- Prohardver app (nem hivatalos)
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magisk
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- iPhone topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
..:: Motorola Atrix 2 ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
105kacsa
őstag
Igen.Elhagyom a Motorolát, vagyis nem én fogom majd használni de a családban marad.
Új kihívás az MTK procik világa.Most jó áron tudok szerezni egy jobb telefont.Ha meg váltok akkor meg csak jobbra, lásd defyplus-Atrix2
Ha valakit érdekel lehet eladom a defyplust és az Atrix2 is (de nem biztos nekem többet érnek mint amennyiért el lehet adni) -
ghiottone
nagyúr
Decemberben adta fel ő is a hirdetését és hasonló áron hirdette, mint én, nem drágábban (jó az is igaz, hogy én adtam hozzá 16 GB-os Micro-SD kártyát, Y-USB kábelt, 1 matt kijelzővédő fóliát, Otterbox tokot, és egy saját készítésű Paracord karkötőt). Akkor is lehetett látni, hogy személyes átvétel Miskolc - ki lehetett találni hogy valahol erre vagyok.
A hozzászólásokat olvasva csak annyit mondok, mint a Honda szerelőm használt autó vásárlása előtt:
"elmehetek megnézni én is veled, átnézem rajta ugyanazt, mint egy autóhoz értő vásárló, de ha elektronikai hibája lesz, akkor rám ne haragudjon senki..." - szóval így állok hozzá én is, leírtuk, leírtam mit, hogyan kell csinálni. Egy kezdő is simán megcsinálja, de ha én megcsinálnám másnak és utána valami bibi lenne, akkor engem ne hibáztasson senki.A KitKat romnál megy a HDMI?
-
-
Szállít, GPS tartót legalább is meghozták 5 munkanap alatt.
Amúgy ez a G csábító, de a 720p videó asszonynál tuti kiejtené, Atrix is az FHD miatt lett nyerő
Remélhetőleg nem a Milestone 5mpixeles moduljából maradt egy adag a raktáron, mert azért az inkább volt érdekes, mint használható fényképezésre. -
vornia
senior tag
Hm.ezt a moto x-et meg lehetne oldani ha lenne valami jóféle amcsi előfizetés..
Meg persze nem szolgáltató függően, hiszen néha van úgy ha egy évet kifizetünk a kinti számunkra megvásárlónak,még úgyis megérnéDe úgy tudom feltöltőkártyásban még nem elérhető (lehet az is jó megoldás lenne,és lehetne a rokonokat zargatni,hogy hoci vegyetek nagy tételben
)
Más
(#7386) chris-v
eljárását én is megtenném,de elővigyázatosságból kérek megerősítést, ME típusom van,és sajna CID nélkül, ez nem zavar be a folyamatba?
Mert megválnék a BMM-től,meg a több rendszertől...kezdek egyre jobban megbarátkozni a Kacsa félemiuival..
-
htctopaz
tag
Nekifogtam a BMM megismerésének, de elakadtam. Addig eljutottam, hogy megcsináltam a System3-on a partíciókat. Majd Install zip package>Install zip from storage, de utána csak mappákat látok egy oldalon és se fel, se le. Pedig a ROM és a Gapps benn van az SDcard gyökerében. MB-s ICS ROM van fenn rootolva. Tudtok segíteni?
-
sunone
aktív tag
a hardver/ár viszonyon túl lényeges kérdés, hogy az új kínai telódhoz
- van-e root, cwm
- gyártói romok milyen gyakorisággal jelennek meg rá
- van-e angol nyelvű support vagy fórum
- hegesztett romok ellátottsága,
- miui vagy cm, és társai támogatottsága?
Ha a fenti listából már kettő hiányzik, felejtős a szuperolcsó kínai sokmagos. -
PpenoO
őstag
Sajnálom, hogy behaltnak látszik a telód.
Atrix2 minőséget szeretnéd reprodukálni nehéz lesz a mai kínálatból... mindegyiknek van baja.
Sony: ultrafos kijelző, kipróbáltam sokat, lesújtó
Samsung: S3 gagyi anyag/S4 lag - Jah és AMOLED..., kell a francnak
HTC: Csak a One a jó de annyiért van/lesz jobb
Motorola: MOTO X nem lenne rossz de a többi telefonhoz képest ár/érték arányban elvérzik és AMOLED...
LG: G2, mindenben szuper telefon (GPS, Audio legújabb Wolfson DAC, hardver etc), de megint a kamera...ha frissítéssel javulni fog, akkor nálam ez a befutó. Esetleg Nexus 5ben javúlni fog valamicskét és abban a telefonban élvezhetjük a nyitott bootloader előnyeit.Huawei Ascend P6ért odavoltam miután megtapogattam, de elég sok gondja van szegénynek, a legnagyobb az az egyedi hardver ami miatt sokszor app ütközést, széteső grafikát, FCét okoz, ráadásul 1024bit-es bootloader titkosítással adták ki, amit soha nem fognak feltörni így ezek a hibák maradnak. Beszélhetünk még gyenge GPSről, gyenge vételi jelről, USB kábelérzékenység, kiforratlan OS, forrófejűség (nyáron majd megnézem hányan fognak a melegedés miatt sírni...).
Olcsó kínaiak nagyon vonzóak elsőre, de kamera 90%ban használhatatlan, gyenge-alig működő GPS nagyon sok példánynál, Audio élmény felejtő, Video 1080 lejátszás kérdéses, 3D gyenge.
Ami marad Kínai az a Meizu, Xiaomi és Oppo. Ezek a telefonok már minőségben, tudásban és árban is elérik az aktuális (akarom mondani az 1 évvel ezelötti) itthoni felhozatalt. Ha megelégszel ezen telefonok tudásával és bevállalod a Kínai rendelést és tisztességesen befizeted utána az áfát, nem rossz választás.
-
floratm
senior tag
-
105kacsa
őstag
Nem.Ha már váltasz, mert ezek szerint nincs megoldás az Artix 2 problémádra akkor 4GB ROM+1GB RAM 5.0MP back camera 5.0 inch IPS Capacitive screen:960*540 az karcsú főleg egy Motorola leváltására.De az irány az jó, én is kinai telóra váltok majd a jövőben és a ZTE-Huawei az elég komoly gyártó(Huawei, van egy most is nálam ami már 3 éves de még hibátlan)
-
zolnagy
őstag
Köszi, azt hiszem belevágok. Ahogy itt olvasom, még gyári rommal is jobb, mint a fenti Samu. Part nero gsmnél most 46e az ME dobozosan 1 év bolti garival. Egy másik helyen MBt írnak 49/54e ért (54 a dobozos), ezt még le kell kérdeznem, hogy tényleg MB-e. Ha igen, szerintetek megéri a felárat? Hol látom, hogy MB v. ME a tel?
-
zolnagy
őstag
-
105kacsa
őstag
Nálam is 4 rendszer van, én is jártam így.Nálam a system3on volt hogy nem tudtam telepíteni semmit, de újra raktam egy másik rom-ot rá és az már jó volt.Az alpap system1(MSB Base) rendszeremben néztem a belső memória csak pár 100 mega volt.Vagy a data/media nevű könytárban van egy 0 nevű könyvtár ebben volt ugyanez a fájlstruktúra hogy virtual/system_1/cache image kb 5 x 300 mega így 0/0/0/0/virtual/system_1/cache.img kitörlés után lett több hely.[link]
-
Lovi24
senior tag
Újraindításkor ezt írja (bmm): cache img for system 1 can't be found,de elindul a rendszer. Csak semmit nem tudok telepíteni rá.
Hetek óta nem is raktam fel semmit,időm sem volt vele foglalkozni. Max telefonáltam vagy videót néztem,néha játszottam ( Minion rush). Agyig lett volna a belső memória ? 4 rendszer volt felrakva (azt hiszem) tesztelés céljából,de hetek óta ezekkel sem foglalkoztam. Le kellett volna szedni talán..
Remélem nem dobta el az agyát teljesen és egy újrarakás segíthet rajta.... -
-
Grobee
csendes tag
Nem vettem észre ilyet. Igazából van erre egy elméletem
Nem csinálok battery stats wipe-ot. Úgy gondolom, hogy mivel a battery stats egy külön partición van (talán a pds?), és minden rendszer (alap és vendég) ezt a particiót felcsatolja magába és sajátjaként használja. Így az akku jelzés mindig jó lesz. (persze az az idő amit a bmm recoverybe töltök nem lesz benne(?) ) A zip-es rom telepítések nem nyúlnak ehhez a particióhoz.
Javítsatok ki ha rosszul gondolom.Igazából xda alapján szedtem le a bootstrapot, de amit az összefoglalóban írtál ugyanaz.
Nincs olyan mentésem sajnos. Recovery nélküli mentésre gondolsz?
-
Devil Gelo
tag
Igen az a gyárit jelentené, csak kicsit elírtam. A gondom egyébként csak annyi lenne, hogy van már egy rendszerem, és nem tudom, hogy hogyan rakjak fel másodikat, úgy, hogy például a jegor jb hez meg a lunatrixhoz is botstrapper kell, tehát tudnál-e ajánlani egy nagyon stabil kipucolt nem aksizabáló JB-t? természetesen BMM et szeretnék használni, és használok most is.(lehetőleg nem kexec és ME verzió)
-
nepali
csendes tag
Hellooo
Olyan problémám van hogy telepítettem a Mokee -t BMM boot menu -jét használva
be szeretném állítani hogy ez legyen az elsődleges rendszer de ugye az uj szoftveren nincs rajta
a manager (ugy ahogy a rebooter sem)letöltöttem play-ről és mikor telepíteni akartam a managert hibát irt ki
és nem telepítette ebben szeretnék segítséget kérni hogy hogyan telepítsem -
darky4e
tag
Nem hibáztatok senkit, de legalább másnak ne legyen ilyen gondja én csak ezt akarom elérni.
Sajnos részletesen az Xda-n a BMM topic hozzászólásaiban van csak leírva és tárgyalva, és én nem olvastam végig addig az itteni leírás alapján raktam fel. Szerintem nem eléggé emelik ki ennek a lementését, de ez csak egy egyéni vélemény.MoKee-nál sikerült az a 2 sor felett valahogy átsiklanom, így jártam.
Lehet,hogy nem lesz másnak ilyen gondja, de jobb megelőzni mint utólag káromkodni.
-
Vlah
tag
Hat ez nem kapcsolodik szoroan ide, bocs hogy kovethetetlen volt. A RAM telik be, igen. Van kb 70 program feltelepitve. Ezert gondoltam, hogy ajanlotok olyan ROM-ot, ami nem zabalja meg ilyen konnyen a RAM-ot.
+a lapdockra magyar szovegbevitelt sikerult valakinek varazsolni?
-
-
Grobee
csendes tag
Néhány órája próbáltam ki. Kexec-es, tehát neked sajnos nem lesz jó
Elindul szépen a CM10.1 RC5-el. Amit látni 2 órás nyomkodás után annyi, hogy van egy rakás governor meg io scheduler, meg cpu frekvencia 100-1350 MHz-ig. Amire most ráálltam és kipróbálom minden romon az az, hogy a kamera tud-e 720p-ben rögzíteni. A Snap Camerában beállítható a videó felbontás 720-ra és 1080-ra is.
Két felvételt csináltam 720-ban. Mindkettő jó lett és valóban 720. Annyi hogy ha megállítóm a felvételt fc-zik. De a felvétel elkészül. Most nincs időm tovább tesztelni sajnos. -
mihione
őstag
Úgy csináltam ahogy a leírásodban van,egyébként biztos nem hülyeség a BMM,de én úgy vagyok vele minnél bonyolultabb valami annál több a hibalehetőség.Nemtudom h miért nem indult lehet ha tiszta rendszerre raknám menne,majd ha nagyon ráérek kipróbálom talán,bár eddig még nem sok hír jött róla h érdemes-e egyáltalán felrakni
Még a defy korszakból nagyon megszoktam a CWM bootmenu-t,lehet azért ragaszkodók a bootstraphoz is.
Igen a TV-t elírtam 103 cm akart lenni nem col... -
mihione
őstag
Én próbálnám ha nem erőltetné ennyire azt a fárnya BMM-et a fejlesztője...wang féle cm 10.1 simán bootolt a liquidsmooth meg nem,így a többivel sem próbálkozok.
Egyébként a kamera szerintem jó képeket csinál,ha szoktatok nézegetni teszteket akkor a kategóriájában simán átlagon felüli teljesítményt tud,full HD videója pedig még 103" TV-n is baromi szép és tűéles. -
mihione
őstag
Nalam sztem a bmm kavart be nemtudom alapban milyen beallitasok kellenek en csak siman felraktam mint ahogy a leirasban volt es ugy nem indult,egy bootstrap verziot kiprobalnek meg,cm 10.1 is ugy ment.
Amugy nektek is bejutott mar a por az elolapi kameraba?nekem volt benne de tegnap suritett levegovel kifujtam a telot jack csatlakozoba fujva neg kivul is,ahogy fogtam ereztem hogy a kijelzo is kidulledt a legnyomastol ,semmi baja nem lett de elsonek meglepodtem
-
Grobee
csendes tag
Rosszul gondolod. Boot partició csak egy van a telefonon. A vendég rendszereknek nincs kernele. Tehát az alaprendszer kernelét mentetted le. Én tettem már vissza a System_3 alól is kernelt. Nem számít honnan rakod a kernelt.
Egyébként itt merült fel bennem egy fejlesztési javaslat a BMM felé
Jó lenne ha a vendég romoknál megadható lenne melyik kernellel futnak és indításkor automatikusan felteszi a megfelelőt....Ja még annyi adalék, hogy a kernel verzió száma mögött van egy karaktersor. Az is számít. Beleírtam a lementett kernelek fájlnevébe.
Nálam:
boot-ics-v308-ge631267.img
boot-jb-v308-gfe5f639.img -
Grobee
csendes tag
Passz. Még annyi a különbség hogy nekem JB az alap, neked ICS. Bár szerintem nem számít, de sose lehet tudni....
Egyébként neked miért ICS az alap? Nem akarsz áttérni JB-re? Ahogy nekem van most azért jó, mert tetszés szerint használhatok jb-t és ics-t is. Elvileg feltehetem bármelyik rendszer backup-ját. Persze figyelni kell a Recovery-kre. Korábban megcsináltam, hogy az alap jb-ről csinált backupot feltettem másodlagosként és simán működött. Csinálj egy mentés a jelenlegi alap ics-ről (persze előtte szedd ki a vendég rendszerek image-eit), és ha valamikor áttérs esetleg JB alapra, kipróbálhatod hogy megy-e a régi rendszered.
Még eszembe jutott valami: nem tudom, hogy ezen a szinten számít-e hogy ME vagy MB az alap ICS. -
Grobee
csendes tag
Az én telóm gyárilag ME865 és max 1000Mhz. Volt már rajta minden.
Ne tévesszen meg a kernel verziószáma. Az ICS és a JB kernelnek is 3.0.8 a verziója. De hidd el, különböznek. Amíg BMM-ed van, addig nincs nagy baj. Csak próbaképpen cseréld ki BMM-el a kernelt JB-re és próbálj úgy indítani egy kexec-es romot. Nem ártasz vele, BMM-el bármikor vissza tudod tenni az ICS kernelt. Előtte mentsd le az eredetit ha akarod BMM-el. Én így használom már egy ideje és következetesen jól működik. Ha esetleg nem figyelek oda és a bmm autostart időzítője elindítja az alap Dino JB-met úgy hogy ICS kernel van berakva, akkor persze beragad. Ilyenkor aksi ki-be és újra bmm.
Egy dolog igaz: ICS alapra még nem volt BMM telepítve nekem. -
Grobee
csendes tag
Szia.
Mi az alaprendszered?
Ha jól értem akkor feltelepül, de első induláskor beragad. Ugye?
Tipikusan az a jelenség, amikor rossz kernelből indítod. A kexec-es romok alá JB kernel kell. Persze ettől még lehet nálad más gond is. Ami még eszembe jut, hogy elég nagy helyet adtál-e a particióknak (system, data, cache)? Hibaüzenet nélkül települnek?
Szóval az a lényeg,hogy a kexec-es romok alá JB kernel kell. A sima CM, MIUI, Numa stb. alá ICS kernel kell. De általában oda is írják hogy "ICS kernel only".
Aztán még ott van a BMM és egyéb Recoveryk problémája...ui.: Amikor CM-et említed, melyik CM-re gondolsz? "sima" vagy kexec? Van ez is, az is. Előbbi alá ICS, utóbbi alá JB kernel kell.
-
Grobee
csendes tag
Nagyon egyszerű a kernelcsere
(de tényleg)
Először is kellenek a kernelek, amik boot.img formában találhatók. Simán elő tudod szedni a JB rootolásához használt boot swapper csomagból. Ebben a csomagban a boot1.img tartalmazza az ICS kernelt, a boot.img pedig a JB kernelt. De tökmindegy hogy hívják őket. Én elneveztem boot-ics.img és boot-jb.img-nek.
Vagy pedig a BMM-el le tudod menteni az aktuális (csak az alap!!) rendszer boot.img-ét (mert ugye a többinek nincs is).A kernel cserére is van két módszer:
1. ha nincs BMM, akkor kell hozzá számítógép, majd pedig fastboot (csak példa: fastboot flash boot boot1.img)
2. ha van BMM, akkor nagyon egyszerűen számítógép nélkül megoldható. BMM -> Recovery -> Firmware flashing -> Flash kernel. És ugyanígy visszafelé is.Liquidsmooth-hoz nem kell bmm patch, mert alapból bmm-es.
-
105kacsa
őstag
1.5-2 évvel ezelőtt amikor a CM rom olyan stádiumban vot mint most az A2-őn a defypluson,gyári kipucolt 2.3.5 használtam.Ott 1000Mhz pl az IGO megakadt ha jött közben egy hívás sms(a feladatkezelő jelzett narancssárga figyelmeztetés cpu fesz kevés)Növeltem 1200Mhz és nem volt ilyen gond.Szóval sokat számít csak hát itt dupla mag van.Extra terheléskor jól jön a +
Baja nem lesz ha 1200 jár(az én defyplusom amit már nem én használok már lassan 2 éve 1200 van állítva) -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged