- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagy Gábor
tag
Szia zoli62!
Írod:
Én a saját gépemen és nem pendrive-ról akartam elindítani mondjuk a writert. A nagyobb baj ott van, hogy klikkelés után a feladatkezelőben se láttam a futó folyamatok között.Szeretem a LibreOffice Writerét, de ezzel együtt sem tagadhatom, hogy úgy indul, mint versenycsiga a szembeszélben.
Magam is tapasztaltam, hogy ha a Libre betöltője nem töltődik be a Windows-zal, baromi lassan tud Windows XP/7 környezetben elindulni. Nálam is előfordult, hogy percekig még a nyoma sem jelentkezett a Feladatkezelőben, miközben a rendszer már combosan belassult. A helyzetet tovább rontja, ha türelmetlenül rákattintunk és többször is újraindítjuk. Nálam a csúcs 6 (!) darab indulni szándékozó Writer volt a Feladatkezelőben. Ezek egy részét szándékosan én indítottam, de legalább kettő a "dadogó" egér miatt került fel a listára. Miután a felesleget kilőttem, hamarosan meg is jelent a programablaka a képernyőn.
Szóval a beállítások között kérd a rendszerrel való betöltődést, és gyorsulni fog.
-
Nagy Gábor
tag
Szia zoli62!
Ha a gazdagépen, ahol a LibreOffice portable változatot futtatod, a Windowsban telepítve van a Java, akkor a LO Portable megtalálja a maga Java-ját. Kényelmesebb és biztonságosabb azonban magaddal vinni a Java-dat, ezért javaslom a jportable beszerzését (ugyancsak a portableapps.com-ról) és telepítését, amit majd az LO Portable első futtatásakor meg lehet neki mutatni a beállítások között.
A LibreOffice Portable Writer/Calc stb. betöltődése és indulása a pendrive-ról, főleg, ha az nem USB 3.0, hanem csak 2.0 vagy annak is egy lassabb változata, kriminálisan lassú lehet. Én is megszívtam vele, amikor ráadásul egy amúgy is lassú netbookomon türelmetlenségemben négyszer is elindítottam az LO Portable Writerét, nem várva meg, hogy az első példány betöltődjön. Kb. húsz perc múlva nagy nehezen mind a négy beindult, addig egymástól kapdosták el a példányok a szűkös erőforrásokat.
A fentiek észben tartásával is elmehetek egyet kávézni, mire az LO Portable Writere először beindul és nekiállhatok végre a szerkesztésnek.
PS: Néha észre se veszed, hogy az egered "dadog" és többször is elindítja egy kattintásra az ikonhoz tartozó programot. Ezt magam is sokszor tapasztaltam...
-
Nagy Gábor
tag
Szia zoli62!
Pár gyors kérdés:
- Melyik kiadás? 3.5.7, 3.6.5 vagy a legújabb, a 4.0.0.3 verzió?
- Milyen Java-t telepítettél mellé?
- Más portable programok simán futnak a gépeden W8 alatt, vagy mással is akadnak problémáid?
- Jelezted már Tímár Andráséknak a tapasztalt problémát?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Macska topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- RX 6600 Aktív Displayport-VGA átalakító probléma
- Milyen légkondit a lakásba?
- Formula-1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Wuthering Waves
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest