-
Mobilarena
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelekyle
őstag
Nekem most ez a mig cm10 vadul hasít, bejött.
Xbox: MarkokaZj33 █ Steam: kLe
-
Szakiii
addikt
Üdv, melyik romot ajánlanátok sebesség és stabilitás szempontjából?
-
nash13
aktív tag
Szia Hokins,
Bocs, hogy így zargatlak, csak emlékszem, hogy nemrég váltottál Defyről Alcatelre. Ha szépen megkérlek írnál pár sort, hogy összevetésben miben jobb és rosszabb mint a Defy?
Nemrég elkezdett a telóm olyat csinálni, hogy random módon nem hallom a hívót vagy hívottat. Gondolom valami bug lehet, mert egyszer jó egyszer nem és abszolút nem recseg, így nem a hangszóró ment tönkre.
Újra húztam teljesen a rendszert és belaktam, de 4-5 nap múlva már megint volt ilyen gond. Valaki mondta, hogy neki a Viber már csinált ilyet. Nem tudom. Mindenesetre, ha nem jönne helyre elgondolkoznék ezen az OT-995-ön én is!
Előre is köszi!iPhone 7
-
törölt tag
Sziasztok! ma egy defy boldog tulaja lettem. Imádom, tök jó, meg minden. Viszont akadt egy problémám vele. market ki irta, hogy frissitsem a flash playert, nos megpróbáltam de valami miatt nem engedte. próbáltam laptopról is a google.play-en keresztül ott is hibát ír, hogy próbáljam később. Olvastam xda-n hogy valakinek az segitett, hogy törölte a gyárit(10.3) és utána ment neki. Nos következő a bajom. most egyáltalán nincs flash playerem, és kéne. Segítsetek pls, hogy tudom rá rakni a 11-et, vagy akár a ggyári 10.3-at.
-
skidrowkill
aktív tag
válasz FearTomi #46980 üzenetére
Hát, elvileg burkolat, és alaplap csere is lesz, ha nem tudják másodjára rendesen megcsinálni a hangerő gombot....de ennyi erővel ki is cserélhetnék
iPhone 5S™ 32 GB 9.2 I'm lovin it !!Amikor azt mondod: 'Feladom!', gondolj arra, hogy ilyenkor másvalaki azt mondja: 'Egek, micsoda lehetőség!'
-
FearTomi
őstag
válasz 105kacsa #46968 üzenetére
Quarx küzd? Szerintem már rég nem küzd. Egy már most is piszok stabil QCMX fut a telefonomon.Nálam stabilabb mint a GB romok, ugyanis egy FC-vel sem találkoztam még a 2 hetes használat során, amíg anno a GB romok 3 naponta megkínáltak 1-2 FC-vel, vagy néha már annyira belassult, hogy újra kellett indítanom a telefont. Szóval szerintem már ott van Quarx a célvonalban.
Listen, smile, agree, and then do whatever the fuck you were gonna do anyway.
-
FearTomi
őstag
válasz skidrowkill #46973 üzenetére
Figy. kérdezd meg mit csináltak vele, mert a gombokat sajnos Defyben nem lehet javítani, sem cserélni, csak sufni módszerrel ugyanis a beázás védelem miatt a rész, ami elhasználódik a burkolatba van beágyazva. Szóval mond nekik, hogy legyen szívesek kicserélni a burkolatot. Sajnos készüléket cserélni, csak akkor cserélnek, ha nem tudják megjavítani...
[ Szerkesztve ]
Listen, smile, agree, and then do whatever the fuck you were gonna do anyway.
-
Kassadin
addikt
Helló srácok! Van valakinek valami ötlete, hogy a gépem miért nem ismeri fel a telefont? Próbáltam vezeték nélkül is, és most vezetékkel, de az eredmény ugyanaz, nem ismeri fel a készüléket. Néztem a hálózati beállításokat, a sim nincsen lezárva (ez egy tipp volt a driver részéről). Köszi előre is a segítséget.
-
hargitomi
tag
Ha szeretném, hogy minden megmaradjon az sdkártyán formázás után, úgy jól járok el ha minden mappát lementek gépre, ( még a .-tal kezdődő titkos mappákat is, ha le kell) és utána visszamásolom? minden jól fog műkődni?
Xiaomi Redmi Note 5 - Whyred 4/64
-
skidrowkill
aktív tag
Sziasztok!
kinek cserélték garanciába a Defy-ét?
nekem 1 hónap alatt másodjára van a telefonom szervízbe.
Először a hangerő LE nem működött, miután megcsinálták működött, de nagyon nehezen tudtam megnyomni+az érintőképernyő alsó harmada nem érzékelt, ezért visszavittem...
Szerintetek javítják vagy cserélik?iPhone 5S™ 32 GB 9.2 I'm lovin it !!Amikor azt mondod: 'Feladom!', gondolj arra, hogy ilyenkor másvalaki azt mondja: 'Egek, micsoda lehetőség!'
-
zho-lee
addikt
válasz 105kacsa #46971 üzenetére
Persze.
Megnéztem az sd-n a telepítőt, és amit tegnap a linkről töltöttem, az a 2.10.27
Akkor nem én voltam ügyetlen (csak félig). Az volt még a linken.
Sőt, még most is azt hozza.
Köszi a segítséget!"Motoron 5 perc alatt néha többet élek át, mint más egy egész élet alatt.."
-
zho-lee
addikt
Én letöltöttem, és telepítettem, ahogyan új romot szoktam.
Majd telepítettem a linkelt leírás alapján is.Akármit csináltam, ha a telefon infóra nézek, azt írja ki, hogy Wajk-Miui 2.10.27
Nem sikerült elérnem, hogy Wajk-Miui 2.11.17 legyenMivel nem maradt más ötletem, visszadobtam a 2.10.27 cwm mentését.
Sajnálom, mert a bugokat megnéztem volnaszerk:
Ez volt a "tips"My Tip & Tricks
Flash steps:
1. Wipe Data/Cache
2. Wipe Dalvik Cache
3. Wipe Data/Cache
4. Flash WIUI v4
5. go to Settings and select your Language
6. restart
7. use ROM[ Szerkesztve ]
"Motoron 5 perc alatt néha többet élek át, mint más egy egész élet alatt.."
-
veterán
-
105kacsa
őstag
válasz Neil Watts #46967 üzenetére
Az ics fejlesztésével leáltak az utód miatt habár a francia epsylon visszatért egy tegnapi kiadású cm9 el http://defy.wdscript.fr/defy-cm9/.A Jelly újdonságai:http://mobilarena.hu/teszt/android_4_1_jelly_bean_rendszerbemutato/project_butter.html , de a lényeges dolgok hardveres gyorsítás, Project Butter stb a kerne (mivel gb kernelünk van) nem funkcionálnak úgy ahogy kellene, habár quarx már régóta az új kernellel küzd.De hát ő is csak egy ember, nem pl Samsung vagy más mobilgyártó fejlesztő csoportja.Egyébként a gb 2.3.7 alapú romok csaknem 100% -ak ezeket érdemesebb egyenlőre használni a gb wajk jó választás.A szent írást a telepítéshez itt találod: http://logout.hu/blog/szabof1/index.html
[ Szerkesztve ]
ZTE Axon Elite - ligában játszik. Teclast X10 3G a nagyképű jóképű. OUKITEL K4000 Pro a verő erő.
-
veterán
válasz 105kacsa #46966 üzenetére
Szia!
Rendben, nem leszólni akartam, illetve megbántani sem állt szándékomban mert tisztelem a munkátokat, csak zavarnak a hibák. Jelenleg a GB-s WIUI ROM alaltt mindenem megy amúgy, csak már jó lenne valami hasonló, de frisebb rendszer. Gondolom az ICS WIUI már kiteszteltebb dolog. Annak a hibalistájáról nem sokat találtam
=============================
Amúgy ha fel szeretném tenni ezt vagy akár az ICS alapút a telefonomra akkor már meglévő WIUI mellett hogy járjak el?
Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
105kacsa
őstag
válasz Neil Watts #46965 üzenetére
Wajk új jb rom felhasználóknak!. Ki lett adva azok használják akik ragaszkodnak a jb-hez (ez inkább csak egy frissítése az előző jb 2.9.20 nak amit 3374 ember töltött le ami elég imponáló szám http://goo.im/devs/Wajk/Defy%20Plus/JB közel sem tökéletes 167-en már azért már leszedték és ha jönnek az értékes visszajelzések akkor könnyebb lesz a fejlesztése(itt nem arra gondolunk hogy ez meg az nem jó, hanem esetleg egy használható ötletre a javításhoz , a bugok fel vannak tüntetve wajk kiadáskor azt leírta.A sima defy verziót 2.9.20 is 5432 letöltötték az újat 200-an http://goo.im/devs/Wajk/Defy/JB.Tehát a népszerűséghez nem fér kétség. Wajk a vizsgaidőszak után fog nekifeküdni az igazán ütős jb-nek ,ez inkább egy fejlesztő változat ami kis kompromiszummal mindennapi használatra is alkalmas ezt mindenki vegye figyelembe!Köszönöm
ZTE Axon Elite - ligában játszik. Teclast X10 3G a nagyképű jóképű. OUKITEL K4000 Pro a verő erő.
-
veterán
válasz zho-lee #46964 üzenetére
Elvileg ez az, nem? Amúgy elnézve a bugokat, nem igazán ajánlható ez napi használatra, nem? Mármint úgy gondolom, hogy átlagfelhasználóknak.
Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
zho-lee
addikt
válasz Neil Watts #46961 üzenetére
Ha jól látom, már fenn van az XDA-n.
"Motoron 5 perc alatt néha többet élek át, mint más egy egész élet alatt.."
-
Mano_01
aktív tag
Találtam egy jó lockscreen-t JellyBeanre
"Mindannyian keresünk valakit, azt a különleges személyt, aki majd megadja azt, ami hiányzik az életünkből. Valakit, aki képes társaságot nyújtani, vagy segítséget, vagy biztonságot, és néha, ha nagyon keressük, megtaláljuk azt, aki képes mindhármat nyújtani. Igen, mindannyian keresünk valakit, és h
-
105kacsa
őstag
A legfrissebb miui 11.09-re épűl.Wipe data/factory reset, Wipe cache partition,Advanced--->Wipe Dalvik Cache aroma telepitő lefuttatása 90% az arom wipeol.Rendszer elindul majd még egy újraindítás és utána használható.Tudjuk, hogy reggeli vagy esti órákban lesz kiadva?Pasz, amikor elkészűl és jó .
-
veterán
-
105kacsa
őstag
válasz Neil Watts #46958 üzenetére
Konkrétan mire gondolsz?Nem gyári 4.1.1 kernel van alatta.
-
veterán
-
105kacsa
őstag
válasz Neil Watts #46953 üzenetére
http://prohardver.hu/tema/re_motorola_defy_a_szukseges_plusz/hsz_19745-19745.html
-
-
veterán
Sziasztok!
WajkIUI van a telefonomon, mely 2.3.7-es androidra épül. a névjegynél azt írja, hogy a MIUI 1.11.18-ra épül. Van ennél frisebb stabil kiadás bármely romból? Jó lenne már egy jól működő 4.0 vagy 4.1
Mit aján lotok jelenleg?
Üdv. core2
-
(jan)
őstag
-
RootRulez
félisten
válasz hargitomi #46948 üzenetére
A CM7 fájlkezelője sztem nem támogatja, csak a helyi fájlokat...
Tölts le egy külön fájlkezelőt, ajánlom az ES File Explorer-t.
[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
-
hargitomi
tag
CM7 alatt ftp kapcsolatra hogy van lehetsőg? WIUI-ban a fájlkezelőben volt, itt sehol sem találom..
-
válasz szabof1 #46943 üzenetére
Az előző hszekkel együtt érvényes a kérdésem.Tehát nem akarok visszatérni a régi ROM-ra hanem valamelyik 4.1.x-es ROM-ot szeretném feltenni a nagyobb memoria kártyával eggyütt, ugy hogy mindenem megmaradjon ami most a gyári kártyán is rajta van és a telefonszámok se vesszenek el.
-
szabof1
őstag
válasz repvez #46939 üzenetére
Én úgy olvasom a kérdésedet, hogy mivel mentsd az adatokat/programokat le, hogy aztán képes legyél visszaállítani őket.
Erre a feladatra legjobb a Titanium Backup Root vagy a MyBackup Root (ingyenesek a Marketről).Ha nandroid backupot csinálsz, abból nem tudod majd egy új (pl. főzött) romon csak az adatokat/programokat visszaállítani. A nandroid mentéssel csak a teljes romot (adatokkal, telepített programokkal együtt) tudod visszaállítani. A te esetedben akkor érdemes ilyet csinálni, ha esélyes az, hogy visszatérsz a jelenlegi gyári romra.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
válasz repvez #46939 üzenetére
Ha le akarod menteni az alkalmazásokat, beállításokat, kontaktokat, ahhoz root kell. Mindegy hova teszed őket mert a frissítés nem piszkálja az SD kártyát, én annak a tartalmát át szoktam rakni gépre, ha végzett akkor ugyanúgy vissza, ez kártyacserénél sem okozott gondot eddig.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
errrtu
aktív tag
sziasztok!
akkumulátor vásárlással kapcsolatban merre nézelődjek? a gyorsaság főbb szempont mint pár száz forint...OnePlus3
-
Mint irtam,nem a folyamt leirásával van gondom, hanem hogy melyik verzioju programokat szedjem le az ujjak közül ami biztosan megy .
És a folyamatok külön külön vannak leirva,de a sorrendjuket még nem vagyok tisztában.Tehát a gyári telóval elöbb rootolnom kell hogy le tudjam menteni az adatokat?De azokat hova másoljam ha nem ugyan az a memoria megy visza a telefonba,mert ha 1:1-ben átmásolom a memoria tartalmát a nagyobb kártyára az lehet bekavarhat az uj rendszerbe vagy nem ?
Tehát a sorrend érdekel hogy mit mi után csináljak .és azt hogy melyik fájlverzioval
-
kutga
nagyúr
válasz repvez #46935 üzenetére
Üdv!
Én azokat a progikat töltöttem le, amik a leírásban vannak, biztos vannak újabbak is, de ezek mentek gond nélkül.
Rom esetében ami CM7 alapú, az GB alapú, CM9 az ICS, CM10 a JB, bár ezekhez szvsz már nem elég a Defy.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Köszi,de ezt a leirást olvastam, ez alapján meg is tudom csinálni .De a linkelt progik már 1-2 évesek és az ujak közül nem tudom melyik használható gond nélkül.
A gondom az hogy nem tudom, hogy pontosan melyik fájlokat és milyen sorrendben kell telepitenem és honnan tölthetem le a megfelelő legujabb programokat amiket a leirás alapján felrakok.Tehát ott kezdösik, hogy teljesen gyári rom 2gb-os memoriával van a telefon erröl kell lementeni mindent és áttenni a 16gb-osra és az uj Rommal.
Tehát mivel kezdjek? -
kutga
nagyúr
válasz repvez #46933 üzenetére
Üdv!
Én a WIUIt ajánlom, ennek a kinézete az IOS-re hajaz, nekem ez jött be a legjobban. A telepítése nem nagy szám, elrontani szinte csak direkt lehet.
Ezek alapján tudod megcsinálni:
Motorola Defy: Felkészülés a CyanogenMod-7 (CM7) illetve a MIUI rom telepítésére kezdőknek
Motorola Defy: A magyar MIUI, a WIUI (WajkIUI) telepítése kezdőknekAmúgy szabof1 leírásai közt szinte az összes romhoz találsz telepítési útmutatót.
Szvsz a Defy+-hoz való romokat kerüld egyedül, mert annak ellenére hogy Bayer lencsés a kamerád, nem biztos hogy vissza tudsz térni a gyári rendszerre, ami azért jól jöhet.
Mentéshez Titanium Backup nevű programot ajánlom (rootolt telóra).
[ Szerkesztve ]
-
Na sikerült egy ujabb lépést tennem egy uj rom feltételéhez.
Kideritettem biztosan Bayer kamerás a telo és vettem 16GB-os Class6-os kártyát.
Már csak olyan problémám van hogy a sokfajta program közül nem tudok kiigazodniEddig minden gyári a telefonon 2.2.2.-es
Moto_version34.174.2MB525Retail.enCEE
Baseband version: EPU93_U_0059.01
Kernel 2.6.32.9
Build number: JOREM_U3_3.4.2_179-2
Ezek a telefonom adatai.Milyen progikat és Romokat kell leszednem hozzá, HA CM10,MIUI vagy WIUI Romot akarok rátenni (Rootoláshoz és a romcseréhez)
Lehetöleg a legujabb Android verzióval,de azért napi használatra lehessen telefonálni a telefont és a Wifi ,NET és a netmegostás hibátlanul menjen . Ha jol tudom akkor mindegyik rom már alapból tudja a 720P-s video felvételt ezzel a kamerával?A következö ami még aggaszt hogy hogyan tudom lementeni az adataimat a régi romból, hogy minden megmaradjon Telefonkönyv SMs, program mentések? MErt az egyik ismerösömnek eltünt minden, utánna meg 2x is volt mindenki a telefonban.
-
Den Hadnagy
senior tag
-
Den Hadnagy
senior tag
válasz hargitomi #46920 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Időközben kiderült, hogy a kábel volt a ludas, korai volt aggódni, hál' istennek
DH"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."
-
szabof1
őstag
Nem használok Swype-ot, de hátha segít a MoreLocale2 a Marketről.
Ha nem ismernéd még: ezzel lehet magyarul nem tudó romon a telepített programokat rábírni a magyar nyelv használatára. -
törölt tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Defy mb 525 telefont.
Az első bekapcsoláskor regisztráltam a motoblur fiókot a saját e-mail címemre és megadtam egy jelszót.
Most sim kártyát cseréltem és a motoblur zárolta a telefont.........
Probálok beképni a megadott e-mail címmel és jelszóval de nem enged tovább.
Mit csináljak?[ Szerkesztve ]
-
B.i.L
senior tag
Végül matt részegen Miui 2.1,20 - ment fel....vagy mi?a többi a holnapi horgászás után
Horgászni mentem...B.i.L
-
hargitomi
tag
válasz Den Hadnagy #46917 üzenetére
/system/app/Superuser.apk
/system/xbin/busybox
/system/bin/busybox
/system/xbin/suezeket a fájlokat töröld root explorerrel, és akkor nincs rootolva. ( lehet hogy valamelyiket nem találod meg, az nem baj)
-
kutga
nagyúr
válasz Den Hadnagy #46917 üzenetére
Én visszacsinálnám, persze csak ha tudom hogy van még rá gari, nehogy megvonják.
[ Szerkesztve ]
-
B.i.L
senior tag
105kacsa és peter077 THX
Köszi emberek - rajta vagyok az ügyön...aki emlékszik-kikapcsolt a Döfi,érintésre kissebb rázásra is ,hát a probléma csak az AKKSI! csere..és tádááámmm,minden okés
Azt elfelejtettem mondani hogy : Motorola Defy MB525
És másfél éves[ Szerkesztve ]
Horgászni mentem...B.i.L
-
Den Hadnagy
senior tag
Akkor utánanézek, mert lehet, hogy én tévedek a 12 hónappal...
Rootolva van a teló, az garivesztéssel jár? Csináljam vissza, mielőtt odaviszem nekik?[ Szerkesztve ]
"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."
-
kutga
nagyúr
válasz Den Hadnagy #46915 üzenetére
Hmm...én függetlenül vettem két év garival, nem tudom a T-nél miért csak 1 év van rá.
Mindenesetre megpróbálnám a moto szervizt amit az 1. hsz-ben írtak.
-
Den Hadnagy
senior tag
Köszi! Csak abban reménykedem, hogy nem a telefonon lévő csati rossz. Ha jól tudom, T-éknél 12 hónap gari van csak a Defyre, az enyém meg másfél éves de ha valaki mást tud, szóljon!
"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."
-
kutga
nagyúr
válasz Den Hadnagy #46913 üzenetére
Minden lehetséges. Mindenesetre mindenképp megpróbálnám más kábellel, vagy más gépen, aztán szerviz.
-
Den Hadnagy
senior tag
Kábelt még nem volt alkalmam, de hamarosan. Másik akksival sem veszi a töltést. Megy a töltéskijelző (felirat+animáció), de az akksi nem töltődik.
Olyan létezik, hogy az adatátvitel hibátlanul megy, jelzi is a töltést, érzékeli, ha bedugom, stb., de valamilyen érintkezési hiba miatt áramot nem kap?
DH
-
RootRulez
félisten
Na ez eddig hogy nem jutott eszembe, megpróbáltam rejtet számmal, erre kicseng... Szóval csak ott van vmi gikszer...
-
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Cimborámnak is DEFY-je van, próbálnám hívni, de nem tudom, mindig foglaltat jelez. CM7-ben van fekete lista, de tudtommal a gyári 2.2-ben nincs, neki pedig sima 2.2 van rajta. Nem igazán ért hozzá, sztem nem telepített külön hívásblokkoló programot se. Hogy lehet, hogy nem tudom hívni?
Köszi: RR
-
kutga
nagyúr
válasz Den Hadnagy #46901 üzenetére
Másik kábellel, esetleg akksival próbáltad?
-
peter077
aktív tag
[ Szerkesztve ]
Ulefone Power, A zerő • "A lustaság fél nehézség..."
-
B.i.L
senior tag
Nah végre megjött,csak ujj akksi kellett neki,minden klappol
De most ujj,vagy nagyon szuper romot akarok adni rá...elvégre itt a tél!
Mit javasoltok? ( nemriadok el semmitől)
eddíg volt Gy 2.2.2, 2.2.3, Cm7.1 Stable, Miui 2.4.20-ig....
On & OnHorgászni mentem...B.i.L
-
Den Hadnagy
senior tag
Sziasztok!
Ilyen hibajelenséget látott már valaki?
Számítógépre rádugva is csinálja néha, de ha stabilan létrejön a kapcsolat egy kis mozgatás után, akkor viszont pl. adatot tudok másolni a használt - teljesen gyári - kábellel (nem tudom, hogy az erezést meg a csatlakozót tekintve ez jelent-e valamit...)
Szóval nyilván nem a töltőfejnek van baja... Viszont akkor a kábel van esetleg megsérülve, a kábelen lévő csati, vagy netalán a telefonon lévő csatlakozó kezdi megadni magát? Extended akksim van, adatot mozgatni wifin át szoktam, tehát nincs egy nap huszonhatszor bedugva-lehúzva a teló (ami amúgy másfél éves).
Mit gondoltok?
Köszi:
DH
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest