Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
válasz
asadasad22 #57 üzenetére
Érdekes ez a flash kérdés, de ha megnézed az adatlapom, viszonylag erős a gépem, és ugyan belassulás nincs, de rendesen megtekeri még így is a procit... szóval amikor Herom volt, az első dolgom volt kikapcsolni a flasht a böngészőben. Ezzel együtt én állítom, hogy kéne pl a mostani telefonomba is (iphone) de csakis úgy, ha kikapcsolható, mert szerencsére elég ritka az, amikor szükségem lenne rá. Akkor bekapcsolnám, utána meg rögtön ki.
-
válasz
asadasad22 #47 üzenetére
Azért egy MacBook Pro nem az a tipikus harmatgyenge laptop, C2D P7570-nel 2,26 GHz-en. Inkább a Flash Player a gyenge láncsszem.
Az akku meg idle-ben 6-7 óra között van, normál böngészés mellett 3-5 óra, VMWare-ben munkával 3-4, intenzívebb Flash-sel meg 2-3. Azért az nem mindegy.
A Youtube-ot úgy szoktam kiváltani, hogy OSX-ben a ClickToFlash képes QuickTime-ot indítani a Flash-alapú lejátszó helyett, ami (csodák csodája) nem fogyaszt annyit, és még le is lehet tölteni a videót akár.
De ha tudsz valami normálisan optimalizált Flasht, akkor szólj
-
Ulkesh
őstag
válasz
asadasad22 #43 üzenetére
" annyira radikalisan biztosan nem merul le a flash-tol ahogy felvazolod a helyzetet, szerintem a hardver fizikailag nem is kepes annyival tobbet fogyasztani akkor sem ha 100%-on jaratsz mindent."
Még egy jóval nagyobb aksival és erre jobban felkészített netbook-ot is megpörgetnek az ilyen oldalak és bizony feleződik, vagy még kevesebb lesz a rendelkezésre állási idő, ha ilyen oldalakon bóklászol. Egyébként mivel ma már szinte minden oldalon vannak kedves flash reklámok, így akár tök mindegy is lehet, hogy hol böngészel, a mobilod bizony vért fog pisilni, mikor webezel.
"asztali geprol beszeltunk."
Asztali gépen szépen rábökök a keretre és lejátssza a tartalmat ha érdekel, de magától nem tölt be és nem idegesít a sok mocorgó vacak.
"az iphone-odon nyilvan nem is tudnad letiltani azt ami nincs."
Én két dolgot remélek, hogy vagy nem is lesz, vagy ha mégis, akkor ki lehessen kapcsolni.
-
Ulkesh
őstag
válasz
asadasad22 #34 üzenetére
"mi neked a komolyabb flash oldal?"
pl. nézegesd az index.hu-t
"mindenesetre amig a videoban lathato 1ghz-es prociju MOBILTELEFON csont nelkul visz kb mindent"
Nem is az volt a kétséges, hogy viszi, vagy sem, hanem hogy közben a csúcsra járatott rendszer mennyit zabál (egy ilyen oldal még egy netbook-ot is leterhel úgy, hogy scrollozás is csak szaggatva fog menni).
Persze ha neked mindegy, hogy 6-7 órát tudsz a mobilról netezni, vagy csak fél-1 órát, akkor nem szóltam"gratulalok hozza. magyarul a neten levo videok 80%-ara (mert ezek flash-ben vannak), valamint pl a national geographic vagy egyeb minden masodik oldalra amin flash van kijelented hogy nem erdekel?"
Mobiltelefonról? Őszintén? Nem nagyon.
(Csak halkan jegyzem meg, hogy az, hogy az iPhone nem ismeri a flash-t attól még ezen videókat zömében lejátssza, illetve pont a National Geographic oldala iPhone optimized formában jelenik meg alapból és minden médiatartalom lejátszható vele)
-
válasz
asadasad22 #34 üzenetére
Annyi jogos a kollégától, hogy rengeteg a flash reklám, amire tleg semmi szüksége a szörfözőnek, de ezeket másképpen is ki lehet szűrni. Én pl az operában főleg reklámszolgáltatókat blokkolok (pl adverticum, stb) - így a flash tartalom se jön át.
"értelmes" flash tartalom is van, ami igényli az erős hardvert: HD videók például, ezek miatt készíti az adobe a hardvergyorsított változatot, ami rem. mobiltelókon is kihasználja majd a grafikai chip erejét...
Amugy ami nekem akadni szokott, az 1-2 java applet, ilyenből fagyás is szokott előfordulni, de ez az applet hibája.
-
iZed
aktív tag
válasz
asadasad22 #34 üzenetére
nem az a lenyeg h viszi vagy nem hanem h aramot zabal el kozbe. attol persze teny, hogy kell es lesz is flash minden kezi deviceban idovel, de elengedhetetlen melle egy on/off kapcsolo is.
-
talamasca
senior tag
válasz
asadasad22 #21 üzenetére
Te meg bebizonyítottad, hogy még a 3210-t sem ismered, mert sms-t írni azzal is lehetett, nem csak telefonálni...
-
Ulkesh
őstag
válasz
asadasad22 #21 üzenetére
Szerintem nézd meg, hogy mit csinál egy izmosabb flash oldal az _asztali_ géped procijával, aztán ugyanezt vetítsd ki egy mobil rendszerre.
Sokaknak fontosabb a nagyobb rendelkezésre állási idő, mint az ostoba flash játékok és reklámok (az asztali gépem eléggé izmos jószág, de a flash tartalom alapból tiltva van a böngészőben /ClicktoFlash/, mert nem vagyok rá kíváncsi).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- új Pitaka Fusion Weaving MagEZ 4 MagSafe 600D iPhone 15 Pro és Pro Max aramid hátlap tok - overture
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest