- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Én nagyon vártam ezeket az összehajtható mobilokat.
Eddig engem a Huawei győzött meg annak ellenére is h olyan karcos lenne 1 hét után mint a diszno...
Viszont a keskenységével sokkal előremutatóbb mint a Samsung é.
Valamint belegondoltam abba is hogy jelenleg egy 6.3 colos mobilt használok keskenykávás Samsungot. (én mindig mindent mobilról intézek)
Mi a fenének is adnék még ha meg is tehetném ekkora felárat egy mobil tabletért ami nem egèsz "2" al nagyobb "csak"
Szóval igen a végeredmény így magamban h ez egy baromi jó irányzat testszik is de ennyi pénzért ez inkább egyenlőre csak érdekesség...
Maradok inkább 6,3" egyenlőre míg ezek árai egy elfogadható értékre nem sűllyednek... -
Scalpel
senior tag
-
B.i.L
senior tag
válasz
Remus389 #159 üzenetére
Csak gondolj bele a StarTrekben is mik vannak...amikor elmész a boltba neked is ott a listád
Az alapötlet,koncepció tudom kevés,és sok évnyi fejlesztés,tesztelési időszak van,ugye,amit esetleg a szabadalmaztatás megelőz.Ha ezeket számba vesszük,és akkor hozzájön,hogy gyakorlatilag a Sam&Huaw is szinte egyszerre dobta piacra kooperáció nélkül(gyanítom),arra enged következtetni,hogy a fantazmagória elég erős alapot indukált.
Most példázok szintén a saját kútfőmből : elektromos autó - 2 körös akkupakk,ahol a menetközbeni többletteljesítményt vissza táplálom,B-aksiba,A-aksi használom,mert ez mondjuk feltöltött állapotban van.Mindez A-aksi lemerülő félben,itt biztonság,kímélés,etc...B-aksi már használható,mert tegyük fel feltöltött,átvált B-aksira,azt használja.A-aksi tölt.Miért nehéz megcsinálni,amikor 10 éve is azt hangoztatták,hogy csökkentik a méretet,és növelik a kapcitást?
Bizony a 2 hajlítható tel/phab közt óriási a különbség,szeretném élőben megtapogatni,de ez a techdemós ár elriaszt.Szolgáltatós lesz vajon? -
Malachi
addikt
Nagyon menők ezek az új hajlítható cuccok, bár nem használnám egyelőre ezt sem, pláne nem ennyiért. De tetszik az irány, ez lesz a jövő most egy ideig.
Középtávú jóslatom: meg kell várni, amíg az Apple először elkészíti használható formában (hajlítani már úgyis baromira tudnak, ahogy figyeltem
) aztán újra rápillantani a piacra 1-2 évvel később, és akkor megvenni valami szimpatikusat. Ezek egyelőre csak játéknak tűnnek. Piszok drága, kicsit kompromisszumos, kiforratlan játéknak.
-
Tigerclaw
nagyúr
Amikor hajtogatják ezeket, olyannak tűnik, mintha nem lenne sima a kijelző felülete. A tükröződő fények torzulva verődnek vissza. Ennyire puha, rugalmas az egész? Teljesen kihajtva vajon kisimul, teljesen sík lesz vagy továbbra is maradnak benne ilyen hullámok?
-
B.i.L
senior tag
2008-ban
-
Cyberpunk
félisten
Ez így nem túl nyerő. Mondjuk szerintem jobban néz ki, mint a Fold, de ez a kívülre nyíló kijelző hát... Meg fogja enni a karc!
-
törölt tag
válasz
7Heads Drago #151 üzenetére
Nem fogom.
Ahogy ρσгτσ írta, ez nem a posztoló tevékenységének szólt, hanem a gyártónak... -
ataman
aktív tag
Huawei Mate X - video
-
ntomi0730
senior tag
Ausztriában 1800€ lesz a Samsung.(Kronehits mondta a hírekbe) Mégse 2000.
-
törölt tag
válasz
#33253120 #150 üzenetére
Érdemben nem sok, kötődést alakítanak ki a márkához. Én sem hiszem, hogy nagy jövője lenne, de majd meglátjuk.
Kezd a Huawei is a zártság felé elmenni. Saját soc már régóta, szoftveres tekintetben portoltolások, mókolások nehezítése, BL nyitás, már saját memóriakártya.
7Heads Drago:
Inkább a Huawei -nek szól. -
törölt tag
válasz
#86973952 #85 üzenetére
Istenem. Minek?
Tessék visszaemlékezni a Sony féle Memory Stick, majd Pro, Duo, stb "mittudomén" féle őrületre, amit az M2 követett. Mára emlék, hogy a fősodorral szembementek? Igen. Kortól függően akkoriban mindenki MMC-t, SD-t, majd azóta is mikro SD-t használ.
Ok, a sajátra nagyon jól lehet optimalizálni, meg röghöz is köthet egyeseket, de az ellentét is megvan. Az S9+-ban van egy 128-as kártyám. Ha a következő telefonomon kell gondolkodni, akkor az lesz előnyben amibe bele is tudom rakni. -
judas13
addikt
válasz
#86973952 #144 üzenetére
+1
Csak ismételni tudom. Végre valami elkezdődött érdemben! Jöjjenek a többiek is a maguk elgondolásaival. Kiforrja magát majd a nyerő koncepció(k) el is fognak terjedni pár éven belül.
Sokan majd hitetlenkedve fognak visszagondolni, hogy miként is tudtunk létezni egyáltalán olyan egykijelzős nem összehajthatós izékkel -
X Factor
addikt
válasz
szevassag #145 üzenetére
6 évvel ezelőtt, meg az volt h. nem kell 4"-nál nagyobb mobil mert minek. Tök jó, hogy ötletelnek rajta, nyilván a legtöbb tech újdonság nem 1 pillanat alatt vált be és terjedt el.
Ez is egy újabb érdekes próbálkozás, majd évekkel később látjuk h. végül mi sült ki belőle.
-
szevassag
tag
A 6,6" kijelző méret ki az öreganyámnak nem elég, hogy még azt is hajtogatni kelljen? Hova akarják ezt eladni, a vakok intézetébe?
-
törölt tag
válasz
Kamikaze75 #143 üzenetére
Ezt a koncepciót jelenleg még nem széles körre tervezik. Egyelőre még a technológia sincs rá felkészülve. Tehát a célcsoport nem a "piroshetesen" utazgató Árpi. Mindegy hány kéz kell a használatához.
Széles körben akkor fog majd elterjedni (gyanítom), ha kompaktabb méretre alakítható egy legalább 7 colos képernyő. Mellesleg a strapát is jobban fogja bírni.
Sok embernek lenne igénye nagyobb kijelzőre, csak nem mindig kényelmes magadnál hordani.
Fantázia van a koncepcióban, csak a jelenlegi állapoton túl kell látni.
Az például nem lenne jó, ha egy kicsi, 4 colos eszközt ki tudnál hajtogatni 7-8 colra? X év múlva.
-
Kamikaze75
tag
Továbbra sem látom értelmét a koncepciónak.
Rejtély ki lehet a célközönség......
A "hagyományos okostelefonok is elég sérülékenyek de viszonylag jól le lehet védeni kiegészítőkkel,továbbá azon fáradoznak a gyártók minél kényelmesebb legyen használni egy kézzel is,ráadásul már 7"-os kijelzők jelennek meg gyakorlatilag ugyanakkora készülék házban.
Ezzel szemben a széthajtató mobilok csak egy rakás új problémát hozott magával.
A szét és összehajtáshoz min. mind a két kezedet használni kell.
A kijelző védő fóliát el lehet felejteni,ráadásul műanyag a kijelző könnyen karcolódik ahogy írtátok.
A gyakorlatban szinte biztos hogy legtöbbször összecsukott állapotban fogod használni.
Ha pld.egy hívást kell felvenned gyorsan majd hajtogatod közben ?
Kihajtott állapotban otthon fogod legtöbbet használni az tuti arra meg ott a tablet amely szintén haldoklik...
Bukás lesz szerintem mindegy mennyi lesz az ára később is. -
törölt tag
válasz
FіkuszKukіsz #141 üzenetére
Szerintem ennél "kifinomultabb" megoldásra gondol. Mint például a Lenovo demó készüléke.
Mert ugye ilyen ívelt verzió már telefonoknál is volt. Pl. Flex, vagy a G szériában.
-
Mar csak egy aprosag kellene a xiaomi folder phone-ba, coreM proci masodlagos cpunak es onnantol kezdve teljes erteku all in one eszkoz lehetne (a windows10 on arm maradjon a geekeknek
) esetleg kihajtogatva meg egy kicsit nagyobb kijelzo . Igy mar a 2000 dollar is emesztheto lenne talan
Tigerclaw
Szerintem az apple valaszanak arat kisse ala becsulted 3-4000 dollarert tul olcso lennealig 2 Iphone ara .
-
válasz
markknight #137 üzenetére
Szerintem ez a jó irány. Majd te is rá fogsz jönni, ha már nem kell a 4 cucc, helyette csak 2.
Azt hogy melyik a jobb megoldás egyenlőre nehéz megmondani, de szerintem tuti a xiaomi lesz...
-
Tigerclaw
nagyúr
Nekem is jobb konstrukciónak tűnik a Samsung megoldása, vagyis hogy a nagyobb kijelző védett helyen van, amíg nem használja az ember. A vastagsága és a szélesebb káva nem zavarna...de az ára igen, annak is, meg ennek is. Eszembe nem jut hogy ennyit költsek telefonra, még ha egyszerre tablet is. Inkább külön telefon és külön tablet. Emellett a hajlítható kijelzőkkel is kivárok inkább még pár évet.
Az viszont üdítő, hogy új kategóriával gazdagodott a szegmens. Valószínűleg az okos órákat is eléri majd a hajlítható, vagy hajlított kijelző.
Vajon mi lesz az Apple válasza ezekre a megoldásokra és 3 vagy 4 ezer dollárba fog kerülni?
A viccet félretéve ilyen áron ezek inkább veszteséget, nem nyereséget termelnek majd a gyártóknak, olyan alacsony lesz rájuk a kereslet. -
markknight
veterán
Ez azért eléggé betonba veri a samsung megoldását. Viszont én még mindig azt gondolom, hogy nem ez a jövő. Valahogy taszít engem, nem tudnám megszokni, picit ilyen bőség zavara a fejemben. Mobil, tablet, laptop, gép. Ne akarja az egyik a másikat kiváltani, mert felesleges.
-
judas13
addikt
Az első emócionális benyomásokra, "hangulatkeltésre(?)" céloztam ismétlem, lehet, hogy nem voltam egyértelmű? Mivel kézbe még senki sem fogta így mindenki tech v bármilyen oldaltól függetlenül hasonló alap információval dolgozik. Még.Vagy akkor addig ne is olvassunk már semmit senkitől, amíg ki nem jönnek az első kicsomagoló videók? Ezt döntse el mindenki maga.
-
petymeg
addikt
Cseppet jobb, mint a Samu. Annál nem bírták megoldani, hogy összehajtva hézagmentes legyen, ennél igen. Ez sokkal kiforrottabbnak tűnik, a Samu meg ilyen korai prototípus benyomását kelti.
-
törölt tag
válasz
szenesember #129 üzenetére
Elvileg Huawei:
"Unfolded: 161.3 x 146.2 x 5.4 mm
Folded: 161.3 x 78.3 x 11 mm"A vastagságon kívül szerintem a többi méret nem olyan nagy összecsukva. Használok ennél nagyobbat is szélességben és magasságban. Nyílván már az is szélsőséges. Vastagság meg a technológia miatt várható volt.
A méreteivel nincs gondom. A megvalósítás nem rossz, de a jelenlegi techonlogiával vannak hátrányai.
-
Nem dolgozok naluk , majd csak akkor a ha kijelzo megnevezesem hasznalnak (le kellene vedetni)
A liquid retina display nevu mókusvakítást most is hasznaljak ,gondolom arra utal hogy oly szep a kijelzo hogy ha meglatod elcseppensz vagy kifolyik a szemed , a flex nev meg arra utalna hogy meghajolhatunk a nagysaguk elott.
-
ak76
senior tag
válasz
this is life #126 üzenetére
"I liquid retina flex display"
Nem az Apple-nek dolgozol véletlenül?
Ha nem, feltétlenül jelentkezz náluk... -
Pedig tartalom fogyasztasra kellemes dolog a tablet ,konnyu hosszu akksi ido s ha windows fut rajta kelloen eros vassal akkor teljes erteku pc is egyben . Ilyen szempontbol a hajtogathato kijelzo nem lenne rossz otlet de az ar es a serulekenyseg miatt nem biztos hogy ajanlott kategoria .
-
szenesember
aktív tag
Szép! 6.6-os kijelzővel összecsukva is tablet, +11mm vastag. Egy álom lehet az egy kezes használat.
A Fold sem lett kompakt, mivel összecsukva ~160mm hosszú, szélességben legalább 60mm, és vastagabb, mint a Mate X.
A dupla zsanéros megoldás sem lenne jó, mert akkor két helyen fog gyűrődni a kijelző, + a zsanér sok hasznos helyet foglal, ahová pl férhetne még pár mAh. -
7Heads Drago
veterán
A Huaweire szerinted mi értelme lenne mint két oldalra kamera? Választhatsz hogy mikor melyik fele legyen aktív.
Az sem tetszik a Huaweinél, hogy van egy alsó vastagabb része. Helyette a samunak az egész vastagabb, és nemcsak a széle. Nem beszélve arról a kis bumfordi kis kijelzőről. Persze 10 éve még elment, de most...Amúgy ez a hajlítgatás sztem egy orbitális marhaság. A hardver nyilván a samué a jobb, a forma nekem a huawei jobban tetszik, viszont sztem túl nagyra tervezték a huaweinél.
És ha jól gondolom nekem ahogy notchos, edgés telóm nem volt-lesz ezek is kimaradnak.
Fene mód újítani akarnak a gyártók, csak marha rossz az irány. -
Hallosz
senior tag
Próbáltam rászokni a Tablet használatára, sikertelenül. Ezért kissé szkeptikusan nézem ezeket a technológiai útkereséseket.
-
Ne szidd az apple-t ,megvarjak hogy kiforrja magat a hajtogathato mobil technologia utana ok is beepitik es eladjak I liquid retina flex display neven sajat innovacionak kikialtva es a problema megoldva .
Hogy a Huawei felmossa e a padlot a Samsunggal a origami telefonok tekinteteben majd jovo donti el . Egyenlore a Huawei,Xiaomi,Samsung megoldasa csak tech demo ( szamomra a Xiaomi megoldasa a legszimpatikusabb) az elso generacio erosen felejtos kategoria mind a 3 gyartonal , talan 3-4 ev mulva beerik a dolog es akkor megerdemlik a figyelmet. -
enginev3.0
félisten
Lesz olyan megkötés hogy télen -5 fok alatt ne hajlítsuk?
-
ak76
senior tag
Nos, ezzel itt most csúnyán felmosta a Samsungot a Huawei, a Fold ehhez képest erősen bétás cuccnak néz ki, főleg azzal az apró kis kijelzőjével, meg a bazi nagy kerettel, amit nem is tudom hogy gondoltak így 2019-ben...
Ennyiért természetesen egy vicc mind a kettő, de ezek így ebben a formájukban tech demók csupán, mint a Philip Starck féle Mi Mix egyes, nyilván tele vannak kompromisszumokkal, de nem is azért hozták létre őket, hogy holmi kelet európai árérzékeny piacokon taroljanak vele, sokkal inkább egy lehetséges irányvonalat jelölnek ki illetve demonstrálnak, nézzétek, itt tartunk, erre is képesek vagyunk.
Hogy szükség van e minderre, majd kiderül, de az biztos, hogy a gyártókat szorongatja a kényszer a cselekedetre, hogy induljanak valamerre, mert egyrészt az eddig kiröhögött B kategóriás kínaiak teli talppal rúgták rájuk az ajtót, (lásd Xiaomi,Oppo,stb) másrészt kifulladni látszik az az irányvonal, amit a pld a Samsung az S10-esekkel koronázott meg.
Az Apple-t meg hagyjuk is, a márkahűség, a folyamatosan reszelgetett iOs, meg a marketing még eladja a túlárazott cuccaikat, de egyre többen látják meg, hogy az egykori innovátorból mára sima copy/paste céggé nőtték ki magukat, trendmutató notch ide, vagy oda, lásd a háromszázezerért kínált XR-t Hd IPS kijelzővel 2019-ben... -
válasz
madkiller #115 üzenetére
Hát nem tudom szerintem a bixby egy szar, Samsung ba pont az nem tetszik hogy tele lerakja minden szarral a telefonját, no meg note 7 óta az akkuval alá lőnek a konkurencia hoz képest.
Huaweibe meg ez a notch hulyeseg nem jon be, hw ugyileg mindig gyengébb a H.,akku töltésebe meg megint huawei a jobb.
Az igazan jo az lenne ha sexelne a mate 20 p a note 9 el 🤣😂🤣
Nekem az a teló kéne...V a fold a matex el
-
babosmiki
addikt
Ez így elsőre sokkal ütősebb mint a Fold, szerintem...
-
madkiller
őstag
Nagyobb kijelző jobb a huaweiben, de hardverben és használhatóságban egyértelmű a samsung előnye, nah meg az se olcsó, de ez még rá tett. +a samsungot előbb leejteném. Huawei első komolyabb esés és pókháló a kijelzője. Samsung, ha a hátára esik van esélye.
-
Samsung megoldásában ,ha már befele nyílik a külső kijelző lehetne sokkal nagyobb és kisebb káva. Az akkumulátor méret még mindkét telefonnál szerintem kicsi
-
Somatom
veterán
válasz
Remus389 #111 üzenetére
Ez jó nagy hülyeség. 2300 Erzsiből kijön egy tuti tablet, meg legalább egy tucat a Kisvakond kék nadrágjából, nagy zsebekkel, amikbe símán belefér a tablet.
-
Juhaszatti
addikt
Hát eddig inkább a Samsung megoldása tűnik életképesnek.
Ez kétségtelenül szebb, de jóval kevésbé tűnik praktikusnak. A kijelző mivel hajlik, puha, és ha puha, akkor könnyen is karcolódik. Ezt a Samsung megoldotta azzal hogy befelé hajtotta, de itt kívül nagyon sérülékenynek tűnik.
Persze majd az idő megmondja melyik verzió lesz a befutó, nekem még biztosan nem lesz ilyenem jónéhány évig. -
judas13
addikt
"Eddig a Huawei Mate X tűnik a legjobb összehajtható mobilnak!"
geeks.hu
Tudom ez sem tech oldal.
Ja de."Az elmúlt hónapokban több példát is láthattunk rá, hogyan lehet kiaknázni a hajlítható kijelzők képességeit egy telefonban, de a Mate X bemutatója után nyugodtan kijelenthetjük, hogy eddig a Huawei találta el a legjobban, hogy is kéne ezt csinálni."
player.huŐk nem azok. Csak rámutatok valamiféle irányra ezügyben...semmi több.
-
BoC1ka
senior tag
Hat ennel a megoldasnal, (nem hogy kivitelezesnel....vicc kozepen) szamomra szofisztikaltabb megoldas a Samsunge. Az pedig, hogy miert akkora kijelzo van a Samu telefonjan kivul, minden bizonnyal nyomos oka van. Ha tudtak volna nagyobbat rakni bele tettek volna biztos. Az pedig, hogy a Huawei a gagyi lejarato PR huzasaival promozza a telefonjat leirta magat nalam.
-
judas13
addikt
Nem hívhatom sport oldalnak mert tech beszámolói vannak. Lehet vitatni a szakmaiságát nem fizetnek érte, h megvédjem őket, és nem is fogom, csak jeleztem a felütését a dolognak de sokan olvassák mind a gazdasági fő vonalát mind ezt a részét. A jövő úgyis eldönti melyik concept jön be jobban..
.....
DaveNo1
Én nem minősítem csak közzé teszem. Akkor inkábbLokál v a Bors -
moleculez
veterán
Van egy kompakt telód összecsukva? Szépen berakták a kijelőt középre, el sem éred rendesen egy ujjal, még annyira sem éred el, mint egy 6" teló közepét, aminél nyomsz egy egykezes módot, azt tényleg mindent elérsz. Ha legalább az aljára rakják. Értem az érved, de ennyi erővel mehetett volna oda valami E-Ink kijelző.
-
törölt tag
-
Mirman
őstag
Akkor innentől kezdve a tok / fóliának búcsút lehet mondani ?
-
Tigerclaw
nagyúr
Ezt aztán kötelező lesz állandó törés biztosítással megvenni, ami még rádob az árára pár száz dollárt.
-
judas13
addikt
Sanszos, mivel még megfogni sem lehetett. Várom, h mekkora késésel jön ki a samu után kb.
De azért van egy alap hang itt - ott tech körökben a kettő kapcsán:A Huawei lényegében megsemmisítette a Samsung összehajtható telefonját]
-
ates
aktív tag
válasz
Bumblebeee #55 üzenetére
Egyetértek. Az hogy melyik koncepció lesz életképesebb majd elválik a visszajelzések alapján. Az a jó, hogy több megközeítés van, minden megoldásnak van előnye és hátránya. A dzsunkázást meg nem is értem.
-
BÉCSÉ
csendes tag
Ugye itt a 7,2ˇ-es kijelzőt" felezik le" az összehajlítással, míg a Samunál van egy plusz kisebb kijelző a hátoldalon...nekem az őszintén szólva jobban tetszik. Plusz a Samunál mintha mindkét oldalon lenne kamera is.
A Samu kijelzője és hardvere is ütősebb. Az sem tetszik a Huaweinél, hogy van egy alsó vastagabb része. -
arn
félisten
ez nagyon gyerekcipo meg... 4:3as kihajthato kijelzo kell, es ket hajtogatassal (mint a xiaomi).
-
kakuk.tamas
addikt
A Samsung tud gyűrődni, ez max nyúlni tud, ha a zsanér feladja a harcot. (A Huaweinek először nyúlnia kellene, hogy gyűrődni tudjon. A Samsung pedig (mivel befelé hajlik), könnyebben gyűrődik.)
Meg ehhez jár majd a tok is, amit mutattak.De ezek techdemók. Kiadnak belőle 50-100ezer darabot, és tanulnak.
De van egy tippem, hogy melyik megoldást fogják preferálni a gyártók...
-
Quqesz
nagyúr
Ennyi lóvéért tartsák meg....
-
törölt tag
Ez azért 1000x jobb mint a Fold.
-
törölt tag
válasz
sz.balazs.95 #83 üzenetére
-
borand
aktív tag
Miért kéne nagyobb külső kijelző? Pont az a lényeg, hogy azt csak az egyszerű dolgokra használd és kényelmesen. Arra pedig elégnek kell lennie ennek. Egykezes sms, gyorsan felhívni valakit, ránézni egy-egy értesítésre, mindezt bárhol futtában egy kézzel. Amikor meg van 2 perced és kinyithatod kényelmesen, akkor meg felcsapod. Szerintem a Samsung ezt remekül kigondolta és van egy kompakt telefonod csukva, egy tableted meg nyitva.
A Huawei megoldásával meg összecsukva és egy két kezes batárnagy telefonod van.
-
sz.balazs.95
veterán
Egyébként mi a túró az a "nano memory card"?
miről maradtam le?
-
vilmose33
őstag
Tetszik az új irány. 1-2 év múlva ilyen telefonra fogok váltani.
-
pusszycat
nagyúr
Ezeket tényleg ilyen óvatosan kell nyitogatni.
Kinek van erre ideje.
-
doooo
veterán
válasz
7Heads Drago #59 üzenetére
Természetesen erről fogalmunk sincs, hisz senki nem fogta kézbe még, vagy nem tesztelte egyiket sem.
A kicsi képernyő pedig nyilván helyszűke miatt ekkora. Persze bőven elég ebben az esetben, hisz van másik képernyő is. -
moleculez
veterán
Szerintem nagyon rendben van a dolog. A Samsung cuccán: -kinyitva notch
-becsukva vastag
-kicsi a külső kijelzőDe talán szoftver átgondoltabb, de ez majd a tesztekből derül ki.
-
Remus389
veterán
Lefogadom, a Samunál is megvizsgálták a Huawei féle megoldást, és rájöttek hogy "gyűrődik" és karcolódik és nem vállalták be. (ami valójában nem Huawei féle megoldás, ezen már biztos 10 éve gondolkoznak)
A jövő ettől függetlenül ( a gyártási költségeket is figyelembe véve), az egyszerűbb Huawei féle megoldás lesz. Lehet, ha megoldást találnak a karcolódás és a gyűrődés problémájára.
Mindkét megközelítésnek vannak előnyei és hátrányai nyílván, viszont azt mondom a Huawei féle az olcsó vonalat erősíti, viszont a Samsung megoldása elfogadhatóbb a prémium felhasználóknak is (ha eltekintünk a kicsi külső kijelzőtől)
-
gerii
addikt
Az anomália neve:
Lemezalakításnál is figyelembe veendő dolog, hogy a hajlított anyagnak van egy metszeti semleges szála, ahol a hajlítás után nem változik annak hossza.
A két cég teljesen eltérő módon oldotta meg, a Samu igazából csinált köré egy házat, ahol a kijelző mozgó része szabadon hajolhat.
A Huawei ebből a szempontból a tökösebb verziót csinálta meg, mert tudva levő, hogy a külső sugarat semleges szálnak venni nem épp egyszerű. A rádiuszon beljebb lévő összes anyagnak "engednie" kell, ami tekintve, hogy a telefon két részből áll, nem egyszerű. Hol/hogy kötik össze a két fél hardvereit? Ehhez szalagkábel kell fusson a kijelző alatt, ami növeli annak a vastagságát-->> egyből megnő a vastagsága a semleges szálnak. Emiatt a valódi semleges szál már nem a kijelző külső felülete lesz, hanem alatta.
Emiatt gyűrődik. Illetve ha negatívba kihajtják akkor még tovább gyűrődik is.A Samunál pont hogy a nyitással tudják kifeszíteni a kijelzőt, így az nem gyűrődik.
A jövő ettől függetlenül ( a gyártási költségeket is figyelembe véve), az egyszerűbb Huawei féle megoldás lesz.
-
Zé.
tag
Az Apple mindenesetre elvesztette az innovációs, trend meghatározó szerepét.
Már csak a többiek után tud menni..."...Mindenki panaszkodik a pénz hiánya miatt,de az ész hiánya miatt soha senki..."
-
Remus389
veterán
Ezt tőlük kérdezd meg, talán úgy gondolták hogy ráér nagyobb külső kijelzőt rakni a következő generációba, ez jó lesz így is.
Vagy, így tényleg könnyen, messziről felismerhető lesz.
Esetleg olcsóbb.
Vagy így akarják biztatni az embereket hogy nyissák ki, és csak egy kiegészítő kijelző.
Ezek jutnak eszembe, de persze jobb lenne nagyobb kijelző kívülre.
-
Remus389
veterán
Egyébként a Huawei helyében ki nem adnám így, 2300 euróért, nagyon bóvli cuuc, hogy középen így meggyűrődik a kijelző.
Tiszta negatív reklám, persze lehet addigra megoldják, de így kiadni égő.
Ezt, a gyengébb hardvert és a karcolódást leszámítva jobb mint a samsung. Igazából nincs nyertes.
-
Goblin12
őstag
Hali.
Huawei P30 Pro-ról semmi infó?
-
Gergőke88
addikt
Jó lesz ez, de meg kell neki idő.
-
Remus389
veterán
Azért gyűrődik, mert ha nem gyűrődne, nem lehetne behajtani, hisz szétszakadna.
Tehát ha kihajtod, középen feltorlódik az "anyag".
Ezt csak valami ügyes slide mechanikával lehetne megoldani, hogy csúszna a kijelző. Esetleg valami bonyolult nyitomechanizmussal, ami az alakját is változtatja, kifeszítené a kijelzőt.
A Samu megoldása is "gyűrődik", csak éppen akkor amikor csukva van, amikor kinyitod, pont kifeszül, A Huaweinél meg akkor feszes ha csukva van.
Na ugye, lassan kiderül ki is volt az okosabb. A karcolásokat nem is említem. Ennyit a nagy Samsung alázásról.
-
DaveNo1
veterán
lol, ezek egyelőre csak techdemók, valódi mobilnak nem lehet őket nevezni.
A lentebb linkelt videón meg jól látszik, milyen undorítóan gyűrődik a képernyő. Ezért nem hogy 2300, de még 23 dollárt se adnék. Apple kidobna egy ilyen terméket, akkor tényleg lehúzhatnák a rolót.
-
twollah1976
őstag
2300 euro meg a mindenfele adok.
Kivancsi vagyok, hogy mennyire lesz sztar termek.
-
judas13
addikt
válasz
FіkuszKukіsz #26 üzenetére
Mert még mindig - ki tudja meddig - az egykor még komolyabb hírnévvel rendelkező almával hasonlítja mindenki magát - onnan. De így tényleg elég szánalmas volt az xs kijelző aránya, a tartalom megjelenítése a MateX mellett. Az is igaz Ha Majd egyszer iPhone-nak is lesz hajlítható mobilja a teljesen hiteles összhasonlítás a kettő között csak akkor jön el.
-
Somatom
veterán
válasz
adlersson #50 üzenetére
Az nem bolt, hanem múzeum. Egy tavaly júliusban bejelentett kütyüről a múlt héten még nem hallottak. A három éve bemutatott B3 van kirakva, mint aktuális termék.
-
Bumblebeee
tag
válasz
Cranberries #25 üzenetére
Teljesen jogos az arcoskodás a Huawei részéről. A megoldásaik mellett
"Word 1st" van.
Lehet köpködni a Huaweit, de most ők lesznek a fronton. Nem lehet mindig ugyanaz. -
ghiottone
nagyúr
-
-
Massmurderer
őstag
Gyerekek,ez nem Hajlítható.Ez csak összecsukható.Könyvet se hajlitjátok nem?
-
gV
őstag
ez jó
:
-
XFishboneHUN
senior tag
Egy luxus szétnyitható hüvelyért 2300 eurót, maximum csak Dubaiban fizettek eddig!
-
DaveNo1
veterán
Hát ez így nem túl praktikus, hogy a alapállapotban a hátulja is egy kijelző azt kell tenyérrel fogni. Gondolom a nagy másolás közepette nem tudták megoldani, hogy szoftveresen úgy működjön a munkafolyamat mint a Samsung demóján.
Amúgy kíváncsi vagyok ezekből lesz e bármi 3-4 év múlva, mert ezzel a vastagsággal jelenleg elég használhatatlannak tűnnek.
-
Pjotr
senior tag
Hangszóró hol az anyámban van ezen? Nagy lófsz. Az is hülye, aki ilyet vesz ennyiért. Sima techdemo. Ki tud nagyobbat mutatni. Pénz nem számít? Piackutatás már nem divat? Ez a 2300 euro meg. Samsung 2000? Nem ebből fogunk megélni, legyen akkor 2300, nehogy már...
-
prolad
addikt
Nekem jobban bejön a Samsung féle kialakítás, hiába szeretem a nagy tepsiket. Itt pont az lenne a lényeg, hogy összecsukva kicsi legyen és elférjen bárhol. Ahol meg már 6.6-os a kijelző alapból, ott a nagyobb kijelző nem üt akkorát (még ha a a szögletesebb képarány miatt sokkal hasznosabb kinyitva egy rakás dologra).
-
Kasya
nagyúr
Tehát a Huawei az egyik cég, akik megvették a Samsung lopott technológiáját?
Bár szebb, a Samsung praktikusabb. A Samsung ara is elképesztő, de ez..
-
Teal'C
veterán
Itt egy friss videó a Fold ról. Itt azért már konkrétabb a bemutatás. A Huawei árképzése meg egy rossz vicc. A Samué sem gyenge de ez!!!
[link] -
prolad
addikt
Tetszik, akárcsak a Samsung, de itt is ugyanazok a gondok, megfogni nem lehetett (bár itt legalább közelebbről mutogatták, nagyon drága és majd egyszer megjelenik.
-
hemaka
nagyúr
Nem tudom, engem annyira (sot semennyire) nem nyugoz le az a megoldas.
-
acura
tag
Nekem egyik megoldás sem szimpatikus. Nem hiszem, hogy be fognak válni, de 10 év múlva mehet a táskatelefon mellé dísznek, hogy ilyen is volt.
Szerintem a hajlítható kijelző öltözékre, táskára, lakberendezésre való és nem telefonra, vagy legalábbis nem így. Esetleg redőnynek!
-
enginev3.0
félisten
Nagyon szimpatikusak ezek a gyártók, hogy csak olyan készülékeket hoztak ki ebben a formában amit eszembe se lenne megvenni
-
Remus389
veterán
válasz
gabesz839 #22 üzenetére
Nekem a bizonyos szempontból a Huawei megoldása tűnik jobbnak, nagyobb íve van a kijelzőnek, tehát kímélőbb, kevesebb kamera, nincs noccs, stb. Viszont karcolódós lehet.
A Samunál az az előny hogy a belső puha kijelző védve van, a külső meg üveg, de kisebb rádiusz, és tömegre is rosszabb, pláne vastagságra.
De ha a karcolódást megoldják, akkor a Huawei féle megoldás a nyerő. Úgy is meg lehetne oldani, hogy egyszerűen cserélhetővé teszik a műanyagfóliát tehát mikor már eléggé karistos, "olcsóér" kicserélik a műanyagot. Amúgy meg vigyázni kell rá.
-
Cranberries
aktív tag
Kicsit nagy a Huawei arca. Ők köszönték meg a Samsung-nak, hogy bemelegítették a népet a termékeik előtt. Ez így sovány lesz nagyon, lehet visszavenni az arcból.
-
-
gabesz839
senior tag
Nekem speciel a Samu megoldása jobban tetszik. Arra még talán lehetne is valamilyen tokot tervezni, de a Huawei fordított kijelzőre nem látom a megoldást. Szubjektív, de a Samsung praktikusabb szerintem.
-
És én meg azt hittem, hogy az Apple már feltalálta a meghajlós telefont...
-
edward2
addikt
huaweiért 2300 euró
)
Ápr 1 van? -
Lincoln6echo
tag
Nem rossz nem rossz,de a motorola víziója eddig a leggusztább alternatíva szerintem.
-
törölt tag
Hát.... Ez így elég gyenge.
Ha nem kijelzőre akarod lerakni, akkor ki kell nyitni. Ha csak "V"-re nyitod, akkor borulékony, ha meg full nyitv van, akkor sok helyet foglal. Napi használhatóságban szerintem jobb a Samsung féle megoldás. Ott összecsukva csak egy kijelzőre kell vigyázni, és a nagy mivel addig nem üzemel, nem is fogyaszt.Én már vártam ezt az összecsukós dolgot régóta, de végig két dologban gondolkodtam.
1; Könyvszerűen kinyitható, mint a Fold.
2; Kb 0.25l üdítős doboz méretű hengerből kihúzható a kijelző.Szerk.: No meg +300$, és -1 kijelző... Ezt hogy?
-
borand
aktív tag
Szerintem meg kiforrottabb és használhatóbb a Samsung megoldása. Az összecsukva tényleg kompakt kezelhetőséget biztosít, amit bárhol előkaphatsz. Itt meg összecsukva is egy nagy tepsit kell fognod, ami garantáltan két kezes. A kifelé néző kijelző ráadásul rettentően könnyen sérülhet, főleg a hajtás mentén, a koreaiaké meg gyakorlatilag védett összecsukva.
Amúgy mindegyik jó, jó az irány, pár év gondolom sima tömeg cuccok lesznek sokkal kiforrottabb megoldásokkal.
-
joey04
titán
Hát akkor már inkább a samu elképzelése...
-
gerii
addikt
Azért ez nem kicsit jobb mint a samué. Azon látszódik, hogy nagyon sok évre előre megvan a termékirány, hogy minél kisebb módosítássokkal szedjék be a pénzt évről-évre, mint anno az S6 Edge-el is kezdődött.
A kínaiak viszont már elsőre is értelmes termékkel álltak elő.
Xiaomira még kíváncsi vagyok.
-
Segal
veterán
Kell még nekik egy kis idő ez tény de hát kamerából sem egyből a kiforrott verzió érkezett...
Az irány mindenesetre nekem tetszik.
Első kanyarba hozzák le a felső kategóriás modelljeikbe a gyártók egy kiforottabb verzióba és mindenképp nagyobb akksival aztán majd meglátjuk -
Silεncε
őstag
Továbbra sem érzem, hogy ez lenne a jövő, sőt, nekem kifejezetten nem tetszik ez a koncepció. Az ára szóra sem érdemes, "béta" modell.
-
törölt tag
2300€..? Őőőőő, oké
Következőt...
-
ForRedGlory
félisten
Tartsák meg ennyiért.
-
*Mukeey*
addikt
Ahogy a Samsung alatt is sokan irták, beta modellek. Majd 3-4 év múlva...
-
jacis
nagyúr
Mind a két telónál van a kihajtott állapotban a kijelző közepén egy "buggyanás" ami nagyon nem néz ki jól. De maga azbirány nagyon jó sztem.
-
judas13
addikt
Érezni a különbséget. Nem kicsit nagyon!!
Új hozzászólás Aktív témák
ma Mate X néven mutatkozott be a kínai gyártó újdonsága, amely egyértelműen ütős válasz a Galaxy Foldra.
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- Xiaomi 10W töltő nem használt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest