Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• -FreaK-

veterán

válasz leslien #639 üzenetére

Annyira jónak nem mondanám.. inkább csak egy gyors preview. Rendes teszt majd írott formában lesz a jobb szakmai oldalakon szerintem, ha lejár az NDA.

A nappali fotóknál nálam ez a sorrend a videó alapján:
    1: iPhoneX
    2: Pixel2 XL
    3: S9

Videóban is inkább iX. Nézzetek meg a hó színét, a szifon szerintem jobban eltalálja a fehéregyensúlyt és az expozíciót, képeknél és videónál egyaránt.

Azon az éjjeli oldalról készített profil képen viszont simán az S9 nyer, ott kijön az f1.5 előnye rendesen.

Viszont maga a videó minősége botrányos, nem igaz, hogy őket nem zavarta, hogy milyen lapos. Mintha valamilyen log profilban rögzítették volna, aztán elfelejtették grade-elni a videót.

• -FreaK-

veterán

válasz enginev3.0 #506 üzenetére

És úgy se biztos, hogy mindenkinek megéri, itt szamolgattam kicsit, hogy hogy jönne ki nekem a dolog: [link]

• -FreaK-

veterán

válasz zümzümm #340 üzenetére

Nem így van. A Plus verzión két kamera van ugye, egy normál látószögű és egy tele.

Az előbbinek változtatható a rekesznyílása 1.5 és 2.4-re, de csak ezt a két értéket tudja, köztes értékeket nem.
    Alapesetben 2.4-en használja automata módban, és csak kevés fénynél vált 1.5-re (pro módban természetesen állítható). Ez jobb is így, mert 2.4-en élesebb a lencse.

Az utóbbi, tele lencse viszont csak fix 2.4-es rekesz értékkel rendelkezik.

• -FreaK-

veterán

Kíváncsiságból megnéztem, ezt a Rendo.hu-s készülékfelvásárlási dolgot, hogy hogy jönne ki.

A Mate8-ért adnának 43.710Ft-ot és mellé még kapnék egy 30e Ft-os kupont, ami a Telekomnál mondjuk csökkentené a készülék árát.
    Megnéztem, hogy itt aprón 60-ért mennek a jó állapotú Mate8-ak, tehát 13.710 Ft-al jobban jönnék így ki, de ebből még le kell vonni egy BP.-re való felutazás költségét is(~2-3e Ft), mert a kupont csak személyesen lehet beváltani.
    Így a végén olyan 10k lenne amit nyernék a dolgon, de cserébe még pár órát elcsesztem az utazással, a kényelmes netes rendelés helyett, és nincs a 14napos elállás ha valami gond lenne.
    A másik oldalon viszont ott van a kedvezmény, és nem nekem kell meghirdetnem/eladnom az előző telómat.

• -FreaK-

veterán

Épp tervezem lecserélni (de lehet, hogy év vége lesz belőle..) a telefonomat, és hát nem vagyok elájulva az S9 párostól.
    Egyrészt az előrelépés nem sok az elődhöz képest, de hogy még így is sikerült áremelkedéssel megtámogatni az egyébként is drága készüléket, az eléggé ellenszenves húzás. Nem tudom ki hogy van vele, de egy "telefonért" 310e Ft az egészen elképesztő. Eddig mindig csúcs kategóriás készülékeim voltak és mindig kevéssel 100e Ft fölött vettem őket, a legdrágább a mostani Mate8 volt 130e Ft-ért, igaz pár hónappal a megjelenés után. Ezek voltak az utóbbi 6(?) évben:
    HTC OneX: ~101e Ft
    LG G3: ~105e Ft
    Huawei Mate8: 130e Ft.

Ehhez képest most ha maradnék a márkánál, akkor a Mate10 Pro: 230e Ft.

Már ezt is nehezen veszi be a gyomrom, hát még az S9+ árát. Így erősen valószínű, hogy nem ezt fogom venni, főleg hogy nem fejlődött túl sokat. Gondolom belém fog kötni valaki, hogy mégis mit vártam, így mondjuk ezeket:
    - El tudtam volna képzelni nagyobb aksit, mondjuk 4000mAh óra körül
    - Újratervezett, sokkal "könnyebb" UI-t, kevesebb bloat-al.
    - Ujjlenyomat olvasót a kijelző alatt
    - Nagyobb kijelző (a hasznos terület közel sem éri el a Mate8-ét)

Ezekkel már elgondolkoznék a vásárláson, az irdatlan magas ára ellenére is. Így viszont szerintem megvárom a következő OnePlus készüléket (fele ennyiért közel ugyan ezt nyújtja), de az is lehet, hogy akár a következő Mate-et is, az év végén.
    Komolyan, a legtöbb érv a váltás mellett a szolgáltatói előfizetés lenne, mert olcsóbban kapnék 4x annyi netet mint most.. (500mb vs. 2Gb).

u.i.: kerek 5000 napja regisztráltam a PH!-ra, wow :Y :DDD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés