- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lezerpiramis
őstag
Ki lehet ennek a telefonnak a kepet tenni valahogy kabelen at TV-re, monitorra? HDMI-t nem tud a csatlakozoja, ha jol emlekszem.
-
sztikac
őstag
Hát akkor úgy néz ki a Motorola befejezte a készülék támogatását. Elvileg a júniusi biztonsági frissítés még járt volna, de a jelek szerint a márciusi marad az utolsó
-
domper2015
senior tag
VoLTE, VoWifi működik?
-
csibe1
addikt
válasz
keflavik #203 üzenetére
"Van egy bajom vele, amit ide fel is tettem. Sajnos a fórumtársak nem tudtak segíteni, illetve meg se értették amit kérdeztem. Ha gondolod, olvass vissza.
Kb. ennyit tudtam..., üdv: T"Azt nem írtad melyik szolgáltatónál vagy.
Nemrég beszéltem egy ismerőssel, és panaszkodott, hogy beszélgetés közben nem tudja megnézni Viberen a képeket. Eddig ez nem volt gon nála.
Nekem ez nem probléma (T-mobil -- Huawei P Smart Z), de az ő telefonja se mostani.
Lehet a szolgáltatók is "alkottak valamit a háttérben, és nem a telefonon múlik a dolog... -
sztikac
őstag
Telepíthető a márciusi biztonsági frissítés.
-
memoril
aktív tag
Sziasztok ! Megrendeltem a telot , Remélem nem fogok csalodni benne ! A régi Defy nagy kedvencem volt !
-
lezerpiramis
őstag
-
memoril
aktív tag
Köszönöm a válaszokat ! Akkor ezekszerint megéri a telefon ? Nekem 3-4 évre kéne ! Facebook , gmail , netezésre alkalmas akkor ? Zene halgatás fülessel !
-
lezerpiramis
őstag
Tudtommal Android 12 nem fog jonni ra, biztonsagi patch-ek meg egy ideig igen.
Egyik telefon se er annyit, amennyiert aruljak, ez sem, de a piacot vegignezve szerintem ez megeri az arat. Nem tul gyors telefon, nalam van egy kis gebasz, ami a forumtarsaknal nem jon elo (nem jo a time sync, idonkent kesik a telefon oraja), kulfoldi forumokon volt/van szo rola, kis kezi nyomkodassal orvosolhato. Ettol fuggetlenul nekem nincs vele bajom (uzemido kivalo, a keszulekhaz strapabiro, jo nagy a kijelzo a virtualis gombsorhoz - nekem ez fontos, mert fizikai QWERTY-s telokon szocializalodtam), de van mellette ceges iPhone SE 2020, valamint egy Samu S22 is, szoval tudok valogatni, ha kell
-
keflavik
újonc
Szia!
A frissítéseket nem tudom. Szerintem időtálló, itt a strapabíróságra gondolok.
Ezért vettem meg, mert erős üveg van rajta, meg por, ütés és vízálló. Nem kell mindenféle tokokat venni hozzá, jó úgy ahogy van. Pár hónapja van, többször leejtettem, kőre is, semmi baja. Ez nekem egyébként is röhejes, hogy veszel egy telefont, és mindenféle tokot, fóliát, minden szart kell rá venni, hogy normálisan tudd használni, különben vége van, megsérül, stb.
A régi Nokiákra, Siemensekre milyen tokot kellett venni? Semmit, nem is létezett. Lassan megveszel egy telefont, és a jósnőhöz is el kell vinni, de minimum a képernyőjét le kell fújni csodatévő sprévelOlyan ez, mintha veszel egy cipőt, aztán ezt meg azt kell venni még hozzá, hogy fel tudd húzni, meg hogy ne törje a lábad. Vagy veszel egy házat, de kell rá a tető fölé még egy tető, hogy ne ázzon be. Vicces.
Azért vettem ezt, mert strapabírónak hirdették, eddig az is, és semmit nem vettem rá pluszban. Ja, és egy autó árát nem fogok egy koszlott telefonra kifizetni, amit úgy kb. 10-20 dollárért állítanak elő. A nagyon drágát 30-40 dollárért, csak hogy képben legyen mindenki. Nálam elvi kérdés ez.
Akkuja 3-4 napig jó, ez is fontos volt nekem. Játszani nem szoktam, kinőttem belőle.
Sokat telefonálok, kis whattsapp, viber, email, pár fotó időnként. Ha egy telefon egy napig se bírja, kb. egy napon belül b@sznám ki. Nem azért élek, hogy folyton telefont töltögessek.
Van egy bajom vele, amit ide fel is tettem. Sajnos a fórumtársak nem tudtak segíteni, illetve meg se értették amit kérdeztem. Ha gondolod, olvass vissza.
Kb. ennyit tudtam..., üdv: T -
memoril
aktív tag
Sziasztok ! Most szeretnék venni egy ilyen telefont ! Meddig kapja a frissitéseket szerintetek ? Android 12 jön rá ? Mennyire időtálló a telefon ? Köszi a válszokat !
-
macilacus
senior tag
válasz
lezerpiramis #200 üzenetére
Nálam minden jól műkszik
-
-
macilacus
senior tag
válasz
lezerpiramis #196 üzenetére
Köszönöm.
Mint a képen láthatod nem a gyári órát használom, bár először a gyári launchert állítottam be és utána a sajátot, a beállítások alatt nem voltak gondok. Újraindulások nincsenek, a kezdeti nyüstölések mellett is simán másfél két napos volt az akksi idő. -
macilacus
senior tag
Megvettem és belaktam a telefont
Szkennelés nincsen, de külső programmal megoldottam. A hangrögzítés a bluetooth headsetet leszámítva tökéletesen működik (vezetékes fülessel nem próbáltam). A fényképező nekem arra amire kellhet tökéletes , ha pedig jobb kép kell, akkor ott a fényképezőm. GPS a lakásban is működött. Bluetooth , wifi jól szuperál. Zene, videó az általam használt lejátszókkal jó. Rádiót nem használom. Tökéletesen személyre tudtam szabni, a nemkívánatos google programokat simán lecseréltem, leállítottam.
Szóval eddig tökéletes -
macilacus
senior tag
Mindkettőtöknek köszönöm a választ
Amúgy általánosságba mennyire vagytok megelégedve a telefonnal?
Mennyire voltak - vannak rendszerfrissítések?
Mióta van meg nektek a telefon, mennyire vált be?
Pozitívumok - negatívumok? -
macilacus
senior tag
Sziasztok!
Tervezem a kütyü beszerzését, de előtte kíváncsi vagyok az aktív használók véleményére
Továbbá érdekelne, hogy ezzel a hívásrögzítővel fel lehet-e venni a beszélgetéseket (Samsung A52 5G-nél működik), valamint a fényképezőbe megvan-e már a szkennelés funkció. -
keflavik
újonc
Köszönöm a hozzászólásokat, de sajnos úgy tűnik nem értettétek meg a problémám. Pedig kétszer is leírtam egyértelműen, világosan, részletesen!
Fölöslegesnek tartom leírni harmadszor is, inkább be is zárom a témát. Minden fórumtársnak köszönöm a hozzászólását, és a segíteni akarást. Sajnos nem jutottam előbbre, mert el se olvastátok rendesen, hogy mi a bajom a telefonnal!
Továbbá, GPS-t venni nem kell, van az autóban (Volkswagen), meg van külön is (Garmin). De egyik sem tud forgalmi infókat adni, mint dugó, baleset, stb. Csak a Waze tudná, ha tudnám használni a telefont, de a jelzett probléma miatt nem tudom. A Garmin egyébként tudja, Nyugat-Európában tök jól működik, de Magyarországon nem. Én meg itthon autózom nagyrészt, és nagyon kellene.
A Volte-t majd megkérdezem a szolgáltatónál (Yettel) de előre borítékolom, hagy halvány lila fingjuk se lesz az egészről. Ne vicceljetek már, a számlázási címet se képesek átállítani, 3-4 alkalommal a nyakukra kell járni, fél év mire sikerül. Ezt konkrétan épp most tapasztaltam! Volte…, na persze…
Egyébként az előző telefonom, egy Motorola G4 plus, ami már 6 éves volt, semmi baja nem volt, tökéletesen működött a net amíg az autóval bluetooth-on össze volt kapcsolva.
Csak összetört. Azt hiszem ez az új Defy is össze fog nagyon hamar, ha nem lehet valami egyszerű beállítással orvosolni a problémát!
Ha lesz megoldás, mindenképp fölteszem ide!
Még egyszer nagyon köszönöm a segíteni akarást!
-
-
keflavik
újonc
Köszönöm, de azt se tudom mi az a Volte hívás, meg a telefonon sehol nem találok ilyet semmilyen menü és beállítási pontban.
De a probléma nem (csak) ez, mint ott, hogy telefonálás alatt nincs net.
Ha az autóval összekapcsolom bluetooth-on, akkor EGYÁLTALÁN nincs net! FOLYAMATOSAN nincs, amíg az autóval össze van párosítva! Ha megyek messzire, kiválóan tudok telefonálni órákon keresztül az autó által kihangosítva, de nincs net közben! Pedig a GPS pont akkor kellene, de nagyon! -
keflavik
újonc
Köszi, sajnos csak a problémát írják, de megoldást nem.
Az továbbra is érdekelne, ha valaki tudná... -
keflavik
újonc
Üdv. Nemrég vettem egy Motorola Defy-t, kizárólag a strapabírósága miatt. 10 éve is volt, teljesen elégedett voltam vele.
Ha Bluetooth-on csatlakoztatom az autóhoz, hogy telefonáljak, letiltja a mobil netet.
Se viber, se whattsapp, ha vigyáz a teló a testi épségemre, hogy vezetés közben ezeket ne használjam, ezzel még meg is békélnék. De GPS, Waze sincs, ami nagy baj. Valami beállítási gond lehet? Köszi a választ -
Ronyn
senior tag
Hát,a Google Fotók rajta van, mint galéria, alapból, amellé nekem nem hiányzik egy plusz galéria,szerkeszteni is tudja a képeket...
Egyébként,talán pont ez a szépsége,így olyan galériát teszel fel,amilyet akarsz (ha a Fotók nem elég)Meg úgy rémlik,a Snapseed is rajta van gyárilag, amivel úgy tudom, elég jól lehet szerkeszteni a képeket
Viszont sok olyan apróság van , amiben -szerintem - jobb az alap Google változat,mint a samus túlbonyolítás.
Persze, a Samsungnak is vannak jó oldalai pl.alapból látja a TCL tévémet,amit hiába várnék el a defytől -
sztikac
őstag
Hamarosan érkezik a Defy 2:
MediaTek Dimensity 930 chipset
6 GB RAM
128 GB tárhely
6,6" 120 Hz-es kijelző
IP68 védelem + Mil-Spec 810H minősítés
Android 12
600 EUR körüli várható ár -
lezerpiramis
őstag
Egy masik threadben nekem is ezt valaszoltak az ottani “szakik”, miutan leirtam a problemat + kuldtem logot. Szimpla trollkodas ez a valasz, masnak nem tudom venni. Halozati hiba, ezert csereljek SIM-et - WTF?!
Mindegy, ettol meg nem dobom a kukaba a telefont, mert amennyiert aruljak, annyit talan megert, de nem biztos, hogy a kovetkezo telom Motorola/Lenovo lesz.
-
Ronyn
senior tag
válasz
lezerpiramis #169 üzenetére
Úgy látom ,azért ott is elmagyarázzák hogy hálózati probléma
-
lezerpiramis
őstag
válasz
lezerpiramis #168 üzenetére
Nemcsak Defy-n jon elo egyebkent a Motorolak kozul:
[link]Ugyanezzel a SIM-mel a tobbi telefonom (iPhone SE 2020, BlackBerry Passport, BlackBerry DTEK50, tehat harom kulonbozo oprendszer) semmi ilyet nem produkal.
A “megoldas” nalam az, hogy letoltottem egy atomic clock-ot, aztan ki-bekapcs vagy repulo mod be-ki utan osszenezem azzal a telo orajat, majd ha nagyjabol stimmel, kikapcsolom a halozatalapu idofrissitest.
-
Tomacko
őstag
válasz
lezerpiramis #165 üzenetére
ezen a késés dolgon én is csodálkozom most. Nekem is tű pontos, sosem volt vele ilyen problémám, de mégcsak érezni sem éreztem olyat mintha késne. Pedig nekem a munkám miatt igencsak fontos volt, hogy adott szituációkban fel jegyezzem a pontos időt.
-
csibe1
addikt
válasz
lezerpiramis #165 üzenetére
Tényleg nem valami gyors, de megfelelő a sebessége.
Nekem a strapabíróság miatt kellett, és nem igazán találtam értelmes telefont ebben az árban. A Samsung meg a Nokia strapatelói túlárazottak, finoman szólva.A Huawei után kicsit fura a szoftver, pl. a Play áruházból kellett telepítenem az Egyszerű galéria programot, mert ami gyárilag rajta van az nagyon alap cucc.
A költözéssel nem volt semmi gond, simán áthúzott minden progit.
Nálam nem jelentkezett a késé, most is a pontos időt mutatja. -
lezerpiramis
őstag
válasz
kisscidar #163 üzenetére
Az uzemido remek, nalam a 2 nap mindig megvan, de inkabb a 3 (persze attol fugg, ki mire hanszalja), egyedul egy hibat tapasztaltam: az ido hajlamos rajta kesni 1-2 percet, de ahogy olvastam, ez sajna mas Motorolaknal is elofordul.
Nem egy szelvesz a telo, de az arat szerintem megeri.
-
kisscidar
csendes tag
Sziasztok. Én is részese lettem egy ilyen szuper kis készüléknek. Annyi kérdésem lenne, hogy valamilyen formában tapasztaltatok e romlást android 11re való frissítés után? Pl, :gyengébb üzemidő stb. Illetve ennek ellentétei, pozitív tapasztalatok az android 10-el ellentétben? Xiaomiról jöttem, régen volt motorolám, nagyon szerettem. A miui rendszer annyira elbaszott volt, hogy félek frissíteni, mert mindíg adódott valami probléma vele... Akinek lenne tapasztalata és megosztaná azt nagyon megköszönöm.
-
sztikac
őstag
Megérkezett a decemberi biztonsági frissítés.
-
sylas
tag
Sziasztok
Azt vettem észre,hogy nagyon gyengusz a fényerő. Előtte mate 20 lite használtam,447 nit ír fényerő. Ennek 452.Megis sokkal sötétebb. Most nem is Max napsütésben alig látom. -
Kyr0s
csendes tag
válasz
ghiottone #159 üzenetére
Akkor minden további nélkül lehetséges, hogy valami hardveres probléma lehetett. Szűz készülék volt, egy Facebook, Messenger l, netbank és Waze kiegészítéssel. Gyanakodtam először valamelyik appra, de miután mindet eltávolítottam, akkor is lassú maradt.
Esetleg tipp, hogy melyik üzletben lehet kirakva Defy? Alzánál nem volt a központban, így nem tudtam összehasonlítani azzal, amit visszaadtam.
-
-
Ronyn
senior tag
Hát akkor neked ott nagyon ment valami a háttérben... Ennyire nem lassú, szerintem egész vállalható...
Ezt Huawei Mate 20 Pro, meg SGS20FE után mondom, szóval ez vissza lépés nálam is egyértelműen, de - mint írtam - szerintem vállalható a sebessége, és - nálam - nincsenek ekkora csúszások -
Kyr0s
csendes tag
Elnézést, bealudtam kicsit. Tényleg nem volt benne. Sajnos visszaadtam a készüléket, mert iszonyatosan lassú volt. Konkrétan az oldalak lapozásától is laggolt néha, a fényképező 5-6 másodperc után indult el, a fotó meg 3 másodperc után készült el.
Sajnálom kicsit, mert reménykedtem abban, hogy lesz egy "mindenálló", vállalható sebességű okostelefonom 60 körül, de ez tragikus, amilyen gyenge volt.
-
Kyr0s
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy pár sort írni az eddigi tapasztalataimról:
- A készülék akkumulátora elég izmos, így nálam a két napot kibírja közepes használat esetén, de még több órányi stream mellett is a másfelet.
- Kényelmetlenül nagy, így vagy ki akar esni a kezemből írás közben, vagy megfájdul a kisujjam a jobb kezemen, ami tartja a készülék alját.
- Nyilván almát hasonlítok körtéhez, de igen lassú minden téren a céges Xiaomi Mi 10T-hez képest.
- A kamerája maximum középszerű, ami azért 2022-ben baj. A tizenöt éves, filléres digitális fényképezőm, vagy az ősi iPhone SE-m jobb képeket rakott össze.
- Miveleegy hangszóró van összesen a zenére, így a jobb kezem kisujjával pont sikerül mindig eltakarni, így persze szinte elnémul a hang.
- Cserébe a hívási hangminőség összevethető a fent említett Xiaomi - val, kivételesen jó.
- Ahogy a hangchip zenére is. Részletes, kidolgozott hangzást biztosít, ellentétben a Xiaomi minden részletet elnyelő katyvaszától.Ti mit gondoltok?
-
sztikac
őstag
válasz
lezerpiramis #140 üzenetére
Nálam semmi gond az órával, mióta megvan másodpercre pontosan megegyezik a gép órájával.
-
sztikac
őstag
Megjelent a szeptemberi biztonsági frissítés.
-
motofi
aktív tag
válasz
lezerpiramis #136 üzenetére
Nem nàlam még stock Android 10 alatt gyàrilag megy csak szeretném újabbra cserélni az Ulefone -t.
-
motofi
aktív tag
A hívásrögzités megy vagy aktiválható ezen a telefonon? Android 10 van rajta, mert ott talán elérhető?
-
válasz
Neubauten #132 üzenetére
Köszi az infót! Ennyiért én se hagyom ki, mert egyetlen olyan teló sincs, ami a Nokia 8 Sirocco után jó opció lehetne számomra, akkor meg már legyen ez az ár-érték bajnok megoldás. Ha esetleg nem jön be, el tudom adni 0 vagy kis bukóval. Tökre, mint anno az RX 570 és Ryzen 2700-as akciójuk.
-
Neubauten
csendes tag
Alzánál most csak 55 ezer zöld színben. Vettem egyet, tapasztalatokról később írok.
-
Wi-Fi-n lógva egy jobb router és net mellől tudna valaki mérni nekem egy netsebességet?
Notebookcheck-en szerintem valamit elbénázhattak, Mobilarénán meg sajna ilyen teszt nem volt. -
lezerpiramis
őstag
válasz
lezerpiramis #129 üzenetére
Erre már közben rájöttem, de most olyat tapasztalok, hogy mintha késne a telefon órája, és több nap elteltével már 1-2 perc lemaradásban van, pedig a "Usae network-provided time" be van kapcsolva. Ha restartolom a telefont, akkor helyreáll egy időre.
Ilyennel már találkozott valaki?
-
lezerpiramis
őstag
No, végül beszereztem az alza.hu-ról egy ilyen csodát
Eddig tetszik, jó nagy, annyi szent, de nem is baj, bírni fogja a strapát.
Egy kérdésem lenne: azt akarom beállítani sms esetén (Messages), hogy a telefon csak rezegjen sms fogadásakor, hang ne legyen. Utóbbi meg is van, át van állítva None-ra a Notification sound, viszont a Vibrate hiába van bekapcsolva, akkor sem rezeg sms-fogadáskor a készülék. A rezgőmotor rendben van, híváskor rezeg a telefon. Van esetleg valami extra beállítás, amit meg kéne néznem, vagy ez valami szimpla androidos hülyeség?
Köszi előre is!
-
Ronyn
senior tag
Mennyi tárhely marad szabadon a telefonon?
-
csibe1
addikt
válasz
ghiottone #106 üzenetére
A cserélhető akku (már ha tényleg az) ér valamit, de csak 4050mAh, az kicsit sovány.
A 3-4 év támogatás nekem nem ér meg tripla árat.Néztem Samsung M71-et, annyiba került volna, mint a Defy; de volt vele pár gond az árukeresős vélemények szerint.
A másik jelölt a Motorola G60 volt.
Nagyon elszaladtak az árak, mindenki aranyárban adna mindent.
Samsungtól most hirtelen egy értelmes telefont se tudnék mondani, amit megérné megvenni. -
Ronyn
senior tag
Hát a régi Defy nem (sem) volt egy erőgép, a Google Mapsba is hajlamos volt bele fagyni, melegedett is rendesen, egy videó felvétel alatt (is).
Meg annál még a dugó adta a vízállóságot, ha az kilazult, akkor simán belefolyt a víz.
Ettől függetlenül egy szinte kultikus telefon volt a strapa telefonok terén -
Én még emlékszem a régi Defy-re, ami miatt ez az új is kedvesebb lenne a szívemnek, csak perpill a kábé 3 éves telóm majdnem mindenben jobb, mint ez az új Defy, és ami azt illeti, jobb a többi lehetőségnél is, amik még szóba jöhetnének. Viszont akkuban léphetnék előre ezzel a váltással, és ahogy egyre kevesebbet bír a régi telóm, úgy értékelődik fel ez a szempont.
Ha lesz vmikor Defy-m, tokot és fóliát tuti nem fog kapni. Bírja csupaszon, amíg bírja, a Nokiámmal is így csinálom, pedig az elvileg egy flancolós divattelóként jött ki leginkább; aztán részben azért választottam, mert bírja a kiképzést, meg mert az akkori Xcover nem volt nekem elég hardveresen.
De alapból Xcover-t szeretnék venni már az első Xcover óta, csak valahogy sose jött össze.
-
csibe1
addikt
Ne is mondd, még sima hátsó tokot sem találtam.
Alin is van mindenre tok, erre nincs.
Az összes Motorolára, a G60-asra is 20 féle tok legalább.
Múlt héten azt hittem okés, de a vélemények között írták, hogy minimum 1 centivel bővebb a tok. Pfff....
Még nézelődök majd, hátha sikerül.
Fóliát azt találni, itthon is. -
csibe1
addikt
Lehet, őszintén szólva annyira nem érdekelnek az android funkciói, nem követem, hogy mik az alapdolgok egy új kiadásnál.
Vakartam a fejem én is rendesen, hogy mit vegyek.
A Huawei P Smart Z az 15-16 ezer FT-ba került nekem, mert 2 éve éppen készletsöprés volt a T-nél. Nekem annyit bőven megért.
A Defy most lement 70 ezerre [link]
Xiaomi is szóba jött (főleg az infra meg a nagy akksi miatt), de a gyenge wifi meg a szoftver miatt inkább hagytam. Nem tudom minek annyi típust kidobni, a kevesebb néha több.
Vettem volna a T-nél telefont, de nem volt semmi olyan ami megfogott volna.
Motorola meg nem nagyon van vagy nincs készleten.
A másik jelölt a Motorola G60 volt a nagyobb akksi, tárhely miatt. (az amikor a Defy-t vettem szintén 85 ezer volt, és még mindig annyi [link] )
Aztán mégis a Defy lett.Azon gondolkozom, hogy érdemes-e fóliát venni a kijelzőre?
Tokot is kellene vennem ,mert így elég macerás néha videót nézni, ha nem tudom rendesen kitámasztani. -
csibe1
addikt
Még nem nagyon használtam, de a célnak megfelel.
Nem a leggyorsabb, de nekem megfelel. A lényeg inkább a strapabíráson-akkun volt, mint a hardveren, de szerintem használható.Egyelőre még nem költöztem át a Defy-be, mert van pár dolog amit még ki kell találnom hogyan legyen.
A kinézete nekem bejön, másnak meg nem; nem igazán érdekel, mert nem a vitrinbe vettem.Nem volt muszáj most megvenni, de épp akciós volt, és nézegettem már egy ideje.
Neten rendeltem (alza, 85 ezer most éppen 70 ezer [link]), csütörtök délelőtt, pénteken délelőtt hozta a futár.Az őszre áremelkedést jósoltak a telefonoknál (meg aztán minden egyéb másnak is megy fel az ára), úgyhogy megvettem, hogy legyen egy tartalék telefonom.
A szoftveres része kicsit fura, de nincs vele gond.
A giroszkópok tényleg nagyon jól be vannak hangolva, nagyon érzékeny.
A tesztben is említett zseblámpa ki-bekapcsolás tök jó dolog, nem kell még a menüben is keresni.
A mostani Huawei P Smart Z se egy erőgép, nekem a Honor 8 után a nagyobb akksi, és tárhely volt a lényeg. (a Huawei kamerája az szerintem nem olyan jó)
A mostani váltásnál a tárhely, és a RAM maradt; az akksi nőtt egy kicsit a Defy-nél.Pár dolgot szokni kell az előző telefon után, - pl. képernyőkép készítés 3 ujjal, nekem bejött az ikonos verzió - de majd belejövök.
Semmi extra program nincs fent, az előzőről a nagyobbik részük áttelepült, de a fényképek, sms-ek valamiért nem.Mindenki döntse el mi a fontosabb, az extra hardver vagy a strapabírás?
Szerintem ez a telefon ezzel a hardverrel (főleg az előző strapa okostelefonokat nézve) bőven jó egy építkezésre; de mindennapi használatban is megfelel.
Aki játszani venne telefont annak az Asus ROG és hasonló telefonoknál kell nézelődni. -
Ezt szerintem Android alapfunkció úgy a 10-es óta. Nálam is így működik Nokián.
Egyébként fura, hogy nem veszik sokan az új Defy-t, ár-érték aránya kiváló most, vagyis szerintem különösen ajánlott. Ha nagyon válthatnékom lesz, abszolút benne van nálam ez a teló a Top3 legjobb lehetőségben, mert bármerre is lépnék, kompromisszumos az összes opció.
-
csibe1
addikt
válasz
ghiottone #109 üzenetére
"Egy ilyen teszt megírása simán elvihet egy teljes munkanapot a formázásokkal, képek beillesztésével és akkor még az ember nem is használta a telefont, fotózott, videózott vele."
Biztos, de mintha ezért kapnánk a fizetésüket a tesztelők, vagy nem?
Esetleg az összes cikkíró társadalmi munkában dolgozik? -
ghiottone
nagyúr
Így már értem.
Sokszor nem néznek meg minden funkciót. Ez az ujjlenyomattal történő értesítési sáv kezelés már régóta benne van a hátsó szenzoros Motokban. Nálunk egy G8-as van, abban is ott van - ez egy Pixel-féle alap funkció volt, illetve onnan vették át.
Egy ilyen teszt megírása simán elvihet egy teljes munkanapot a formázásokkal, képek beillesztésével és akkor még az ember nem is használta a telefont, fotózott, videózott vele.
Néha-néha tesztelek 1-1 Motorolát, vagy Pixelt a logoutra meg a blog hu-ra. 1 idő után biztos monoton lehet ez is és simán átléphetik, vagy csak elfelejtik mire odaérnek, hogy beírják. Én a gsmarena és a notebookcheck tesztjeit preferálom inkább. -
Ronyn
senior tag
Gratulálok hozzá 😃
Viszont, akkor talán te irhatnál róla bővebben - tapasztalataid alapján - mennyire gyors (lassú) az - elvileg - tiszta android, mennyire elég a RAM, hogy használható a mindennapokban, mondjuk egy komolyabb telóhoz képest?
És Pl. mennyit bír az akkumulátor, átlagos üzemidő?
Ti. én is nézegetem már egy ideje 👍 -
csibe1
addikt
válasz
ghiottone #106 üzenetére
Most nemrég vettem ilyen telefont, és gondoltam, ha már le se volt füttyentve (még a tesztelő se foglalkozott vele, mert minek is), akkor ha esetleg érdekelne valakit, akkor legyen rá válasz, ha már a topikból nem jött.
Egy ideje már csak be vannak írva az adatok a tesztekhez, aztán jól van.
"navigálni pedig a GPS, a GLONASS, a Galileo és a BeiDou információi alapján lehet a földi hálózatok és routerek adataival kiegészítve. "
Ez jól hangzik, de a valós navigációs képességekről nem mond semmit.
A belvárosban, magas épületek között is így teljesít a navigáció?
Régebben ilyenekre is kitértek a tesztekben.
Mostanában kb. copy-paste a műszaki leírástan az is jól van.
Lassan tényleg felesleges lesz itt tesztet olvasni, a hozzá tartozó topikról nem is szólva.
Tényleg igaza lesz azoknak, akik már pár évvel ezelőtt emlegették a tesztek színvonalának esését. -
ghiottone
nagyúr
válasz
lezerpiramis #104 üzenetére
Samsung most adta ki a Galaxy Xcover 6 Pro-t. Sajna árban 200 felett van, de arra 3-4 év támogatás van innentől kezdve.
csibe1: 1 év alatt sikerült rájönni, vagy csak most válaszolsz magadnak?
Kevés Motorola tulaj van és még kevesebb Defy van piacon. És igen, a fórumokon általában segítenek a tulajok, ha vannak... -
csibe1
addikt
Válaszolok a saját kérdésemre, ha már itt olyan nagy volt a tolongás.
Az ujjlenyomatolvasón lefelé húzva az ujjunkat megjelenik az állapotsor legfelső sora 6 db ikonnal, ezt a Huawei is tudta (ott 5 ikon volt, csak a pontosság kedvéért).
Azután ha még egyszer lefelé mozgatom az ujjam akkor egy 3x3-as ikoncsoport jelenik meg, felette a kijelző fényerejét állító csúszkával, és egyéb adatokkal.Köszönöm szépen a segítőkész válaszokat!
Végülis azért van a fórum, hogy segítsük egymást! (vagy mifene) -
lezerpiramis
őstag
válasz
ghiottone #103 üzenetére
Nekem osszessegeben kisse csalodas volt a KeyOne (mondjuk ez az osszes droidos BB-re igaz, a fasorban sincsenek szerintem a Q10-Z10-Passport vonalhoz kepest) ezert nem is gondolkoztam Key2-ban, raadasul marha dragan arulnak meg Key2 LE-t is. A droid meg azokon is 8-as, ugyhogy elobbre legfeljebb sebesseg szempontjabol lennek veluk.
Mivel a tobbi fizikai billentyus telo (Fxtec, Unihertz-ek) elerhetetlen es/vagy ketes jovoju es minosegu, igy mennek inkabb a strapabiro, nagy akksis, de azert valamennyire meg normalisan kinezo telok iranyaba :)
-
ghiottone
nagyúr
válasz
lezerpiramis #102 üzenetére
Kár, hogy azt a szériát nem folytatták.
Itt biztonsági frissítések még jönnek rá 1 évet kb. -
ghiottone
nagyúr
válasz
lezerpiramis #100 üzenetére
Tuti, hogy nem fog kapni android 12-t.
1 főverzió volt csak. 12-est ezek a Motok kaptak: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Tőzsde és gazdaság
- OLED TV topic
- Hegesztés topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest