Pntosabban lesz, mert meg nem jott ki tudtom szerint az N8-as Nokia. Ha touchos telot vennek akkor azt valasztanam.
-
jokerke86
tag
Tudtok vmi jo messengert ajanlani, amit az e63-masomra feltehetek, es mobilneten de leginkabb wirelessen keresztul tudok hasznalni? olyan kellene amin be tudok jelentkezni a yahoo messengerre, lehet ilyen univerzalis messenger is, de a yahoon van a lenyeg, h azt tamogassa.
-
jokerke86
tag
A Maps-nel beallitottam, h ne kapcsolodjon netre es ne csinaljon nagy adatforgalmat, hanem a sajat terkepeit hasznalja. A helymeghatarozast (positioning) is kikapcsoltam, de amikor ujra elinditom a Maps-t, akkor ujra be van kapcsolva a helymeghatarozas. Valaki nem tudja, hogy hol tudom teljesen kikapcsolni, mert ez igy eleg idegesito h visszaallitja magat???
-
jokerke86
tag
válasz
Quaresma #642 üzenetére
Menu, tools, settings, phone, network, network mode es ott kivalasztod a GSM-et, igy nem lesz 3G-d, de attol meg a mobilneted fog menni, csak szarul, 2G-s sebesseggel. H mit hasznalsz netezesre azt a bongeszobe allithatod be. Ha a 3G-t kikapcsolod az akku is tovabb fogja birni.
Netezeshez en ajanlom, h tegyel operat. Jol mukodik, epp a flashet nem tamogatja, uh youtube nem fog menni rajta. Operat elinditod, menu, lenyilo lista, settings, advanced, connection, es kivalasztod, h Easy WLAN vagy egyszeruen az "Always ask"-re teszed es hasznaatkor kivalasztod a wifi-t, ha nagyon kell a net es nincs wifi akkor meg mindig kivalaszthatod a mobilnetet.
-
jokerke86
tag
Kosz a tippet, kikapcsoltam a helymeghatarozast, ez a haromszogeleses modszeres helymeghatarozas akar lenni?
Masik kerdes: Hogy erted h a navigaciot tettek ingyenesse? Ez azt jelenti h ingyen hasznalhatom a GPS-t ami mar amugyis benne van a telefonba? Vagy a GPS soft volt elofizeteses?
-
jokerke86
tag
Kozbe megkaptam, az volt a baj, h automatikusan kapcsolodott az internetre, de a beallitasoknal ezt ki lehet venni. Mostmar a kartyara felmasolt terkepeket hasznalja. Nem gond h csak az e71-re adtak ki, mivel kivalasztod valamelyik telefont a nokia oldalan aminek ingyenesse tettek, ott le tudod tolteni a Nokia Map Loadert. A program automatikusan felismeri h milyen telefonod van es csak annyi a dolgod h kivalasztod, h milyen terkepeket akarsz telepiteni es teszi fel gond nelkul barmire. Feltettuk egy E75-re es az en E63-masomra es mindket telefonon gond nelkul megy, jah es egyik sincs azon a listan aminek ingyenes a terkep.
-
jokerke86
tag
Letoltottem a Nokia map loaderrel a mapshoz a terkepeket. A menuben a Tools --> Maps alatt amikor elinditom a terkepsoftot, akkor valamiert nem akarja a letoltott terkepeket hasznalni, hanem csinal nekem egy jo kis internetszamlat, mert mobilnettel tolti le a terkepeket. Mi erre a megoldas? Neha jol jonnenek a terkepek meg GPS nelkul is
-
jokerke86
tag
Nem az a baj h nem lehet kijatszani az ilyen korlatozasokat. En is megszereztem azokat a programokat amivel pl ra lehet eroltetni egy ujabb softot, de az csak ugy megy h atirja a product kodot egy olyanra, amire fel lehet tenni az uj sofoto. Ezzel a garanciam el is uszott fuggetlenul attol h en csinalom v valamelyik szervizes.
Van tartalek telom, a regi, de nem szivesen valok meg ettol meg egy napra sem. Nagyon bejovos fajta -
jokerke86
tag
A multkor azt mondtak h egy nap amig meglesz. Annyit nem lehetek telefon nelkul. Es nem vok meggyozodve h nem ugyanazt mondjak amit a nokia oldalan, h a jelenlegi a legujabb soft amit ra lehet tenni.
Te feltetted az uj softot? Milyen? Mivel tud tobbet v milyen hibakat javit?
-
jokerke86
tag
Ami a WC-n emailezest illeti, van egy email kliense, ugy kepzeld el, mint az outlook-ot csak epp telefonon. Az email szolgaltatonak tamogatnia kell az emailek automatikus tovabbitasat, ez a google-nel igy van, yahoo-nal mar fizetni kell erte, h mukodjon. Kivalaszthatod h pl a beerkezo leveledet ha torlod akkor csak a telefonrol v a gmailes postaladadbol is torolje. Eleg jol mukodo kis program. Kb annyi az egesznek a beuzemelese h beirod a varazsloba az emailcimedet es a jelszavadat, es meg esetleg kivalasztod ha akarod h milyen kapcsolatot hasznaljon internethez. Tok egyszeru.
A soft frissitese magaban foglaja, h minden adat elveszik, ez ertheto az emailekre, sms, telefonszamok, telepitett progranmok, testreszabas, stb. Kb mindent torol es felteszi az uj softot (ha van). Nekem pl nem teszi fel, mert kartyafuggoes erre meg nincs uj soft, de a regi is jol mukodik. Resetelni 1x reseteltem, de nem volt egy tul emlekezetes elmeny, kb 5 gombnyomas az egesz es nincs benne semi erdekes.
-
jokerke86
tag
Kezdetbol a szotarhoz fel volt telepitve az angol nyelv, es segitsegevel tudtam forditani szavakat angolrol angolra. Most toltottem hozza magyar, roman es nemet nyelvcsomagot a nokia oldalarol es telepitettem is oket. Errefel amikor inditom a szotarat, nem az a kerdes, h mit szeretnek forditani, hanem hogy melyik nyelvet szeretnem torolni. Ezenkivul meg az Exit volt egy lehetoseg. Amikor lattam h semmi eselyem, toroltem a romant h hadlam mi lesz, errefel elindult. Ez a @#$%^&* szotar csak 3 nyelvet kepes kezelni??? Van valami mas szotar program, ami szep es jo es mukodik (magyar, roman, angol, nemet) es esetleg olyant is tud, mint a google-translate, hogy szoveget is lefordit nekem?
-
jokerke86
tag
Nem tudja valaki, hogy hogyan lehet felvenni a beszelgeteseket? Mas ujabb telefonoknal markatol fuggetlenul telefonalas kozben az opcioknal altalaban megjelenik a "hivas rogzitese" menupont, az E63-masnal ezt nem kapom.
-
jokerke86
tag
En egyenisegnek es hasznalatra is szantam ezt a telefont. A hasznalat egyelore az okes, de az egyenisege kezd elhalvanyulni. Remelem csak en voltam peches es a varosban osszesen ez a 4 darab van
Egyebkent amit eddig tapasztaltam, h az akkuja az inkabb csak rendben van, mint atomeromu. 5-6 napnal tobbet azert tulzas h tartana. Igaz hasznalom is, de nem ugy h azzal inditom be a szomszed kocsijat ha reggel a hideg miatt nem indulna.
Szerintem normalis hasznalat mellett max egye hetet birja. Eleg nagy a kepernyo, azt is etetne kell. Az akku osszesen 7 vonapkajabol pl zenehallgatassal (fulessel) orankent egy vonalka tunik el. Az elejen megcsinaltam a 16 oras kikapcsolva toltest uh nem csesztem el semmit, es sikerult akkor 2 nap alatt lemeritenem, igaz le nem szalltam rola egy percig sem. Jelenleg csak a 2G van bekapcsolva, mert mobilnetet nem hasznalok.
Ha valakinek nagyon eltero adatai vannak a keszenleti idovel kapscolatban ugy h hasonlo modon ahsznalja az legyen szives es szoljon. -
jokerke86
tag
en nem figyelem kulonosebben, csak az egyik kurzuson a gyereknek aki mogottem ult ugyancsak egy fekete E63-masa volt, es most kedden amikor az egyetemi kavezoban raneztem egy asztalra, akkor ott egy fekete meg egy piros E63-mas nezett vissza ram. Annyira nem repdestem az oromtol.
-
jokerke86
tag
azert nem terjed el jobban, mert nem rendelnek belole
igy eleg egyszeru visszaszoritani az elterjedeset es megakadalyozni h ne legyen tomegtelefon. Itt kolozsvaron az egyetemen egyre tobb emberkenel latok E63-mast, kezd idegesiteni egy kicsit. Na de nem annyira h eladjam neked
-
jokerke86
tag
az amcsik vagy a 2G-s vagy a 3G-s rendszerben mas frekvenciakat hasznalnak, a nokia oldalan is ugy van h Nokia E63-1 (ez van nekem es ilyen van europaban), E63-2 ez az amcsi, es az E63-3 ez az azsiai
Itt is van:
Működési frekvencia* E63-1 Négysávos EGSM 850/900/1800/1900, WCDMA 900/2100
* E63-2 Négysávos EGSM 850/900/1800/1900, WCDMA 850/1900
* E63-3 Négysávos EGSM 850/900/1800/1900, WCDMA 850/2100 -
jokerke86
tag
Esetleg olyan akinek ujabb a soft, pl 200.*** vagy 400.***, azoknal vane ilyen teren valami fejlodes, vagy a onkenyesen a nokia eldontotte h az "uzletemberek" nem hasznalnak szmajlikat???
-
jokerke86
tag
válasz
YAS-dude #555 üzenetére
de fel tudom ismerni, csak hulyen nez ki egy latszolag logikatlan 2-4 karakterbol allo sorozat, mert nem csereli ki kis gifekre. Emellett ha en is akarok betenni 1-2-t akkor egyszerubb enne kivalasztanom a kepek alapjan es nagyobb lenne a valasztek is. Remelem h ez lesz a legnagyobb bajom a telefonnal, de jelenleg ezt is orvosolni szeretnem.
-
jokerke86
tag
sms iras kozben nem kapom a szmajlikat, de ugy latom h akkor is csak karakterek jonnek. ha mas beteszi az uzenetebe. Erre mi a megoldas? a tobbi nokia tudja kezelni, ez most miert nem? Ugy gondoltak, h akinek ilyen business teloja van az mar leszokott ezekrol?
-
-
jokerke86
tag
Egy kezzel is tokeletesen hasznalhato. A nevjegyzekben valo kereses is nagyon jol meg van oldva, csak irod a kezdo kepernyon a nevet es azonnal elohozza a talaltokat. Emiatt nem kell aggodj, sot mas miatt sem. Szerintem kurvajo telefon. Es az sem igaz, hogy masnap mar csak felet eri, mivel latod, hogy felaron nem tudsz telefont venni, mert mindenki megtrtja es ha veletlenul valaki meg akar valni tole, akkor is megkeri az arat, mert megeri azt a penzt.
-
jokerke86
tag
Nalunk azert mindenhol kapni, hacsak epp el nem fogyott raktarrol. De hivatalos uzletekben ugy nagyjabol van E63 a polcon. Nem tudom, h Gyor mekkora varos, de az en 38.000-es letszamu szulovarosomban nem volt nagy problema keriteni egyet. Hasznaltat pl most is kaptam 1 perc kereses utan, atszamolva kb 40.000Ft, azt irja, hogy alkudhato es van meg vele masfel ev grancia. De csak egy darabot kaptam. Ugy latszik itt is kevesen akarnak megvalni tole.
-
jokerke86
tag
Milyen operat hasznalsz? Nekem az Opera Mobile 10 beta van fent, de nem kapom sem a tobblapos kezelest, a flash-t nem tamogatja ahogy vettem eszre. Erre kellene valami megoldas, vagy valami mas bongeszo. Van otleted? Es van az E63-nak elmeletileg egy gyarilag telepitett bongeszoje, azt csak en nem kapom???
-
jokerke86
tag
Remelem egy ev mulva en is ennyire pozitivan fogok nyilatkozni a telorol. Engem annyira nem zavar, h ennyit tud a kameraja. Ha fotozni akarok hasznalom a digitalis fotogepemet, ha meg egy buliban a masik osszeesik a tul sok piatol azt ezzel is kielegito minosegben le tudom kapni. Ami egyelore zavar h nem tudtam frissiteni a symbiant, de konkret hibait a jelenleginek sem fedeztem fel egyelore.
-
jokerke86
tag
Vegyed meg, legalabb nem kell amiatt aggodj h eluszik a garanciad ha otthon jatszol a symbian verziokkal. De ha kartyafuggetlen akkor valoszinuleg egybol tudod majd frissiteni a softot vagy mar most a legujabb van rajta. Meg kicsit lealkudhatsz az arbol, mondjuk 26-28k, kiprobalod helyben minden funkciojat. Jah es ami meg jo abban a teloban, h fekete.
-
jokerke86
tag
Ha kapsz hasznaltat, akkor az garancias lesz, mivel max masfel eve jelenhetett meg a telefon es kb egy eve alltak neki ugy venni is az emberek. Uh a ket ev garanciabol meg egyet szerintem megkapsz te is. A qwerty nem hatrany, csak meg kell szokni, h kicsit szelesebb a telefon es h nem kell 3x megnyomni a gombot ha "c"-t akarok beirni, hanem eleg csak egyszer.
-
jokerke86
tag
Nekem a szerzodesemben megadott percek vannak, ezt a megoldast jobban szeretem, mert akkor nem kell visszafognom magam.
Romaniaban nincs Euro hivatalosan, de elmeletileg mar az is lehetne. Ha holnap atallnanank eurora, szerintrem senkinek nem esne nehezere egy ora alatt atallni.Pl a lakberemet euroban fizetem, a telefonarak es a szerzodesben foglalt osszeg euroban van, igaz ezeket mar Lejben fizetem a napi arfolyamon, egy autohirdetesben sem latsz Lejes ertekeket, mert annak az ara is euroban van meghatarozva, stb stb stb... Itt az euro ilyen felhivatalos penznem. -
-
jokerke86
tag
Epp a downgradelest kene megoldjam valahogy ha nem tetszik az uj, vagy pl ha kijon ugy az uj soft, hogy a Nokia oldalarol tudnam frissiteni, de ahhoz ugye mar a regi kell.
-
jokerke86
tag
Atirom a product kodot, vagyis a Phoenix atirja mar akkor amikor felteszem az uj softot, mert hanem maskepp nem lehet feltenni. Azztan egy masik programmal visszairom a regit egybol. Es kozben remenykedek h menni fog a telo. Ha megsem akkor visszateszem azt amit a Phoenix beallitott. Na de ha kijon a hivatalos frissites akkor azt szivesebben feltennem, mert igy sokkal melosabb a dolog es meg a garanciammal is jatszok. A telot ingen Romaniaban vettem, mivel Erdelyben elek.
Az, hogy nem kapsz hasznaltat az szerintem abbol adodik, hogy alapvetoen egy draga telefonrol van szo, de ha valaki megveszi, akkor rajon hogy milyen kurvajo telo es eladni mar nem akarja. -
jokerke86
tag
De megis dolgoztak, kb ket orara ra, h irtam, visszahivtak. Meg is lepodtem h mennyire a szivukon viselik a sorsom. Elmagyaraztak amit mar szep lassan megtanultam, hogy nem minden keszulekre ervenyes az uj soft hanem csak a kivalasztottakra. Es hogy meg szolgaltatofuggo is, emiatt a szolgaltato is ugymond beleszol. Legalabbis ot is beveszik a fejlesztesbe egy bizonyos pontig, vagy a softot ugy alakitjak h csak Orange-s kartyat tehessek bele. Ugyhogy ez is lassitja a folyamatot. Tehat a megoldas az "a" terv szerint az h varok, a "b" terv meg az h megelegelem a varakozast es rateszem az uj szoftot, mert mar minden megvan hozza.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPad topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nintendo Switch 2
- Elektromos cigaretta 🔞
- body007: # Raspberry Pi Zero W + Alpine Linux Wi-Fi Telepítési és Konfigurációs Útmutató
- AliExpress tapasztalatok
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest