Hirdetés

Motorola Defy (2021) - feltámadt túlélő

A régi, emblematikus nevek újrahasznosítása a tapasztalatok alapján kifejezetten rossz ötlet, de a Motorolának tulajdonképpen másodjára is sikerült.

Hirdetés

Bevezető

A Motorola szemmel láthatóan nagyon komolyan veszi a visszatérést, néhány év kihagyás után, többek között itthon is újra elindult a hivatalos forgalmazás, a termékportfólió pedig folyamatosan bővül, mellesleg nem is rossz készülékekkel. Eddig teljesen érvényes ajánlatokat tettek le az asztalra (Moto G30, Moto G100), a most bemutatott Moto Edge 20 széria messzemenőkig ígéretes az erős, de ésszerű hardverrel és komolyan vehető kamerarendszerrel, és még az újrahasznosításba sem buktak bele. Elsőre sem és most sem.


[+]

Számolatlanul állnak rendelkezésre elrettentő példák, amiből akár azt az általános következtetést is levonhatnánk, hogy minimum óriási tévedés előrántani egy egykor meghatározó modellt és újra kiadni, de a Motorola szerencsére ezt is kiváló arányérzékkel abszolválja. Mondjuk a Nokián és Moto-n kívül a többiek nem strapálják magukat ebben a műfajban, úgyhogy nincs nagy konkurencia, a Nokia konkrétan szekunder szégyenérzetet kiváltó próbálkozásait meg nem nehéz felülmúlni. A három éve bemutatott Motorola Razr és az azt követő Motorola Razr 5G viszont nem csak a siralmas Nokia 8110 4G vagy 5310 (2020) viszonylatában tekinthető rendkívül jól megvalósított koncepciónak.

Motorola Razr
Motorola Razr [+]

A Motorola Defy szintén meghatározó készülék volt, nagyjából tizenegy éve az első, mai fogalmak szerint is okos, androidos (Android 2.1 Eclair) készülék, amely ütésálló kivitelt és IP67-es minősítést is fel tudott mutatni, ráadásul akkoriban erős hardverrel, kiemelkedő adatkommunikációs képességekkel és modern, a hétköznapokban is teljesen vállalható formatervvel. „[…] itt a DEFY, ami nem csupán az első ütésálló Android okostelefon, hanem egy rendkívül jól megtervezett készülék. A Motorola piszkosul eltalálta ezt a telefont.

Motorola Defy (2010)
Motorola Defy (2010)

Na, a Motorola Defy (2021)-nek ezt a szintet kellene megugrania, de legalábbis nem szégyent hozni a Defy (2010)-re. És ez tulajdonképpen sikerül is. Az új Defy távolról sem korszakalkotó, de kategóriájában és adott árszinten a legkiegyensúlyozottabb ajánlat a mezőnyben. Értelmes hardverrel dolgozik, rendelkezik minden létező hitelesítéssel, amit elvárhatunk, alkalmas vállalati felhasználásra és a dizájnt is sikerült eltalálni. A Motorola Defy egyébként egy az egyben a mindenálló kivitel nélkül meglehetősen középszerű Moto G9 Play, amit a CAT készülékeket is gyártó Bullitt Group tuningolt fel. Mellesleg a két évig garantált szoftverfrissítésért és szervizháttérért is ők felelnek itthon.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés