- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
8nemesis8
veterán
válasz madarasz92 #62 üzenetére
Nem csak te, hanem még sokan mások is.
Hozza az újdonságokat be a Nexus úgy látom. -
madarasz92
őstag
Kiváncsi leszek erre a csoda cuccra..
-
joey04
titán
válasz asadasad22 #57 üzenetére
Érdekes ez a flash kérdés, de ha megnézed az adatlapom, viszonylag erős a gépem, és ugyan belassulás nincs, de rendesen megtekeri még így is a procit... szóval amikor Herom volt, az első dolgom volt kikapcsolni a flasht a böngészőben. Ezzel együtt én állítom, hogy kéne pl a mostani telefonomba is (iphone) de csakis úgy, ha kikapcsolható, mert szerencsére elég ritka az, amikor szükségem lenne rá. Akkor bekapcsolnám, utána meg rögtön ki.
-
asadasad22
őstag
hat az mbp-t en nem mondanam netbooknak, meg akkorsem ha a legkisebb 13-asrol van szo
az ugy tenyleg jelentosebb kulonbseg. en sok tesztet meg nem csinaltam az ugyben de windows alatt eddig nem vettem eszre ilyesmi kulonbsegeket..
esetleg beprobalkozhatsz a flash player 10.1 beta 2-vel: [link], ez mar tamogatja a hw-es gyorsitast (ha a vidkari driver is stimmel), elvileg jotekony hatassal van a teljesitmenyre es fogyasztasra is. -
bmwk1200s
őstag
Egyáltalán nem véreznék el, mert a saját sima lejátszója is viszi a 720p-t, a JB óta meg van olyan lejátszóm, hála a hozzáértőnek , hogy a 1080i sem jelent neki gondot!
Ez szól a magas lóról tréfálkozó kollégának is....
Találtam egy cikket, idézem: "A user of the Chinese website WeiPhone did a lot of testing with the iPhone 3GS and they discovered that it can in fact smoothly play HD video at 30Mbps at a 1080i (1980×1080) resolution. This was achieved by uploading various HD movies to the iPhone 3GS using the program FileAid and then running them via the iPhones built-in video player."
[ Szerkesztve ]
Semmit sem írok alá!
-
Ulkesh
őstag
Az Apple oldalán lévő fullhd movie trailer-eket zokszó nélkül lejátssza.
Egy bluray film persze már nem menne, de mint te is írod, csak kodek és tömörítés kérdése a dolog."a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
t72killer
titán
válasz bmwk1200s #52 üzenetére
wouw, sima 1080p-s mkv-t beteszel vmilyen lejátszóval, hozzákötöd az asztali monitorhoz és kész a fullHD élmény? nem akadozik? Azt hittem ehhez kell majd a tegra 2 1.3GHz körüli dual cortex a9 maggal és videogyorsításra edzett GPU-val
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Képzelem, jártam arra én is
De miért nem kapásból H.264-ben van fenn az anyag? Egy formátum amit mindenhol le lehet játszani? Ismerek egy konkurens oldalt, aminek van iPhone kompatibilis nézete
Csak elméleti kérdés egyébként, nem sértegetni akarlak.
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
válasz asadasad22 #47 üzenetére
Azért egy MacBook Pro nem az a tipikus harmatgyenge laptop, C2D P7570-nel 2,26 GHz-en. Inkább a Flash Player a gyenge láncsszem.
Az akku meg idle-ben 6-7 óra között van, normál böngészés mellett 3-5 óra, VMWare-ben munkával 3-4, intenzívebb Flash-sel meg 2-3. Azért az nem mindegy.
A Youtube-ot úgy szoktam kiváltani, hogy OSX-ben a ClickToFlash képes QuickTime-ot indítani a Flash-alapú lejátszó helyett, ami (csodák csodája) nem fogyaszt annyit, és még le is lehet tölteni a videót akár.
De ha tudsz valami normálisan optimalizált Flasht, akkor szólj
[ Szerkesztve ]
-
asadasad22
őstag
+#46: te nem felezodest irtal, hanem ezt irtad:
"Persze ha neked mindegy, hogy 6-7 órát tudsz a mobilról netezni, vagy csak fél-1 órát, akkor nem szóltam "
ez alsohangon tobb mint tizedelodes. egyebkent a felezodest nemtom hogy sima bongeszes es flash-es bongeszes vagy keszenlet es flash-es bongeszes kozott erted, de ha az elobbi all fel, akkor ott valami harmetgyenge aksirol es procirol beszelunk valoszinuleg.
egy gyenge netbook el tudom kepzelni hogy megizzad flashnel, egy normal laptop viszont kisujjabol kirazza, sztem nincs is eszreveheto kulonbseg uzemidoben sima bongeszes es flash tartalommal kiegeszitett bongeszes kozott. -
"az en siteomon levo videokhoz bizony flash playa kell mert azokat nemkonvertalja a kedves google, mint a sajatjait"
Akkor itt az ideje kicsit dolgozni rajta, már vége az őskornak: [link]asadasad22: Egyébként nálam tényleg feleződik az akku, mint az előbb írtam.
[ Szerkesztve ]
-
iZed
aktív tag
"Én két dolgot remélek, hogy vagy nem is lesz, vagy ha mégis, akkor ki lehessen kapcsolni."
en az utobbit remelem. az sose baj ha valami van es nem kell, sokkal nagyobb baj ha kell es nincs. pl az en siteomon levo videokhoz bizony flash playa kell mert azokat nemkonvertalja a kedves google, mint a sajatjait
-
Ulkesh
őstag
válasz asadasad22 #43 üzenetére
" annyira radikalisan biztosan nem merul le a flash-tol ahogy felvazolod a helyzetet, szerintem a hardver fizikailag nem is kepes annyival tobbet fogyasztani akkor sem ha 100%-on jaratsz mindent."
Még egy jóval nagyobb aksival és erre jobban felkészített netbook-ot is megpörgetnek az ilyen oldalak és bizony feleződik, vagy még kevesebb lesz a rendelkezésre állási idő, ha ilyen oldalakon bóklászol. Egyébként mivel ma már szinte minden oldalon vannak kedves flash reklámok, így akár tök mindegy is lehet, hogy hol böngészel, a mobilod bizony vért fog pisilni, mikor webezel.
"asztali geprol beszeltunk."
Asztali gépen szépen rábökök a keretre és lejátssza a tartalmat ha érdekel, de magától nem tölt be és nem idegesít a sok mocorgó vacak.
"az iphone-odon nyilvan nem is tudnad letiltani azt ami nincs."
Én két dolgot remélek, hogy vagy nem is lesz, vagy ha mégis, akkor ki lehessen kapcsolni.
"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
asadasad22
őstag
azt a fel-egy orat nemtom honnan szedted elo, nem lattam meg tesztet ami merte volna, de saccra szerintem akarmilyen flash oldalakat nezegetsz, 2-3-4 oranal hamarabb nem nagyon fog lemerulni. nem hiszem hogy mindennapos igeny lenne egyhuzamban ennyinel tobbet flash oldalakon bongeszni telon. ha a telo tobb procit hasznal, jobban merul, ezen sajnos nem lehet segiteni. annyira radikalisan biztosan nem merul le a flash-tol ahogy felvazolod a helyzetet, szerintem a hardver fizikailag nem is kepes annyival tobbet fogyasztani akkor sem ha 100%-on jaratsz mindent.
"Mobiltelefonról? Őszintén? Nem nagyon."
asztali geprol beszeltunk. az iphone-odon nyilvan nem is tudnad letiltani azt ami nincs.
[ Szerkesztve ]
-
"Persze ha neked mindegy, hogy 6-7 órát tudsz a mobilról netezni, vagy csak fél-1 órát, akkor nem szóltam "
Ezt sajnos csak megerősíteni tudom, és sajnos nem netbookkal. A laptopom akkuról üzemelése lazán felére esik, ha egy Flash videó fut, függetlenül attól, hogy OSX-ben vagy Windowsban vagyok, illetve hogy GPU-gyorsított Player van-e vagy sem. Bár a legLOLabb egy Flash-alapú stopperóra volt, ami hasonló hatást váltott ki.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
A jelenlegi Snapdragont 65 nm-en gyártják. Már tavasztól tervben van egy 45 nm-es, finomított változata, ami a Qualcomm szerint 30 %-kal nagyobb teljesítményre lesz képes (talán 1,2 GHz-en), miközben 30 %-kal kevesebbet fogyaszt.
Az első Cortex-A9 eresztés szintén 45 nm-en készül majd, és ugye nem kell elmagyaráznom, hogy az alacsonyabb órajel és 2, jóval alacsonyabb órajelű mag a javított architektúra ellenére se lesz eleinte energiahatékonyabb, amíg a programok többsége nem úgy lesz megírva (ma még kvázi nincs is ilyen szoftver). Ha beleteszik a dinamikus órajel emelést egy mag használata esetén, akkor nem rosszak az esélyek, de az említett okok összességét figyelembe véve én megvárnám a 32 (28?) nm-es verziót.(#39) Ulkesh
HDMI out társaságában nyilván.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
Ulkesh
őstag
-
Ulkesh
őstag
válasz asadasad22 #34 üzenetére
"mi neked a komolyabb flash oldal?"
pl. nézegesd az index.hu-t
"mindenesetre amig a videoban lathato 1ghz-es prociju MOBILTELEFON csont nelkul visz kb mindent"
Nem is az volt a kétséges, hogy viszi, vagy sem, hanem hogy közben a csúcsra járatott rendszer mennyit zabál (egy ilyen oldal még egy netbook-ot is leterhel úgy, hogy scrollozás is csak szaggatva fog menni).
Persze ha neked mindegy, hogy 6-7 órát tudsz a mobilról netezni, vagy csak fél-1 órát, akkor nem szóltam"gratulalok hozza. magyarul a neten levo videok 80%-ara (mert ezek flash-ben vannak), valamint pl a national geographic vagy egyeb minden masodik oldalra amin flash van kijelented hogy nem erdekel?"
Mobiltelefonról? Őszintén? Nem nagyon.
(Csak halkan jegyzem meg, hogy az, hogy az iPhone nem ismeri a flash-t attól még ezen videókat zömében lejátssza, illetve pont a National Geographic oldala iPhone optimized formában jelenik meg alapból és minden médiatartalom lejátszható vele )"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
t72killer
titán
Annyi jogos a kollégától, hogy rengeteg a flash reklám, amire tleg semmi szüksége a szörfözőnek, de ezeket másképpen is ki lehet szűrni. Én pl az operában főleg reklámszolgáltatókat blokkolok (pl adverticum, stb) - így a flash tartalom se jön át.
"értelmes" flash tartalom is van, ami igényli az erős hardvert: HD videók például, ezek miatt készíti az adobe a hardvergyorsított változatot, ami rem. mobiltelókon is kihasználja majd a grafikai chip erejét...
Amugy ami nekem akadni szokott, az 1-2 java applet, ilyenből fagyás is szokott előfordulni, de ez az applet hibája.
[ Szerkesztve ]
-
iZed
aktív tag
nem az a lenyeg h viszi vagy nem hanem h aramot zabal el kozbe. attol persze teny, hogy kell es lesz is flash minden kezi deviceban idovel, de elengedhetetlen melle egy on/off kapcsolo is.
-
asadasad22
őstag
mi neked a komolyabb flash oldal? mondj egyet es mogmondom mennyi procit hasznal. mindenesetre amig a videoban lathato 1ghz-es prociju MOBILTELEFON csont nelkul visz kb mindent, nem valoszinu hogy a core 2-es gepemnek sok gondja akadna vele.
gratulalok hozza. magyarul a neten levo videok 80%-ara (mert ezek flash-ben vannak), valamint pl a national geographic vagy egyeb minden masodik oldalra amin flash van kijelented hogy nem erdekel? demagogia a kobon. sztem inkabb a http protokol se erdekeljen vagy a html es php, es mindenkinek jobb lesz.
-
talamasca
senior tag
válasz asadasad22 #21 üzenetére
Te meg bebizonyítottad, hogy még a 3210-t sem ismered, mert sms-t írni azzal is lehetett, nem csak telefonálni...
“Black as midnight on a moonless night.”
-
Ulkesh
őstag
válasz asadasad22 #21 üzenetére
Szerintem nézd meg, hogy mit csinál egy izmosabb flash oldal az _asztali_ géped procijával, aztán ugyanezt vetítsd ki egy mobil rendszerre.
Sokaknak fontosabb a nagyobb rendelkezésre állási idő, mint az ostoba flash játékok és reklámok (az asztali gépem eléggé izmos jószág, de a flash tartalom alapból tiltva van a böngészőben /ClicktoFlash/, mert nem vagyok rá kíváncsi)."a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
t72killer
titán
-
iZed
aktív tag
válasz t72killer #26 üzenetére
itt a snapdragont pont nem tesztelik csak a Cortex A9-est (2x 500MHz) hasonlitjak ossze az Intel Atommal (1.6GHz). es mivel az atom messze folulmulja a gigahertzes snapdragont valamint a 600mhz-es Cortex A8-at, igy tudhatjuk hogy az A9 brutalis.
Teszt itt, baloldalt netbook, jobb oldalt A9.
Erdemes meg figyelembe venni, hogy a netbooknak van GPU-ja a jobb oldali konfignak pedig jelenleg nincs, de ha telefonba (akar Nexus 2, akar iPhone 4G) teszik akkor ott lesz mellette GPU tehat meg erosebb lesz. ugy meg talan meg is veri az atomot, mert igy sem sok hianyzik hozza.
Szerk: hmmm.. a youtube kommenteket nezve mostmar nemvagyok benne biztos h ez dualmagos A9. a videoban is csak annyit mondanak h atom 1.6ghz, A9 500mhz, sehol sem esik szo dupla magrol. nemtudom miert hittem idaig azt. hat az csak megjobb ha single core-ral eri utol majdnem az atomot..
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Linket tudnál velünk megosztani? énis kíváncsi lennék, mennyi kompromisszumra szorul az ember egy netbookkal szemben, ha pl snapdragonos telót vesz.
Amúgy a tegra 2-t várom, abban elvileg cortex A9 lesz, jókora grafikus körítéssel
[ Szerkesztve ]
-
iZed
aktív tag
az elobb neztem osszehasonlito tesztet, a cortex A9-et hasonlitottak az 1,6-os Atomhoz!! ami ugye nemkis dolog mert atom sose lesz kezidevice-ban es joval erosebb mint barmelyik snapdragon vagy (eddigi) cortex. a cortex A9 500mhz-en ketyegve mindenhol csak 0,5-1 masodperccel volt lemaradva. ebbol kovetkezik h az 500mhz A9 allva hagyja a gigas snapdragont. a csattano termeszetesen az, hogy az A9 dualcore konfig, de mar ugyis regota varom h dualproc legyen a telomba a fogyasztasa pedig 0.25. a mertekegysegre nem emlexem de nyilvan ua mint a snapdragonnak, W vagy mW.
tehat nem kell fel ev h elkezdjenek terjedni a dualcore A9es telefonok, es mivel mar honapok ota keszen van igy mehetett volna a nexusba is. csak a google nem akart ugyanahhoz licencelni mint a vetelytars apple, igy a dualcore megmarad nekem
-
plus44
veterán
Remélem ki/be lehet majd kapcsolni.
“This is where the road crashed into the ocean...”
-
>-48-<
aktív tag
Én úgy tudom, hogy a snapdragon proci az alacsony energia felhasználásáról híres és ugynazon az elven épül fel, mint a cortex a8. De mivel nem értek hozzá, csak a wikiből olvastam ez nem mérvadó.
Ja és egy ilyen alapigazságot is találtam böngészés közben:
"The most important thing is really how well the software is written for any of those CPU/GPUs, good software will make the best use of the architecture and features a chip offers. This includes the basics of speed and battery life."
megy is aláírásnak
[ Szerkesztve ]
#!
-
asadasad22
őstag
szamodra az idealis telefon: 3210. semmit nem tud, de telefonalni lehet vele.
mert ha sokat tudna akkor meg irogathatnal rajta sms-t, bongeszhetnel rajta, alkalmazasokat telepithetnel, fenykepezgethetnel, gps-ezhetnel aztan lemerulne par ora alatt.
steve jobses azert tudhatnak valamit ha van valaki (es ezekszerint van) aki beszopja hogy valaminek a hianya valojaban egy feature -
iZed
aktív tag
legfokepp a gigas cpu zabalja szerintem az akksit. nemis ertem minek hasznalnak iet a cortexek koraban..
-
raulicio
senior tag
Persze ez is egy hozzáállás, de én inkább azt emelném ki, hogy ezentúl nem kel majd minden egyed flash tartalomhoz (a webes tartalmak kur.a nagy része ilyen ugye), külön-külön programot bányászni, hanem megy majd minden a böngészőből.
Ennyi erővel gondolom a gépeden sem használsz flash playert...
-
raulicio
senior tag
Így van!
Nehogy már azért ne is csináljanak GPS-t, vagy flasht mert gipsz jakab nem használja. Akinek nem kell, az élvezze a 3210-es nyújtotta luxust és maradjon csendben. Legközelebb az lesz a baj, hogy miért lehet telefonálni egy telefonnal, amikor az is csak meríti az akksit?
-
rtom
senior tag
Most akkor jól értem, hogy hamarabb van Maemo-ra és Android-ra (Linux!!!) hw-gyorsítós flash mint win-re?
-
iZed
aktív tag
egy otlet:
szedd le az ingyen paypal appot es tarts rajta valamekkora mennyisegu lovet. barmikor utalhatsz appbol es mondjuk eleg havonta desktoprol ujra ratolteni valamennyi dohanyt. en is igy csinalom annak ellenere, hogy az mkb netbankarja nem flash, de sokkal kenyelmesebb nehany tappal utalni mint jelszavakat irogatni a netbankarba. PP is jelszavalhato de nalam az szabadon van. max 30ezret tudnanak ugyis csak lelopni PP-rol mert annyit tartok rajta. -
Stiky
senior tag
Meg kellett lépniük a Flash támogatást mert a reklámbannerek zöme ilyen. És nehogy már a mobiljúzerek is kimaradjanak a jóból!
~ http://pancakespeedy.tumblr.com/ ~
-
Kumite
aktív tag
Nem kell animáló hátteret betenni, DE LEHET.
Gondolom a GPS is kikapcsolható, nem hiszem, hogy rá vagy kényszerítve a használatára. Tudod, ez nem (annyira) ráderőltető cég...
Ugyanígy azt tippelem, hogy a WiFi és a BT is kikapcsolható.
A háttérben futó alkalmazások meg csak ott tudnak ott maradni, ahol LEHET ilyet. Bár igazad van, a 60as években is csak 1 alkalmazás volt futtatható a gépeken, éljen a retro. -
Enjoy
addikt
Ha lenne iPhone-ban flash támogatás, akkor én 99%-ban kikapcsolnám, totál felesleges , ill. megdobja rendesen az adatforgalom mennyiségét.
Azért írtam a 99%-ot, mert egyedül azt sajnálom, hogy az UniCredit netbankja flash alapú, s így iPhone-nal nem tudok belépni. De ez sem zavaró, úgysem olyan sűrűn kell pénzt utalnom másoknak► més que un club ◄
-
Ulkesh
őstag
Nagyszerű!
Animáló hátterek, alapból működő GPS, BT és Wifi, háttérben futó ottfelejtett alkalmazások, flash-es oldalak és 3 óra használat után keresheted a konnektort, hogy tölthesd"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
t72killer
titán
Kédés, vajon megy-e majd az okostelókon a flash hardveres gyorsítása? mert a PC-s verziót azzal reklámozzák, hogy az kihasználja az újabb ATI/NVidia GPU-k képességeit (a népszerű Qualcomm chipekben ATI imageon GPU dolgozik, vajon haszna is van/lesz?)
-
P00By
nagyúr
Szifonosok meg coppjanak!
-
Kumite
aktív tag
Ugye mindenki észrevette, hogy direkt úgy van vágva a videó, hogy közelről láthassuk, amikor elfordítja a telefont és felkiáltsunk magunkban, hogy "vazz de vékony!"
Okos reklám
Új hozzászólás Aktív témák
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Politika
- ArchiCAD és Artlantis topik
- BMW topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hardcore café
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- E-roller topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest