Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mcwizard

tag

válasz lupus_l #11093 üzenetére

Szia!

Előre elnézést kérek az esetlegesen rosszul használt szakmai kifejezésekért, de nem vagyok éppen szakmabéli :B

Annó mikor megvettem a NAS-t azzal kezdtem, hogy az mindig fix IP-t kapjon. Nem azzal volt a baj, hanem a Router IP címével amit a szolgáltató oszt ki. Valami oknál fogva kapott egy másik IP-t a routerem, viszont a domain nevemhez(xxxxxxxxx.ddns.net) tartozó IP nem ugyan az volt.
    Tegnap miután hazaértem akárhányszor indítottam újra a routert, mindig más IP címet kapott és a noip.com-on is mindig az aktuális IP-t írta ki, hogy az tartozik éppen a domain névhez. A FTP és a transmission is működik, pedig nem magát az IP címet adom meg kiszolgálónak, hanem a domain nevemet.
    Viszont az ünnepek alatt valamiért történt egy IP változás de a domain nevemhez tartozó IP nem változott és ez okozta a problémát. Onnan láttam, hogy valami nem oké, hogy megnéztem a noip.com-on, hogy mi az aktuális IP-je a routeremnek, valamint kapcsolódni akartam FTP-n. Az FTP-által elérni kíván IP cím és a noip.com lévő aktuális IP nem ugyan az volt.

Üdv, Zoli!

Új hozzászólás Aktív témák