- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Küszöbön a One UI 8 béta program
- Érkezik a Moto G56, mindent tudunk róla
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Redmi 9 - sok bába közt elvész a gyerek
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
leslien
nagyúr
-
tjb007
nagyúr
Nem csak lehet, hanem biztos; és a T-s eleve nem lehet itthon, az T-Mobile USA only (ahogy az A-s is csak AT&T only, a P Sprint only etc.).
Nem kell megvárni az első kézhezvételt sem, csak kisker árlistát kell megnézni (ami március 8 előtt frissülni fog), abban szerepelni fog a modellszám is. -
Pontosan leírták már elég sok helyen: USA, Kína és Japán a három terület, ahol 820-szal lesz, többi Exynos.
Lehet, hogy ez fél év múlva változik, de ezzel kell élni, így nagy valószínűséggel szürke import sem lesz jutányos áron, csak jóval drágábban, mint az Exynos verziók (már ha egyáltalán működnek nálunk). -
USA és Ázsia kap S820-at alapból. Ide a Global, vagyis az F, illetve talán a T (T-Mobile) verzió jön. Ezek Exynos-t kapnak. Hogy a T mit ír az oldalán, egy dolog, de én nem építenék arra túlságosan, mert az nem hivatalos kommunikáció.
-
leslien
nagyúr
válasz
anderledani #166 üzenetére
hány éves vagy ? és még hiszel a mesékben?...
-
Kasya
nagyúr
válasz
anderledani #166 üzenetére
Mert ők még sose tévedtek a honlapjukon
-
"Az is lehet, hogy mind fuggetlen lesz az elso sim kartya beteteleig"
Persze csak a szolgáltatósok, de jelzik is, hogy nem független - illetve nem jelzik, hogy afüggetelen lenne.
Egyébként a Samsung store-osok szerint itthon csak Exynosra lehet számítani hivatalos forrásból. A szürkézők természetesen áms lapra tartoznak.
-
leslien
nagyúr
INFÓ! : Telenornál S7 kártyás csomagban : 205.000 +7500= 212500. S7 egge: 235,000.-+7500= 242,500.- a hivatalos hálózati zár feloldás...
-
DeathAdder
veterán
válasz
TheBikerider #141 üzenetére
Gyakorlatilag az 5s többe kerül mint egy s6 ugyanakkora háttértárral.
Akkuban meg gyengébb, nincs ezzel semmi gond, de szerintem ez tény -
válasz
Lord Sidious #148 üzenetére
Ez az összehasonlítás totál felesleges, más oprendszer, más platform. A lényeg, hogy mindkettő csúcskategóriás és ennyi. Max. az ár lehet objektív összehasonlítási alap, de mivel van köztük fél év, az sem igazán releváns.
-
válasz
Lord Sidious #148 üzenetére
-
Lord Sidious
senior tag
válasz
anderledani #139 üzenetére
Antutu 6-ba 130000 felett dob. iPad pro-ba az A9X pedig 180000-et karcolja.
-
assemble
addikt
válasz
anderledani #138 üzenetére
Hol tud ugyanannyit? Tobbszalas geekbench-en 4400 vs 6400 az kb masfelszeres kulonbseg. Egyszalasban is kozel annyit tud (2500 vs 2100).
Kisebb orajel, kevesebb mag, igen, de egeszen mas architektura. Egy korszeru asztali pc-ben levo proci megalacsonyabb orajelen, megkevesebb magon lenyomja barmelyik mobilt, mert sok masik szempont is jelentosen kozrejatszik az orajelen es magok szaman tul. Honnan veszed, hogy toredek fogyasztassal? Mindig eleg eros soc volt az iphone-okban, nem hiszem h olyan keveset fogyaszt. Ugyanugy 14 nm, szoval ha kevesebbet is fogyaszt, annyival valszeg gyengebb is. -
szimike79
őstag
Elég vicces dolog kèt teljesen különböző rendszert szőrszàlhasogatóan összehasonlítani. Mindegyiknek megvan a maga előnye és a hátrànya is. Èn azon a nèzőponton vagyok, hogy mindenki használja azt ami az igenyeinek a legmegfelelőbb. Fikázni valamit, pláne úgy hogy még a kezében sem volt az illetőnek, csak mert egy másik márka vagy rendszer rajongója, eléggé ovodàs dolog....
Mèg azonos rendszert futtató két gyártó összehasonlìtàsa sem mindíg szerencsés, mert sok múlik az adott gyàrtó optimalizációján.
Az hogy valaki elmondja szubjektív véleményét egy kèszülék kinézetèről szive joga, de hogy az átmegy egy nevetséges ömlengésbe.... hàt érdekes. -
Az árak már annyira a fellegekben járnak,hogy itt már az op.rendszer a döntő,hogy ki mit szeret,vagy szeretne kipróbálni,vagy tovább használni.
Abban szerintem egyetértünk,hogy a csúcs telók közel egyárban mozognak.És itt a Samu,Htc,Lg,Sony,iPhone-ra gondoltam.Ezek biztosan megtaláhatóak a szolgáltatóknál.200-300 ezer forintos telefonok...Te jó ég.
És itt van még a BB Priv. 220e. körül -
Kasya
nagyúr
válasz
anderledani #142 üzenetére
Elorendelesi ar... hamar csokkenni fog. Ellenben a feleves Iphone, ami most annyi, mint a "tularazott elorendelesi" aru S7 (amihez ugye jar a GR is).
Ezt nem erdemes igy osszehasonlitani... Az elofizetesi konstrukciok nagy elterest okozhatnak.
-
válasz
anderledani #139 üzenetére
Szerintem az i6s-re gondolt és a benne lévő proc.-ra.
És a gyári független árak,tehát nem szolgáltatós?
Ott mi a helyzet? -
anderledani
őstag
válasz
TheBikerider #141 üzenetére
+1
249.990 Ft a Telekomnál az iPhone 6S és a Galaxy S7 előrendelési ára ugyanennyi. Jó, az S7 bővíthető, és 32 gigás. -
válasz
DeathAdder #140 üzenetére
Többe kerül az iPhone? Nem
Gyorsabban merül? Nem
Nálam legalábbis... -
DeathAdder
veterán
válasz
anderledani #138 üzenetére
Kinem szarja le hogy hány ghz-n meg magon ki mit csinál?
Többe kerül az ájfon? Igen
Gyorsabban merül? Igen -
anderledani
őstag
válasz
Lord Sidious #123 üzenetére
Te miről beszélsz? Milyen A9 ér el 130 ezret AnTuTu-n?
-
anderledani
őstag
A papírforma szerint, mint tavaly, meg tavalyelőtt, a tavaszi Samsung utoléri az előző ősszel megjelent iPhone-t benchmarkban. De még mindig nevetséges, hogy az iPhone 6S 2 magon, 1,8 Ghz-en, töredék fogyasztással tud ugyanennyit.
Aki azt hinné fanboy vagyok nézze meg a korábbi telefonjaimat, láttam eleget. -
-
válasz
DeathAdder #134 üzenetére
Az a cache-elés miatt van, ha azt kilövi az ember, nem akad, viszont részletekben tölti be. Ha viszont betöltötte, nem akad többé. Amúgy egyáltalán nem zavar, ez csak szuper kritikus tesztekben lehet bárkinek probléma talán.
-
assemble
addikt
válasz
TheBikerider #130 üzenetére
+1, 2 Samsung telom volt, es a szervizuk abszolut elso osztalyu, magasan jobb volt, mint barmelyik masik gyartonal. Konkretan kijonnek hazhoz ha baj van, es addig nem mennek el, amig ki nem csereltek mindent ami kell, es amig nem mukodik minden kifogastalanul. Meg alapbol 26 honap garanciat adnak, a legtobb gyarto fele ennyit nem ad.
Meg azt sem ertem, hogy tudja valaki az S7 dizajnt fikazni, mikozben az S6 szerinte jo volt. Szinte teljesen ugyanolyan az S7-nek, csak kicsit kiforrottabb, jobb.
Tenyleg nem a samsung-ot vedem, de egyszeruen nonszensz, hogy mekkora baromsagokat irnak itt egyesek.
-
papi77
addikt
válasz
Lord Sidious #129 üzenetére
Te írtad a 15 milliót...
Egyébként nekem sem volt még bajom a samu szervizzel,sőt még a cordonnal sem,pedig azt sokan szidják. -
Ez a memória kérdés továbbra is részletkérdés. Nem a memória mennyisége, a multitasking megoldás lehet hibás. Az, hogy van 2 GB szabad memóriád egyáltalán nem jelenti azt, hogy amúgy nincs tele szeméttel vagy hogy a felhasználó szerint bezárt FB tényleg kikerült a memóriából. az, hogy bizonyos indítófájlok, esetleg alkalmazások vagy szervizek ott figyelnek a memóriában, nem újdonság és igen, semmi értelme a szabad memóriának, ha csak úgy nézi valaki és örül, hogy van 2 GB szabad RAM. Ez áramot fogyaszt és üresen áll, de nem lesz tőle gyorsabb a telefon.
Ha elég jól működik a rendszer, akkor annyit csinál, hogy kidobál régen vagy ritkán használt cuccokat a memóriából, ha kell a hely és betölti a játékot. Az appok újraindítása sem Samsung specifikus és nem a szabad 2 GB memóriától függ, hanem a stratégiától, ahogyan az alkalmazásokat kezeli a rendszer (illetve ahogyan az app optimalizálva lett). Aki hosszabb időre kilép egy játékból, legyen tudatában, hogy telefonon jár és nem egy PC-n.
A memóriát még mindig sokkal gyorsabban el lehet érni, mint a tárhelyet, ezért a legtöbb esetben inkább hasznos, ha legalább az alkalmazások indítói vagy szervizei már futnak betöltéskor.
Ha 85% foglalt, akkor ennyiben hasznos a kihasználtság. Macen és IOS-en sincs ez nagyon másként egyébiránt. Nyilván mindenkinek van fétise. Van, aki az akksiidőre izgul, van, aki a szabad tárhelyre, van, aki a memóriára. Ez ilyen.
Én jó ideje használok S6-ot és nem akad, nem lépdel ki mindennapi használat közben. 85% foglaltság mellett van 405 MB szabad RAM, ami bőven elég a legtöbb dologra, ha meg játszom és közben kilépek netezni, csetelni, akkor azt is figyelembe veszem, hogy a játék is lehet hulladék módon megírva és a multitasking stratégia sem olyan, mint egy PC-n. Ha ezt egyáltalán problémaként élném meg és nem csak egy flame-faktor lenne, akkor is kb. ez lenne a legnagyobb hibája a telefonnak.
És nem, nem akad meg Play görgetés közben, de egyébként sem szoktam tesztelési céllal görgetgetni mindenfelé, inkább használom a telefont.
Nagyjából ezt várhatjuk az S7-től is, de persze mindig mindent lehet utálni valamiért és mindennél lehet jobbat is találni.
Egyébként a TW nekem sem a szívem csücske, más launchert és billentyűzetet használok, de nem az akadások miatt.
-
válasz
Lord Sidious #129 üzenetére
Nekem is volt S3- tól az összes csúcs,de a szervizre egy rossz szót nem mondhatok.Csak pozitív a tapasztalatom.
-
Lord Sidious
senior tag
Annyira zárt kb, mit a MotionWizzese förmedvénye a Samunak. S6 legalább szép volt, de ez a S7, olyan mintha Ázsiai diáklányoknak készítették volna, egyszerűen undorító. (ebbe az a legmeglepőbb, hogyan sikerült ezt összehozni, úgy, hogy a készülék hasonlít az S6-ra???
)
Az a 38 millió meg nem valami nagy durranás, (kb. a felét Dél-Koreába osztatta a népnek a Samu, hogy feltornássza a számokat?
) egy év alatt ennyit eladni erős visszaesés, főleg, hogy a vásárlók többsége, akkor vette meg a készüléket, amikor becsúszott a jóárasított kategóriába. (termékciklus 1/2+ 3/4+)
Soha többet nem vennék Samut, pedig nem is egy volt. Többek között a megjelenéskor S1, S2, Note 1, Note 2, minddel csak a baj volt. A szervíz és a terméksupport is katasztrófa. A Samu store-okba meg a gyök egyes diákmunkás IQ talicskabajnokokat veszi fel a HPS...
-
papi77
addikt
válasz
TheBikerider #127 üzenetére
Akkor K750i
Nekem zárt! -
-
papi77
addikt
válasz
Ja,csak az s6 ból kb 38 milliót adtak el!
De mindegy ,csak fikázd nyugodtan a samut,ha neked ez jól esik
Én személy szerint egyébként akkor sem vennél még egyszer iphont ha nem lenne más...egyszerűen nekem túl zárt a rendszer. -
válasz
Hát igen....
-
Lord Sidious
senior tag
Ja, nagyon komoly... Foleg, hogy a tobb mint fel eves A9 is ennyi ill. tobbet dob, de legalabb nem melegszik
ott is marad masfel gb ram (tobb is) csak ott 2 nem 4 gn-bol
es az alkalmazasok is kevesebb helyet foglalnak le a ram-bol. Vicc a Samu. Majd ebbol is eladnak 15 milliot es nezik az eget, hogy mi tortent??? S6/S7 is egy nagy semmi lett ha a hianyzo WOW faktort is nezzuk.
-
Danny365
őstag
válasz
DeathAdder #117 üzenetére
Azért még ne írjuk le az s7-et, mert egy videón megröccent egy ki tudja milyen demo készülék. Már az edge+-om se akadozik, szóval kétlem, hogy rosszabb lenne az s7.
-
iMagic7
tag
válasz
DeathAdder #117 üzenetére
G5 mellett már most látszanak a mikrolaggok....
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #114 üzenetére
Az biztos, de másik telefonokra is igaz ez.
-
DeathAdder
veterán
válasz
aprokaroka87 #112 üzenetére
Már az alkalmazásváltó is akad videón keresztül is átjön, főleg a G5 mellett. [link]
Ebben az esetben meg ebemfasz hogy a tw kukázva van-e vagy sem..Nagyon sajnálom h nem kapható GPe verzióban is
-
Kasya
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #114 üzenetére
Az viszont nagyon valószínű
-
Kasya
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #112 üzenetére
Már az s6-on se akadt szerencsére.
-
aprokaroka87
nagyúr
na ha ezen akadni fog a rendszer akkor a Samsung menjen kapálni
-
Forma világa jobban tetszik mint az amire képes,én nem használnám ki úgysem.
-
Kasya
nagyúr
Biztos csak tesztelnek minket
Itt van az összes s7 barát...vagy már hogy hivják manapság a kiegészitőket
A billentyuzet nekem nagyon érdekesnek tűnik, meg a bor hatlap. A kamera hátlap viszont nincs listán. -
-
w333
félisten
Akkor nem láttál még S6 bemutató készüléket a boltokban amin egy Demó megy ? na ezekkel a telefonokkal bármit csinálhatsz (fényképek készítése, alkalmazások telepítése stb.), ahogy lezárod a kijelzőt minden törlődik róla és vissza áll az alap Demo állapotra, mikor már más valakinek a kezében van, ezek az alkalmazások már nincsenek rajta !
a bemutatón is ilyen telefonok voltak
-
Fiery
veterán
Oke, csak ha az egyik sajtos felrak ra valami sz*rt, akkor a kovetkezo sajtos mar csak az latja, hogy lagzik a keszulek vagy crashel -- es esetleg azt gondolhatja, hogy a keszulek lassu vagy sz*r, mikozben egy app vagy malware okozza a galibat. En ezt a gyarto helyeben akkor se vallalnam be, ha lenne 100 keszulek a fiokban, es barmikor lehetne cserelni oket, ha az egyikkel valami tortenik. Egyszeruen tul rizikosnak gondolom en azt, hogy az ujsagirok vagy barki mas csak ugy nekialljon telepitgetni mindenfele szirsz*rt a keszulekre. Ami erdekes, izgalmas, relevans, azt telepitsek fel elore, es hivjak is fel a figyelmet ra, hogy ki lehet probalni.
-
Fiery
veterán
Elnezest kerek mindenki neveben, aki szerint nem eletszagu ez az egesz. A Samsung csak ugy kirak hands-on-ra egy keszuleket, amire barki barmit csak ugy fel tud rakni? Es ha malware-t rak ra az illeto, direkt vagy veletlenul? En a gyarto helyeben internetet maximum limitalt formaban (web only) biztositanek a telefonon, Play Store elerest semmikepp sem. Es felraknam azokat az appokat a telefonra elore, amikben jol szerepel a vas. De biztos naivan gondolkozok, es egy Samsung nalam ezerszer okosabb es megfontoltabb
SZVSZ rohadt bena huzas a Samsungtol, ha nem rak fel egy AnTuTut elore, hagyja hogy barki barmit felrakjon, es azzal megy a hands-on ido, hogy letolt a telefon ezt-azt, telepitget, stb...
-
w333
félisten
válasz
dilajoska1 #94 üzenetére
-
-
atike
nagyúr
Lassan amúgy oda sem kellene írni, hogy mennyi ram van az adott készülékben. A nettót kellene csak. S7 - 1,5 gb ram... A fenét érdekli a bruttó, a user úgysem látja a nagyját...
Ha rendszer lenne belőle mindjárt nem lenne érdekes, hogy melyik felület mennyit eszik...
-
Bog
HÁZIGAZDA
-
w333
félisten
Droid is egy Unix alapú rendszer, ez nem kéne gondot okozzon az Exynosnak szépen kéne futnia egy hozzá írt optimalizált kernellel, na most itt merül fel a nagy kérdés ? hogy a Samu csak a nyers Androidot és forráskódját kapja meg, vagy a Kernel részét is ? mert ha a Kernelt is a Google -től van akkor értelemszerűen a Snapdragonra van optimalizálva, mivel ugye Nexusokban csak ez van
Van ezzel kapcsolatban elég sok megválaszolatlan kérdés !
Különböző chipgyártók saját kernelt írtak maguknak ezzel is optimalizálva a saját SOC -t, értem ez alatt az MTK és Hisilicon megoldásait !
De ez kicsit összeesküvés elmélete ... de valami hasonló lehet a háttérben
-
oAcido
aktív tag
válasz
Den Hadnagy #81 üzenetére
A TW mindig is ram igényes volt, de egy kiállítási darabról bármiféle véleményt formálni, következtetést levonni (szerintem) felesleges.
IPhone-t is sikerült már MM-ban kamera appal lefagyasztani, mégse mondom hogy szar, bugos. Csupán millió plusz egy ember nyomkodta össze-vissza, telepítgetett mindenféle felesleges dolgot rá. -
DeathAdder
veterán
Bivaly
Csak sajnálatos hogy egy nexus 4 több mint 110 ezerrel kevesebbet tud mégsem akad úton útfélen, illetve azóta sebességben sem történt érdemi előrelépés ami a rendszerfelületet illeti..
-
leslien
nagyúr
-
Den Hadnagy
senior tag
Van igazság abban, amit mondasz, igyekszem felülvizsgálni a véleményem.
Erre csak annyit - s megintcsak nem a telefonom akarom fényezni - hogy a Nexus két hét folyamatos használat után is az általam leírtakat mutatja. Nem tudom, hogy ez mennyire feleltethető meg a kiállított darab agyonnyomkodottságának... Nem vagyok Samu hater, van/volt a közelemben nem egy darab az S szériából, de nekem mindig az volt a benyomásom, hogy nagyon nagyvonalúak az erőforrásokkal, pl. a barátnőm S6 Edge készüléke abszolút nem nyűgözött le sem sebességben, sem multitaskban. Haverom S3-a meg egyenesen vicc volt, amíg nem kapott egy CM-ot.
-
oAcido
aktív tag
válasz
Den Hadnagy #76 üzenetére
Ha esetleg nem láttad volna a hozzászólásom: ez még mindig egy kiállított példány. Valószínűleg nem a videó előtt lett bekapcsolva és már 5000 ezren végignyomkodták. Az fel se merül, hogy a bezárt, de gyakran megnyitott programok a ramba gyorsítótáraznak?
Se egy újraindítás, se egy ram ürítés nem volt, hogy lássuk mennyit is esznek a gyári szarok.
-
w333
félisten
Szerintem csak pletyka volt ... pedig rájuk fért volna !
(#78) szimike79
Pont most linkeltem hogy csak pletyka volt, annyi biztos hogy S6 alatt nem volt jó a multitasking, max. 3-4 alkalmazást bírt a memóriában tartani, játékot pedig szinte lehetetlen volt multitaskingból indítani mivel mindig újratöltötte, én is nagyon kíváncsi vagyok hogy ezt S7 illetve Android 6.0.1 alatt megoldották ? vagy még mindíg ugyan olyan rossz mint amilyen volt és van S6 alatt ?
-
szimike79
őstag
Egyről beszélünk. Nàlam ezt jelenti a felhasznàlói élmény. Teljesen mindegy hogy mennyi a szabad ram, ha az általad is leírt app kezelés működik. Többek között ezért volt nem is olyan rég hír, hogy a samsung a google segítségét kéri a touchwiz optimalizàlàsàhoz. Mate8-ban példàul ezt nagyon jól kiviteleztèk, összehasonlító videóban a Note5 sokszor elvèrzett a Mate8-cal szemben. Főleg játèkoknál.
-
Den Hadnagy
senior tag
Erre a memóriakérdésre nekem csak az ugrott be, hogy a Nexusom átlagos memóriahasználata 55% szokott lenni, tehát olyan 1,3 giga szabad most a 3ból. Pedig játszom, netezek, filmezek, zenélek, gps, olvasok, stb. Annyi, hogy nincs FB app, de amúgy a multitasking elég jó, meg pl. egy játék 3 nap után is memóriából ugrik elő. Akkor most mi van?
Nem a készülékemet akarom fényezni, csak én is azt gondolom, hogy a Samu esetében valóban a sok bloatware foglal erőforrást feleslegesen. Tényleg nem arra kell hegyezni a cerkát, hogy mennyi a szabad ram, de azért ez mégiscsak a vicc kategória, mármint induláskor alapból 2,5 gigát foglalni, és még egy nyamvadt viber vagy böngésző sem fut, márpedig azok három számjegyű ramot kérnek (megában) általában.
-
w333
félisten
válasz
szimike79 #73 üzenetére
Komolyan nem èrtem mi èrtelme van a cerkàt a szabad memóriàra hegyezni...
Ha nincs szabad memória (RAM) a rendszer újra fogja tölteni az alkalmazásidat, és mondjuk pl. játszol egy játékkal majd kilépsz belőle (valamiért) majd újra vissza lépsz az adott játékba, akkor nem ugyan onnan fogod folytatni hanem teljesen az elejéről, mivel újratölti az alkalmazást (játékot) ... ez itt a lényeg !
-
szimike79
őstag
Nem èrtem ezt a nagy hisztit a foglalt memória körül?? Beleraktak 4 gigàt? Bele. Kifizetted? Ki. Akkor mièrt ne hasznàlná a rendszer?? Miattam aztàn akár 100 mega szabad memória is lehet, ha szèpen fut a rendszer, nincs akadás, lagg. Hogy milyen lesz a felhasznàlói èlmény? Március 8.-a utàn leírom ha valakit èrdekel.
Komolyan nem èrtem mi èrtelme van a cerkàt a szabad memóriàra hegyezni...
A tesztprogramok is arra jók igazàból, hogy valamelyest összehasonlíthatóak legyenek a különböző telefonok és azok hardvereinek kèpességei. De ezek még messze nem garantàljàk a tökèletes felhasználói élményt amit az adott hardver a rendszer optimalizàltsàgàtól függően nyújt. -
janeszgol
félisten
Ha jól tudom, iPhone-nál kevesebbet esznek a programok. Pl az FB ott a legstabilabb még.
De igen, ott a 16 helyett illene 32 adni minimum. Minimum! (De inkább 64 legyen ott is az alsó szint.)Bízom benne, hogy az MA-sok vannak annyira korrektek, hogy legalább egy restartot nyomtak a telónak.
-
oAcido
aktív tag
válasz
janeszgol #67 üzenetére
És akkor az iPhone a 16-64-128 helyett mivel jöhetett volna? Mert ott nem lehúzás a 32 helyett 16 GB-ot adni.
Emberek ezek még mindig kiállított darabok. Egy páran jó pár programot megnyithattak amik ott vannak a ramban.
Jön itt mindenki a bekapcsolás után mennyi ramot eszik szöveggel, de sem egy bekapcsolást, sem pedig egy újraindítást nem láttam. De még csak ram ürítés sem volt, hogy utána a rendszer visszapakolja a szarjait.
Megnézném egy factory reset után is a helyzetet.
-
w333
félisten
válasz
janeszgol #67 üzenetére
Akkor legalább fagyassza le a programot és mentse ki a flashre, állapotjelzőkkel.
iOS alatt ez pontosan így működik, soha nem érezem az 1GB/ RAM -t kevésnek, mivel az 1GB/RAM az 1 db. alkalmazásra érvényes (ami éppen fút a kijelzőn) a többi addig fagyasztva van a háttérben, bármennyi alkalmazást elindítok, mindig ugyan onnan folytatom ahol abbahagytam, arról nem is beszélve hogy pl. ha böngészőbe írok vagy Messengeren chatelek és csak a mondatom felét írtam le, majd kilépek belőle mert más valami csinálok majd visszalépek, ugyan onnan folytatom és írom tovább a szöveget
Droid alatt ez másképp működik, de ha normálisan lenne egy telefon optimalizálva akkor nem lennének ilyen gondok, pl. ott a Nexus 5X és 6P amikben csak 2GB illetve 3GB ram van, mégis tökéletesen működik a multitasking, de mint már mondtam a sok bloatware elveszi a memóriát a saját alkalmazásainktól és ráadásul még prioritást is élveznek, ez a szomorú egy ilyen értékű telefonnál
-
janeszgol
félisten
Kell a szabad ram! Ez egy tévhit, hogy a nem használt ram a felesleges, meg jönni a hülye PC-s példákkal. Aztán meg ajánlgatni minden féle idióta technikát, hogy ne legyen így. Ostobaság a köbön!
Akkor legalább fagyassza le a programot és mentse ki a flashre, állapotjelzőkkel. Aztán ha vissza tölti, azokkal együtt töltse vissza.
(Megjegyzem, az S7-et illett volna a 32-64-128 helyett ezeken az árakon 64-128-256 GB flash-sel kiadni.) -
w333
félisten
Na de a G5 felőlem kerülhet akár 20 ezer Ft ha egyszerűen hányingert kapok tőle ha ránézek, nem fogom megvenni hiába olcsóbb !
Bíztam az LG -ben de Nexus 4 és 5 aztán G2 és G4 után sem bírtak egy szép telefont lerakni az asztalra (az egész markenting része is egy vicc), helyette most kaptunk egy mutánst amihez jó pénzért lehet vásárolni különböző kiegészítőket, szóval még árban is lehet hogy kb. ugyan ott vagy vele és mégis csúnya !
-
-
atike
nagyúr
...akkor is ott van, hogy bekapcsolás után van ennyi szabadon. Akkor a Touchwiz mellé még lehet betölt pár nagyfogyasztót, de mire fel...? Más kérdés az, hogy bekapcsolás után, netezés, zenehallgatás, kis játék ( = használat) után van ennyi, de így....
Előre betölti, amit majd lehet használni fogok? Nem is tudom.
-
draco31
veterán
Mennyi ramot zabál??????
-
assemble
addikt
"Alapjáratban egyébként körülbelül 1,5 GB-nyi rendszermemória marad szabadon, ami annyira azért nem sok, a TouchWiz tehát elég sokat felemészt a 4 GB-ból"
Ez szerintem eleg felrevezeto kijelentes (ami a kommenteken latszodik is), ami erosen arra utal, hogy nincs teljesen tisztaban a kijelento a memoriahasznalattal androidon. Es nem a touchwiz-et vedem (sose szerettem, szerintem ronda, giccses, es a vanilla android minden szempontbol sokkal jobban tetszik).
Android-on egyszeruen nem igy mukodik a ram kezeles, semmit nem szamit, hogy technikailag mennyi van szabadon. Probal mindent a memoriaban tartani amig tud, hogy ne kelljen egy appot feleslegesen ujratolteni, ha legkozelebb azt hasznalna az ember. Es ebbol nincs semmi hatrany sem, mert amint szukseg van memoriara es nincs eleg, a legregebben hasznalt ilyen becache-elt appokat azonnal felszabaditja a rendszer egy pillanat alatt.
Szoval azt en erosen ketlem, hogy egy touchwiz ennyi memoriat megenne, szerintem ha akarna se tudna, a "hasznalt" memoria nagy resze gondolom sokkal inkabb becache-elt appokbol all, ami android-on szabad memoriakent tekintheto.
De meg lehet nezni a tenyleges memoriahasznalatot is a beallitasokbol, az mar inkabb mondana valamit. -
dilajoska1
őstag
-
w333
félisten
válasz
dilajoska1 #53 üzenetére
Akkor azt mivel magyarázod hogy barátom Note 4 telefonja ami gyengébb (S805) és párom S4 (S800) Facebook és Play Áruház görgetéskor sem akad, de az S6 pedig igen, Exynos teljesen más algoritmus alapján kapcsolja az órajelet és a magokat, és ennek mi a következménye ? elárulom ... lagg + akadás, jobb esetben csak egy kisebb döccenés (tapasztalatból mondom, hidd el)
(#56) leslien
+1 páromnak is ugyan ilyen telefonja van S4 i9506 amiben Snapi 800 duruzsol !
-
-
atike
nagyúr
Meg is született az indok a 4 gigára...
De ha már a rendszer maga és a felület megeszi ezt a mennyiséget mi van abban az esetben, hogy egy frissen megjelenő amúgy elég memóriaigényes (nem hiszem, hogy van még ilyen) játékot szeretnél tolni az amúgy brutális teljesítményű és elég sok memóriával szerelt telódon...? Nem fog elindulni mert nincs elég memória?
-
mjani1172
addikt
válasz
bulikavagyok #21 üzenetére
Nem vagyok szakértő én sem, csak ismerem a hülye magyarázatokat.A Gb után a KK elfut 512 megán is,hányszor hallottam, aztán nem úgy lett, minden egyes rendszer memória igénye még nagyobb,és akkor az appokról még nem is esett szó.Ez olyan mint az autóknál a fogyasztás, nem hiszem, hogy jó lehet, ha már kis tempónál zabál.Aztán feltelepít az ember egy két alap dolgot, és az egész rendszer elkezd akadozni.Persze jövőre már 8 gb lesz a menő.Mindegy ki mit mond, kb az elsők között használom (tehát nem rootolok,nem vagyok programozó, csak használom) az androidos dolgokat és mindegyiknél ez volt.Egyszerűen nem tudják megoldani,csak kerítenek egy magyarázatot az android misztikus dolgairól.
-
WZP
aktív tag
A kihasználatlan RAM felesleges RAM. ha 3,5GB lenne szabad alapból, az azt jelentené, hogy feleslegesen sok RAM-ot raktak bele.
Ha valami RAM igényesnek el kell indulnia, és kevés neki az a 1,5GB.(hűha de kevés) akkor szépen kitöltögeti majd a kevésbé fontos dolgokat.
Inkább örülnétek hogy be vannak kesselve a cuccok, és nem akadozik emiatt.Tehát: a RAM arra való, hogy használva legyen.... nem arra hogy üresen álljon.
-
atike
nagyúr
2,5 gigát eszik meg a touchwiz? Aztaq. Nem semmi.
Új értelmet nyert, hogy miért is jó a 4 gigás teló. Wow.
A teljesítménye meg tényleg komoly.
-
mtm800
senior tag
Értem én hogy bika , brutál meg minden ....de akkor tessék úgy optimalizálni hogy legalább az a nyomorék 50% ram rendelkezésre álljon.
-
Nem véletlenül az Exynost szórják ki most a legtöbb piacra, az van kész már egy ideje. A Sanpdragon 820 gyártás még be sem indult igazán, nehéz lenne március 8/11/x-én úgy elstartolni a világ nagy részén, hogy nincs is SoC
Fél év múlva ha lesz elég 820, akkor majd tuti lesz új szállítmány EU-ban is.
-
judas13
addikt
4-ből 1.5 marad.
Pár hátast dobtam ezután.... -
Fiery
veterán
"amire le tudtuk tölteni a Geekbench és AnTuTu tesztprogramokat."
Aham, na persze. Pont ezt szoktak megengedni a kiallitott keszulekeken
Mondjuk inkabb ugy, hogy minden szepen elore fel volt telepitve, hiszen ha a SoC-ra buszke a gyartoja, es biztos abban, hogy elp*csazza a konkurenciat, akkor miert ne kinalja keszen a benchmark lehetosegeket minden hands-on-hoz?
-
mjani1172
addikt
válasz
twollah1976 #17 üzenetére
Ha két ilyen jó cég összefog bármi lehet.
-
w333
félisten
Tudom dinamikus ram, de akkor legalább a multitask legyen akadásmentes.
Ez így nagyon jól hangzik de a valóságban ez messze nem így van, mióta létezik android használom őket, sőt még romot is fejlesztettem a Moto Defy időkben, talán most jutottunk el arra a szintre hogy Android 6.0.1 alatt ez tökéletesen működik és ha szüksége van a telefonnak memóriára akkor csinál magának !
De akkor tisztázzuk a dolgokat, ez szépen működik "stock" Androidon (Nexus vonalon) na de amíg a gyártók a saját alkalmazásai (Bloatware) prioritást élveznek addig ez soha nem lesz az igazi, ott fút a háttérben legalább 30-40 olyan bloatware amit lehet hogy soha nem használunk, de a rendszer mégis a saját alkalmazásainkat lövi ki a háttérből és természetesen a Bloatware -t tartja a memóriában, ennek az a következménye hogy a multitasking elveszti a létjogosultságát, minek van egyáltalán benne ha a saját dolgainkat újratölti a rendszer ?
S6 -n én úgy kezdtem hogy ahogy kivettem a dobozból én legalább 30 olyan alkalmazást tiltottam le amit tényleg nem használok (rendszer alkalmazásokat nem lehet pedig ott is lenne mit letiltani), nem lehetne ezt valahogy inkább fordítva csinálni ? alapból minden legyen kikapcsolva és ha használni szeretném az egyes funkciókat akkor kérdezze meg a rendszer hogy bekapcsolom ezt a funkciót avagy sem ? de ahogy jelenleg működik a rendszer szerintem ez csak erőforrás pocsékolás ... de cáfoljatok meg nyugodtan !
-
Halkow.
senior tag
Negyed millióért elvárható, de szerintem a fele ennyibe kerülő S6-is teljesen megálja még a helyét egy db-ig.
-
Kasya
nagyúr
Par doog miatt lehetseges:
- ahogy feljebb is irjak, valamilyen throtling miatt (tolton volt elotte/kozben, vagy mas)
- bujtatott marketing- vagy a ketto valamiben tenlyeg kulonbozikEz a hutes viszont erdekesnek tunik, hogy mennyire fog jol menni. Ha hoszabba helyezik el, akor eg nyuasznyit az Edge hutese meg jobb is lehet.
-
Szerintem abban a fogyasztás (=kisebb akku) miatt erősebb a throttling, jobban csökkenti a frekvenciát melegedéskor, stb. A nagyobbat jobban lehet hűteni, mert... nagyobb
De máshol meg írják, hogy melegszenek rendesen, úgyhogy én megvárnám a végleges teszteket. Itthonra úgyis Exynos lesz, bár a heterogén 8 mag engem elrettent, aztán lehet, hogy jól optimalizálták.
-
Quqesz
nagyúr
Régen a G2 esetében kb 10 program futtatására le lehetett vinni a ramfoglalást, de G4 esetében ez már sokkal több de még így sem annyi,mint amit samun szoktam látni. Teljesen egyetértek mi a reteknek indít el ennyi mindent. Tudom dinamikus ram, de akkor legalább a multitask legyen akadásmentes, ez elvárható.
-
-
w333
félisten
Különben ezt már rég megoldhatták volna ... alapból stock rendszerrel kéne kiadni az ilyen telefonokat és azért minden gyártónak van már saját alkalmazásboltja, így mindenki saját maga eltudná dönteni hogy mit használ és ami kell neki azt letölti + telepíti és boldogan használja ( ez így lenne korrekt ) !
(#28) norti
Csak egy kérdés
S7 és S7 Edge -ben is ugye ugyan az a hardver van
Akkor az Edge miért is tud nagyobb pontot ?
-
Kasya
nagyúr
Ezt majd ird be a G5 topikba, ahol most az osszes "barat" miat olyan funkciok kerultek a rendszerbe, amit sokan valoszinuleg soha nem fognak hasznalni
(#27) kchris78 : oké, de mi a hatranya a nagy foglalasnak? Miert foglal ennyit es ez miben okoz a felhasznalonak hatranyos kezelest? A "szammisztikan" kivul milyen realis problemat tudsz mondani?
-
Az oroszok írják, hogy azért kevesebb a szabad memória, mert az SD kártya fájlkezelését gyorsítja:
(Тип памяти, оперативная память, карты памяти résztől)
-
kchris78
veterán
válasz
bulikavagyok #21 üzenetére
nem kell az hogy szabadon legyen hanem hogy ne a TÁCCSVIZZ foglalja be folyamatosan a RAMot hanem azok az APPok amiket ÉN indítok el, és ha kilépek belőlük bennmaradnak a memóriában és újbóli indításkor nem kell betöltenie... Valahogy úgy ahogy az iOS csinálja
. Hihetetlen amúgy! 2.5GB RAM foglalás... Egy WINDOWS10, Se egy OSX se semmilyen mai DESKTOP!!! oprendszer nem visz ennyit alapból a memóriából... Erről ennyit...
-
w333
félisten
De akkor miért nem engedik hogy a felhasználó döntse el hogy "A" vagy "B" szolgáltatásokat szeretné e használja ? ehelyett ránk erőltetik az összes bloatwaret aminek lehet hogy még a 10% -t sem használjuk, de legalább hamar elfogy a memória és a multitasking is kuka !
(#25) stevve
Nem tapasztltam akadást az S6-on már jó ideje.
Na akkor gyorsan görgess egy jó nagyon a Play Áruházban ...
-
Azon kívül, hogy a PC-s berögződéseknek köszönhetően megnyugtató, mi haszna az üres memóriának? A használatban lévő memória a hasznos inkább. Már az S6-ban sem okoz semmilyen problémát a felhasználásban, hogy a memória kétharmada állandóan foglalt. (nah, amíg gépeltem, már beelőztetek
)
Az Exynos optimalizáltsága meg jó kérdés. Nem tapasztltam akadást az S6-on már jó ideje.
-
-
Kasya
nagyúr
válasz
twollah1976 #17 üzenetére
Ez nem csak pletyka volt?
(#21) bulikavagyok: gondolom a regi pc-s idokbol jon ez a fajta felelem, mikor a win meg olyan sokat foglalt, hogy egyes programok lassan, vagy sehogy sem tudtak elfutni a szereny teljesitmenyu gepen.
-
-
w333
félisten
Szép szép ... de megvan a véleményem az Exynos -ról (soha többé), bármennyire is szeretnék nem tudják annyira leoptimalizálni mint a Snapdragont, és emiatt akad, laggol és döcögni fog a telefon, hiába megvan a nagy erő ha nincs hozzá normális optimalizálás kernel szinten ! (nekem ez a véleményem róla)
-
tibaimp
nagyúr
Jól láttam, 130000 pont az antutu-ban,
az naggggyon komoly...
-
tevike
senior tag
Lassan egy mini gamer tabletet/laptopot hordunk a zsebunkben, azert hogy facebookozzunk, Viber, fenykepezzunk, es telefonaljunk(90%ban a felhasznalok talan..)
Ez az! Nem mondom, nekem sem olcso a telefonom, de nem azert vettem hogy gamer lehessek, hanem mert kompromisszumot nem akartam kotni egyik tulajdonsagaval sem. (Nem android).
Volt S6om, meg S6 edgem is, urieten, gyonyoruek, meg nagyon gyorsak, de ha egeszen oszinte vagyok magamhoz, tulzas volt az a tudas amit beletettek NEKEM abba a szep hazba.
Es akkor mondjuk ki, 10bol 9embernek szinten tulzas, es van egy szuk szegmens akik ufo modra megterhelik a kis gepuket es nekik van ertelme a tudasanak
-
Kasya
nagyúr
válasz
peterson1190 #12 üzenetére
-
Crytek
nagyúr
Igen mint minden csúcs telefonon facebookozni lehet rajta
Komolyan telefonon nem is értem minek hova fejlödnek.
Még megérteném ha jönne a Crysis 3 meg a Tomb Raider rá ahova kéne power ,de nincs nem látok semmit. Az ezer éves Real Racing 3 a mai napig legszebb cucc (szerintem) ahhoz meg nem kell 300 ezres telefon hogy menjen szépen.
Tényleg lassan ott vagyunk hogy core i7 meg 980ti szinten lesznek a telok ,de tartalom ezer éve nincs rá.
De a tárhely az még mindig 32GB nehogy merjék növelni á azt minek. -
Aron1988
tag
2100 Geekbench3 core azért nem olyan agyeldobós. Több, mint 1800-at gurít már egy másfél éves ipad air 2 is.
Mellesleg mi ez, hogy sok RAM-ot eszik a touchwizz? Jelen esetben két és fél gigát a négyből? Ha lecserélem a Launchert, akkor már annyi szabad hely lesz, mint egy Nexus-on, nem? Esetleg háttérben futó szemkövetés, meg jedimozdulat figyelést, meg simán kikapcsolom, amiket a Samu rak bele. Ezen most tényleg nem tudok eligazodni, mi eszik 2és fél gigát?? -
peterson1190
tag
Állítólag a kiállított mintapéldányok 2,6Ghz-n mennek a 2,3 helyett. Leglábbis más tesztekben ezt megemlítették.
-
akishamis
csendes tag
Nem arról volt szó, h a Google-vel azért dolgozik a Samuval együtt h a Touchwiz ne legyen annyira ram igényes?? Úgy látszik mégsem sikerült nekik összehozni a dolgot. Szép telefon, hatalmas erővel de ez a ram dolog csúnyán elronthatja az összképet.
-
amisis
aktív tag
válasz
PowerBuldog #3 üzenetére
Pedig még a messenger és facebook ram evő gép nincs is rajta
-
papi77
addikt
Itt azt írják,hogy nagyon melegszik!
Ez mennyire lehet komoly?
-
embe
nagyúr
Akkor azért kell a 4Gb ram, hogy a TouchWiz lehetőleg akadás mentesen fusson?
-
razzorr
őstag
válasz
PowerBuldog #3 üzenetére
Ezért nem veszek én androidot,Samut meg főleg, ez egy vicc. Maradok a kis buta windózomnál
-
PowerBuldog
veterán
4gb-ból 1.5gb szabad? aztap*csa már elnézést...
-
mjani1172
addikt
Alapból 2,5GB foglalt.Már jól indul.
-
tevike
senior tag
Erőfitogtatás a köbön, elképesztő! De van ennek haszna igazából már gyakorlatban?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Találtunk egy olyan kiállított Samsung Galaxy S7 edge példányt, amire le tudtuk tölteni a Geekbench és AnTuTu tesztprogramokat.
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Last Epoch
- Google Pixel topik
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest