- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Angwatt CS1 - akár jó is lehetne
- One mobilszolgáltatások
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
cefre00
tag
Emberek rajtam kívül más is telepítette a Delight CFW-t?
Szívesen ajánlom, mert nálam hosszabbodott az akkuidő és gyorsult a telefon. Továbbá az AAS közösség kezdeményezésére egy alternatív Store-ba kezdtek, ahová összegyűjtik a jóféle Symbian appokat.Delight banda:
http://n8delight.blogspot.co.uk/2014/02/701-delight-v10.htmlAAS:
http://www.allaboutsymbian.com/flow/item/19709_AppList_gains_new_languages_ca.php -
cefre00
tag
Hallottátok, a Microsoft felvásárolta a Nokia telefonos részlegét...
Egy korszak véget ért azt hiszem.
-
attisx
addikt
-
viiper007
csendes tag
Üdv! Na mire megszültem (tegnap estére) hogy kell a 701, addigra már le is maradtam róla. Az ujgsm-nek már csak a virtuális kínálatában volt, ahol te vetted ott (a honlapon) már szintén nem szerepelt, 1-2 másik helyen meg árulják a kínából behozottat az 1 éves bolti garival, máshol meg német nyelvű készüléket 60-ért. Még azért túrkálok kicsit neten, de az az igazság hogy nem is mindegyik webbolthoz lenne bizalmam... Hiába, előbb is beadhatta volna a kulcsot az Omniám.
-
cefre00
tag
A Nimbuzz-t személy szerint nem ajánlom. Miután megpróbáltam összekötni több account-ommal a gmail jelszó változtatási kérelmet utasított vissza. Töröltem az accountot, és mindenhol megváltoztattam a jelszavamaimat, ahol kellett. Max a telefonszámom maradt meg nekik, de azzal sokra nem mennek.
Legyetek kicsit elővigyázatosabbak, mint én. -
cefre00
tag
Abszolút látok fantáziát abban, amit írtál. Sok haverom van, akik az IT különböző területein tevékenykednek hivatás szinten, és többen fejutegették már, hogy a Symbian jó-jó, de már öreg, stb... Amikor megjelent a MeeGo (Maemo+Moblin=MeeGo), és még előtte az N900-ason a Maemo, akkor sokan közülük felkapták a fejüket, mondván a Nokia olyan fába vágta a fejszéjét, amibe senki korábban nem. Akkoriban már én is aktívan olvastam a témában, és valóban vártuk, hogy majd a Nokia lesz az a cég, aki a sikerességét és szakértelmét használva bevezeti a Linuxot az emberek mindennapjaiba, főleg olyan partnerekkel, mint az Intel és a Linux Foundation.
Aztán valami történt (nagyvállalati hatalmi játékok, Nokia vezetőség leváltása, egyik érdekcsoport a másik fölébe kerekedett, stb.), és ez a dolog elhalt. Azért is volt fura, mert közben megjelent az N9, és bár voltak vele gondok, relatíve sikeres platformnak tűnt. Erre meg azt hallom, hogy a Nokia összeházasodott a Microsoft-tal...nagy kár, de ez van. Meglátjuk, mi lesz így majd a cég és a Symbian jövője. Bár ez utóbbi jövőjét már tudjuk, hogy nincs neki ugyebár. -
McLaca
őstag
A MeeGo-t kellett volna viharsebesen fejleszteni, ahelyett, hogy lepaktáltak a MS-tal. A Symbian szellemiségét ötvözve és a MeeGo innovációival simán piacképes maradt volna önállóan is, csak nem kellett volna ülni a babérokon, és azt hinni, hogy a Nokia név elviszi őket a hátán a konkurenciával szemben.
A Symbian pedig lekerülhetett volna az Asha szériába, mert a rendszer alapjai tényleg nem az igaziak okosteló platformnak, de maga a platform egyébként életképes lehetett volna az egyszerűbb júzereknek, a MeeGo meg a high-end telókban kaphatott volna szerepet. Persze "vásár után okos a paraszt", szokták volt mondani.Üdv!
-
viiper007
csendes tag
Köszönöm az újabb részletes választ! Lehet h 701 lesz belőle, bár az biztos h ez a telefon feladja a leckét
-
McLaca
őstag
Kicsit fáradtan írtam már, szóval néhány dolgot javítanék:
Skype-ba be lehet lépni, de csak skype azonosítóval, tehát a régi, skype fiókhoz kapcsolt msn partnerek nem fognak látszani, csak az eredetileg is skype-ból felvettek.
Viber a hanghívást nem támogatja (persze a videót se) Symbianen, de a szövegelés az megy, és a képküldés is.Üdv!
-
kp78
addikt
Azt tudod esetleg, hogy csak a navi program támogatása szűnt meg, vagy újabb térképek sem fognak már jönni?
Nekem nemrég elég sok térkép is frissült
Amúgy most (1,5 hete) költöztem én is vissza a 701-be, Galaxy S Duos után. Én is azt mondom, hogy élmény használni ezt a telefont. Ezért is nem adtam el, hanem inkább fiókba tettem, tudtam, hogy fogom még használniJa, és tökéletesen összefoglaltad a telefon előnyeit, hátrányait.
-
McLaca
őstag
válasz
viiper007 #711 üzenetére
Én is válaszolnék visszafelé, kis kiegészítésekkel:
Fájlátvitel: igen, a symbianben baromi régóta alapértelmezett az USB mass storage mód, ezt a droidnak a mai napig nem sikerül mindig, mindenhol tudnia. Utolsó infóim szerint csak a drágább droidos telókban támogatott. A symbiant pc-szerű rendszerként képzelték el anno telefonon, így a fájl- és mapparendszere, kezelése a pc-k analógiáját tükrözi. Mintha egy pendrive-ot dugnál a gépre, úgy tudod használni a memóriáját, mind a belsőt, mind a memóriakártyát. Nálam átlagosan 7-8MB/s az írás/olvasás USB kábellel - amiről végre tölt is, ez viszont sokáig hiányzott a nokiáknál, de mára már ott is alapvető.
Tehát a mass storage miatt bármi lekezeli, ami egy pendrive-ot is.
A Nokia Suite is kezeli, de az valami natív módon, ami kényelmetlenebb, mint simán a totalcommanderrel másolgatni.
Videó: .mp4-et csinál 720p felbontással. És itt jön egy abszolút nem dokumentált, nem reklámozott tulajdonsága, ami a 808 pureview-ban viszont nagyon is hangoztatva lett: a 701 is tud úgy zoomolni, hogy nem interpolál, tehát veszteségmentesen. Azaz normál nagylátószögnél a teljes érzékelőt használja, mind a 8mpixelt és abból kicsinyíti le az 1280×720-as felbontásra, 0,92mpixelre a képet, így jó csomó redundáns infóból állítja elő a képet, ami jót tesz a zajszintnek és a minőségnek. Amikor viszont zoomolunk, akkor nem ebből a 0,92mpixeles képből kezd el kivágni, és a kivágott részt visszainterpolálni 0,92mpixelre, hanem a teljes 8mpixeles képből vág ki, és aztán azt még mindig lefelé kell méretezni 0,92mpixelre. Ezt gyors zoomnál lehet is látni, hogy a zoomot először interpolálással csinálja, aztán egy ugrás látható a videóban, amikor átáll a teljes kép kivágására (azért kell ez, mert folyamatos zoom közben nem tud a 8mpixeles képből folyamatosan kivágni és méretezni, ehhez kevés az 1,3GHz).
Remélem, követhetően írtam le.
Ezen a videón tökéletesen látszik, ahogy a zoomnál először digitálisan felnagyít (elhomályosodik a kép), aztán kis idő múlva egy ugrás, és már az érzékelő kivágásával állítja elő a továbbiakban a képet. Tehát ez igazából optikai zoom, vagy intelligens zoom (digit fényképezők is alkalmazzák, csökkentett felbontás mellett) előnye a jó képminőség, hátránya a nagyobb képzaj, mivel kevesebb elemi érzékelő vesz részt a képalkotásban, és jobban felveszi a kézremegést így, mint hagyományos interpolálós digitális zoomnál. Az általános videó minőség egyébként kategóriájában elég jó, a színek helyükön vannak, az autofókusz pedig nem hiányzik, ha legalább fél méterre fotózól, bár mélységélesség az EDOF megoldás miatt nincs (erről bővebben google, vagy wikipédia, mert elég érdekes, ámde ötletes megoldásról van szó, van, akinek tetszik, van, akinek nem), viszont 40-50 centin túl minden éles, és nem kell az autofókuszra várni, csak lőni. A dupla LED-es villanó nagyon hatékony fotózásnál beltérben, és zseblámpának sem utolsó (a bill. záró csúszkát két mp-ig lehúzva tartva lehet ki- és bekapcsolni a zseblámpa funkciót).
A navigáció net nélkül is tökéletes, de a térképek letöltéséhez persze kell net. Országonként, egyes országokban tartományonként (pl. Spanyolország) is le lehet tölteni részletekben. A GPS jól sikerült, netes támogatás (A-GPS) nélkül is hamar meghatározza a helyzetét. A térképek frissülnek (kézzel a gyárilag telepített térképtöltő alkalmazással lehet, nem automatikus ugyanis) , viszont maga a navi program már csak win platformra frissül szerintem, mivel már nem támogatja a symbiant a nokia.
Hogy megéri-e, ezt neked kell tudnod. Tény, hogy az app ellátottsága nem túl fényes már, és már sok új szolgáltatás nem jön ki rá, csak androidra és ios-re. Tény az is, hogy a symbian meglehetősen túrható rendszer, számos modding kijött rá, és elég mélyen bele lehet túrni a lelki világába, de enélkül is lehet akár win95-öt is futtatni a telón emulátorral.
Szintén tény, hogy ebben az árszegmensben a nokia már nem csak parasztvakításra megy, mint a többi gyártó (én 77 rongyért vettem tavaly függetlenül, Magyarországon, Magyarországra gyártott telót), elég szép a kialakítás, az összeszerelés minősége, bár nem a teljes telefon fém, csak az első keret és a hátlap. A hátsó keret, a belső váz műanyag, de az is a minőségi fajtából, nem fényes kopogós, hanem matt, minőségi anyag, ahogy a mikrofon, és a telefonhangszóró is, nagyon kellemes a telefonáláskori hangminőség és hangszín, és erre sok gyártó nem figyel azok közül, ahol számháborúzás és csili-vili parasztvakítás megy. A kijelző nem OLED (mint az előd C7, vagy a kistesó 700-é), hanem LCD, de abból az IPS fajta, aminek a betekintési szöge szinte 180 fokos, és a clearblack miatt napfényben is kiválóan látható. Gorilla glass is alap a telón és n-es wifit tartalmaz, NFC-vel megtámogatott a bluetooth és extraként FM transzmitter (az adóantenna a fém hátlap maga, kocsiban szoktam is használni) és OTG funkció is helyet kapott benne (megfelelő kábellel ráköthetsz USB-n pendrive-ot, vagy bármit, ami USB-re köthető, akár billentyűzetet, egeret is, utóbbival rendesen lesz egérkurzor a telón).
Tehát attól függ, mire akarod használni, mennyire akarod az új funkciókat, szolgáltatásokat kihasználni. Skype csak régi van rajta, amivel msn azonosítóval belépni még nem lehet, és a videohívást se támogatja, ez már nem fog fejlődni. Androidokon elérhető facebook chat sincs rá olyan minőségben és megoldásban, mint droidra, de kiváltható pl. nimbuzzal. Persze kinek mi a fontos. VIber van már használható verzió, de videohívás ott sincs, valószínűleg nem is lesz. Viszont a SIP protokoll egészen kiválóan kidolgozott és integrált, talán már kicsit túl részletesen is testre szabható, ez fontos lehet, ha indítasz VoIP hívásokat (én másfél éve átálltam teljesen, 3,5Ft-os percdíjért - telefonadó nélkül - nekem megérte).
Szóval sok pozitív és sok negatív tulajdonsága van a symbinannek és ennek a telónak is, de nem egy szokványos tepsi téglafon. A lumia 620 a zártsága, kötöttsége miatt nekem ijesztő, túl sok a kész megoldás - akárcsak az ios-ban, és nemigen lehet változtatni rajta.
Ami biztos, hogy nekem második telefonként ez a 701-es mindenképp megmarad, akár droid, akár win8-as lumia lesz mellette később.Üdv!
-
cefre00
tag
válasz
viiper007 #713 üzenetére
Nincs mit, én is erősen gondolkodtam a Nokia Lumia 620-on, de elmentem egy Telenor boltba, és megtapogattam. Olyan érzésem van a WP-nél, hogy pontosan azt a közönséget szolgálja, amelyiknek készült, a lényeg, hogy gondolkodni ne kelljen. Maga a telefon HW szempontjából eléggé rendben van, jó az ár-érték aránya...
Én az XXL-től vettem, mert korábban itt 1-2 készüléket onnan kaptak a srácok a tesztekhez, és csak ott volt dobozos, 2 év garanciás változat. Ez is Szaúd-Arábiából származik, de magyar nyelven szálltották, uh nincs vele gond.
Jól nézz körül, én nem kötődöm egyik bolthoz sem. Innen gyorsan kihozták, minden simán ment. -
viiper007
csendes tag
Köszönöm a részletes választ! Erőteljesen rágódom hogy 701 vagy lumia 620.... Sajnos megfogni nincs lehetőségem. Ha a 701 mellett döntök akkor az ujgsm.hu webboltból kell rendelnem (Bp-ről Szegedre), mert szinte csak ott kapható. Gondolom te is tőlük vetted. Egyenlőre tovább gyűjtöm az infót...
-
cefre00
tag
válasz
viiper007 #711 üzenetére
Szia!
Én konkrétan a múlt hét közepén vettem egy 701-est, és eléggé érdekes érzem magam Android után. Olyan prémium érzés fogott el ettől a masinától, hogy csak na, ha teheted, akkor menj el megfogdosni valahova.
Arról tudok választ adni, amit eddig tapasztaltam. attisx és McLaca kollégák valószínűleg többet tudnak mondani a témáról.
GPS: megy offline, miután lelőttem a mobilnetet akkor is megtalálta hol vagyok, pedig van felettem és alattam is két-két emelet, és nem az ablakpárkányon álltam.
Kamera: videót én még nem néztem rajta, de a fényképezés része egészen rendben van, a dual LED vaku és az a 8 MP sokat segít a minőségen.
Szoftverezettség: a Nokia Store nem valami acélos. Vannak ott jó szoftverek, de kevés, és sok azok közül is fizetős. Konkrétan én nem találtam vállalható ebook olvasót, egy JAVA-n futó programot kellett rátegyek. A frissítésekkel viszont nem lesz gond, mert most az FP2 után elég jó kis MS Office Mobile került rá, valamint az órajel is nőtt kicsit általa. Erről a fentebb említett két kollega talán többet tud majd mondani.
Adatok mozgatása: én konkrétan nem próbáltam Total Commanderrel, de a Windows külön meghajtóként kezeli a telefont, és azon belül is külön kezeli a telefon belső memóriáját és a memória kártyát. Úgy gondolom erre a TC is képes. Egyébként ilyen feladatokra a Nokia Suite egészen jó.Összegzésképpen én egyre inkább úgy vagyok vele, hogy nem bántam meg 50k Ft-t kiadni egy Symbian-os telefonért 2013 második felében. Kétségtelen, hogy a Symbian felett eljárt az idő, mivel a Nokia egyre kevesebbet foglalkozik vele. Mindenesetre annak, aki nem akar beletartozni a Google fan club-ba, annak még mindig érdekes alternatíva lehet. Nem is beszélve arról, hogy a telefont fémből építették, és kiváló minőséget képvisel köszönhetően az: IPS-ClearBlack panelnek, az NFC-nek, az 1300 mAh-s akkumulátornak, és (ki kell mondani) a Symbian-nak.
Remélem segítettem... -
viiper007
csendes tag
Üdv mesterek!
Ősöreg, több sebből vérző samsung omniám végleg bedöglött, és mostmár nem tudom tovább halogatni a telefonvételt. Egy 50.000 körüli keretből akarok telefont venni. Fő szempontjaim a fényképező/videó opció, és az offline gps. Két napja olvasgatok és rosszabnál rosszabb vélemények vannak a keretem alapján szóba jöhető készülékekről. Közben eljutottam a Nokia 701-hez is, amit még most is meg lehet venni újonnan. Kérdésem hogy szerintetek megéri még ilyen telefont venni?
Attól hogy már nem jönnek ki hozzá mindenféle programok, frissítések, az offline gps navigációs rendszer még tökéletesen használható rajta nem?
Azzal van valami gond, hogy nincs rajta autófókusz, vagy ettől még jó képeket csinál (egy mobilhoz képest)?
Mi a helyzet a videókkal, ill milyen formátumban készíti el (mp4)?
Ha összekötöm (mondjuk adatkábellel) a lap-topommal akkor jól gondolom, hogy totál kommanderrel simán át tudom másolni a képeket , videókat ugye? Nézegettem pár más mobilt és azt olvastam h sok esetben valami speciális és macerás program kell ehhez, ami viszont nekem nem szimpatikus megoldás...Előre is köszönöm a válaszokat!
-
cefre00
tag
Semmi gáz, legalább rácáfolhatok arra sztereotípiára, hogy minden droidos emberke sügér.
Nem mintha erről lenne szó, csak mondom...
Közben közérdekű közlemény ebook fronton: van egy kiváló ebook olvasó, aminek Albite Reader a neve.
Itt infó róla, egyébként kiváló szoftver, és ráadásul teljesen ingyenes. Olvas txt, xhtml és epub fájlokat. Annyit vettem észre, hogy érdemes notepad++-szal a kódolást megerőltetni UTF-8-ra (persze csak ékezetes nyelvek esetében, egyébként az ASCII megteszi), különben minden ékezetes betű helyére beilleszt egy kellemes kérdőjelet. -
McLaca
őstag
Igen, az a csúszka az FP1-ben tűnt el, és az ormótlan, lekerekített háttér a menüben is ezzel együtt jött (nem is passzol stílusban a többi grafikai elemhez).
A három sávért bocs, droidról tértél át, nem tudtam, mennyire ismered a piktogramok symbian-féle megnevezését.Üdv!
-
McLaca
őstag
Mivel "contacts" menüt írtál, feltételezem, angol a telefon nyelve. Átállítottam angolra, eszerint menü/contacts, majd jobb alsó sarokban az opciók gomb (a három vízszintes sáv), a felugró lehetőségek legalján van a "settings", azon belül az első: "contacts to display", és ott választható ki, hogy mit mutasson a kapcsolatok közt.
Ha neked ilyen nincs, akkor itt eltér az FP1 és FP2, de tudtommal a módosítás ezt nem érintette.Üdv!
-
cefre00
tag
Teljesen jogos az, amit írtál, és van egyébként egy réteg, aki egyre inkább errefelé tendál. Leginkább fiatal, iskolázott lányok és fiúk, akiknek elegük van a magukból kivetkőző közösségi oldal huszárokból. És valóban itt nagyobb a kontroll: gyári programokat simán törölhetek és nem kell órákat gugliznom, hogy megfelelően biztonságos root módszert találjak. A lényeg, hogy nem mindenki akar a közösség magja lenni és a legcoolabb lenni, mivel 3 mp-ként oszt meg valamit.
Én ilyen beállítást nem találtam, de majd jobban körülnézek inkább, minthogy itt szenvedjek.
Köszönöm az eddigieket is...
-
McLaca
őstag
Na (sok egyéb mellett) ez az, amiben én kilógok a sorból. Én szeretek gondolkodni, tudatosan létezni, és nem szeretem, ha nem kontrollálhatok valamit, és helyettem döntenek (pl. a telefonom, vagy a google). Ezért is jó a Symbian nekem, mert ott csak az történik meg, amit én is akarok (kivéve, ha valami hibásan működik
). Pl. net. Droidnál rootolás és tűzfal kell ahhoz, hogy kordában tudjam tartani a netre mászó progikat, viszont 100MB nekem elég, nem akarnék a droid netfüggősége miatt 500MB-os csomagot venni dupla pénzért, ráadásul VoIP telefonálok SIP protokollon keresztül, ez pedig elég jól van implementálva a Symbianbe, teljesen úgy tudom használni a telefont, mint GSM hívásoknál.
Oké, a droidban is van SIP protokoll, de ott kicsit kötelező jelleggel, a kidolgozottsága sem olyan alapos.Ha arra gondolsz, hogy a SIM kártyán lévő kontaktok ne látsszanak, akkor egyszerűen a névjegyzék beállításainál a megjelenítendő partnereknél csak a telefonmemória legyen kiválasztva.
Üdv!
-
cefre00
tag
Köszönöm a tippet! Addig már eljutottam, hogy a MS szolgáltatásait le fogom tudni szinkronizálni a Google dolgaival, és majd azt pedig a telefonnal. A hétvégén lesz időm megoldani ezt az issue-t.
Azt nem tudod véletlenül, hogyan tudom csak a telefonban tárol névjegyeket mutatni a Contacts menüben?Nekem ugye droidos mobilom volt majdnem kettő évig. A Google globalizációja valóban nyomasztó, felhasználók borzasztó mennyiségű információit gyűjtik be és értékesítik más cégeknek (persze ez alól a Microsoft és az Apple sem kivétel). Könnyen egyeduralkodókká válhatnak, ha ez így megy tovább, ami természtesen megölheti a versenyt, és az nyílván nem jó nekünk, usereknek. Ahogy Assange mondta: a jövőben az lesz szabad, aki el tudja majd rejteni magát a figyelő szemek elől...
Ugyanakkor azt tapasztaltam, és ez saját tapasztalat is, hogy az úgy kellemes, ha egy helyen van minden: email, névjegyzék, naptár, nem is beszélve a közösségi szolgáltatásokról (G+), stb. Az embereknek pedig kényelem és csilli-villi kell, csak gondolkodni ne kelljen... -
McLaca
őstag
Outlook-féle .csv fájlba ki tudja exportálni a google, ezt pedig be tudod importálni a telefonba PC Suite segítségével. Vagy Outlookkal tudod még szinkronizálni a névjegyeket.
A baj egyébként nem azzal van, hogy Symbianes telót vettél, hanem a Google "globalizációjával", ez az egyik ok, amiért kerülöm a droidot, amíg lehet. Ez a "Google mindenhol és mindenre" nekem baromira nem tetszik, szinte szimbiózisban kell létezni velük, ha pl. androidos telefont veszek...Üdv!
-
cefre00
tag
Google-ös dolgok szinkronizációjáról valami infó esetleg?
Pl gmailes kontaktok (telefonszámmal, stb.) symbian-ra bírása lehetséges? A neten keresetem, de ott nem találtam használható megoldásokat.
Köszönöm!Ui.: tényleg nehéz elboldogulni ilyen téren, azt hiszem felettébb bátor voltam, hogy 2013 H2-ben Symbian-os telefont vettem.
-
cefre00
tag
Hahó!
Persze segítsünk egymásnak.
Az új billentyűzet nekem annyiban tűnik minimálisan jobbnak, hogy jobban érzékeli a nyomáspontot, úgy értem FP2-ön kevesebbet ütöttem eddig mellé. Igaz, FP1-em kb egy napig volt.
Az ékezetes betűket nem túl gyors módon úgy lehet beírni, mint az Android 2.3 billentyűzetén, azaz hosszan magánhangzó és egy kis felhőben felette megjelennek az ékezetes opciók, majd ott valamelyikre rá kell nyomni, amelyik szimpatikus. Nem olyan gyors, de relatíve elegáns megoldás.Update:
TXT szerkesztés megoldva! Miután megnyitottam a txt fájlomat rányomtam, hogy mentse el, és erre "hozzárendelte" a Notes apphoz, így most már szerkeszthető. -
McLaca
őstag
Ha már így "összejöttünk"
meg is kérdezném Tőled, mint gyakorlati FP2 felhasználótól, hogy az új billentyűzet mennyire használható? Mert én csak amiatt nem tettem fel az FP2-t, az ékezetes betűket eddig ugyanis gyorsan tudtam beírni az ékezet+a betű segítségével, de ahogy láttam, az FP2-ben ilyen már nincs, ill. a videók alapján mintha a korábbi opciók egy része sem lenne elérhető az új billentyűzeten.
Apropó txt: nekem simán engedi szerkeszteni, megnyitja, és azt írok bele, amit akarok, csak külön menteni kell opciókból, mert kilépésnél nem kérdez rá, és ha nem mentetted, a szerkesztés elvész.
Üdv!
-
cefre00
tag
attisx
Köszönöm a tippet, megnézem az appot, hogy milyen.McLaca
Köszönöm választ szintén.
Ezek megvannak. Látom, hogy nyitja szépen a txt-ket, de szerkeszteni nem engedi. Ami zavaró, hogy az Office Mobile (Microsoft) pedig nem találja meg a txt fájlokat, illetve magában az appban nincsen olyan lehetőség, hogy browse-oljak fájlokat a memóriában. A file manager pedig nem rendelkezik alkalmazás integrációval, ami alatt azt értem leginkább, hogy a lehetőségek között nem kínálja fel, hogy "megnyitás x appal".
FP2-t tettem a telefonra, tehát már rajta van minden, ami lehetséges. Kiváló készülék, nagyon magas minőséget képvisel, és a Symbiannak vannak olyan tulajdonságai, amik felhasználói élményben odavernek az Androidnak (korábban droidos mobilom volt). Ugyanakkor vannak bossznató hiányosságok is, ezekre próbálok most megoldásokat keresni; és ezek döntő hányada a szegényes szoftverkínálatnak tudható be.
Mindenesetre köszönöm az eddigi segítséget, majd még lehet, hogy fogok kérdezni, sosem volt még Symbiant futtató eszközöm. -
McLaca
őstag
A gyárilag telepített alkalmazások miatt alapból, gyári állapotban már nyitja a telefon ezeket. FP1-től kezdve biztosan. Illetve... a PDF-et adobe reader, a többit az office, txt-t meg maga a symbian is lekezel mindenféle külső app nélkül.
Olyat viszont, ami mindent egyben nyit, nem tudok. Doc és txt az office-ban biztosan nyílik, de a pdf-hez mindig külön app kellett eddig.Üdv!
-
cefre00
tag
Emberek volna 1 kérdésem azokhoz, akiknek van Symbian-os telefonjuk.
Szükségem lenne egy jó reader alkalmazásra, ami olvas mindenféle formátumot (leginkább pdf, doc, txt), és emlékszik, hogy hol járt legutóbb.
A Nokia store-ban ilyesmit nem találtam (talán csak rosszul kerestem), illetve nem szeretnék mindenféle honlapokról megbízhatatlan appokat leszedni rá.
Köszönöm előre is! -
Sztbeni
őstag
701-re lehet valahol első keretet szerezni? Mert én csak üveggel együtt találtam, de úgy 20k. Csak keret nincs sehol?
-
reset
senior tag
Nekem itt csak: widget, parancsikon hozzáadása és háttérkép módosítása opciók jelennek meg...de most már angolul
Gondoltam, megnézem, tudom-e a bluetooth funkciót javítani (a PC-vel nem akar kommunikálni), és elindítottam OviSuit-ból egy szoft.frissítést, közben lementem egy kávét odakészíteni...Mire följöttem, már a 3. fázisnál járt - nem kínált föl illendően opciókat...Ja és persze a bluetooth most sem komplett.
(Az E66-os telómmal beszélget a PC, a 701-est látja, de nem áll szóba vele, nem tudok fájlokat oda-vissza küldeni...) -
kp78
addikt
Eltartott egy ideig mire megtaláltam, mert már nem használom a 701-et, csak néha bekapcsolom, megnézem, van-e rá frissítés, meg picit nyomkodom, mert még mindig az egyik kedvenc telóm.
Nekem 113.010.1506 a szoft.verzió.
A főképernyőn ha hosszan ráböksz, a hozzáadható webeszközök között van egy "tükör" nevű. Én erre gondoltam. Aztán, hogy Neked jó-e arra, amire szeretnéd, azt nem tudom. -
reset
senior tag
Találtam az OVI-ban egy SCam Free névre hallgató alkalmazást. Ezzel már életre kelthető az előlapi kamera, csak az a baj, hogy kicsit körülményes a váltás a fő kamera és az előlapi használata között...
Remélem, nem kavar be a gyárilag fölrakott proginak -
reset
senior tag
Sziasztok!
Zsír új 701-esen (Belle/FP2) életre lehet valahogy kelteni az előlapi kamerát? Skype-on (meg egyáltalán) nem működik, és a kamerabeállítási opciók között sincs rá utalás...
Esetleg külön progi a Nokiaprogramokról? [link] -
szegi2
csendes tag
Sziasztok!
Ha valaki 701 telefont keres: [link]
C7 telefonom elfelejtette a töltést. Volt hogy csak usb kábelről töltött, máskor csak a kis lyukon fogadta az áramot. Később egyikről sem. A nokai szerviz mindenféle papírok nélkül imei alapján beazonosította a készüléket és átvette. Később közölték hogy nem javítható és adnak egy 701 készüléket újabb 2 év garanciával. Sok rosszat olvastam a nokia garanciás ügyintézéssel, de pozitívan csalódtam. Szó nélkül cseréltek, igaz majdnem két hétig tartott a procedúra.
C7 nekem jobban bejött. Hiányzik a lezárt képernyőn is látható óra. Ügyintézés idejére vettem egy androidos telefont, de meg is tartom. Most jobban tetszik, bár lehet csak az újdonság varázsa.
Ha valaki eredeti C7 akkumulátor takarót keres, az is van, a szerviz nem kérte a telefonhoz.
-
Ateszzero
őstag
Egész jó kis teló. Nekem nagyon tetszik. Most találkoztam vele , sógor barátnőjének van ilyen. Valahogy varázsolnom kellene rá magyar nyelvű menüt. Valaki tud a témában segíteni akár link formályában is?
Megköszönném. -
dave987
aktív tag
Köszi a biztatást. Különben azt veszem észre hogy az angol is elkezdi tanulni a kifejezéseimet,ezek szerint majdnem mindegy hogy milyen nyelvű!
Belenyugszom így.
Azért tanulságnak
EM FRISSÍTÜNK SYMBIAN RENDSZERT OTA-N,CSAKIS SZÁMÍTÓGÉPRŐL TEGYÜK! Már amennyien frissítenek még mostanság symbiant....
-
-
dave987
aktív tag
Sziasztok!
701es telóm van.
Olyan kérdésem lenne, hogy hivatalos firmware telepítést véghez lehet-e vinni anélkül hogy meghackelném a telót? Szóval korábban egy magyar nyelvet is tartalmazó fw volt rajta,aztán érkezett a legujabb frissítés,és OTA-n fel is telepítettem,viszont ezzel pár dolog nem működött rendesen (pl. lock screenen a digitális óra nem volt használható),ezért csináltam Nokia Suite-al egy újratelepítést, és hát minden király,de tök angol, ami egyáltalán nem zavarna de a billentyű szótár sem tud magyarul, és ez nem hagy nyugodni...Elkezdtem nézelődni... Navifirm... láttam hogy válogatni lehet a Firmware-ek közül, le is szedtem egy magyart,de aztán láttam hogy milyen procedurára van szükség a továbbiakban... Ja hozzátéve, ugyebár szervízben biztos megcsinálják,de ha van rá más mód akkor nem adnék ki érte pénzt meg időt...
...és előre is kössz ha valaki tud segíteni.
ui. Nem tudom számít-e,de a product code-om 059H1X4, s ha rákeresek Navifirm-ben akkor valami malájziai fw jön elő... Amúgy Vajdasági vagyok,de ne kérdezzétek hogy honnan vettem,mert itt kb. csak ilyen sufnigsm üzletek vannak,mindenki onnan hozza a telót ahonnan éri...
-
McLaca
őstag
Kapott a teló egy 16GB-os Kingston Class10-es memóriakártyát. Azóta nem fagy, ha USB-re dugom, és sokkal hamarabb fel is ismeri a gép... A franc se tudja kiismerni a Symbian lelkivilágát...
Üdv!
-
A smartnews-on elerheto joey fp2 fozott romja ...:-) egy ket plusz szolgaltatast is hozza adott a gyariakhoz...
-
darthsmoke
Korrektor
Megválnék alig egy hónapos készülékemtől, ha érdekel valakit.
[link] -
Modig nem olyan nagy csorr,csak egy telepito amivel a kinetic scroll van optimalizva :-) hantorlod az alkalmazasok kozul minden a regi lesz ,a gyari billentyu neha nekem is felbukkan ,igaz en eleve alfanumerikusban hasznalom...Nem tudom olvastad e ,de mostantol mar nem varhato szoftverfrissites a symbian atkerult karbantarto modba,es csak akkor jon javitas ha valami nagy gebasz ,van vagy lennea rendszerrel...Neked is gyorsult erzetre a telefon ?
-
kp78
addikt
válasz
this is life #668 üzenetére
Tetszik a telefon FP2-vel, a kamera felülete kimondottan jobb lett, viszont az új bill. nem mindenhol jön elő, pl.: youtube, és youtube downloader nálam a régi alfanum. billentyűzetet hozza fel
Amúgy a feloldás szerintem jó lett, az undroidos "nyíl" húzás, az nem tetszik, de ez igen, mivel a képernyőt bárhol húzhatod.
Moddingot köszi, de nem nagyon élek ilyenekkel, viszont a linkelt új hack módszert vszínű megpróbálom, mert egy új verziós Folderplay már nagyon kellene. -
-
kp78
addikt
Már a hack is megoldott, bár én még nem próbáltam.
-
válasz
this is life #665 üzenetére
Lehet hogy a szotarhoz a norton hack es az open for all patch kene aztan megtudni hogy hava es bemasolni a megfelelo mappaba...
-
Nekm is a mutatok nelkuli orat dobta be,azzal legalabb nincs idozavar:-) :-) ha reflash lesz ,akkor az itthon phoenixel ,de nincs lelkem ujrahuzni a telot ,megint belakni az zuzos ....a hr-el ovatosan banj mert nekem egy 7370 reset utan kisse szethullott a rendszer ,a qt nem telepult ujra...A te telefonod is gyorsult ?
-
kp78
addikt
válasz
this is life #663 üzenetére
Nekem is csak analóg óra van, de ez szerintem frissítési hiba lehet, mert nekem miután digitálisra visszatenném, ott maradt az analóg, de mutatók nélkül
(újraindítás után eltűnt)
Ezt vagy egy hard reset, vagy egy Nokia szervizes teljes újrahúzás megoldja talán.
Szövegbevitel nem annyira gáz, de a régi szavaimat mégsem importálja be, pedig kiírja, hogy 1775 szó beimportálva, de amikor egy ilyen spéci szót akarok írni, nem ajánlja fel
Egyelőre ennyi. -
-
kp78
addikt
válasz
this is life #661 üzenetére
Videót is megnéztem, FP2 letöltés indul is.
Aztán vagy megszeretem, vagy viszem a Nokiába, és kérem vissza FP1-et -
McLaca
őstag
válasz
this is life #659 üzenetére
-
Az orat amikor atallitom digire akkor nem rak ki semmilyen orat sem ,analognal meg kirakja,lehet hogy amiket mutatnak az a slide unlock program resze ,azon van digitalis is,de az fagyasztotta a feloldast neha fp1 igy kukaztam is. Ami meg valtozas hogy billentyuzarnal ha sms erkezik akkor kiirja hogy kikuldte azt ,illetve feloldasnal ha az ertesitesnel nyitjukna zarat akkor az aktualis ertesites alkalmazasaba visz egybol(pl elmulasztott hivas sms..stb) kp feldobom a progit es tolok majd screenshotot....:-)
-
McLaca
őstag
válasz
this is life #656 üzenetére
Na, akkor nem értelek... Minden videón ott van a digitális óra a feloldáskor...
Nyisd meg az órát a főképernyőről, és ha megnyílva analógot látsz, bökj rá. Átvált digitálisra, és onnantól az lesz a főképernyőn. Ez már az FP1 előtti szoftverben is problémát okozott, mármint, hogy az összefüggés sehol nincs leírva.Üdv!
-
kp78
addikt
válasz
this is life #654 üzenetére
Esetleg egy pár screenshot-ot nem tudnál csinálni a Screensnap progival, és feldobni vhová, ezekről a szürkés változásokról?
A szavak elvesztése remélem nekem nem lesz gond, mivel már a C7-esem óta használom, a Nokia Custom Dictionary-t, amivel ki lehet exportálni a szavakat SD kártyára (csináltam is róla rendszeresen bizt.mentést), és vissza is lehet importálni. Így költöztem a C7-ből is 701-re a szavaim elvesztése nélkül, remélem, hogy FP2 bírja kezelni ezt a kis progit. Akinek fontosak a betanított szavai, annak kötelező darab.
Ha felteszed esetleg erről is nyilatkozhatnál, hogy megy-e FP-őn.
(a lista legvégén Symbian^3-nál Nokia 808 is fel van tüntetve, így akkor talán megy vele.) -
Ott nem is neztem mert nem hasznalom a fogyasztas miatt ,en arra gondoltam amelyik a billentyuzar feloldasakor lathato,na onnet buktuk a digitalisat,csak az analog ora van,de hatha javitjak.Galeriabol ismet kikerult a tobbszoros kijeloles,de emiatt no para mert filekezeloben mukodik...
-
McLaca
őstag
Hát, a galériánál az FP1-ben volt többszörös kijelölés (ill. van is), szóval érdekes, hogy az újból kikerült...
A digitális óra bukását úgy érted, hogy az, ami teljesen lezárt kijelzőn, elsötétült képernyőn folyamatosan kint van (és fogyaszt marha sokat)? Mert az szerintem senkinek nem fog hiányozni LCD-n.
Üdv!
-
Hat nem tudom milyen tanacsot adjak,ha meg tudsz bekelni azzal hogy szurkes hatter lett azneddigi widgetteknek es gomboknak,a swipe unlockkal,a t9 nel a megvaltozott talalati listanak (mert azokat most a billentyuzet tetejen sorban listazza) na meg ujra meg kell tanitani a t9 szotarat az eddigi elmentett szavainkra akkor merem ajanlani.Nem tudom mitol de gyorsabb lett a telefon,kapott egy pofas fenykepezo feluletet kunnyu beallitasokkal ,gyorsabb bongeszot,igaz csak fektetve tordel normalisan,de eddig se a jo tordelesrol volt elhiresulve a gyari browser,a kepek betoltese is gyorsabbnak tunik a galeriaban,az atszabott zenelejatszo is jol sikerult ,tovabba beallithato a kamera app arra is hogy lezart billentyuzetnel is indithato. a dedikalt gombbal.Amit meg bukunk a digitalis ora lock kepernyon.De maradt a repulo ekezet a fektetett billentyuzetnel,meg allitolag lett egy ket ujjabb widget is de azt nem probaltam.
-
kp78
addikt
válasz
this is life #652 üzenetére
Már nagyon remeg az ujjam a frissítés gombon, de még visszafogom magam, mert félek, hogy megbánom.
Nekem alapvetően most tökéletes a telefon, max. még egy sim foglalatra lenne szükségem, de az már egyéni gond. -
-
kp78
addikt
válasz
this is life #650 üzenetére
Ha bármi egyéb még kiderül,ha megosztod
-
Ami meg ujdonsag ,amikor billentyuzaron van ,es van elmulasztott hivasod akkor azt is kiirja mennyi ido telt el a hivas ota :-)
-
Van nyil csak alapbol nem latszik,hanem amikor beboksz a szovegbe hogy javitanal az iromanyodon akkor kirajka ket oldalra ,mit ne mondjak f@x@ lett :-). Most komolyan ,grat erte a nokianak ...Azert meg kapjak be hogy a rendszer temetesere raktak ossze az egeszet korrektul ...Az ilyen es ehez hasonlo lepeseket elobb kellett volna meglepni...
-
kp78
addikt
válasz
this is life #647 üzenetére
Köszi!
Azért a nyilakat én elég sokat használom, egyelőre megfigyelem, hogy mennyire tudnám nélkülözni őket. -
Rosszulmerted ,alloban szambillentyu,fektetve atvalt qwerty-re olyan mint regen volt,csak ami valtozott a talalatok megjelenitese,illetve hogy a gombsor is szurkek arnyalatot kapott ,illetve a cursor mozgato nyilak eltuntek ...A valtozas annyi hogy az allo billentyut nem lehet egy klikkel szambillentyuzetbol qwerty-be rakni ,de nekem emiatt nem faj a fejem...
-
kp78
addikt
válasz
this is life #645 üzenetére
De akkor ha magától nem vált qwerty-re elforgatáskor, akkor fekvő nézetben is alfanumerikus?
Vagy én nem értem, hogy miképp is gondolod?
-
Allitva szambillentyu fektetve qwertz ,de valtani csak a beallitasok alatt lehet a billentyuzetnel nem ,de allitva nem is hasznaltam a qwertz-et meg az a kulomseg hogy a billentyuzet tetejen irja a t9 talalatokat es ott lehet egy nyillal lapozni koztuk,azt kell hogy mondjam nem is rossz sot legalabb nem csak 1 talalat lathato...
-
kp78
addikt
válasz
this is life #643 üzenetére
Ugyanolyan, mint volt? T9 is, meg a bill. is?
Mintha azt írták volna, hogy az alsó balra-jobbra nyilak is eltűntek.
Megnéznéd még, hogy ha most alfanum. billentyűnél elfordítod a telót, akkor milyenre vált át fekvő nézetben? -
-
-
kp78
addikt
válasz
this is life #640 üzenetére
700-as topicban azt írták, hogy van alfanum.bill., csak mélyen kell keresni.
Olvass ott 1 picit vissza, ma volt róla szó. -
Z Na en csak nem birtam ki feltettem :-) hat az alfanumerikus ugrott...hrrrr erte.Ami viszont kellemes lett a foto app megkaptuk a 808 et,gyors egyszeru beallitasi lehetosegek,a bongeszore ra se lehet ismerni annyira furge lett szerintem ,zenelejatszo is uj kulsot kapott,es swipevel lehet benne szamot valtani,nem rossz csak meg szokni kell ,a 'keptar menurendszeretbis atvarialtak ,kevesebb menubol valaszthato opcio maradt,ellenben kiirja a kep meretet ,meg egybol egy klikkel vagni lehet a kepbol,az eddig fekete hatteru widgetek szurkesek lettek es vegul de nem utolso sorban szerintem a telefon is befurgult ,de azertna kinetic scroling modot mindenkinek javallom egy huzasra vegigfut a nevjegyzeken es egyebb gorgetesi helyeken a modignak koszonhetoen,a swipe unlock nem veszes csak ott meg a digitalis ora lett buko az almenuk kozt megkaptuk a swipe szeru effektet .Aki hasznalta a belle extra buttont na az torolheti mert egy helyen van a negy gyorsgombbol kettovel ...
Kb ennyi igy elsore... -
kp78
addikt
Belle FP2 újra elérhető.
Én kivárok vele, mert nem hiszem, hogy a csak qwerty billentyűzettel meg tudnék békélni -
válasz
viktoriokid #635 üzenetére
Itt is megprobalhatod hatha szerencsed lesz ,de a garanciarol kerdezd ki oket [link]
-
darthsmoke
Korrektor
válasz
viktoriokid #636 üzenetére
Magánszemélytől vettem, aki a MediaMarkt-ban dolgozik, és dolgozói kedvezménnyel jutott hozzá, töredékáron.
Egyébként pl. az XXL-nél mlg kapható, 2 év garanciával. Meg azt hiszem, a GSMhome-nál. -
viktoriokid
csendes tag
válasz
darthsmoke #634 üzenetére
hol tudtál venni, mert már nem nagyon kapható?
-
viktoriokid
csendes tag
válasz
this is life #621 üzenetére
a nextelnél sajnos már nincs...
-
darthsmoke
Korrektor
Sziasztok!
Beléptem a klubba, sikerült szereznem egy vadiúj Nokia 701-et 2 év garanciával. Régi Symbianos vagyok, de utoljára Nokia 5230-am volt, úgyhogy a Belle még teljesen új nekem, szoknom kell. Majd, ha lesz kérdésem, hozzátok fordulok.
Mindenesetre ez a fekete vadállat gyönyörű. -
Megnezem majd RDA-n mi is az abra a billentyuzettel mert megse lett megnyugtato a valasz....
-
En arra gondotam hogy a hirek szerint az fp2 ben megkapjuk negyedik gyorsgombnak,es emiatt kisse nem vagyok vidam mert ez bekavar a belle extra buttonnak csak velemenynek irtam hogy 4 gomb helyett maradhatot volna 3 es widgetnek a kereso,Kp megkerdeztem es valaszoltak is ,megmaradt az alfanumerikus is ,attisx dobott is egy kepet rola :-)
-
McLaca
őstag
válasz
this is life #629 üzenetére
Van kereső widget az FP1-ben, gondolom, az FP2-ben is.
Üdv!
-
Feltettem a kerdest a 808 asoknal hogy tenyleg kirugtak e azalfanum billentyuzetet,mert ha igen akkor en is fp1 en maradok,legfeljebb bizok benne hatha taylor foz valami jo romot ra,mert azert igy isszivas hogy az fp1 miatt kevesbe tudom varialni a custom widgeteket es egyebeket... A kereso mi a banatnak kell nem tudom,azt se ertem miert nem inkabb egy widgetet csinaltak neki.
-
kp78
addikt
válasz
this is life #626 üzenetére
Nekem a huzogatós feloldás old rockerhez hasonlóan szintén nem jön be
, SE LwW-t is húzni kell, aztán van, hogy 2-szer 3-sor is húzok, mire megfelelő hosszan húzom azt a qrva csíkot.
Szerintem fp1 nagyon jó, gyári böngésző mondjuk még mindig f@s, de én is Operä(lok).
A szövegbevitel ezen módjáról nem fogok lemondani 1 plusz kereső ikonért, pedig én nem is használok extra buttons-t, de nekem nincs már ott szükségem arra a nagyítóra -
IJo hogy linkelted ennek fenyeben ,nekem is necces lesz a frissites,mert a belle extra buttont hasznalom es szinten t9 el irok alfanumerikuson,mondjuk a slid unlock az tetszene :-) azt probaltam kulso appbol felrakni ,de az fagyasztotta nwha telot ( nem lehetett hivast fogadni) bongeszo az passz mert alapbol opera mini ,illetve mobile a preferalt nalam .Szerintem az ujitasokkal nem a droid utan mennek ,hanem bucsuznak az s3 tol es a symbiantol
beleveve egy ket droid okossagot :-) de azt ugy teszik nehogy segitsek a mar felig eltemetett rendszer utolso lelegzeset ...De hogy mellettuk is beszeljek az uj kamera gui szimpi es a zenelejatszo se sikerult rosszul:-) . Talan majd a jovoben a wp8 al vagy annak az utodjaval feljonnek majd ,de tobbe szerintem mar nem lesznek az okostelefon piac kiralyai ... Ennek az alfanumerikusnak utananezek ,mert aztbgaz lenne elbukni....
Ui.: abban nem vagyok biztos hogy a regi es huseges symbianosokat meg e akarjak tartani,szerintem megy a nep terelese wp fele....annyi becsulet ennek ellenere van bennuk hogy amit megigertek x eve funcionak frissitesnek azt megkapjuk,anno a sega is ilyen volt a dreamcastal.....de az egy masik tortenet.
-
kp78
addikt
válasz
this is life #624 üzenetére
Én lecsúsztam róla, de ez alapján inkább azt mondom, hogy szerencsére. Megy a Nokia ezerrel az android után, és még azt a pár embert is elveszti, aki kitart, és szereti használni a symbiant. Ezen "újítások" miatt egyetlen android user/fan sem fog már soha a büdös életben Nokiát venni, hiába is várják tőle.
-
Jo hogy a klubban maradsz:-) jo picit en is arulo lettem ,mert androidos tabletem van,hat nem rossz az az android ahogy te is irod,de nem erzem en sem azt a plusz erot ami valtasra vinne engem,amig birja. 701 addig nyustolni fogom:-) hogy utana mi jon pfff talan ha addigra a 808 jo aron lesz.Nektek sikerult leszedni az fp2 frissitest vagy ti is lecsusztatok rola ?
-
kp78
addikt
válasz
this is life #621 üzenetére
Két kártyásban gondolkodom, de mindegyikben van vmi, ami miatt nem merem/akarom megvenni. Az a baj (már ha ez baj), hogy én is még mindig megrögzött Nokia/symbian párti vagyok.
Van egy SE live with walkman céges telóm, de nem bírom megszeretni az androidot. Vannak benne jó/jobb dolgok Nokiahoz képest, de rengeteg dolog még mindig inkább a Nokiaban tetszik.
Ezért is vagyok bizonytalan, mert ez a 701 egy nagyon jó telefon, nem egy erőmű, de szeretem, és lehet, hogy tényleg inkább fiókba teszem, hogy ha nem jön be a kinézett két kártyás, akkor "költözök vissza" -
McLaca
őstag
Én tuti nem adom el... Eddig az összes telefonom itthon maradt, pedig mindet el akartam adni. Ezt viszont biztosan nem akarom. Ha majd a droid kiforr annyira, hogy váltsak, akkor a 701 lesz a tökéletes második telefon, ami mindent tud, mint a nagyok, csak kicsit egyszerűbben, komótosabban, de tudja.
És szép is...
Üdv!
-
válasz
viktoriokid #618 üzenetére
Nextel szinten :-) 2 ev nokia garival ...
Kp te hogy ogy eladod ?
-
McLaca
őstag
válasz
Én is a nexteltől. 2 év Nokia garival, tehát a hivatalos forrásból származót.
Üdv!
-
kp78
addikt
válasz
Én a nexteltől. Hogy van-e még nekik, nem tudom. viszont az enyém lehet,hogy pár hét múlva eladó lesz,de még nem biztos.
-
viktoriokid
csendes tag
és hol vettétek?
-
Enyém is made in hungary
már csak az fp2 hiányzik róla
-
McLaca
őstag
Sőt! Az enyém made in hungary.
Apropó frissítés... Állítólag sok volt vele a hiba, így egyelőre visszavonták. Nekem jelzi a teló, de szerintem letölteni már nem fogja tudni.
Üdv!
-
kp78
addikt
válasz
viktoriokid #614 üzenetére
Az enyém magyar nyelvű,nokia garis, szóval van magyar menü benne.
-
viktoriokid
csendes tag
válasz
this is life #613 üzenetére
magyar menü van a nokai 701-hez?
-
-
kp78
addikt
Itt FP2-nek írják.
-
kp78
addikt
Nekem is kiírja, .1506 végű szoftvert. Majd este felrakom szerintem.
700-ra egy srác már felrakta... -
McLaca
őstag
21MB-os frissítés várakozik arra, hogy felrakjam. Az FP2 lenne?
Kinél látszik már? A telóm független.Navifirmön csak otthon tudom megnézni.
Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
anitam91 #603 üzenetére
A kettő nem igazán egy kategória. A 701-et inkább azok választják, akik szeretik a Nokia minőségibb házait, megjelenését, a belső hardverek (mikorfon, telefonhangszóró) minőségét (ezek nagyon jók a 701-ben), és a symbian sajátosságait is igénylik, és elég nekik 3,5".
Nem hiszem, hogy a 701 igazán nettelefon lenne, a Nokia böngészőjét csak az internetbankhoz használom, mert az operával nem megy, de amúgy minden másra opera, mobilnethez opera mini, szóval itt nekem szinte mindegy, milyen telefon, a HTC-n is operát használnék mobilnettel.Üdv!
-
anitam91
csendes tag
Olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek megéri-e ez a telefon netezéshez, zenehallgatáshoz, fényképezéshez? Vagy válasszam a drágább HTC Amaz-t? (mindkettőhöz olcsóbban tudok hozzájutni). A HTC-ben csak az üzemidő nem tetszik! Köszi a válaszokat!
-
McLaca
őstag
válasz
veszelyes01 #601 üzenetére
Az ndrive az egyetlen progi, amihez kellett a hack, a nélkül menne az összes többi progi is.
Egyébként fagyásról én írtam, de az se a hack miatt. Valami egyedi probléma lehet, de már tojok rá, amúgy se gyakran dugom USB-re, ha meg mégis, akkor pc suite módban, és a sajátgépen keresztül, a nokia phone browserben másolok rá.
Bár total commanderrel jobb lenne, de így tuti nem fagy le (mert csak mass storage-módban fagyogatott).Üdv!
-
veszelyes01
csendes tag
Helló srácok.
Most szeretnék egy 701-est. Az a gond ,hogy szinte csak arról olvasok ,hogy ilyen meg olyan hekk így fagy meg úgy
Engem csak az érdekelne ,hogy flesh meg heck nélkül mennyen a skype ill. működjön a gps valamint wi-fi kapcsolat legyen rendesen!
Na persze ha telefonálni is tudok vele az csak hab a tortánNa de komolyan ! Ezek menni fognak ha nem heckelek?
Válaszokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Megújult hardverrel és újrahasznosított formatervvel ellátott Nokia érkezett hozzánk, amely a Symbianˆ3 rendszer legújabb variánsát futtatja.
- Vivo x200 Pro 16/512GB (Új)
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Akku: 84%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Akku: 85%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Bomba ár! MacBook AIR 13" Early 2014 - i5 I 4GB I 128GB SSD I OS X Big Sur I Cam I Gari!
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest