- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoli62
addikt
válasz
Nagy Gábor #130 üzenetére
Szia Gábor! Megoldódott a dolog. A Java mégis kellett hozzá.
-
zoli62
addikt
válasz
Nagy Gábor #128 üzenetére
Szia Gábor!
Én a saját gépemen és nem pendrive-ról akartam elindítani mondjuk a writert. A nagyobb baj ott van, hogy klikkelés után a feladatkezelőben se láttam a futó folyamatok között.
-
zoli62
addikt
válasz
Nagy Gábor #126 üzenetére
Szia, csak ezt egy portable programot akartam kipróbálni, a legújabb verziót, Java nélkül előfordulhat az a hiba, hogy valamelyik exe file-ra klikkelve egyszerűen nem indul el?
-
anulu
félisten
válasz
Nagy Gábor #122 üzenetére
az utolsó 2 bekezdésre szeretnék reagálni:
1) jelenleg már közel sem annyira tragikus a helyzet az Outlook biztonságával, köszönhetően pl az UAC-nak is. ha valami települni akar, jó eséllyel kér egy hozzájárulást, valamint a spam filter is elég sokat fejlődött a 2003 óta, ahol ez még valóban rendkívül komoly probléma volt.
2) a szoftver fejlesztők a lelküket is kidolgozhatják, ha a user gondolkodás nélkül kattint rá minden linkre ami bejön, ill az "ezthaelinditodingyenscreensavertkapsz.exe" jellegű programokra.
3) security csomagra böngészőtől és levelezőtől függetlenül szükség van, aki enélkül netezik az száguldozzon 200-al motorral városban, őt úgysem érheti baj... -
Carasc0
őstag
válasz
Nagy Gábor #104 üzenetére
Tisztelt Nagy Gábor!
Meglepett a feladat szövege és hogy a hallgatók hogy viszonyulnak hozzá. Teljesen érthetetlenül állok a tények előtt. Nagyon visszamegyek. Én egy általános és középiskolába tanítok, nagyon sok évfolyamot. Gyakorlatilag én egy fő mozgatórugója vagyok annak, hogy aki a mi iskolánkba kerül, akkor ő mire kikerül, olyan tudást kapjon hogy ilyen eset mint amit kifejtettél ne igazán forduljon elő. A következő a tematikám:
- Word használata már 4. évfolyamon megjelenik, amikor gépelni és betűformázni tanítom a gyerekeket. Ha belefér még szúrunk be képet. Megtanulnak szöveget igazítani.
- 5. évfolyamon már elmélyül a betűformázás+képformázás.
- 6. évfolyamon betűformázás már alapdolog és bejön a bekezdésformázás.
- 7. évfolyamon betűformázás teljesen alap+ elmélyül a bekezdésformázás + bejön a szegély+mintázat és tabulátor és a teljes oldalbeállítás ismerete
- 8. évfolyamon az előzőek egyvelege+ táblázat és körlevél.
9. és 10. évfolyam teljesen ECDL.
Amit írtál feladatot, azt egy 8.-as gyereknek meg kell tudnia csinálni. És ha egy hallgató erre nem képes, akkor ott tényleg a gyerekkel is meg a tanárral is baj van. Szomorú
-
Carasc0
őstag
válasz
Nagy Gábor #95 üzenetére
Üdvözlet!
Még mindig nem értem ezt a kifejezést hogy "Nem program használatot kell tanítani!" Hát akkor mi a rossebet? Pont írtad hogy, a diplomaíráskor már ne legyen gond a formát kialakítani. Hát pont ezért a program használatát megtanítani. Hogyan kell használni a betűformázó, bekezdésformázó eszközöket, stb stb....Ezt be kell gyakoroltatni.
Egyébként tessék elfogadni azt a tényt, hogy alapiskolában heti 1 órában nincs idő a begyakorlásra, az alapokra van idő. És itt nem a tanár a hibás, hanem az hogy az informatikára kevés óra jut. Ezért nem szeretem mikor sírnak a matektanárok hogy jaj de kevés a heti 4-5 óra. Akkor én mit szóljak.
-
törölt tag
válasz
Nagy Gábor #69 üzenetére
Kedves Gábor,
A SUSE visszaesett, na és...
Te hoztad a két céget példának, nem én. Azt a két céget, akik a növekvő linux-piacon egy még egy stagnáló disztribet sem tudtak készíteni.
A könyvemet Writerben írtam, [...] a Word minden egyes átlapozásnál újratördelte.
Ha nem tudsz tördelni Wordben, akkor tördeltesd mással. De ha magad csinálod, akkor csináld jól, és nem fog szétesni. Minden felhasználói programhoz szükség van némi szaktudásra, legyen az Word, Writer, AutoCAD, akármi. Ne haragudj, de ha a kacsa nem tud úszni, azért nem a víz a hibás.
A tartalomjegyzéket a címsor stílusok felhasználásával a program dobja össze a doksi végén, mert én olyan öreg vagyok, hogy azt szeretem, ha a végén van a tartalomjegyzék. Én még ezt tanultam az oskolában.
Ezzel mire akarsz kilyukadni?
Ami pedig a support költségét illeti, valamit alaposan félreértesz. A Wordhöz tartozó támogatás sem ingyenes. Kifizetted, amikor megvásároltad. Szóval miért is várnál egy ingyenes támogatást.
Pont erről beszélek. Mindkettőért fizetsz, és akkor támogatják, tehát ilyen téren nincs különbség. Ezt csak azért írtam, hogy ebben nincs előnye a nyílt forráskódnak.
Igen sok munkámba került - ráadásul egy korábbi főnököm elvárása volt állásom megtartása fejében - a doktori cím, ami ma már a nevem hivatalos része. Ezen poénkodni khm. tiszteletlenség.
Poénkodott rajta a fészkes fene. Feltételeztem, hogy akinek doktorátusa van, az ismeri a ceteris paribus összehasonlítási elvet, és nem kell külön elmagyarázni, hogy ez mit jelent. Ha ezt te ki akarod forgatni, mert meg akarsz sértődni rajta, nos, én nem tartalak vissza, de én nem ezt írtam, és nem is gondoltam.
Mellesleg 4 évig latint is tanultam a gimiben, és az országos latin tanulmányi versenyen harmadikos gimnazistaként az első 30-ban voltam. Úgy hogy félidőben beadtam, mert a további finomítgatás helyett siettem le Csepelre evezni a barátaimmal.
Nagyon jó neked, but who cares...?
Lassan még rasszista, homofób, antiszemita is leszek?
Jé, nem is gondoltam volna.Nem, ugyanis nem te írtad a párhuzamot, és én nem neked írtam, te válaszoltál egy nem neked címzett levélre. Namost ennek fényében te vagy szándékosan nem érted, amit írok, vagy doktor létedre funkcionális olvasási zavarral küzdesz. Mindegy melyik, az eszmecserének részemről vége.
-
eternam
tag
válasz
Nagy Gábor #69 üzenetére
Azt kifelejtetted hogy a Google is linuxot használ, konkrétan mindig a legfrissebb módosított Ubuntu LTS verziót és ha linuxot használ, akkor eleve nem a MS irodai programcsomagját preferálja. És a Google elég nagy cég ahhoz hogy komolyan vegyük őket.
-
törölt tag
válasz
Nagy Gábor #61 üzenetére
Való igaz, a SENKI az költői túlzás volt, tekintve, hogy nem írtam pontosabban körül.
A felhozott tényekre annyit reagálnék, hogy a Novell linux-disztribúciójának piaci részesedése világszerte stagnál, itthon esik. A Lotus Symphony részesedése mennyi? Az ODT hamar szabvány lett. Igaz. És? Megfelelő befolyással elérheted, hogy az RTF legyen a szabvány, de senkit nem érdekel. Az érvelésed nagyrészt igaz, de mellőzi a valós felhasználási arányokat.
A könyvedhez annyit, hogy egyrészt az ilyet mért nem PDF-ben használod? Ha szerkeszteni kell: küldd már át azt a docx-et, hogy nálam is szétesik-e. Érdekes, mert a docx valójában egy zip fájl, benne egy xml-lel és egyéb komponensekkel. Nem lett véletlenül OpenOffice (alapú) szoftverrel szerkesztve, ami megborította az xml-t...?
A kéziratodnál használsz automatizált fejlécet-láblécet, tartalomjegyzéket, stílusparciálást, kereszthivatkozást, dinamikus tartalomlinkelést, egyéni szövegdobozt, automatizált tartalom- és ábrajegyzéket és makrókat? Mert ez csak pár dolog, amit mi vagy az ügyfeleink használnak és nem teljes értékűek OpenOffice alapon.
Support. Ingyenesen letölthető programhoz is ingyen vállalnak supportot? Mert ha igen, az zseniális. De szerintem csak szerződéses partnereknek, díjfizetés ellenében. Figyelembe véve a doktori titulusodat, tudnod kell, mi az a ceteris paribus összehasonlítás, így ezt nem fejteném ki jobban.
Végezetül: nem írtam, hogy az OpenOffice alap nem jó, vagy a formátuma nem jó, sőt, biztos van olyan, ahová ez a legoptimálisabb. De összességében akkor is az MS Office tartja mind a mennyiségi, mint a minőségi nívót. Ahogy írtad, a piacon előbb-utóbb minden a helyére kerül. Ugyanakkor a piacon mindig minden változik. A Microsoft 10 éven belül nagyot fog zakózni, mert a piaci innováció úttörői már nem ők. De egyelőre nem ez a helyzet, én pedig azért szólaltam meg, mert az, hogy valaki a világ 65-70%-hoz hasonlóan a Microsoft szoftverek mellett teszi le a voksát, még nem indok arra, hogy bevonjuk egy náci párhuzamba.
-
anulu
félisten
válasz
Nagy Gábor #61 üzenetére
Tisztelt dr. Nagy Gábor!
sokszor feltettem már a kérdést, de általában "gyomorból" kaptam rá választ, viszont úgy gondolom, hogy Önnek is feltenném: ha és amennyiben ennyivel jobb, olcsóbb és megbízhatóbb akár a Lotus Symphony, akár a Novell rendszer, akkor miért van az, hogy nem kapnak a cégek az alkalmon, manapság úgyis a költségcsökkentés a bűvös szó? miért hallom IT engineer ismerősöktől (outsource-olt infrastruktúrát felügyelnek, alakítanak, stb), hogy a náluk levő nagy cégek menekülnek a Novelltől és kész örömmel "zárják be" magukat a komplett MS infrastruktúrába (már aki eddig nem tette meg)?
Üdvözlettel,
anulu -
sh4d0w
félisten
válasz
Nagy Gábor #61 üzenetére
+1
-
Nagy Gábor
tag
válasz
Nagy Gábor #26 üzenetére
Ha már szerkeszteni nem tudom, mert pár másodperccel kifutottam az időkeretből, akkor hozzászólok.
Az előző levelemben megadott címen ínycsiklandó leírást találni, de momentán egyetlen letöltési vagy kontakt címet sem. Ha megtalálom a terméket vagy az alkotóit, közreadom az eredményt.
Találtam még egy általános címkenyomtató sablont hirdető oldalt, de ott sincs letölthető fájl.
Egyelőre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest