- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktor18
tag
De most nem bírtak volna ki még 3-4 hónapot?
Legalább mindenki oltotta volna őket, hogy nem tudtak összedobni egy telót februárra, meg így meg úgy. Nyeregbe érzi magát mindenki és szevasz. Aztán május, június környékén meg kihozták volna az S5-öt. Mert értem én, hogy folytatni kell a sorozatot, azt viszont nem, hogy az elődökhöz mérten, miért kell műanyaghoz ragaszkodni. Ha jobban eltér attól még az S kategória.
Májusban meg mindenki élvezkedett volna, hogy egy 4 magos 2.5GHz-es vagy 8 magos 2.1GHz-es 64 bites procival, 3GB RAM-al (mert lehet nem szükséges, de ha már fejlődés.. bár a Note széria lehet hamarabb megkapja a 4 gigát mint az S a 3-at) alapból 32 giga háttértár, retinaszkenner, fémház, teljesen vízálló borítás, jobban optimalizált és ránc felvarrott op.rendszer (az oké, hogy ki lehet választani, hogy melyik programot akarja az ember felrakni, de szolgáltatónál nem igen lesz ilyen. Ugyanúgy tele lesz a baromságaikkal.) és nem szénné butított felesleges ficsőrökkel megáldott S5-öt kaphat majd. Aztán belövik 200-ra kb és annyi. Lehet még így se éri meg ennyiért, de legalább haladnak, és eljutnak odáig, hogy fémház. És még 200-ért vagy 200+-ért is vinnék, mert mindenki erre vár/várt. Mondjuk úgy se fognak jobban csinálni a Note 3-nál, így a fele csak álmodozás maradhat. Mindjárt nagyobb dobás lett volna, mint így, hogy van ez, vedd meg, majd pár hónap múlva cseréld le egy fémházasra. Dicsérendő, hogy legalább megcsinálják, de megint jön majd az S5-ből is 100 féle kiadás.
-
Viktor18
tag
Igen, ez így van. Minél több termék, annál jobb bevétel. Anno azt írták mindenhol, hogy az F, egy új termékcsalád, ahol mindegyik készülék fémházat kap. Ma már nem ez a helyzet. Hanem hogy az F mint Fashion szót fogja takarni, ami pedig egy erősebb (saját Samu) procit (vagy nagyobbat) fémházat stb jelent. Ha tényleg olcsóbban nyit az S4-nél, akkor az F, az egy komolyabb S5 lesz.
-
Viktor18
tag
Igazad van. Ma már többet tudok mint anno. Jelenleg Note 3 van és pl. a beállításokon belül a Kapcsolatok fülnél,ha a lap aljáról görgetem felfele lassan, akkor kicsit beakad. Nem feltünő, de most már kiszúrom a legkisebb akadást is. Ma délután jött egy S2. Este kicsit leültem vele és a Nótával. Most már feltünőbb S2-n az akadás. Tudom, hogy nem ugyan az a kettő, de Note 3 mellett már zavaró.
sys25: Ha minden igaz nem F széria lesz, hanem F mint Fashion. Ha ez így lesz, akkor nem lesz olyan rossz egy jobb kiadás az S5-ből. Itt ugye szóba se jöhetne a műanyag. Csak nem tudom minek kell 100 félét kiadni egy telefonból. Ha megcsinálják saját procival, fém házzal, alapból 32GB háttértárral, akkor alapból miért nem tudják egyből így kiadni. Hiába könnyebb a műanyaggal szórakozni, de hát na...
-
Viktor18
tag
Ne vicceljünk már. Másfél évig használtam S2-t. (Első okostelefon) Azt se tudtam mi az, hogy kézi programbezárás, memóriatisztítás. Újraindítva talán ha volt kétszer, mert lemerült. Semmi baja nem volt. Ugyanúgy ment ahogy kellett. Pedig abban csak 1 giga van és nincs nagyon miből gazdálkodnia a Droidnak. S5-nél valószínűleg azért laggol, mert nem nyúltak hozzá egy kicsit sem. Nem mintha a Samu nagyon beleturkálna a guglis Droidba. Pedig ideje lenne már. majd jönnek a személyes tapasztalatok és elválik milyen. Mobilteszteknek sem hiszek már. Némelyik telefont ott húzzák le ahol tudják, mert elfogultak. Majd jön a Tizen, abba bele van nyúlva rendesen, mert házi. Talán az majd lesz rendesen optimalizálva.
-
Viktor18
tag
1 hét alatt telepakoltam a Note 3 32 gigás tárhelyét. Bocsánat kb. 26 gigát, mert ennyi érhető el. És nem felesleges hülyeségekkel, hanem amik tényleg kellenek. Így bővíthetőség szempontjából eléggé fontos, hogy SD kártyát bele tudok-e tuszkolni vagy sem. 16 gigát el kéne már hagyni. Manapság hamar tele lehet pakolni. Bár az, hogy 128 gigás kártyát is bevesz az S5 gyomra, azért az nem rossz. Igaz, azt már nem raknám tele még pluszba, így egy 32 gigás elég.
Parallaxis: Tej termelés folyamatban van, addig meg van előtej, amíg nem termeli elő a tejet.
-
Viktor18
tag
Úgy van, hogy ha ránézel a telóra, akkor nem látsz bal oldalt semmit, mint mondjuk az S3-nál. Csupasz. Viszont ha rányomod töltőre, akkor ott világít egy piros kör a csupasz részen. Magyarán el van dugva a szemed elől és csak akkor tudod, hogy van ott valami, ha villog vagy világít.
-
Viktor18
tag
Semmi nem hiányzik. A visszajelző LED szerintem nem "felejtették ki." Lehet megoldották úgy mint Note 3-nál. Fenti hangszórótól jobbra van 2 szenzor, meg az előlapi kamera, balra meg a visszajelző, értesítő LED. De ez Note 3-nál sem látszik ha ránézel, csak akkor látható ha villog, vagy világít a töltés miatt.
-
Viktor18
tag
Igen, előfizetéssel. Sajnos egyben nem tudtam kifizetni. Vehettem volna LG-t, Sony-t, HTC-t, de ami tudásban és hardverben közel áll ehhez, az sem olcsóbb. Na meg a nagysága miatt is. Én díjcsomagot se fizetnék elő szolgáltatónál ha lenne más megoldás. Ők is csak addig normálisak és becsülnek, amíg a szolgáltatói gari le nem jár. Aztán ha lejár a hűség, akkor meg telefonálgatnak meg írogatnak, hogy válts erre meg arra és vedd meg ezt hozzá, mert húúúú. Itt tartunk sajnos.
-
Viktor18
tag
válasz
Csapoati #329 üzenetére
A sok kis divattini úgy is kisírja.
Levwi: Lesz az 350 is xD Ennyiért fölös is, aki nem divatra megy, az úgy se fogja megvenni.
Ati1979: Erre most picit rácáfolnék
T-nél 167-ért vettem a Note 3-at. A normális 2 év Samu garis 160 körül vannak. Szóval annyira nem vészes. De ennél a telónál viszont igen. A Note is olcsóbban indított ennél. És hardveresen csak prociban tud kicsit többet, meg a kamera nagyobb. De nem indokol 50-60ezer forint különbséget. Tudom, hogy Note az Note, a Galaxy S meg Galaxy S, de akkor is. Vicc.
-
Viktor18
tag
xD Kb.
Ha már ár, akkor: "Csak" 229.900 forint lesz
Akárhogy is nézem, ennyit tutira nem fog érni. Aki újonnan kiad ennyit függetlenbe érte, annak gratulálni tudok. -
Viktor18
tag
válasz
csapoadam83 #229 üzenetére
Hahaha, jó vicc!
Ati1979: Note 3 árát nem igen fogja lenyomni az S sorozat.
-
Viktor18
tag
Bírnia kellene igen, de nem hiszem, hogy 1 méteren kibírna 30 percet. Attól, hogy le lett szigetelve.. meg úgy írták, hogy por és cseppálló, nem pedig vízálló. Ezért gondolom, hogy nem nagyon bírná. A bemutatón is mondták, hogy ne úsztassuk azért. Persze, ha beleesik a pocsolyába pl, mert beleesik, vagy fürdés közben rácseppen pár vízcsepp, akkor kibírja. De nem hiszem, hogy 200k körüli telóval valaki megnézné, hogy milyen gyorsan úszik.
Max akinek telik is.
pepe091: Manapság ki hisz a papírformáknak és szabványoknak? Meg kitudja ki(k) adták meg a Samunak az IP 67-es minősítést. Nem kötözködésképpen, de a Samutól is volt már sok parasztvakítás.
-
Viktor18
tag
Jó, jó, de az Z1c, nem Note 3.
Ott IPS kijelző van, itt Samoled. Nem ugyan az a technológia az tény. Alapból kicsit túlszaturáltak az Amoled kijelzők. Samuk között tény, hogy Note 3-nak legszebb a kijelzője, és a színei amit visszaad. Más márkáknál is van egy csúcs a saját berkeken belül. Az már tényleg vita tárgya lehet, hogy a Sony-nak szebb vagy nem szebb. Ki hogy látja.
Én nem vettem észre különbséget. Azért a Sony kezd már magához térni szerencsére.
-
Viktor18
tag
A Note 4 annyival előnyben lesz, hogy elsősorban üzletembereknek lesz szánva. Így nem dobhatnak ki akármilyen unalmas, régimódi gagyi formát meg vállalhatatlanul műanyag utánzat szerű műanyagot. Ha a 3 oldalú kijelzőt meglépik, nem sok értelme lesz nekünk, átlag felhasználóknak. Brókereknek, tőzsdéseknek meg ilyeneknek biztos hasznos, hogy futnak oldalt a részvények, de annyi. Meg Neked kb annyi hasznod lesz, hogy ott látod van-e nem fogadott hívás meg sms. És max ha megnyitod, akkor oldalt kiírja, hogy kitől kaptad és mit írt. Kényelmesebb, nem pedig hasznosabb. Note 3-nak van olyan betekintési szöge, hogy oldalról is jól látod, ha kaptál valamit. Én is bízom a Note 4-ben, de nem sok jóra számítok már ott sem. Kap 2.5-2.7 GHz-es procit, 3 gb RAM talán marad (vagy belepréselik a Samu 4 gigáját) aksi megnő 3500-3600 mAh-re, kamera 16-20 megapixel. (Ha a kamera nem nő, akkor csak parasztvakítás lesz megint) Homi gomb marad, dizájnra nem sokat változik (hacsak a 3 oldalú kijelző nem követel formaváltozást) Lélegző hátlapot kap, fém ház kilőve ezeknél a tepsiknél. A sok ficsőr meg majd ezt az aksit is lezabálja egy nap, max másfél nap alatt.
-
Viktor18
tag
Kisebb mint a Micro SIM. Ott már csak tényleg a SIM érzékelős része van meg. Semmi felesleges rész nincs rajta, amit levághatnál.
sys25: Ez igaz. Viszont kíváncsi leszek, ha bejön nekik a Tizen op.rendszer, és már csúcskategóriás telókba rakják, akkor mi lesz a reakció és mi fog változni. A TW biztosan fog, vagy lehet már nem azt fognak használni. Bár ha kevesebbet igényel, akkor még kevésbé fognak majd hardverben fejlődni a felső kategóriás telók. Mindegy, a Galaxy sorozatról lemondtam már. És elég gyanús nekem, hogy a Note széria is idekerül. Olyan mint az NFS. Minden évben jön, de semmi újat nem hoz, sőt, egyre gyatrább.
A fájó pont igazából az, hogy semmi újítás nincs S4-hez képest. 0.6 GHz-el nőtt a proci, RAM maradt, aksi 200mAh-el nőtt, forma változott kicsit. Csepp és porállóság felesleges. Attól hogy betömködtek minden lyukat a telón, nem biztos, hogy véd is. Ujjlenyomat fölös. Erről az Alma majmolásról leszállhatnának már. Azért csinálták csak, hogy megmutassák ők is tudnak ilyet? B*sztak volna bele retinaskennert (csúszott volna a teló, de mindegy az) átlagosan működött volna azt jól van. -
Viktor18
tag
Nem tudom miért fikázzátok, ezt a "szépséget".
Végül is formaterv változott. Már nem hasonlít annyira S4-re, inkább Ace 2-re. Ez is haladás, hogy nem S kategóriában hasonlít az elődre.
Ha nincs bekapcsolva a kijelző, még vállalható is. A hátlap nekem tetszik, abban a kék színben. Jól néz ki. Alul a csatlakozónál jópofa, hogy el van takarva. Bár ez csak az IP67 miatt. Samu megmondta, hogy a Note 3-al elérték a csúcsot, és nem fognak állandóan magasabb szintekre ugrálni új telefonnál. Bár nem az S5-nél kellett volna visszafogni magukat. Az oké, hogy a proci 2.5 GHz, 800 vagy 801-es. Annak nem kell fájó pontnak lennie, hogy nem 805-ös. Videó alapján elég gyorsnak tűnik, Note 3-hoz képest is. Erre a kamerára kíváncsi vagyok. "Okosabb" lett, meg nőtt is, nem csak megapixelben. Inkább a Note 3-nál kellett volna ezt meglépni. Tepsin nem tűnik fel annyira, mint ezen. A TW olyan amilyen és a forma is. Állítólag a gyártás előtt, megkérdezték a felhasználókat, hogy milyen legyen. Sokaknak ezek szerint ez a forma jön be. Ránézésre egy középkategóriás telefonnak néz ki. Ebből nem lesz kiemelkedés. A kijelző is nőhetett volna kicsit. Az 1080p meg bőven elég. Felesleges nagyobb felbontás. Úgy tűnik ragaszkodnak a "bevált" formához. És a 200 milliós Galaxy eladások nem azt mutatják, hogy sokaknak gagyi, f*s lenne a külső és a borítás. Csak akkor lenne változás, ha jóval elmaradna az elvártaktól. De sokaknak igazuk van. Majd a tinik ezzel fognak menőzni, hogy S5, mert vacsi új. A Note 3-am megeszi ezt reggelire.
16 gigás alap változat meg azért van, mert nem egy üzletember telefon. Lehet kevés lesz, de sokaknak bőven elég pár kép miatt meg zene miatt. Note 3 azért 32 giga alapból, mert a gentlemanusok megpakolják mindenféle üzleti dologgal. 2800 mAh-es aksi elég átlagfelhasználásra. 3 GB RAM-ot azért elbírt volna. Később gond lesz a 2. Bár lehet azért is raktak bele ennyit, hogy vagy Nótát veszel vagy majd megveszed az S6-ot.
Összességében csalódás a telefon. Mind tudásra, mind külsőre, mind anyaghasználatra. Egy 5.25" kijelző, 3 GB RAM, (proci ok) 32,64 GB-os változatok, 3-3100 mAh-es aksi, koncepcióknál felbukkant dizájn, fém ház. A Home fizikai gomb, meg talán soha nem fog eltűnni. Amolyan védjegye a Samunak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Windows 10
- Mikrotik routerek
- Milyen monitort vegyek?
- Villanyszerelés
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Everest / AIDA64 topik
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest