Új hozzászólás Aktív témák

• fairi

őstag

válasz bteebi #378 üzenetére

"Amikor viszont az újabb rosszabb, na azt nehezen tudom elfogadni "
    Vagy inkább szépen azt akarják hogy az újabb technika felé menjenek a vásárlók. Infra vezérlés helyett inkább OkosTV kompatibilitás, FM radio helyett inkább Netrádió, 3,5 mm jack helyett inkább BT füles. legtöbb gyártó nemcsak mobilokat gyárt. Rengeteg érdek mozog egymás mellett. Vásárlók mit akarnak csak az egyik.

"Mint ahogy írtam, nem feltétlenül lenne jobb a 16 MP, de egy próbát megérhetne."
    ám valszeg nem lesz több részlet, csak nagyobb fájlméret és nagyobb szám a kamerán. Sony-n 19 MP-t ad jelenleg, és azt látod milyen szuper részletes, vagy sokkal jobb mint egy 12 MP-s?
    Kép végül tényleg 16 MP-nek vagy 19 MP-nek megfelelő részletesség legyen komolyabb hardver szükséges, és mérete nem lenne igazán mobilba való. 2 kamera képéből egy nagyon jó se megy még igazán, mondjuk ezen az AI majd fog segíteni éven belül.

"A zaj meg megfelelően alacsony ISO-n (mondjuk 800-ig) simán lehet, hogy abszolút tolerálható lenne"

ŐŐŐ, nem. persze ha elég zajmentesítést teszel rá, akkor eltünteti a zajt, de végeredmény kb 4 MP fotó felinterpolálva. Jó zajszűrű algoritmus nem egyszerű, talán ezen is tud majd az AI algoritmusok és dual camok és multi-frame képegyesítés segíteni. 2019-2020-ra fognek ezek kiforrni. Pixel 2 HDR+ rendszere mutatja jól haladunk.

"múgy akár tehetnének bele valamivel nagyobb szenzort is"
    Fizika, nagyobb szenzor, nagyobb lencse, nagyobb modul, több hely kell...jelenlegi méret nem ok nélkül ragadt be, kb ez az optimális a mai technikával és lehetőségekkel.

"Én nem értem azt a baromi nagy FM-ellenességet, szerintem még bőven nincs mindenhol DAB (vagy csak le vagyok maradva?)."

főleg a szolgáltatók harapnak rá, mivel a legtöbb mai chip alapból van FM radio vételi lehetőség. Egy kis kábel és egy kis mikrocsatakozás és működne is a rádió. Szolgáltatóknak más az érdeke, netrádió, spotify stb. Vásárlók érdeke csak az egyik, másik oldalon még sok egyéb érdek van.

"Az infra szerintem hasznos (pl. TV távirányításhoz jópofa)"
    végy okosTV-t, pl a legújabb samsung QLED-es csodát (reklám helye vége, kérem a jutalékomat samsung). :) te barlanglakó ;] :P

"Ha a közel 300k-s árba nem fér bele egy néhány Ft-os jack csatlakozó, akkor kerüljön inkább 301k-ba a telefon, de jack csatlakozóval."
    1000 Ft-tal több haszon, és talán egy BT füles eladás.

Új hozzászólás Aktív témák