- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Új hozzászólás Aktív témák
-
kuglifej
csendes tag
No hát, én is a retkes 1680as nokiával szívok. PC suite leszedve hozzá Prolific v1.8.0 driver a gyártó honlapjáról. Az ott található kis alkalmazással megnéztem milyen chip van az adatkábelben.
"PL-2303 XA / HXA chip" ezt megnéztem a júúzer manuálban és xp alatt támogatja is. A portokat is párosítottam COM1-COM4. Magyarul mennie kell, de neeeem hogy b?@X#*/ meg
Utána a telefonon elvégeztem egy "alapbeállítás visszaállítást". Nem akartam az egészet újra visszaállítani, mert akkor ugyebár a képek meg a többi cucc is szépen elszállnak. Így sem...
Valaki tud valami ötletet annak örülnék -
Qss75
csendes tag
Sziasztok,
próbálom életre kelteni a kapcsolatot a Nokia 1680 és a PC között, de nem sikerült.
Van már PC suite és Prolific USB telepítőm is felrakva a gépre, és addig el is jutottam hogy COM4, csak a telefont nem találja a PC. Az a kérdésem hogy a telefonon is kell valamit beállítani, mert ÉN nem találtam benne semmit.Pasó
-
maerthon
csendes tag
válasz
fulee.9999 #34 üzenetére
Sziasztok!
Sajnos a képernyőm betört (1680 c-2) és az egész kijelző tönkrement, de én a képeket le szeretném menteni a telóról.
Azt kérdezném, hogy így is fog működni a leírt módszer? És mennyiért lehet megcsináltatni egy kijelzőt??
Segítsetek, kösz:
maerthon -
stremix
csendes tag
Úgy néz ki, a PcSuite megint letölthetetlen állapotba került...
Ha valakinek kell és sehogy sem tudja letölteni, akkor dobjon egy privit és szívesen elküldöm emilben. -
stremix
csendes tag
A linkek csak 2 sorban fértek ki és volt aki csak az egyiket másolta a böngészőbe, kicsit más eredményt adva. Asszem így jobb lesz:
-
stremix
csendes tag
Helló Mindenki! Asszem valami lemaradt. Amit Aszamos leírt, az bizony úgy van, de talán véletlenül osztotta ki neki a gép ugyanazt a COM portot és neki ezért működött.
Tehát ha valakinek gondja lenne egy Nokia1680c csatlakoztatásával Prolific USB-n keresztül, akkor ezt kell csinálni:
Ami már elvileg meg van:
- Nokia PcSuite telepít:
http://www.prevx.com/filenames/X3376145457203071376-X1/NOKIA_PC_SUITE_7_1_30_9_HUN%5Bn%5D.EXE.html- Prolific USB telepít (ez a legjobb változat):
http://www.prolific.com.tw/support/files//IO%20Cable/PL-2303/Drivers%20-%20Generic/Windows/allinone/PL2303_Prolific_DriverInstaller_v10518.zip- A prolific telepítése után dugjuk be az egyik szabad helyre az USB-t, ekkor felismeri a gép, telepítjük ('beavatkozás nélkül' legyen kijelölve) és ekkor osztja ki valamelyik COM portot a kábel részére.
- Nézzük meg a Fájlkezelőben, hogy melyik portot adta gép a prolificnek:
Sajátgép-jobbklikk-Tulajdonságok-Hardver-Eszközkezelő-Portok (COM és LPT)
A végén zárójelben van a port száma.- PcSuite indít (nem kell rányomni a 'csatlakoztatás'-ra)
Az ikonok között van egy olyan, amelyiken egy dobozban papírok vannak, ez a 'Képek tárolása' funkció, rákattintunk és a köv ablakban 'Telefon kiválasztása', a köv ablakban pedig egy jobbra-balra mutató nyíl ('csatlakoztatás'), és ott a 'Soros kábel'-re duplán kattintva tudjuk kiválasztani a legördülő menüből, hogy melyik portot akarjuk használni.(Ha éppen az a port nincs a listában (bár nem valószínű), akkor az Eszközkezelőben is adhatunk újat a kábelnek, végülis mindegy, csak egyezzen a kettő. (Prolific tulajdonságok - Port beállítása - Speciális). Nyugodtan megadhatunk használatban lévő portot is, a gép átcimkézi, de ha lehet inkább egy szabad portot adjunk.)
Elvileg amint rányomunk az OK-ra a gép felismeri a telót. És nyugodtan le lehet rajta zárni a billentyűket, semmi köze a kapcsolathoz.
-
Márton
nagyúr
válasz
Viktor0610 #28 üzenetére
hát igen, bár a 2630 annyira nem jön be nekem.
bluetooth helyett meg ugye müködik az adatkábeles másolás.
vagy pl. egy bluetoothos headset használatára gondolsz?
eddig is megvoltam nélküle, és ha autóban használható a kihangosító funckió, akkor továbbra is el lennék.Párom 2600 classicjában egyedül a navi gomb nem tetszik, mert a körmöm hegyével kell nyomogatni az irányokat. BORZALMAS. Ez a 1680-nál sincs másképp, nem nagyobb? A képekből nem igazán tudom eldönteni..
kössz
-
-
Márton
nagyúr
sziasztok!
több év után telócsere előtt állok, kéne végre valami színes kijelzős, kamerás jószág
a 3310 után(egyébként még müxik, csak lassan szükössé válik a 10 sms tárolás, nincs wap, email, stb)
Szóval vásárlás előtt, azért rákérdeznék néhány dologra:
- ha jól emlékszem a tesztben azt írják, idegesítően lassú a menüje. ez akkor is igaz, ha kikapcsoljuk a gombok hangjait? úgy tudom főleg ez lassítja.
- jó hogy tud mp3 csengőhangot, de azt hogy tudom rátölteni? OK, épp az imént írták hogy müködik az adatkábellel. Páromnak 2600 van, mely bluetoothos. Az müködne, hogy az ő telefonjára rátöltöm pc-ről a csengőhangot, háttérképet, stb. és azt mms-ként elküldöm a sajátomra? Vagy ez rossz ötlet?
- sms írás közben tényleg nem látszik hogy hány karakter fér még bele az 1 üzibe?
- hívás közben aktiválható-e a beszélgetés rögzítése funkció?
- a kihangosítás müködik-e autóban vezetés közben? ergo így megspórolható a headset?
- párom kijelzője pár perc után mindig kikapcsol, ami részben jó, de én meg már megszoktam hogy nincs órám és elég csak ránézni a telóra, hogy tudjam az időt.
Itt viszont mindig gombot is kellene nyomni emiatt?hát ennyi, köszi előre is
Márton -
aszamos
csendes tag
Szasztok !
Vettem egy kábelt a Szarvas GSM nél
ld: [link]+Nokia PcSuite és Prolific USB driver
és műxik. -
válasz
cloudnoise #20 üzenetére
pedig valójában létezik ez, sőt a legtöbb "lowend" nokia-n csak szervízcsati van
-
aszamos:
Hiba lesz a dologban.
Egyrészt a 1680 nem micro USB-csatlakozós, másrészt a kompatibilis készülékek közt teljesen eltérő csatlakozójú készülékek vannak, szóval szerintem ennél a telefonnál csak a töltés funkció használható, csak azzal kompatibilis.cloudnoise:
Én is csak azt tudom megerősíteni, amit az eladó mondott. Illetve még annyit, hogy utángyártottban találhatsz hozzá való kábelt, de azzal sem garantált a teljeskörű számítógépes használat. -
aszamos
csendes tag
válasz
cloudnoise #20 üzenetére
Hi
Én ezt találtam hozzá
http://www.nokia.hu/A4902312Elvileg CA-126 os micro USB -s kábel kell hozzá.
Ami árat találtam rá az 6-7 eFt ami szörnyű....üdv:
aszamos
-
cloudnoise
csendes tag
ma körbejártam pár mobilos boltot a kábel ügyben. a legviccesebb infót a nokia márkaboltban kaptam. az eladó azt állította, hogy a nokia 1680-hoz nincs is usb kábel. úgy látszik, amit a nokia nem gyárt, az számukra nem is létezik és ezt az álláspontot az eladóknak az életük árán is védeniük kell
ám a legérdekesebb, amit a nokiás srác mondott, hogy a telefonon lévő usb-nek látszó csatlakozó, valójában "szervíz-csatlakozó" és semmi másra nem alkalmas (még telefont modemként használni sem).
én ilyet még nem hallottam, bár nem is vagyok szakértő a témában.
valaki tud valamit erről az ún. szervíz-csatlakozásról nyilatkozni? ha valóban az, miért teszik ki a telefon oldalára, hogy a buta user (én) láthassam??
-
cloudnoise
csendes tag
válasz
Zoli bácsi #18 üzenetére
igen, ezt a kábelt láttam én is korábban, csak más áruházban. bár gyanús volt, hogy a listában egyedüliként "kommunikációs" adatkábelként volt feltüntetve, míg a többiek adatátviteliként.
valaki esetleg meg tudja erősíteni, hogy ez a kábel [link] használható/nem használható adatátvitelre a 1680-nal?
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
cloudnoise #17 üzenetére
Hát itt elvileg adatkábelként hirdetik. [link] A Nokia 1112-esen is hasonló aljzat van, arra akár csengőhangot is lehetett tölteni, PC-re telepített szoftver kérdése volt az egész. Jégkokó pár évvel ezelőtt fél veséjét odaadta volna egy Ericcson T68-ashoz csatlakoztatott, szar VGA képet produkáló kameráért, most meg hogy leszólja...
-
cloudnoise
csendes tag
jogos, de nem csak a képekről van szó, azt csak példaként hoztam fel. szeretném néha szinkronizálni mondjuk a naptáramat, vagy hangokat rátölteni, lementeni az smseimet, hogy ne kelljen kitörölni a telcsiről stb.
amúgy elfogadom, ha nincs megoldás rá, csak rohadtul bosszant ha egy jó dolgot elcsesznek olyan apróságokkal, mint az adatátvitel hiánya.
-
Jégkokó
veterán
válasz
cloudnoise #15 üzenetére
Mi a francot akarsz a gépen nézni egy szar vga felbontású képen? Elmosott pixelhalom lesz az egész kép egy monitoron, semmi értelme nincs a gépre átküldeni, ott a kijelzőn pont jó helyen van és még élvezhető minőségű is.
-
cloudnoise
csendes tag
sziasztok!
valaki meg tudja mondani, hogyan szedjem le a fotókat és mondjuk az sms-eket/naptárbejegyzéseket és egyéb adatokat PC-re a 1680-ról?
van a telcsin ugyanis egy nagyonmini usb-szerű nyílás és kábelt is árulnak, de az egyik gsm boltban azt mondták, hogy azzal a kábellel csak modemként használhatom a telót, adatokat nem mozgathatok rajta. ez tényleg így van?
ha igen, akkor van valakinek ötlete, hogyan lehetne kivitelezni az adatmozgatást a PC meg a telcsi között? vagy kezdjem el küldözgetni mmsben a másik telóra? mivel a 1680 memóriája kb. 8-10 mega (ami tök jó), ezért kb. 160-200 kép férne el rajta. ha mindet el akarnám küldeni mms-ben, nem csak rá kéne szánnom egy fél napot, de alsó hangon is 10ezer ft körül lenne a költség...
és egy inkább költői kérdés: miért csinálják meg rendszeresen a gyártók, hogy bizonyos telcsiket egyszerűen nem szerelnek fel semmilyen adatátviteli lehetőséggel (persze az egyéb fizetős vezeték nélküli lehetőségeken kívül)??? oké, hogy low-end, de ennyire? vagy azért olcsóbb, hogy aztán az adatátvitelért fizessek a telcónak? (bár ez a gyártónak nem éri meg)
szóval nem értem.
szerencsére a 1680-om céges. ha megvettem volna, mostanra biztos kitéptem volna az összes hajam. bár akinek csak telefonálni kell és nem akarja a képeket letölteni, meg egyedi csengőhangokat rárakni (vagy van pénze wapról letöltögetni a cuccokat) annak nagyon ajánlom!
-
plus44
veterán
mostanában én is keresek ilyen telókat. Valahogy rámtört a low-end telók iránt érzett szerelmem és most csak ilyenekkel járok. Egy időben f3 volt a divat nállam de az már annyira low-end volt hogy egyszerűen falhoz vágtam és annyi is volt neki. (mondjuk annyi pénzt simán megért
) és ezt olvasva meg nézegetve igencsak ráizgultam egy darabra!!
-
radírfej
senior tag
pár hete gyűrök egy ilyen fónt, másodiknak vettem, és igencsak meg vagyok vele elégedve.
ami nekem fontos volt, azt mind tudja, azaz jól van összerakva, nem recseg ropog, nagyon strapabíró érzetet kelt, anyaga puhább műanyag is ezt sugalja.gombok gumiszerű boritása sem kopós fajtának tűnik.
ami még fontos volt, nagyon könnyű, és igen jó készenléti időt produkál.összességében igen jó alsókategórás telefon, néhány plusz szolgáltatással. pc kapcsolat ne megoldott, nincs benne infra, egyebek, de ennyi baj legyen.
-
(An)Dante
őstag
válasz
Mulderpapa #10 üzenetére
Ne aggódj, nem lesz gond a színekkel..
-
Mulderpapa
aktív tag
Csak a szoftver sebességével ne legyenek gondok...Na meg a színválasztékkal.
A 3120c még nem kapható nálunk? -
Ricardo
titán
Kezd éledezni az alsó kategória. Ilyen árakon sikerre számíthatnak ezek a telefonok.
-
T0rnad0
addikt
Ha kamera nem is kell feltétlenül, a jobb kijelzőt mindenki értékeli
A többi gyártó is kövesse a példát -
zdanee
őstag
Jol latom, hogy a series30 UI is levaltasra kerult a series40 javara? Jo irany. Igazabol s60at mindenkinek!
-
Athos07
senior tag
Ha tényleg 13K körül fogják vesztegetni, mindenképpen jobb vétel lesz mint a mostani ilyenárú Nokiák - 1112, 1600, 1200 is mind ennyibe kerül... cSTN-nel... szóval csak a valamivel kisebb méret és jobb kijelző szól a 1680 mellett... és ellene, hogy az elvileg ostobább 1650 is jelenleg 16K.
-
RandomGosu
senior tag
kijelzője így ránézésből nagyon szép!
-
AMD Power
titán
válasz
Remittenda #2 üzenetére
Ez egy jó lépés a jó felé.
-
Remittenda
aktív tag
Emailt mindenkinek!
Jó az irány, főleg a kijelző tetszik! Az ár pedig korrekt, szolgáltatóknál nagyon jó vétel lehet.
-
sztara
aktív tag
ennyiért meg is fogja érni
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Nokia legújabb belépő modellje immáron kamerát és TFT kijelzőt is kapott.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Gitáros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel találgatós topik
- Politika
- Milyen videókártyát?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest