Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
A beallitasnal amikor sir hogy a szog amiben allnak a szenzorok nem jo azt lehet ignoralni ha te ugy gondolod jol van ahogy van. Ez sok idot megsporol
Ha kicsi a hely akkor probald magasabbra rakni a ket szenzort es lejjebb donteni. A szenzor vizszintesen 120 fokot fog be, fuggolegesen 70-et ezert kell lejebb forditani ha eleg magasan van (fejmagassag+). Van egy jo program ami mutatja mit fognak be a szenzorok: Desk Scene Ez egy egesz jo utmutato a hasznalathoz: [link]
Fontos hogy ha olyan programokat vagy jatekokat akarsz hasznalni amik nem az Oculus Store-bol vannak akkor aktivalnod kell az Oculus Home -> Settings -> General -> Unknown Sources opciot (mint egy Android-os telefonnal).
-
Raymond
titán
"Ráadásul német oldalon rendeltem és franciából jön, lehet a német már kifogyott."
Kulon voltak kezelve regebben az oldalak, de ugy nez ki valamikor a kozelmultban osszevontak a dolgokat mert pl. par napja volt 2 darab Touch csomag raktaron aranylag dragan es mindharom nagy oldal ugyanazt mutatta hogy 2 van meg ugyanazon az aron. Ilyen nemigen szokott lenni azelott.
Kerdes mekkora a gond, nem hivtad oket? Lehet megegyezhetnel veluk hogy kiszallithatjak ahogy van es ha nagyon problemas akkor visszakuldod. Jelenlegi allapotban aranylag mindegy az o reszukrol hogy most megy vissza vagy kesobb.
-
Raymond
titán
Project Cars-nal Visuals -> Visual FX -> Exposure Compensation legyen olyan 0.80 az 1.00 helyett maskepp nagyon tulvilagitott a kep a Rift-ben. A tobbi beallitas a Visuals -> Performance alatt kartyafuggo. AA-nak DS2X esetleg DS2M ha birja, kikapcsolni teljesen szerintem nem erdemes meg supersampling eseten sem mert akkor sok lesz a pixel crawl.
-
Raymond
titán
A Thrills&Chills 3EUR: [link]
Igaz ugyan hogy csak 3 palya van benne egy kornyezetben, de abbol a harombol a sarga palya szerintem az egyik legjobb hullamvasut feeling es eleg sokat kiprobaltam. Megeri csak azert az egyert, legalabb van mivel demozni a csaladnak es ismerosoknek is
-
törölt tag
Csak szólok, hogy usb hub nem lesz jó a rifthez, sőt előfordulhat, hogy az alaplapi usb chipset sem lesz kompatibilis vele. Ha a gép random ledobja a hmd-t vagy a szenzorokat, akkor sajna kénytelen leszel beszerezni egy inateck pci-e-usb3 kártyát.
HDMI switchet semmiképpen se használj, mert akkor a gép a switchet fogja hdmi eszközként felismerni. -
Raymond
titán
+ (#155) Márton
Monitor fele egy DVI->HDMI atalakito es TV fele lehet ugyan DP->HDMI, de ha van keznel DVI->HDMI akkor az azert talan jobb, a hang azon is atmegy egyebkent.
A Rift egyenesen a grafikus kartya HDMI portjaba erdemes dugni.
A Touch-hoz jon a plusz szenzor es kell is hozza. Tehat osszesen 3 darab USB port kell a hasznalathoz - 1x HMD, 1x HMD szenzor, 1x Touch szenzor.
-
törölt tag
A minap rendeltem vrcover.com-ról egy pro setet, majd írok a vr topikba, hogy mennyire vált be.
Amúgy számomra inkább előny, hogy egy kicsit kilátni az orrésznél, mert így rá tudok pillantani a monitorra, ha kell. Márpedig kell, mert néha bele kell kattintani a játék ablakába, hogy megkapja a fókuszt.
A rosszullét akkor jön elő, ha a játékban a karaktered (nézőpontod) gyorsul és nincs körülötted semmi fix pont, amihez a szemed igazodna. A fix nézetes játékoknál tehát még az arra érzékeny embereknél sem alakul ki émelygés, mert a nézőpont nem gyorsul.
Az egész jelenség lényege, hogy ha a szemed gyorsulást érzékel, de az egyensúlyszerved nem, azt az agyad mérgezési tünetnek fogja fel és igyekszik minél hamarabb kiüríteni a gyomrod. Ezért fontos, hogy az fps se nagyon ingadozzon a játék alatt, mert az is képes rosszullétet produkálni.
Én amúgy a legtöbb vr játékot jól bírom, még a hullámvasutakat is, de pl. Elite-ben a bolygókon autókázás rövid időn belül kikészít, viszont ugyanitt, ha a járműben lőállás nézetbe kapcsolok semmi bajom, mert akkor a horizont nem imbolyog. Amit viszont öt percnél tovább nem bírtam, az az ide-oda rángatás a Ripcoilban.
-
Raymond
titán
Az orr reszt nem takarja be meg a 3rd party cover se. Eloszor eszreveszed de idovel nem figyelsz ra. Arra jo hogy kinezek alul ha valamit matatni kell igy nem kell leszednem a HMD-t a fejemrol
Szedules johet eleg varatlanul, nagyon fugg a mozgastol. Pl. a Minecraft engem kiut egy-ket percen belul. Fontos hogy ha erzed hogy szokatlanul meleged van es a fejedben matat hogy itt nemsokara szedulni fogsz stb. akkor azonnal vedd le. A fo oka az hogy ha tullosz a celon es eljutsz oda hogy teljesen megszedit es lesz fejfajas akkor az orakig eltart mig elmegy es gondolom van jobb dolgod mint egesz delutan a kanapen heverni
-
törölt tag
Üdv a várakozók klubjában! Nálam augusztus 9-re ígérték, hogy érkezik a csomag, hát marha kíváncsi vagyok, főleg, hogy én nulla másodperces vagyok tapasztalat tekintetében, hátha akkor még nagyobbat üt! Remélem, hogy minimum magam alá tojok a gyönyörtől, amikor ezzel a fejemen elindítom a Project CARS-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Wii U
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Netfone
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Micro Four Thirds
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
- Zalman R1 White - Ha valami egyedire vágysz 2.0!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest