- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sziasztok!
Múltkor már volt róla szó, de nem értettem. Valaki el tudná magyarázni egy linux analfabétának, hogy kell beállítanom a jogosultságokat, hogy samba megosztáson keresztül (tc-ben) is mindenhol legyen írási jogom. Most az a helyzet, hogy a torrent letöltési mappába/megosztásba tudok írni, de a tm által ebben létrehozott almappákba már nem. Sokszor előfordul, hogy a tm maga se tudja maradéktalanul eltávolítani a letöltött dolgokat és nem az utólag bemásolt felirat fájlokról van szó.
Előre is köszi.
-
Az 520-as topikja nem nagyon mozog, ezért itt is megkérdezem. Van valakinek tapasztalata Webdav-al. Elvileg a NAS oldalán minden be van állítva, mobillon megpróbáltam a zCloud-al csatlakozni, de nem tudtam. Amikor az otthoni hálózaton vagyok akkor látja a NAS-t (a belső IP-jén), de hiába adom meg a jó felhasználó nevet és jelszót nem tud belépni. Kintről pedig akárhogy próbálom megadni a NAS címét nem találja.
-
válasz
huliganboy #18203 üzenetére
Azt hiszem ez Mr. Dini saját forkja és javítom, nem leszedi, hanem gyártja. Valahonnan kivág egy képkockát. Ezt is a settings-ben lehet állítani, alapból azt hiszem ikapcsolt.
-
válasz
huliganboy #18194 üzenetére
NAS520 (korábban 320), LG, minidlna 3 éve tökéletesen működik. Transzkódolásra semmi szükség, settings-ben ki kell kapcsolni. Mondjuk nekem semmi szükség nincs a csicsákra (borítót egyébként minidlna is letölti illetve 'gyárt' hozzá), nagyon kevés olyan van amit megnézés után megtartok. Letöltöm újra, ha szükség lesz rá.
-
válasz
szjoci #17879 üzenetére
Időközben már működik az entware-ng is, azt nem tudtam, hogy a sok transmission közül melyiket kellene felraknom. Aztán felraktam a transmission-daemon-openssl-t és a transmission-web-et. Most próbálom majd konfigurálni, csak előbb még megnézem a wimbledoni döntő végét. :-)
Egyébként a Metarepository-ban hol találhattam volna a transmissiont? Nekem attól csak az ffp és az entware-ng "jött" meg. -
Sziasztok!
Bénázok entware-ng-vel 520-on. Egyelőre transmission-t és minidlna-t szeretnék telepíteni belőle, de nem nagyon tudom, hogy. Elvileg telepítve van mert megjelent a webui főoldalon, amikor kattintok rá átirányít a packages oldalra. Viszont ott a packages-re bökve 404-et kapok. Tudna valaki segíteni? Előre is köszi.
-
Sziasztok!
Régi 320-om van és mostanában elég sűrűn szaladok abba bele, hogy elérhetetlen a WEBUI, közben jellemzően a megosztások elérhetőek, tm, minidlna, ssh megy. Egyszer azért olyan is volt, hogy semmi nem működött. A felsoroltakon kívül mással nem terhelem, tm-el sem annyira túlzott igénybevétel. Általában egy újraindítás megoldja a problémát. V4.70 (AFO.3) van rajta, tudtommal ez az utolsó verzió. Kezdjek új NAS-t keresni mert ez halódik, vagy van egyéb ötlet mitől lehet?
-
válasz
Oxy.kiraly #17622 üzenetére
Esetleg az adatbázis még nem frissültbe és ténylegesen nem látja a tv a feliratfájlt. Mert egyébként a minidlna-val nekem mindig megjeleníti ha pontosan az a fájl neve, mint a videóé (kiterjesztést kivéve persze).
-
válasz
Mr Dini #17546 üzenetére
A scanner-t debugger-re állítottam. Talált két hibát, történetesen Peter Gabriel előtt (Muse mappában), azokat átmozgattam PC-re. Sajnos nem változott semmit, ugyanúgy Peter Gabriel-nél áll meg.
Még egy hiba üzenet van a logban, de ezt nem tudom értelmezni:
[2017/02/25 21:45:17] tagutils/tagutils-plist.c:126: error: Playlist looks bad (unprintable characters)
A Tagutils egy függősége, nem? Nem tudom, hogy hol keressem, meg mit csináljak vele. -
válasz
Mr Dini #17543 üzenetére
Az a baj, hogy nincs ötletem, mit tudnék csinálni az alapproblémával, csak vagdalkozom. Vagyis, hogy a zenei fájlokat nem mind ismeri fel, Peter Gabriel mappájánál megáll. Ha conf-ba első sorba teszem a zeneit, akkor mást már nem ismer fel. Ha előre rakom a filmes meg a képes mappákat, akkor is ugyanannyit ismer fel a zeneiből, meg akkor is, ha a zenein kívül egyáltalán nincs más. HDSentinel (arm) szerint nincs lemez hiba.
-
válasz
Thomas16 #17531 üzenetére
Akkor sem csinálja meg, ha csak a zeneit hagyom benne, a többit kikommentelem. Nem tudom mit kezdjek vele. A twonky hiba nélkül lekezeli az összeset, de az meg a procit pörgeti 100%-on, ha kell, ha nem és nem kezeli a külső feliratokat. Elképzelhető valami lemezhiba? Létezik ext4 arm-re valami chkdsk-nak megfelelő program? HDSentinel nem mond semmit.
-
-
Tonyk! Nincs véletlenül ötleted a minidlna kínomra?
Annyiban módosítanám a linkelt hozzászólást, hogy nem bizonyos darab számig dolgozza fel. Konkrétan Peter Gabriel-nél áll meg. Azóta már hoztam létre könyvtárakat tartalommal előtte is utána is, de mindig ott áll meg. Tehát egyre többet "talál meg", de ott megáll. Ha PG-t kitörlöm, akkor egyel előtte áll meg. Arra már rájöttem, hogy a conf fájlban lévő sorrend szerint dolgozza fel a sorokat, így előre hoztam filmes, meg fényképes megosztásaimat, így azok már működnek. Csatolom az aktuális log fájlt, de szerintem abban semmi olyan hibát nem ír ami okozhatja ezt, de lehet én gondolom rosszul. -
Megőrülök a minidlna-tól, megint bedobta az unalmast.
Egyszer csak nem "látja" az összes zenei fájlt, csak egy bizonyos darab számig. A videók meg a képek meg teljesen eltűntek. Volt már minidlna start/stop, rescan, adatbázis törlés, NAS újraindítás, ki-be kapcsolás. Semmi nem segít. Kénytelen voltam bekapcsolni a Twonky-t legalább a zene legyen rendben, de azzal meg a filmek külső feliratait nem lehet a tévén megjeleníteni. -
-
Tanácstalan vagyok.
Amit a második hozzászólásodban írtál azokat én okoztam. A network interface-el én próbálkoztam, de amikor láttam, hogy nem megy visszaállítottam.
Root_container-t átírtam, nem segített, logolást debug-ra tettem, nem látok benne a normál módnál többet segítő sort.
Amit magamtól próbáltam tenni:
- bár nem hiszem, hogy lenne köze ahhoz, hogy nem olvassa végig a teljes zenei útvonalat, kitöröltem azt a mappát amire a playlist bad hibaüzenetek vonatkoznak, aztán rescan, annyi változott, hogy már nem írja konkrétan a fájlokat amik nem tetszenek neki, de az üzenet még megjelenik
- kitöröltem teljes Peter Gabriel mappát (ahol megáll), hátha emiatt akad meg, de így sem halad tovább, sőt további mappák törlésére is így reagál, rescan ellenére egyre kevesebb a fájl
- nincs két minidlna itt egy ps kimenet
- és egy log (a régit töröltem, így csak a friss bejegyzések vannak benne)
Nem lehet valami HDD hiba, amire a minidlna érzékeny, de máshol nem jelenik meg?
hdsentinelarm szerint mindkét lemez tökéletes kondícióban van.
Ja és videó fájlok eltűntek a minidlna-ból, twonkyban ott vannak. -
Néztem a logot, van bejegyzés zenei mappára vonatkozóan, de nem arra amelyiknél megakad (egyébként Peter Gabriel-nél), hanem korábban. Talán a hosszával van probléma. Most pontosan nem emlékszem, de este megnézem, meg átállítom debug módra. Annak idején azért álltam át minidlna-ra mert kevesebb erőforrást eszik, meg ezzel lehetett elérni, hogy a tv lejátszója a külső feliratokat is megjelenítse. Most lehet vissza kell állnom twonkyra a hálózati zenelejátszó miatt.
-
Még rosszabb lett a helyzet. A zenei fájlokkal ugyanaz a helyzet, de a videókat közben elfelejtette. Pedig többször volt start/stop, rescan, sőt minidlna-t is upgradeltem. Közben az is kiderült, hogy nem eszköz függő a dolog, más eszközön is ugyanaddig a folderig lehet látni a zenéket. Este kipróbálom, hogy felveszek új foldert az utolsó megjelenített elé. Ha az eddigi utolsó kicsúszik, akkor valami max folder limitről lehet szó.
-
Sziasztok!
Van egy minidlna-s topik linux-ra (ezen is az van), de 3 éve volt az utolsó bejegyzés, ezért írok ide tanácsért. Néhány napja boldog tulajdonosa vagyok egy csoda sztereó erősítő zenelejátszónak. Ezer dolgot tud lejátszani, többek között DLNA 1.5 kompatibilis. NSA-320-on minidlna van és jó sok zene. A lejátszóban azonban érdekes módon a P betű végéig jelennek csak meg az előadók bárhogy nézem, előadó, album vagy könyvtár alapján. Szóval tudtok arról, hogy a DLNA szabványban esetleg a minidlna-ban lenne valami korlátozás. Nem tudom pontosan, de ezernél több albumról folder-ről van szó.
ui.: bekapcsoltam a twonky-t, kíváncsi vagyok azzal mi a helyzet
ui2.: ezzel rendben van, vagy a minidlna configban, vagy minidlna-val van a probléma -
válasz
#82729984 #16773 üzenetére
Nekem konkrétan egyik típus sincs, de csodálkoznék ha 320-on működő dolgok 326-on vagy 520-on nem mennének, szóval:
a; GDrive-al biztos működik
b; ezt a mobilapp-os dolgot nem teljesen értem, de a routeredben te állítod be, hogy mit lássanak kintről a saját helyi hálózatodból, a belsőben jogosultság beállítás függvénye, hogy ki mit lát -
A metarepo telepítése van valamilyen hatással a minidlna-ra?
Nem fut és indításra ezt kapom: Starting minidlna...[ Fail!!! ] ERROR WARNING: minidlna can not start!!! -
Sziasztok!
Felraktam a metarepo-t, telepítettem a midnight commander-t, de nem találom, hogy érhetném el.
-
válasz
Mr Dini #16240 üzenetére
Elég rejtélyes az ügy. Öt-hat olyan torrentről van szó, amiket már töröltem a transmission remote gui Torrent és adat eltávolítása parancsával. Transmissionben és kitallózva a letöltési mappában nem is látni semmit, de a Tv dlna-n keresztül látja a mappájukat meg a fájlokat is. Lejátszani viszont nem tudja, felismerhetetlen fájl típusra hivatkozik.
-
Emlékeim szerint valamikor régen (még amikor telepítettem), el tudtam érni windowsról a minidlna szerver webes felületét. Azonban nem emlékszem már, hogyan és nem is találtam rá semmit itt a keresőben. Egyébként azért szeretném megnézni, mert a TV olyan dolgokat is mutat a letöltési mappában, amiket a Transmission-ben nem látok, de valamikor leszedtem ezeket is. Most szeretném megtalálni, de putty-ból mc-vel keresve sem találom egyiket sem.
-
válasz
kalapacsolok #16052 üzenetére
Ez itt úgy valósítható meg, hogy egy könyvtárat figyel a NAS. Ha oda kerül egy torrent fájl, akár bedobod, akár oda mented egyenesen, akkor azt el kezdi letölteni. Azért, hogy ez működjön egy kicsit kell vele bíbelődni. Ez nem synology, szinte bármi meg lehet vele csinálni, de neked kell.
lásd -
válasz
kalapacsolok #16041 üzenetére
Nincs lényeges különbség sebességben az 5400 és a 7200 között ezen a szinten.
Én leginkább a WD Red-et ajánlanám, elvileg erre van kitalálva. -
válasz
z123456789 #15761 üzenetére
Ha csak az admin felület fagy, akkor ssh-n telepíted a hd sentinel ingyenes verzióját és azzal megnézed.
-
válasz
PiroBase #15694 üzenetére
Természetesen ilyenkor mindig, mindenhol azt írják, hogy mindent menteni kell. Viszont én még nem hallottam itt a topikban, hogy valakinek elvesztek volna adatai a frissítéstől. Nyugodtan ráfrissíthetsz én is így szoktam (meg szerintem nagyjából mindenki). Azt, hogy érdemes-e, neked kell eldönteni. Ha a mostanival van valami bajod, vagy találsz olyasmit a changelog-ban ami miatt érdemes, akkor rakd fel.
-
Bocsánat, valóban túlzás, hogy mindenhol visszalépés volt, de:
Processor / Memory szekciót tessék nézni. Nem véletlenül van CNet-es oldal linkelve. Zyxelnél ezek az adatok nagyvonalúan lemaradtak.
Igazából valószínűleg rájöttek, hogy 320 és 325 között nem indokolható az árkülönbség, vagyis 320 üti 325 piacát. Ezért visszavettek a 2. generációs 320 spec-ből egy "kicsit".
-
Ha belefér a költségvetésbe, akkor mindenképpen az 520-ast vedd meg. A v2 mindegyik típusnál hardveresen visszalépés v1-hez képest. Ha így nézzük vennél egy kb. 3 éves hardvert. A két mag és a dupla mennyiségű RAM miatt szerintem ez már alulról súrolja egy komolyabb NAS értékeit.
-
Ha újat raksz bele formázza, ha ezután kiveszed és valamivel átmásolod a régit rá (pl.: Ghost), nem vagyok benne biztos, hogy működni fog. Én tuti neki állnék from scratch. Ffp-t feldobni nem nagy kunszt (2 perc), nem tudom mennyi beállításod van, de azokat se hiszem, hogy nem lehet max 1 óra alatt megcsinálni.
-
válasz
Zizi123 #14248 üzenetére
Ha nem akarsz hálózaton keresztül másolgatni, akkor kikapod a NAS-ból és az újjal együtt bekötöd a gépedbe, feldobsz usb-re valami egyszerű linux disztrót, reboot usb-ről és így másolsz közvetlenül a régiről az újra. Előtte viszont még az újat be kell rakni a NAS-ba, hogy leformázhassa, ehhez ragaszkodik szegényke. Nagyjából ennyi idő alatt szerintem megvan a hálózaton keresztüli másolás is, főleg 1 TB esetében.
-
válasz
Impair1980 #13831 üzenetére
Ez a NAS kevés a transzkódoláshoz. Nem hiszem, hogy fájl formátum probléma lenne a háttérben, hiszen akkor a sample fájlokat sem játszaná le. Inkább a sample állományok kevésbé tömörítettek, tehát kisebb számítási teljesítménnyel is lejátszhatók. A legköltséghatékonyabb megoldás szerintem az lenne ha kitapasztalnád mit bír el a Toshiba és ennek megfelelően töltenél le.
-
válasz
benktib #13727 üzenetére
Kézi telepítésnél, nekem is mindig ez volt a hibaüzenet, pedig elvileg minden függőséget is telepítettem (nyilván nem, különben nem hiányolná). Végül csak az volt a megoldás, hogy az eredeti módszerrel telepítettem, csak Kylek-et kivettem a repok közül. Nem emlékszem kinél, de valahol volt még miniDLNA.
-
-
válasz
Mr Dini #13606 üzenetére
root@NSA320:/ffp/start# sh /ffp/start/serviiod.sh start
: numeric argument requirede 7: exit: 0
root@NSA320:/ffp/start#Most a 7. az ez a sor
test -x $EXEC || exit 0
Közben eszembe jutott még valami. Nem lehet, az a baja, hogy nem a Putty-on belül editáltam a fájlt (mivel nem tudom az editor parancsot) hanem notepad++ ban és azt másoltam be?
-
Hát ez az amit nem értek, azok konkrétan üresek.
#!/ffp/bin/sh
# FFP Startup script for Serviio
EXEC=/ffp/opt/serviio/bin/serviio.sh
PIDFILE=/var/run/serviiod.pidJAVA_HOME=/ffp/opt/java/jre
OPTS=
test -x $EXEC || exit 0case "$1" in
start)
echo "Starting Serviio"# set required JAVA home environment variable
export JAVA_HOME# Use the normal serviio.sh script to ensure correct environment is set up
if start-stop-daemon --start --quiet --oknodo --make-pidfile --background --pidfile $PIDFILE --exec $EXEC -- $OPTS; then
echo "OK"
else
echo "Failed"
fi
;;stop)
echo "Stopping Serviio"# Kill both serviio.sh script and Java process
serv_kill=`ps aux | grep serviio.sh | grep -v grep | awk '{print $2}'`
java_kill=`ps aux | grep org.serviio.MediaServer | grep -v grep | awk '{print $2}'`
if [ "$serv_kill" = "" ]; then
echo "Serviio shell is not running"
RETVAL=1
else
kill $serv_kill
RETVAL=0
fiif [ "$java_kill" = "" ]; then
echo "Serviio Java is not running"
RETVAL=1
else
kill -9 $java_kill
RETVAL=0
fiecho "OK"
;;status)
serv_pid=`ps aux | grep serviio.sh | grep -v grep | awk '{print $2}'`
java_pid=`ps aux | grep java | grep -v grep | awk '{print $2}'`
if [ "$serv_pid" != "" ]; then
echo "Serviio shell (pid $serv_pid) is running"
RETVAL=0
else
echo "Serviio shell is stopped"
RETVAL=1
fiif [ "$java_pid" != "" ]; then
echo "Serviio Java (pid $java_pid) is running"
RETVAL=0
else
echo "Serviio Java is stopped"
RETVAL=1
fiesac
exit 0
-
Sziasztok! (ismét)
Miután ilyen sikeres volt a miniDLNA telepítésem a segítségetekkel, gondoltam legyen kövér. Nekiestem a serviio-nak is. Igazából már régóta szemezek vele, mert érdekelne az online stream képessége. Ezt követve meglepően eseménytelen volt a telepítés, minden úgy történt ahogy a leírásban volt. Aztán mikor a serviio indításához értem ez fogadott:
Mivel ez nekem teljesen kínai, csak egyre tudok tippelni. Nem a leírásban szereplő java verziót telepítettem, hanem egy kicsit újabbat, ejre-7u6-fcs-b24-linux-arm-sflt-headless-10_aug_2012.gz helyett ejre-7u75-fcs-b13-linux-arm-sflt-headless-18_dec_2014.gz. Mondjuk akkor még a serviio is csak 1.1 volt. Mi lehet a hiba? -
válasz
Geripapa #13587 üzenetére
El vagyok átkozva...
Így 4. kép "No packages found"
slacker -a -val hosszú listából kiválogatva, telepít elvileg mindent, de
/ffp/start/minidlna.sh start -ra az 5. kép hibaüzenete jön fel.
Rákerestem itt a topikban, rengeteg ilyen hibára volt találat, de nagyjából mindenkinek az volt a megoldás, hogy a #12068 szerint végig csinálta és jó lett.
Segítsen valaki! -
Elvileg mennek a repo-k, onnan töltöttem le ezeket:
ffmpeg-1.1.1-arm-2.txz (ez mintha nem stimmelne)
flac-1.2.1-arm-1.txz
libexif-0.6.21-arm-1.txz
libid3tag-0.15.1b-arm-1.txz
libjpeg-8c-arm-1.txz
libogg-1.3.0-arm-1.txz
libvorbis-1.3.3-arm-1.txz
sqlite-3.8.1-arm-1.txzés még elvileg egy frissebb minidlna
minidlna-1.1.5_git20150915-arm-1.txz -
Sziasztok!
Minidlna-t próbálok telepíteni Tonyk alapján. Csomaglista letöltésével még nincs gond (package list-ben bejelöltem mindent), de frissítésnél dob egy FATAL-t (no CHECKSUMS.md5). És utána a minidlna és függőségei telepítésére már No packages found jön. A minidlna-t letöltöttem külön és telepítettem funpkg -i-vel, de függőségeknél már megállt a tudomány. Így természetesen nem indítható (can't load library libavformat.so.55). Hogyan tovább?
-
válasz
Petike168 #13494 üzenetére
Itt leírtam, hogy mikkel próbálkoztam, TC plugineket már bele se írtam a történetbe, azokkal próbálkoztam először. Valamilyen oknál fogva semmi nem akarta olvasni a drive-ot. Most azt gondolom, hogy az lehetett a probléma, hogy a két összevont (JBOD) HDD egyikéről van szó.
-
Valaki segítsen ki!
Költöztetnem kellene a HDD-ket, hálózaton 1,5 TB átmásolása elég reménytelen.
Először Puppy-val próbálkoztam, nem indult el, valami eszközkezelőket hiányolt. Aztán Linux Mint jött (mindkettő pendrive-ra volt telepítve), ez elindult, a windows-os drive-okat olvasta, de a NAS-ból kiszedettet nem. Még volt egy vérszegény próbálkozásom a Diskinternals Reader-el (windowsra telepítve), ez ugyanazt csinálta, mint a Mint. :-)
Mi a lófüttyöt csináljak, hogy ne kelljen 666 napig hálózaton másolnom? -
Ha gyerekekről van szó akkor inkább Facebookon hozzon létre zárt csoportot és ott ossza meg. Lányom angol tanára dolgozik így, illetve a Google Drive is valóban jó alternatíva. Túl sok felhasználó esetén nem is biztos, hogy ez a kis NAS ki tudná egyszerre szolgálni az igényeket, ráadásul az elérés sebessége nagyban függ az előfizetői feltöltési sebességtől. FB és GDrive-nál ilyenről nincs szó.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Megkímélt állapotban Samsung Galaxy A51 4/128GB
- Full HD Gaming PC -Z390, i7 -8700K, Vega 56 8GB, 16 GB RAM, 512GB SSD
- Samsung Galaxy A13 4G 4/64 karcmentes kijelzővel
- Apple iPhone 13 - 128 GB Midnight Black - Független BESZÁMÍTÁS IS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest