Nokia 701 - valami megváltozott legbelül

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Alig egy hónapja mutatták be a Symbianˆ3 legújabb frissítését, meg is érkezett hozzánk az első készülék, amely a Belle művésznévre keresztelt változat futtatja. A Nokia 701 azonban nem csak ebből a szempontból úttörő: tesztalanyunk ugyanis a finnek első telefonja, amely 1 GHz-es processzorral van szerelve. Bár a felső kategóriában manapság nem nagyon találkozunk ennél alacsonyabb órajellel, a finnek szempontjából nagy lépés ez, hiszen az eddigi csúcsmodellek 680 MHz-en pörögtek, ami majdnem másfélszeres frekvenciabeli ugrást jelent. Emellett a RAM mennyiségét is megduplázták: a Nokia felső kategóriás gépeiben megszokott 256 MB helyett tesztalanyunk esetében immár 512 MB kapacitással gazdálkodhatunk.

Nokia 701
[+]

Hardveres szinten tehát komoly előrelépést jelent a Nokia 701, érdekes módon a készülék külsején viszont nem sokat gondolkodtak, tesztalanyunk ugyanis egy az egyben a Nokia C7-00 formatervével rendelkezik. Bár új csúcsmodell lévén mi a külső szintjén is valami újdonságra vágytunk, a lelkesedésünk nem hagyott alább, hiszen a Belle frissítés rengeteg újdonságot hozott a rendszerbe. Nem is húzzuk tovább az időt, lássuk, mit kínál a finnek újdonsága!

Nokia 701
[+]

Tesztalanyunk a finnekre jellemző sötétkék kartondobozban érkezett, melyet a telefon fényképe díszített. Túl sok mindent nem találunk benne, a kézikönyv, micruUSB-kábel és töltő alkotta triumvirátus egy sztereó headsettel egészül ki. Utóbbi kemény műanyagból készült, a viselése még a tartozék párnácskák használata mellett is kényelmetlen lehet. A hangja viszont egészen korrekt, a magas hangerő mellett a dinamikatartomány is elmegy, így magas és mély hangokkal is gyakran össze lehet futni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Nokia

Azóta történt

Előzmények

 • Ma debütált a Symbian Belle

  A mai Nokia sajtótájékoztatón mutatták be a Symbianˆ3 legújabb frissítését, amely a Belle névre hallgat. Videót is vettünk.

 • Nokia E6 - erre való a Symbian

  Megújult a Symbian és megérkezett a Nokia egyik legjobb üzleti modelljének utódja is. Anna ezúttal más környezetben bizonyíthat.

 • Nokia X7 - Anna, a csúnya lány

  A finn cég új modelljén debütál a Symbian megreformált felülete, az Anna. Kevés lesz az üdvösséghez.

 • A Nokia jövője

  A barcelonai sajtótájékoztató után világossá vált, hogy merre megy tovább a Nokia. WP7, Meego, Symbian, kérdések és válaszok.

Hirdetés