- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Android szakmai topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
válasz
mcwizard #11080 üzenetére
"akkor az SSH külső hálózatról is működni fog, vagy a routerben ki kell nyitni neki a 22-es protot?"
Igen, ki kell nyitni. Azonban javaslom, hogy ne ezt, hanem a valamely 5 számjegyű portot nyiss ki. Pl 15248 és ezt a portforwardban a nas belső hálózati staikus vagy static dhcp (így ugye, mindig u.a a címet kapja a nas a routertől) ip-címére a 22-es portra forwardold.
"Amúgy azért kapcsoltam ki az ffp-t mert nekem csak annyi kellet távolról, hogy az FTP és a transmission működjön."
Teljesen felesleges kikapcsolni.
"Hetente 1szer újraindítottam a NAS-t, bár nem tudom hogy ez számít-e."
felsleges
"Elvileg a noip-s azonosítónak az lenne pont a lényege nem, hogy ezt adom meg IP helyett mert az változhat, de ez mindig ugyanaz marad, így nem kell folyamatosan figyelnem, hogy mi az IP-je a routernek"
No-ip -n nem kell ip-t állítani, azt a router vagy a kliens végzi (akár a nas is lehet ez), amin beállítottad a felhasználói neved és jelszavad, valamint a kívánt domaint, amit frissíteni szeretnél. A no-ip fiókban (weben) NEM SZABAD ip-t állítani! Azt a mezőt üresen kell hagyni! Viszont ha fix ip-d van, nem értem mit szórakozol a no-ip-vel, meg kell jegyezni az ip-t és kész azt kell használni domain név helyett.
-
mcwizard
tag
válasz
mcwizard #11080 üzenetére
Közben meglett a hiba. Valamiért a noip-s host nevem nem a megfelelő IP címre hivatkozott. Az tűnt fel, hogy total commanderben at FTP kapcsolat nem arra az IP-re próbált csatlakozni, ami a noip.com-on a routerem aktuális IP-je. A "kiszolgáló neve" mezőből kitöröltem az "xxxxxxxxx.ddns.net" azonosítót és magát az IP-t írtam be. Így működik, de ha megint új IP-t kap a router akkor megint módosíthatom a kiszolgáló adatokat. Elvileg a noip-s azonosítónak az lenne pont a lényege nem, hogy ezt adom meg IP helyett mert az változhat, de ez mindig ugyanaz marad, így nem kell folyamatosan figyelnem, hogy mi az IP-je a routernek.
-
törölt tag
válasz
mcwizard #11074 üzenetére
Csak egy apró kiegészítés Tonyk hsz -éhez. Ha szeretnél webes elérést a fájlokhoz, akkor a NAS -ban, az admin felület elérését állítsd át 80 -ról, 92 -re, vagy 9292 -re (van ilyen lehetőség a NAS menüjében) és ezt forwardold kifelé. Így nem az admin fog bejönni a böngészőkben alapértelmezett 80 -as porton.
-
Tonyk
veterán
válasz
mcwizard #11073 üzenetére
FFP-t nem kikapcsolni kell hanem bekapcsolni. ÉS jól úgy hagyni, semmi hátránya nincs neki ha be van kapcsolva.
NAS IP-jét sem sikerült ezidáig kiderítenem.
A nas egy router mögött van, nem? Akkor a router publikus ip címén éred el a nas-t. De ehhez a routerben kell egy portforward a nas privát ip címére (belső hálózati címére) egy meghatározott portra (amilyen szolgáltatást akarsz elérni.). A naswebes admin felülete a 80-as porton megy. -> routerben a portforwardnál, fel kell venni egy külső portot mondjuk a 11280-as portot amit továbbítani kell a nas belső címére címére, mégpedig a 80-as portjára. Így kívülről a pl. a http://mcwizard.no-ip.org:11280 -on éred el.
"A noip.com-on lévő IP címmel próbáltam a 2 parancsot, de az ugye a router IP-je és nem a NAS-é. "
Persze mert a routeren nem fut ilyen címen és porton semmi.
Így távolról csak VPN-en keresztül tudnád megcsinálni. Szóval juss haza. és ha van ffp, azzal ssh-n egyszerűen... -
Tonyk
veterán
válasz
mcwizard #11071 üzenetére
ffp van-e? Ha van, ssh-n reboot parancs
Ha nincs, akkor telnet -> ha nincs engedélyezve telnet, akkor telnet backdoor és reboot parancs.310-es backdoor:
http://<nasip>/zyxel/cgi-bin/remote_help-cgi?type=sshd_tdc
vagy
http://<nasip>/r41773,/adv,/cgi-bin/remote_help-cgi?type=backdoor
A többiről itt olvashatsz:
http://zyxel.nas-central.org/wiki/Telnet_backdoor
De ha csak ennyi, akkor miért nem állítod le :2 másodpercig bekapcsoló gomb, sípol, és szabályszerűen leáll. Újraindítod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3039, 94% Akkumulátor
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest