Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz sh4d0w #75 üzenetére

Minthogy az Eligor Kft. nem foglalkozik szoftver-értékesítéssel, nem igazán értelek, de biztos neked van igazad :D

törölt tag

válasz Nagy Gábor #69 üzenetére

Kedves Gábor,

A SUSE visszaesett, na és...

Te hoztad a két céget példának, nem én. Azt a két céget, akik a növekvő linux-piacon egy még egy stagnáló disztribet sem tudtak készíteni.

A könyvemet Writerben írtam, [...] a Word minden egyes átlapozásnál újratördelte.

Ha nem tudsz tördelni Wordben, akkor tördeltesd mással. De ha magad csinálod, akkor csináld jól, és nem fog szétesni. Minden felhasználói programhoz szükség van némi szaktudásra, legyen az Word, Writer, AutoCAD, akármi. Ne haragudj, de ha a kacsa nem tud úszni, azért nem a víz a hibás.

A tartalomjegyzéket a címsor stílusok felhasználásával a program dobja össze a doksi végén, mert én olyan öreg vagyok, hogy azt szeretem, ha a végén van a tartalomjegyzék. Én még ezt tanultam az oskolában.

Ezzel mire akarsz kilyukadni?

Ami pedig a support költségét illeti, valamit alaposan félreértesz. A Wordhöz tartozó támogatás sem ingyenes. Kifizetted, amikor megvásároltad. Szóval miért is várnál egy ingyenes támogatást.

Pont erről beszélek. Mindkettőért fizetsz, és akkor támogatják, tehát ilyen téren nincs különbség. Ezt csak azért írtam, hogy ebben nincs előnye a nyílt forráskódnak.

Igen sok munkámba került - ráadásul egy korábbi főnököm elvárása volt állásom megtartása fejében - a doktori cím, ami ma már a nevem hivatalos része. Ezen poénkodni khm. tiszteletlenség.

Poénkodott rajta a fészkes fene. Feltételeztem, hogy akinek doktorátusa van, az ismeri a ceteris paribus összehasonlítási elvet, és nem kell külön elmagyarázni, hogy ez mit jelent. Ha ezt te ki akarod forgatni, mert meg akarsz sértődni rajta, nos, én nem tartalak vissza, de én nem ezt írtam, és nem is gondoltam.

Mellesleg 4 évig latint is tanultam a gimiben, és az országos latin tanulmányi versenyen harmadikos gimnazistaként az első 30-ban voltam. Úgy hogy félidőben beadtam, mert a további finomítgatás helyett siettem le Csepelre evezni a barátaimmal.

Nagyon jó neked, but who cares...?

Lassan még rasszista, homofób, antiszemita is leszek?
    Jé, nem is gondoltam volna.

Nem, ugyanis nem te írtad a párhuzamot, és én nem neked írtam, te válaszoltál egy nem neked címzett levélre. Namost ennek fényében te vagy szándékosan nem érted, amit írok, vagy doktor létedre funkcionális olvasási zavarral küzdesz. Mindegy melyik, az eszmecserének részemről vége.

törölt tag

válasz Carasc0 #66 üzenetére

Bizonybizony, meg akkor sem érdemes, ha valakinek a funkcionális olvasás nem az erőssége... :U

törölt tag

válasz Nagy Gábor #61 üzenetére

Való igaz, a SENKI az költői túlzás volt, tekintve, hogy nem írtam pontosabban körül.

A felhozott tényekre annyit reagálnék, hogy a Novell linux-disztribúciójának piaci részesedése világszerte stagnál, itthon esik. A Lotus Symphony részesedése mennyi? Az ODT hamar szabvány lett. Igaz. És? Megfelelő befolyással elérheted, hogy az RTF legyen a szabvány, de senkit nem érdekel. Az érvelésed nagyrészt igaz, de mellőzi a valós felhasználási arányokat.

A könyvedhez annyit, hogy egyrészt az ilyet mért nem PDF-ben használod? Ha szerkeszteni kell: küldd már át azt a docx-et, hogy nálam is szétesik-e. Érdekes, mert a docx valójában egy zip fájl, benne egy xml-lel és egyéb komponensekkel. Nem lett véletlenül OpenOffice (alapú) szoftverrel szerkesztve, ami megborította az xml-t...?

A kéziratodnál használsz automatizált fejlécet-láblécet, tartalomjegyzéket, stílusparciálást, kereszthivatkozást, dinamikus tartalomlinkelést, egyéni szövegdobozt, automatizált tartalom- és ábrajegyzéket és makrókat? Mert ez csak pár dolog, amit mi vagy az ügyfeleink használnak és nem teljes értékűek OpenOffice alapon.

Support. Ingyenesen letölthető programhoz is ingyen vállalnak supportot? Mert ha igen, az zseniális. De szerintem csak szerződéses partnereknek, díjfizetés ellenében. Figyelembe véve a doktori titulusodat, tudnod kell, mi az a ceteris paribus összehasonlítás, így ezt nem fejteném ki jobban.

Végezetül: nem írtam, hogy az OpenOffice alap nem jó, vagy a formátuma nem jó, sőt, biztos van olyan, ahová ez a legoptimálisabb. De összességében akkor is az MS Office tartja mind a mennyiségi, mint a minőségi nívót. Ahogy írtad, a piacon előbb-utóbb minden a helyére kerül. Ugyanakkor a piacon mindig minden változik. A Microsoft 10 éven belül nagyot fog zakózni, mert a piaci innováció úttörői már nem ők. De egyelőre nem ez a helyzet, én pedig azért szólaltam meg, mert az, hogy valaki a világ 65-70%-hoz hasonlóan a Microsoft szoftverek mellett teszi le a voksát, még nem indok arra, hogy bevonjuk egy náci párhuzamba.

törölt tag

válasz Carasc0 #59 üzenetére

Köszönöm, odáig olvastam, hogy M$. Sem a véleménye nem érdekel, sem vitatkozni nem vitatkozom olyannal, akinek az informatika vallást jelent. Engem nem érdekel sem az MS Office, sem a LibreOffice, de a Windows sőt a Linux sem. Engem a tények érdekelnek, de úgy látom, hogy ezzel egyre inkább egyedül vagyok.

törölt tag

válasz eternam #53 üzenetére

Te viszont gusztustalan stílusban kommunikálsz, komám. Aki nincs egy véleményen veled, az gyűlölettel él, és a náci propagandaminiszterhez hasonlítod. Ez a leggenyább érveléstechnikai fogás: minősítsd az érvelőd és azt is burkoltan.

Hogy ON is legyek: a legtöbb ügyfelemnek LibreOffice-t telepítek, mert a writer levelet írni és a calc összeadni meg egy-két egyszerűbb függvényre tökéletes. Elég sok gond van vele amúgy menet közben. Továbbá komoly munkára, makróra, solverre, speciális formázásra alkalmatlan, ez meg tény. Valamint azért nem a saját fájlformátuma érdekes, mert nem az az ipari kváziszabvány. Corporate környezetben SENKI nem használ ingyenes Office-alternatívákat, mert nem ütik meg a szintet, nincs support sem. Nekik kellene az MS office-szal OpenOffice-formátumokat használni? Az ipar a csúnya Microsoft termékét preferálja, és ez a nagyobb tudású, profibb szoftver, tehát ennek a fájlformátuma érdekes. Ha ezt nem tudja jól kezelni a LibreOffice, akkor a vállalati felhasználóknak eleve nem alternatíva, és a magánszemélyek számára is kevéssé. Ugyanis nem a befőtt teszi el a nagymamát. Amiket leírtam, azok tények.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés