- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz
üzenetére
Köszi a felsorolást! Hát való igaz, hogy a PA felett eljárt rendesen az idő, igazán remélem, hogy a PipeWire teljesen le tudja cserélni majd. A polkit olyan, amilyen, Windows alatt nem igen tudom, hogy létezne alternatívája, tudtommal ott vagy rendszergazda vagy, vagy mezei user és nincs átmenet jogokban, szóval erről nem tudok nyilatkozni. A systemd meg meglepő módon egyre kevésbé használhatatlan szerintem, pláne felhasználói szemmel. Bár az való igaz, hogy mire átnéznek egy bug reportot, az évek kérdése.
ClearType-pal kapcsolatban sincs tapasztalatom, így azt is skippelném. Azonban az energiagazdálkodás nagyrészt a gyártók sara. A linux biztosítana rá felületet... Én is tapasztaltam sajnos, főleg laptopoknál, hogy van az, amit a biosban tudok piszkálni és ki is fújt a tudomány... 
A security meg... Hát, biztos, hogy a Windows desktopok terén kevesebb sebezhetőséggel rendelkezik, de tényleg rengeteg enterprise tol bele tengernyi pénzt a kernel fejlesztésébe (hiszen az ő dolgaik is linuxon futnak, belső érdek is), szerintem annyira nem állnak rosszul.
De köszönöm a véleménykifejtést és jó látni ellenérveket is!

-
BoB
veterán
válasz
üzenetére
" Linux sérülékenységek nem kapnak nagyobb publicitást, az nem azért van, mert nincsenek, hanem mert kb. a kutyát sem érdekli a kemény ~2% körüli részesedés mellett"
Talán elég sok embert érdekelnek a kernel sérülékenységek mivel a szerver gépek, embedded, IOT, okoseszközök (telefon, tablet) nagy részén linux kernel fut.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Microsoft Surface Pro 7+ - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I W11 I Cam I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ClearType-pal kapcsolatban sincs tapasztalatom, így azt is skippelném. Azonban az energiagazdálkodás nagyrészt a gyártók sara. A linux biztosítana rá felületet... Én is tapasztaltam sajnos, főleg laptopoknál, hogy van az, amit a biosban tudok piszkálni és ki is fújt a tudomány...