Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android szakmai topik
- EarFun Tune Pro - a család mindent tudója?
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 6 milliméter alá lő az Infinix is
Új hozzászólás Aktív témák
-
De teszt nélkül is megmondom, hogy vacak a telepe, ha jól emlékszem, úgy másfél év után kezdett el érezhetően csökkenni az üzemidőm. Ilyen kis teleptől nem lehet csodákat várni, ha az ember gyakran tölti.
Mate 20 Pro sokkal jobb ilyen szempontból, viszont anyagminőségben annyira ütős a Sirocco... -az, hogy alu helyett acél keretet kapott, nagyon megdobja a minőségérzetet; ezt nagyon visszasírom, és tudnék örülni, ha a Mate 20 Pro után valami acél keretes telóra válthatnék. Sajna erre kábé 0 esélyem van mondjuk.
Kijelző színbeállítása meg a Nokiában nagyon tetszett, most a Huawei-nél is azt kevertem ki, amit korábban. A Mate 20 Pro érdeme viszont ez a hatalmas szabadság a színbeállítás terén, a Sirocco ilyet nem tudott (viszont alapból kaptunk egy számomra szép beállítást).
-
Egyszer csak elfolyt nagyon, látványosan és hirtelen, a fiókban pedig folytatta, ahogy látom, csak már lassabban.
"legalulra görget > kezdő lépések > ugrás a manuális tesztekre > battery > start"
Nekem nem így néz ki. Le lett tiltva anno egy halom dolog, talán azért, de akár az is lehet baj, hogy nem vagyok belépve, bár ha Nálad belépés nélkül is megy, akkor az első.
Legalulra téve ezt látom: -
Ennyit tudok csak mutatni, nem vagyok bejelentkezve, tán az kellene a részletesebbhez, vagy simán csak nem találtam. Már nagyon gázul néz ki.
-
Köszi, és igen, egyik első kérdésem volt, hogy van -e beégés, de nincs. BOE paneles.
Holnap költözök át bele teljesen, meg lementek mindent a Nokiáról, úgy 90 GB van rajta.A számomra legfontosabb dologban viszont alig léptem előre. A sima netes böngészésre gondolok. Mindkét telón feltelepítettem több böngészőt azonos beállításokkal, és meglátogattam egy csomó oldalt úgy, hogy egyszerre indítottam a megnyitást. A Sirocco alig maradt el a Mate 20 Pro-tól oldalbetöltési sebességben, pedig elvileg a Kirin 980 sokkal erősebb a Snapdragon 835-nél. De a helyzet az, hogy ha a Mate 20 Pro ~1,75 mp alatt tölt be egy oldalt, akkor a Sirocco meg ~2 mp alatt.
Kamera viszont tényleg meglepő, csak néztem, hogy ilyen nincs, pedig nem volt bajom a Sirocco kamerájával sem. Pont ez a része csak úgy közepesen érdekel, de itt érezhető leginkább egyfajta minőségi ugrás.
Benézek azért még ide néha, és kíváncsi vagyok rá, Ti mire váltotok majd. Szerintem én jó döntést hoztam, és a teló kérdést úgy egy évre tán megoldottam.
-
Akkuja cserélve lett.
10-es vagy 11-es droid van rajta EMUI 12-es felülettel:
Ami nagyon tetszik benne, az a notch szoftveres rejthetősége, S10-ektől ezt vették el anno az egyik frissítéssel, (az lett volna még a másik szimpatikus lehetőség számomra a régi csúcstelókból).
Billentyűzetet viszont még személyre kell szabnom. -
Nem gondoltam volna, hogy ez lesz a következő telóm, de már nagyon vágytam valami újra, és helyben éppen feltett valaki Hardverapróra egy Mate 20 Pro-t; megvettem, mert egy jó kompromisszumos megoldás. Eddig tetszik, egy évre tuti jó lesz, ha nem esik nálam nagyokat. Marad a Sirocco is, egyelőre nem vettem ki belőle a SIM-et, de tán holnap már arra is sor kerül.
-
Kíváncsi leszek rá, ha nagyon nem tetszik, megy apróra. Viszont legalább nem fogom félteni, ha marad, és igen, az is benne van, hogy nekem most egy kicsit elegem lett az OLED-ből.
Még a 3000 Ft-os kuponomat is be tudtam váltani mellé, agyam eldobom.
Szerk.: Nokia XR20 sokkal drágább lenne, ráadásul a Defy még jobban tetszik is, meg ott van bennem az is, hogy régen (2010-2011) lemaradtam az ős Defy-ről, pedig nagyon vonzott.
-
válasz
tottiiii #474 üzenetére
Tényleg nehéz ügy, ha az ár jó is. Én nagyon tartanék attól, hogy az akku már félig megpurcant.
Defy topikba egy órája írta be vki, hogy 55k lett a teló zöld változata, ezt nem bírom kihagyni, maximum eladom, ha nem válik be. Erre a telóra mondtam tán egy hete, hogy 70-75k a reális ára. Sirocco meg marad mellette, leginkább pendrive-ként.
Sajna a vacak akku és a két folt miatt ideje lépni, ha nincs is tökéletes opció; ez a Defy pont jó lesz egy darabig, és megkapom az új teló élményt olcsón.
-
válasz
tottiiii #471 üzenetére
Szerintem nagyon jó teló, abszolút megbízható, egyedül tán az akkuja az, ami lehetett volna sokkal nagyobb. Amit nálam kibírt eddig, azt talán egy Xcover se élte volna túl. Anno még rendelés előtt emlékszem, azon aggódtam, hogy a hajlított Gorilla Glass majd azonnal eltörik rajta; nem kellett volna, mert azóta rá is léptem, meg le is esett egy csomószor, de a Gorila Glass az kibírta. Az OLED kijelzőn viszont nálam az egyik esés után lett két kis fekete folt, ez az egyik fő oka, ami miatt le fogom cserélni a telót, a másik meg a közel 3 éves akkuja, ami már nem olyan, mint régen.
Tippre jól gondolod, én se tudok dual SIM-es változatról.
Ha jó áron van, megéri lecsapni rá, és ha nem titok, akár linkelhetnéd nekünk is a helyet.
-
Bennem is ott van egy fura, rossz érzés, amit az okoz, hogy mintha falba ütköztem volna a teló-jövőm tekintetében.
Érdemes lenne minden szóba jöhető készüléknél a felhasználói tapasztalatokra rákeresned (ha még nem tetted meg), gyakori hibákat összeszedni. Én már úgy voltam, hogy legyen az Xcover Pro, aztán jött pár user experience, ami kihúzta a lábam alól kicsit a talajt. Szóval folyamatos hezitálás. Nem zárom még ki teljesen az Xcover Pro-t, még mindig az egyik legjobb opciónak tűnik, de tartok attól, hogy nálam is kijönne valami hiba, ami miatt mehetnék gariztatni annak minden további hátrányával.
Szóval hasonlóan állunk. Nehéz ez a hova tovább a Sirokkóról.
-
Talán a sokféle hasonlóság miatt, de a Sirocco is olyasmi, mint az LG V30 is -kevés embernek van, az a kevés viszont tudja értékelni. Nekem eddig az akku gyengülése volt vele a legnagyobb bajom, mert már rá kell töltenem napközben. 2019 márciusában vettem, és így rekordgyanúsnak tűnik nálam a használat hosszát nézve.
Köszi, X30-at még megnézem. Egyszer már kizártam a kijelzőn lévő kameralyuk miatt, de így, hogy ilyen téren a két másik opció is problémás...
Szerintem az akku miatt mindenképpen váltani fogsz hamarosan. Tényleg meglepne, ha jövő nyárig még maradnál vele, de persze szép dolog lenne. Engem úgy fél éve zavar, hogy már érezhetőbben gyengébb, mint újkorában.
-
Na, én hamarosan tuti más készülékre váltok, vagyis még idén. Először egy csavarhúzó esett a telóra -ilyen még eddig nem volt-, amitől semmi baja nem lett, aztán viszont kőpadlóra esett melegítő felső zsebéből. Nos, nem törött be a kijelző, karc se lett rajta, viszont a Gorilla Glass alatti OLED panel maga megsérült, lett rajta 2 kis fekete folt. A teló továbbra is teljesen üzemképes, most is róla írok, csak hát így mégis inkább ideje lesz váltanom.
Legjobban a sima Xcover 5 tetszik, de ahogy olvastam, hardveresen túl gyenge, nem viszi rendesen az a gyengécske SoC még az új UI-t sem; szóval az kiesett.
Két esélyesebb jelöltem: Defy 2021 és Xcover Pro. Mindegyik erősen kompromisszumos számomra, de még mindig inkább ők, mint bármi más. Azért persze majd még átgondolom, de ez a strapa vonal mozgat legjobban. -
Köszi, és viszont! Remélem, tényleg kitart még egy darabig, bár időnként nagyon válthatnékom van, mert vágynék valami újdonságra. Hamar rájövök aztán, nem adna az az új annyira sokat, de könnyen bachatnék rá a cserére, mert negatívumok is lennének minden lehetséges esetben, ha a jelenlegi felhozatalt nézem.
Perpill az akku az a pont, ami miatt leginkább logikus lenne másra váltanom, a kezdeti üzemidőnek már csak úgy a 75-80%-át hozza a telóm. Minden más viszont klassz. Illetve a kis beégés is ott van az OLED kijelzőn, de kibírható.
Várom azért az Xcover 6 bejelentését, ki tudja...
Neked van valami terv most a következőre? -
-
Szeretem nagy fényerőn használni a mobilom, ez lehet a kulcs. Anno az S8500 Wave mégse égett be, az S5 mini és az A3 2017 sem. A többi telóm nem volt OLED, ha jól emlékszem.
Várom az Xcover 6-ot, szerintem az IPS-t kap majd, és lehet, arra váltok, ha lesz benne legalább 6 GB RAM, kameralyuk / notch pedig nem, és erős akkut is kap. Perpill az Xcover 5 tetszik a legjobban, csak hát azzal nem lennék előrébb a Sirokkóhoz képest. Vagyis kivárok. Ezt a kis beégést meg elviselem.
Döglött pixeles rész se jó. Lehet, ennyit bír ez a kijelző? Kábé 3 év mondjuk annyira nem is szörnyű.
-
-
Kár, hogy ez volt az utolsó!
2019-03-22-én hozta a futár az enyémet (rákerestem itt a topikban), és remekül szolgál azóta is, az akkuja lett csak gyengébb valamivel, pedig átmentünk együtt sok kalandon.
Nem tudom, mi lesz majd az utódja, mert egyedül az Xcover 5 tetszik igazán a jelenlegi felhozatalból, az viszont összességében egy visszalépés lenne a N8S-hoz képest. Bár a droidot jobban szeretem, szóba jöhet esetleg majd még az iPhone 12, de csak mikor kijön a 13, és esik kicsit a régebbi ára.
Neked a terv még mindig a Motorola Edge? Nekem az új Defy kéne, ha nem lenne olyan nagy. -
Még mikor én vettem az enyém, megnéztem előtte a szerelős videóját; meg lehet javítani otthon is. Eszembe nem jutna hivatalos szervizbe vinni, pláne így, hogy már az értéke is leesett.
Javaslom megnézésre ezt és ezt! Vagy éppen ezt.Szerencsére az enyémnek sosem volt semmi baja, pedig kapott rendesen.
Megpróbálhatod esetleg eladni így akár magánszemélynek, akár GSM boltnak. Sokan szeretnek szerelni.
-
Utána kellett néznem, ez kábé milyen eredmény a mostani felhozatalban.
Jött hír végre az új Xcoverről, sajna csak A55-ös magokat kap, szóval single core tragédia, de azért nagyon kíváncsian várom a további infókat róla, mert az első Xcover óta Xcovert akartam venni, de a mindig vacak spec elriasztott. Nem kizárt, most is ez lesz a helyzet.
-
Egyetértek, mégis időnként szeretnék egy friss, új, kitapasztalatlan telót.
Aztán pont most lett volna szinte ingyen nekem egy új S20 FE -és visszatáncoltam. Persze, az S20 FE nem az a méret, amit igazán szeretnék, de megnyomkodtam már többször is, és tényleg nagyon klassz. Mégse kell annyira, hogy a cserével járó macerát bevállaljam.
Kevesebb Mobilarénát kell olvasni, és maradhat még egy évig a Nokia.
-
Januári biztonsági frissítés telepítve.
Unalmasan jó ez a teló.
-
Én nem vettem észre semmit, minden olyan nálam, mint volt, de persze tévedhetek. A böngészőm mondjuk furán viselkedett egy darabig frissítés után, de aztán ez elmúlt.
Kék fiók ikont meg nem látok, de talán beállítás kérdése. Vagy mert offline vagyok, és kell hozzá az aktív GSM mód.
-
-
-
Köszi, feltettem!
Én elégedett vagyok nagyon ezzel a telóval, mégis vágyok időnként valami újra; aztán hamar észbe kapok, hogy az a vonzó másik ezért vagy azért egész biztosan csalódás lenne.
Az S20 vonz a legjobban, de ahogy utána olvasgattam, sok baj van vele. Ha csak egy kicsit kéne rádobnom a csere érdekében, azt mondanám, egye fene, jöjjön a Samsung, talán nem bánom meg, de ugye nem ez a helyzet. Van egy szuper telóm, probléma egy szál se vele, nem fogok durva összegeket leperkálni egy új telóért, ami összességében valszeg nem is sokkal jobb, mint a mostani. Perpill egy teló se hat rám úgy, hogy összefut tőle a nyál a számban.
-
válasz
rossitibi #403 üzenetére
Remélem, T. I. tud majd mondani valami jó hírt Neked, én ritkán telefonálok, és sosem kihangosítva; leggyakrabban pedig Hangouts-on keresztül beszélgetek mostanában, és így minden oké nálam. Tiszta, hangos, érthető mindkét oldalon.
Szerintem ments le a telóról minden fontosat, aztán akár tényleg megpróbálkozhatsz valamilyen -akár factory- resettel. Ha van mentésed, egy próbát ez mindenképp megér, mert simán lehet szoftveres a gond. Ha nem múlik el a visszhang, akkor viszont könnyen lehet, hogy hardveres a baj, és cumi van.
-
Rengeteg mobil böngésző tesztelése után számomra a legjobbnak a Samsung Internet tűnt, most állítom be alapértelmezettnek. AdClear Content Blockerrel szinte tökéletes is.
Most legalább 1 évig nem akarok tesztelgetni, s így váltásra gondolni.
-
válasz
rossitibi #399 üzenetére
Szerintem nem maradnak meg, ha egyre gondolunk, a Gcam-ról meg nem tudok semmit perpill, mert éppen nem akarok fényképezgetni. Remélem, valamikor vissza fogjuk kapni a fullos camera2api támogatást, és akkor lesznek jó, moddolt Gcam appok megint!
Arra lennék kíváncsi, megkapjuk -e az Android 11-et! Elvileg nem, hiszen nem is ígérték, viszont ha minden igaz, 10-ről 11-re ugrani nem olyan nagy ügy, és a Nokia akár vagizhatna is azzal, hogy kihozza pár régebbi felsőkategóriás modelljére a 11-et.
-
válasz
rossitibi #396 üzenetére
Feltettem innen a 68.11-et, ami jó, aztán nem frissítek.
De nagyon tetszik az IceCatMobile is.
-
Via browsert még használod? A legújabb nagyon jó lett, és ahogy nézem, a szerző lenyúlta a Samsung böngésző ikonjait, stílusát (ami vonzó, ha kínos is kicsit).
Ha a filterlists.com-ról telipakolja az ember a számára megfelelő védelemmel, felnő a legnagyobbakhoz ez a picike böngésző. Egyedül a kozmetikai szűrés hiányosságai fájnak.
Az új Firefox gáz lett -Sirokkón extra hibát is ad-, a Kiwi pedig sokat fogyaszt, pláne kiegészítőkkel, szóval most elkezdem belakni a Via-t a régebbi Firefoxot is megtartva. Remélem, lesz egyszer Ublock Origin a Samsung böngészőre is, akkor a zsiványkodó Via talán mehet majd a levesbe. -
Volt frissítés, wifi megjavult, vagyis megint jó az érzékenysége.
-
Neutron Music Player kell hozzá, hogy az Android ne korlátozzon. Régen volt vele valami baj, ezért hanyagoltam, de most megint feltettem, és ámulok.
Azzal kezdi automatikusan, hogy a BUC-1114 HD Audio-t kapcsolja -e; naná!
-
Nálam az akku jó maradt a 10-essel, már leteszteltem. 8 óra SOT továbbra is megvan 24-26 óra üzemidő mellett. Persze ez így az átlagosnál intenzívebb használat. A lényeg az, hogy egy napot kábé bárhogy kibír a mobil.
-
válasz
rossitibi #357 üzenetére
Amíg nem megyek kirándulni, nem fényképezek, szóval Gcam-ot pár napig -talán egy hétig is- még nem keresgélek. Remélem, mire kelleni fog, tesz be valaki a topikba egy működő változatra mutató linket!
Aksi nálam jónak tűnik, de ha csökkent az üzemidő, annyira nem lehet rossz a helyzet, mert nem tűnt fel változás. Tesztelni kéne, és persze ha akár csak 30 perc SOT veszett oda, az nem mindegy.
-
válasz
zsoltzsolt #320 üzenetére
Néhány helyen árultak olyat is, de talán csak nem értettek hozzá. Az enyém single SIM, ebben a tudatban is vettem. Szerintem góglizz rá alaposan, ha nagyon nem mindegy, illetve az eladó is tesztelje/mutassa/fényképezze, ha használt készülékről van szó. (De mondjuk egy újat se tragédia ilyen módon megnézni.)
Ha minden igaz, április elsején jön rá az Android 10.
-
-
válasz
ghiottone #309 üzenetére
Ki tudnám, majd fel is teszem valamikor, vagy az utódját, mert az S10e nagyon jó lehetne fényképezésben egy gyárinál jobb szoftverrel. Szuper a lencse fényérzékenysége, és jobb vonalélességet tud, mint a Sirocco, ugyanakkor nagyon mos a szoftver, és a zöld szín megjelenítése nem nagyon megy neki.
-
Lehet, csinálok majd még, de egyelőre 10-10 kép. Az S10e a gyári szoftverével volt, a mi telónk GCam-mal. Sajnos az S10e nem JPG-re volt állítva, szóval kell valami, amivel meg tudod nyitni a HEIC formátumú képeit. Én az XnView-et ajánlom HEIF pluginnal.
-
Szombatra vagy vasárnapra várható, én is kíváncsi leszek rá, mert eddig az a 20-25, amit lőttem nőcim S10e-jével, általában véve hajszállal a Sirokkó képeinek minősége alatt sikerült számomra; lett pár kiemelkedő is mondjuk, de ott is megjegyzendő, hogy a Sirokkóval lőtt szitakötő színhelyesebb volt, az S10e-vel lőtt pedig élénkebb, cukibb. Szóval ízlés dolga nagyon. Tetszik az is, amit az S10e tud, de a vele lőtt pár kép kevés volt ahhoz, hogy elfeledtesse velem a saját telóm ismert erősségeit, eddigi szuper képeit.
-
A gyárival. Nem néztem még utána egyéb lehetőségeknek. Sirokkó viszont GCam-mal volt, és úgy összességében számomra jobb volt a Samsungnál.
Lehet, még a héten teszek fel ide összehasonlító képeket velük, aztán mindenki eldöntheti, neki melyik tetszik jobban. Viszont az S10e-nek is megadnám az esélyt a győzelemre, szóval a lehető legjobb szoftverrel kéne tesztelni, majd rákeresek. -
Tegnap tesztelgettem a telónk fényképezős képességeit az S10e-vel szemben, és nem maradt alul. Számomra összességében még jobban is szerepelt kicsivel.
Szóval fotózás miatt nem éri meg S10e-re váltani szerintem.
-
válasz
rossitibi #295 üzenetére
Igen, mert részben ráfeszült a kijelzőre, és a víz játszhatott vele rendesen. Nagyon nehéz volt a fényképezés, rengetegszer megváltoztatta a tenger az akaratom; kész csoda, hogy tudtam csinálni kábé 10 darab egész jó képet; de lett vagy 50 teljesen vacak is.
Viszont nálam is jól vizsgázott a tok vízállósága, ilyen tekintetben tényleg megbízhatónak tűnik. Értékek tárolására kimondottan alkalmas tehát, ha fényképezéshez nem is ideális.
-
-
válasz
rossitibi #283 üzenetére
Az arukereso.hu nem jelezte, de az AQUA ára volt a legjobb, mikor rendeltem, talán most is ő vezet.
Én se nagyon merném levinni magammal oda, ahol úszkálni szeretek, de még 1 méter mélyre se nagyon, pedig van sok helyen zuhany a parton, szóval a sós víz gyorsan lemosható lenne. Úgy vagyok vele, idén még nem szeretném kinyírni, ha lehet.
-
válasz
rossitibi #273 üzenetére
Rendeltem 25 méterig vízálló tokot a nyaralásra, azt fogom használni, amennyiben át tudom venni még indulás előtt. Így csinálhatok majd vízalatti képeket, videókat.
Egyébként meg nem használok tokot, mert zavar a kicsivel is nagyobb szélesség. Eddig így sincs egy karc se a mobilomon, pedig már esett is párszor, bár szerencsére csak parkettára, illetve fára. Legutóbb valahogy az asztalomról esett be annak alulról második fiókjába minden érintés nélkül. Még szerencse, hogy ki volt húzva az a fiók, mert így csak úgy fél métert zuhant a ~70 centi helyett. Azt se tudtam először, mi volt az a puffanás. Sérülés nélkül megúszta.
-
válasz
rossitibi #271 üzenetére
Már sokszor nagyon eláztam a telóval, és ez nem okozott neki semmi gondot, viszont tengerbe még nem vittem, és szerintem nem is fogom. Hamarosan megyünk Horvátországba, de egyelőre az van bennem, hogy nem viszem víz alá, mert inkább nem kísértem a sorsot. Aztán persze ez nálam olyan, hogy változhat.
-
válasz
rossitibi #262 üzenetére
Nem próbáltam még másikkal.
Más téma kicsit, de én meg arra voltam kíváncsi, hogy egy másik, 3.5 jack kimenettel is rendelkező USB-C-s telóra (A3 2017) rákötve a Nokia átalakítóját, lesz -e két működő 3.5-ös kimenetem; a válasz nem. Működik a Sirocco átalakítójával a másik teló fülessel, de csak akkor, ha nincs bedugva másik 3.5-ös füli. Vagy az egyikről ad hangot, vagy a másikról, de mindegyikről egyszerre nem tudja. Gondolom, ez telótól függ, és simán elképzelhető, hogy valami más készülékkel ment volna mindkét füli.
-
Szerintem egyedül a fogása kényelmetlen a telónak, az viszont egy elég alapvető, együttélést nehezítő probléma.
Ha lesz jövőre Xcover 5, és nem rontják el nagyon, szerintem én arra fogok majd váltani; vélhetően visszalépés lesz pár szempontból, de talán jövőre már abba is elfér egy Exynos 9609 kaliberű SoC, meg 4 GB RAM. A mérettől és a kamerától mondjuk tartok, 150 mm hossz alatt, és 74 mm szélességig szeretnék maximum elmenni. Ha csalódás lesz az Xcover, vagy nem is jön, akkor meg marad a Sirocco, ami számomra még mindig a legideálisabb készülék a jelenlegi felhozatalból.
-
-
Böngésző teszt vége, bár lehet, valamikor majd folytatom.
Azonos eszköz, azonos helyeken, azonos körülmények és beállítások mellett. 8 óra kijelzőidő és 25 óra készenlét után mértem (kellett ennyi idő a 8 óra SOT stabil, biztos eléréséhez), mi maradt az akkuban, és a terhelés 98-99%-a wifis böngészésből jött. 40% fényerőn, kábé 150 niten teszteltem, és minden böngészőn be volt kapcsolva valamilyen adblocker, időnként pedig mérés előtt vagy után kevéssel már +/- 1 volt. Egyik tesztelős napon sem fényképeztem 5 képnél többet, vagy beszéltem mobilon 5 percnél többet, hogy tényleg nagyon a böngészők legyenek tesztelve. A meglátogatott oldalak is egyeztek végig, és nem volt sok belőlük. Minden böngészőből az aktuális legfrissebb volt használva. Szerintem 3% hibahatáron belüli eredmények:Kiwi - 37% maradt.
Brave - 41% maradt.
Via - 40% maradt.
Opera - 42% maradt.
Firefox - 37% maradt.Figyelembe véve, hogy a böngészés láthatóan nem viseli meg nagyon a mobilt, szerintem használja mindenki azt, amit szeret, de ha éppen valamiért nagyon számít az üzemidő, tegyen fel egy Operát! Én szerintem maradok a Kiwin, ha sajnálom is, hogy megosztott utolsó helyen végzett. Talán idővel kalapálnak rajta, és javít majd ezen a téren is...
-
válasz
rossitibi #236 üzenetére
Az OLED panelek be tudnak égni, ha nagy fényerőn konstans tartalmat jelenítenek meg, mondjuk a Sirocco kijelzője ilyen téren a legjobbak között van. Nekem ez volt az egyik legfőbb ok, amiért nem LG V30 lett. Gyakran járok Media Marktba, és szeretem tapizni a kirakott telókat, így látom egy-egy mobil sorsát is. A Nokia 8 Sirocco 8-9 hónap polcra kirakást úgy élt túl, hogy a kijelzője makulátlan maradt. Más OLED paneles telókról ezt nem tudnám elmondani.
Ettől függetlenül ha valaki állandóra tenné, szerintem használjon 50% körüli fényerőt!
-
Most tesztelem a harmadik böngészőt, és kezdek rájönni arra, hogy nagyon kis értelme van ennek a melónak. A Sirocco tesztből idézve: "A készenléti fogyasztás mindenesetre nem vészes. Netezni 150 niten, töltésenként 11 órán át lehet, videózni pedig 18 órán át, ami igencsak jó."
A böngészés alig terheli jobban a készüléket, mintha csak aktív, világító kijelző lenne folyamatosan; van némi eltérés a böngészők között, de semmiképpen sem olyan jelentős, hogy kizárólag emiatt válassza valaki egyiket vagy másikat. Mindegy, most már letesztelem még azt a néhányat, amit akartam, ha fáj is az ezzel járó önkorlátozás. Eddigiek alapján a tippem az, hogy 8 óra böngészés mellett nyerhet az ember maximum extra 5-6% akkut, ha a legtakarékosabb böngészőt használja, de reálisabb a 3-4%, és sajnos a méréseimnek lehet 2-3%-os hibahatára minden igyekezet ellenére is.
-
válasz
rossitibi #224 üzenetére
GCam-mal általában sokkal jobb képeket lőni, mint a gyári szoftverrel, én a gyárit még mindig ki se próbáltam (egyből feldobtam a GCam-ot), pedig azért valamikor azt is meg kéne már néznem!
A YT Vanced meg tud egy halom hasznos dolgot, például háttérben is képes futni, vagyis lezárt képernyővel is hallgathatsz zenét YT-ról.
Most böngészőket fogok tesztelni sok böngészéssel az elkövetkező pár napban, kíváncsi vagyok, melyik fogyaszt legkevesebbet. Első a Kiwi. Ha lemerült a mobil 20%-ra, feltöltöm, és jön az Opera -szintén 20%-os lemerülésig; majd a Firefox, meg még ki tudja... Igyekszem nagyjából azonosan használni a mobilt majd, írom, miből mennyit hozok össze, és a következő böngészővel is azt próbálom majd leutánozni. Természetesen azonos fényerőn leszek végig, és a teló egyéb beállításain se változtatok. Nyerjen tényleg a legkevesebbet fogyasztó!
-
válasz
rossitibi #219 üzenetére
Szuper, írhatnál majd a tapasztalataidról! ITT találsz GCAM szoftvert a mobilhoz, én a GCam_6.1.021_N7P_test2.6.apk-t használom, de valamikor fel kéne tennem már a legújabbat.
YouTube Vanced APK [NON-ROOT] még hasznos lehet, illetve kár is elkezdeni sorolni, gondolom van egy saját gyűjteményed...
Böngészőből én most a Kiwi-t vagy a Firefoxot ajánlom, ha sokat használod a Mobilarénát, pedig alapvetően Opera párti vagyok; de persze attól is függ, milyen módon szeretsz böngészni. Nagy változásban van még a rendszer...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest