Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Nagy Gábor

tag

válasz Fritz Teufel #113 üzenetére

Kedves Decepticon!

Érdeklődéssel olvasom soraid:
    Csak nekem hiányzik az open source office programokból az levelező kliens? Ha lenne, már hajítanám is ki az MS Office-t.
    Milyen levelező kliens van az MS Office-ban? Ha az Outlook-ra gondolsz, akkor nézd meg, hogy határozza meg manapság a Microsoft az Outlook-ot: csoportmunka szoftver. Amit együtt használsz szerver oldalon az Exchange szerverrel, és a SharePoint szerverrel, valamint az MS Office csomag belső (Word, Excel, PowerPoint, Access) és külső (pl. Visio, Publisher) tagjaival. Lásd még anulu hozzászólását.

Amikor az első Outlook, illetve Outlook Express példányok megjelentek, akkor elsősorban valóban levelező kliensek voltak. De ma? Van benne feladatütemezés, naptár, igaz, levelezés is, de egyfajta cégen belüli hirdetőtábla is lett belőle. Tuti, hogy sokaknak ez így nagyszerű és kényelmes, engem azonban valahogy nem boldogít. Meg kell valljam, kifejezetten korlátozásnak érezném, ha az Office csomagban gyárilag adott levelező klienst kellene használnom.

Azzal, hogy nem engedem (ha lehet) egy adott email klienshez kötni magam, szabadon választhatok a kismilliónyi ingyenes, vagy akár fizetős email kliens szoftver közül, vagy élhetek a webes felületen elérhető postafiókok előnyeivel. Mikor mire van valóban szükségem.

Éveken keresztül kedvencem volt az egyszerűen testre szabható, a végletekig az igényeimhez idomítható The Bat, kacérkodtam a Pegasus használatával, az Eudorával, végül az általad nem sokra becsült Thunderbird mellett kötöttem ki. És mellesleg netbook-omon, vagy idegen helyeken, a saját gépemtől távol GMAIL és egyéb (citromail, freemail, interware stb.) fiókjaimat böngészőből kezelem.

Szóval ha kell egy használható levelező kliens, válassz egyet, ami kielégíti az igényeidet, csapd hozzá a Libréhez és nyugodtan hajítsd ki. Ha azonban neked a Microsoft Outlook-jára van szükséged, a benne/vele kínált vevőcumi szolgáltatások garmadájával, akkor használd tovább egészséggel. És tarts kéznél egy megbízható Internet Security csomagot, a levelekben olykor meglapuló rosszindulatú, kártékony tartalmak kivédésére. Erre mindenképp szükség van, ha a neten bóklászol, de az Outlook használata mellett (és ide tenném ma már az IM-et és a Skype-ot is), különösen a támadások célkeresztjében érezheted magad.

Többek között ezért is jó alternatív (nem Outlok/Outlook Express) levelező klienst alkalmazni, mivel a Windowssal, MS Office csomaggal szállított, sok esetben (könnyen megkerülhető) gyári biztonsági alapbeállításokkal működő rendszerek a támadások leggyakoribb célpontjai. Vagyis az árnyék hűvösebb...

• vince

őstag

válasz Fritz Teufel #115 üzenetére

Végtelen primitív :(

Mit nem tud, amire szükséged lenne? Nem kötekedés, tényleg érdekel :)

Új hozzászólás Aktív témák