- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Uzi74
senior tag
válasz
GmailOutlook #2134 üzenetére
Ismered a mondást, amiről nincs backup azt úgy kell tekinteni, mint ami nem is lenne.... Telefonon csak olyan alkalmazást használok, ami felhőbe ment, jegyzetekre a google keep-et (vagy magyarul Google Jegyzetek-et [link] ) Te melyik lista alkalmazást használtad, ami nem ment felhőbe?
Én szervízbeküldés előtt magam szoktam resetelni a telefont, egyrészt hogy megnézzem tényleg nem valami app okozza problémát illetve másnak nehogy kezébe kerüljenek az adataim...
Ha béna a román szervíz, arról nem feltétlen a moto Z tehet (enyémben is megdöglött, nekem a német szervízbe került és gond nélkül megy azóta a mai napig). Még nem volt egyébként telefonom, ami 2 év után nem szorult akkucserére. (a múlt héten a Z2 Force-t küldtem éppen szervízbe, közelítette a 2 éves kort)
-
Uzi74
senior tag
válasz
GmailOutlook #2131 üzenetére
Nekem felhívta az amazon a figyelmem, hogy mentsem az adataim mielőtt beküldöm akkucserére.
Nem rootolt telefonnál amit tehetsz, hogy a felhőbe mented amit tudsz - Rendszer/Mentés alatt - nem 100%-os, de a főbb dolgokat menti, fotókat meg google photos alá állítsd be, whatsapp. viber ugyanúgy belállítás az appon belül...
Mit veszettél valójában el? (újra beállítani az appokat 1-2 óra max..., nem dőlnék a kardomba) -
Uzi74
senior tag
válasz
proradeon #1915 üzenetére
Nálunk is a második Z-ben puszult el az akku szinte pontosan 1 év alatt- 400-500mAh töltést sem tudtam beleszuszakolni, míg az új akksis 2400mAh fölött vesz fel töltést.
Az első ben az akkut a német datrepair cserélte (direktben motorolától vásárolva), a második amazonos volt, választhattam akku csere és pénz vissza között - gondolhatjátok melyiket választottam. -
Uzi74
senior tag
Z3 Play 350 Eur volt tegnap este, de már elmúlt
http://www.mediamarkt.de/de/product/_motorola-moto-z3-play-64-gb-deep-indigo-dual-sim-2439137.html?uympq=vpqr&rbtc=pn|dea|Mydealz||p|leadalliance|
-
Uzi74
senior tag
Visszakaptam a moto Z-m a Datrepair-től kicsit több mint 2 hét után (vagy most már Ingram Micro Services GmgH a cég neve)
Tételesen nem írták rá mit csináltak, csak hogy a leírásom alapján mechanikai komponensek cseréjével megoldották a problémát.
Akkucsere nagyon valószínű történt, beküldés előtt 1700mAh töltést vett fel a telefon, most 2450mAh-t - ami azt jelenti 30%-ot romlott az akku 1 év alatt erős használat mellett. (fő oknak a wlan hotspot funkcióra gyanakszom rádugott töltő mellett - heteken át) -
Uzi74
senior tag
Merre láttad ezt az akciót?
Én csak azt látom, hogy nincs már készleten amazonon a Z2 Force (alexa mod meg már amúgy is van)
Minden OK a telefonnal, pár apróság:
Párszor előfordult, hogy a bluetooth magától lekapcsolt - úrja kellett akciválnom, ez nálatok nem fordult elő? Egyszer zenehallgatás közben szólt a bluetooth fülhallgatóm hogy disconnect, aztán látom a BT csúszka off-on vanNFC masterpass fizetést sem sikerült indítanom glase(seqr) nevű appal, amit a nexus5-ön és a Z-n gond nélkül használtam. (NFC Beam az működik)
-
Uzi74
senior tag
Első nap után 65%-on áll a Z2 Force, 30 perc SOT, de 1-2 óra podcasthallgatás volt benne meg sok messaging alkalmazás megy a háttérben - android wear. Nálam ez nagyon jónak számít.
Sebességben érezhetően gyorsabb a Z-nél, akku meg már jóval lejjebb állna.
(315Eur is volt az ára ma este rövid ideig a Saturnban)
P.S: Amazon keddre kihozta a hétvégi rendelésem
-
Uzi74
senior tag
Akkor lesz egy 3. ballistikus nejlon fekete hátlapom is
, bár szinte csak a TPU tokot használm - kivéve ha van rajta mod - (akku vagy alexa)
@ghiottone: elég meggyőző SOT, remélem tartani is fogja és nem fárad el egy év alatt
Holnap 9-től lesz egy saturn-os ebay akció: PSATURN2018 kóddal 19%-ot enged, ha addig tartanák a 329-es saturnos ebay-es árat, lehetne még nyerni pár centet
-
Uzi74
senior tag
válasz
zsoltzsolt #1782 üzenetére
A Z2 Force-rol : "Amazonon 355 EUR házhoz szállítva a Z2 Force."
-
Uzi74
senior tag
Német Moto Makerről vettem, datrepair-hez irányítottak és oda küldtem.
@Szabcsizz: De a magas cellafeszültségre törénő töltés jobban öregíti mint a kicsit alacsonyabbra - nem véletlenül notebookoknál, tesla-knál be lehet állítani, hogy ne fullra töltse. Lehet ha hagyom merülni és 30%-on visszadugom, 80-%on lehúzom kevésbé terhelné - vannak is olyan appok ekkor szólnak hogy húzd le.
A Razt Maxx-om akksija is hasonló üzemben adta meg magát, igaz az fel is púposodott és a telefon a saját robbantott ábrájának nézett ki - bár minden működött még egy ideig -
Uzi74
senior tag
Beküldtem akku miatt garanciáztatni a 1 éves Z-met, 1700mAh-nál nem ment bele több (usb mérővel nézve a töltési oldlról), feltételezem ami benne maradt még kevesebb. Pár hétig WLan hotspot-nak használtam végig bedugva, mintha az tett volna be neki.
Kiváncsi vagyok mit kezdenek vele, remélem rendes akksit és egy újabb évet kibir majd... -
Uzi74
senior tag
válasz
vlesi69 #1715 üzenetére
Z2 Force-ban a 835 állítólag sokkal energiatakarékosabb és jóval tovább bírja kicsit nagyobb akkuval...
Teszteltem a Z akksiját USB töltésmérőven, 1700mAh-t tudtam beletölteni fullra lemerült állapotból (minusz a veszteségek) Eléggé nem tűnik egészségesnek...
Megmérem asszony telefonját is, ő nem panaszkodik, kíváncsi leszek.... -
Uzi74
senior tag
Z2 Force 6GB/64 dual most volt 350Eur-ért akcióban német MM-Saturn-ban, majdnem elcsábultam. Mi a véleményetek róla?
Z-ben mintha kezdene gyengülni az akksim kevesebb mint 1 év alatt... -
Uzi74
senior tag
Reset nélkül nekem eléggé merült az Oreo-val a teló, most újrapakoltam, majd beszámolok a fejleményekről.
-
Uzi74
senior tag
Nekem is most települ fel, már alig várom hogy kipróbálhassam az új API funkciókat, mint a 'A hamburger emojiban található sajtszelet pozíciójának megváltoztatása'
-
Uzi74
senior tag
Megjött az amazon alexa mod-om, kipróbáltam fej-fej mellett a soundboost 2-vel (2 moto z-n)
Igaza volt a korábban linkelt tesztnek, tényleg jóval tisztábban szól nagy hangerőn az alexa mod. A kihangosító funkció amit még sokat fogok használni, a plusz mikorfonok miatt elsőre nem éreztem különbséget, mindkettő jól tette a dolgát.
Ami még tetszett, hogy a bevágás az oldalán van (nem az alsó élén mint a legtöbb modnak), sokkal könnyebb leszedni a telefon hátuljáról, ami egy ekkora modnál gyakori tevékenység. Amiatt sem kell aggódnom, hogy felborul egy rossz mozdulattól, mint a soundboost 2.Persze nagyobb, nehezebb és furcsa a fogása és nincs rajta szép JBL felirat - de úgysem tárolom rajta, ha nincs használatban.
A soundboost 2 is jól szólt és jó kis kütyü, de nekem ugyanannyiba került mindkettő praktikusan, ezért az alexa marad...(meg mert van echo, echo dot amúgy is a lakásban)
Viszont az olcsóbb 1 gen soundboosttal szemben lehet alul maradna ár-érték arányban. -
Uzi74
senior tag
válasz
zsoltzsolt #1186 üzenetére
Az is probléma, hogy a voLte-t mint szabványt nem tették bele az eredeti LTE szabványba, csak később csapták hozzá, ezért az implementációk is különböznek. Németeknél is szolgáltatónként különböző, melyik független készülékkel megy a dolog - Motoból a Z és a Z Play van a listán pl, Z2 play (még?) nincs
-
Uzi74
senior tag
válasz
zsoltzsolt #1172 üzenetére
-
Uzi74
senior tag
válasz
zsoltzsolt #1169 üzenetére
A készülék tudja, de az szolgáltatlófüggő, hogy a független készülékek közül melyiket támogatja.
A mobilhálózatok menüben van egy kapcsoló a kibővített 4g LTE-Modusz néven, vagy ahogy azt magyarra fordították (az a képernyő, ahol az adatroamingot is engedélyezed-tiltod) -
Uzi74
senior tag
válasz
zsoltzsolt #1167 üzenetére
Hogyne tudná, én gond nélkül használom német O2 hálózaton a voLte-t, a listán is rajta van
-
Uzi74
senior tag
válasz
ghiottone #1160 üzenetére
Köszönöm a linkelt videót, a 22,8mm (alexa) vs 14,5mm (jbl) vastagság nyagyon durvának tűnik s videón, bár lehet hogy optikai csalódás... nem gondoltam volna ekkora a különbség
Közben láttam olyan videót is, ahol a JBL-t tartják tisztább hangúnak...Lehet egy JBL SB1 régi generáció 50 eur körül ami gazdaságos megoldás lehet, mint 110-ért egy JBL 2 vagy alexa...
-
Uzi74
senior tag
válasz
zsoltzsolt #1159 üzenetére
Igazad lehet, ez adott reményt, de úgy néz ki csak akkor tölti ha be van dugva:
Charging is done via a USB Type-C port on the left side and it will also charge the phone if attached, but prioritize the speaker. -
Uzi74
senior tag
JBL Soundboost 2 vs és az Alexa mod közötti különbséget hallgatta már valaki vagy van review? Kb ugyanannyiba kerülnek újonnan, az alexa mod meg tudja tölteni a telót is ha jól látom...
-
Uzi74
senior tag
válasz
zsoltzsolt #972 üzenetére
Vége az akciónak?
-
Uzi74
senior tag
válasz
zsoltzsolt #889 üzenetére
Az akksis mod akkor jó ha el akarsz rohanni valahova , rájössz kevés az akkuszint és rácuppantod, zsebrerakkod, no kábel - régebbem power bankkal jelentősen kényelmetlenebb volt
akkor is jó, ha tudod hogy digitális nomád napod lesz sok hotspot megosztással, képernyőidővel, stbKb 10 ilyen napom volt mióta megvan az akku mod, nekem már emiatt megérte
-
Uzi74
senior tag
A német moto maker-en a (buta) shellek 11-Eur-ra le vannak árazva, ha valakit érint
[link] -
Uzi74
senior tag
válasz
mogyorosi55 #776 üzenetére
Nálam is működik a B20 a legfrissebb 7.1.1-en. Szerintem hagyd azonnal frissülni, aztán ha gond van állj el a vásárlástól.
-
Uzi74
senior tag
válasz
Simple Mind #759 üzenetére
Nincs betelve´vagy majdnem betelve esetleg a háttértárad? Nekem akkor volt egy másik moto-val bluetooth gondom.
-
Uzi74
senior tag
válasz
zsoltzsolt #618 üzenetére
LTE Discovery app pl. mutatja
-
Uzi74
senior tag
7.1.1-en nézegettem néha hova kapcsolódik a telefon LTE-n: legtöbbet Band 20, városközpont környékén Band 3 - ez alapján sem úgy néz ki, hogy kifelejtettek band-okat a firmwareből, de hogy az update fizikailag tönkretegye a rádiót akinél probléma van meglehetősen érdekes
-
Uzi74
senior tag
válasz
zsoltzsolt #567 üzenetére
A saját címem volt
@artos @zsoltzsolt: néztem közben a teszteket is, kár a szenzorméretért - ezért az árért már bevállalnám ha kicsivel jobb lenne
-
Uzi74
senior tag
válasz
zsoltzsolt #563 üzenetére
Én rendeltem több telefont is, de német címre...
-
Uzi74
senior tag
Ha valakit érint: a német moto makerel le vannak értékelve a modok - már amelyikből van még.
[link]
Wireless töltő mod nem lenne rossz, de 44 Eur-t sokallom kicsit... A fa shellek viszont 11Eur-ért nem vészesek -
Uzi74
senior tag
válasz
zsoltzsolt #522 üzenetére
Igen, német O2 hálózaton
-
-
Uzi74
senior tag
válasz
zsoltzsolt #446 üzenetére
Szervizben biztosan tudnak, ha ügyes vagy te is - bár nem triviális ahogy nézem [link]
-
Uzi74
senior tag
Bluetooth probléma úgy tűnik nekem is előjött - egy OBD2 csatolót nem nem akart látni a Moto Z (Torque Pro-val), amit a mellette levő G4 Plus gond nélkül megtalált (még 7.0-val)
-
Uzi74
senior tag
Pár napi használat után azt tudom mondani nagyon jó telefon, G4 plus után ami pozitív:
-érezhetően gyorsabb működést
-pl spotify sokkal gyorsabban indul, wear óra is érzésre gyorsabban reagál
-voLTE hívások mennek a szolgáltatómnál (branding nélkül is)
- jobb wifi hatótáv és sebesség
- akkuidő az incipio tok nélkül is elég egy napra általában, a tokkal meg magyon durva napra is
- notebookom usb-c töltője a telefont is tölti gond nélkülautomatikus fényerőállítás van amúgy?
-Egyetlen negatívum, hogy hibrid multi-sim van - ha 2 simet teszek bele kevesebb zenét szinkronizálhatok spotify-ról
- töltés és zene output 3,5mm-es dugón nem megy - pl autóban media playernek emiatt nem alkalmas annyira -
Uzi74
senior tag
válasz
#16820480 #351 üzenetére
Ebben biztosak vagytok, hogy a DAC az átalakítóban van, nem csak ki van vezetve 3 láb? (most vettem 2 tartalékot 8 Eur-ért, ebbe a méretbe és árban belefér a DAC?)
(Van egy hordozható DAC-om, (hrt microstreamer), azt eddig micro usb (apa) - mini usb (apa) OTG kábellel használtam az előző telefonon, usb-c kivitelben látott valaki ilyesmit?) - ha elé dugnék egy usb-c micro usb adaptert az elég méretessé tenné
-
Uzi74
senior tag
Moto/FedEx másnak is össze-vissza küldözgette a csomagot Európán belül? Már másodszorra jár Párizsban...
Kína, Belgium, Párizs, London, Párizs.... - remélem nem küldik vissza most Londonba
08/07/2017 - Samstag
20:24 Bei FedEx Station eingetroffen
ROISSY CHARLES DE GAULLE CEDEX FR
18:27 Im Transit
STANSTED GB
18:08 Im Transit
STANSTED GB
06/07/2017 - Donnerstag
17:01 Im Transit
STANSTED GB
Sendung zur Freigabe bereit
17:01 Im Transit
STANSTED GB
03:54 Abgeschickt von FedEx Station
01:39 Im Transit
05/07/2017 - Mittwoch
21:54 Bei FedEx Station eingetroffen
17:31 Im Transit
GRACE-HOLLOGNE BE
16:42 Im Transit
GRACE-HOLLOGNE BE
11:11 Bei FedEx Station eingetroffen
GRACE-HOLLOGNE BE
05:31 Im Transit
SHANGHAI CN
04:38 Im Transit
SHANGHAI CN
04:35 Internationale Sendungsfreigabe - Einfuhr
SHANGHAI CN
04/07/2017 - Dienstag
23:16 Internationale Sendungsfreigabe - Einfuhr
SHANGHAI CN
03/07/2017 - Montag
21:49 Hat FedEx-Herkunftseinrichtung verlassen
WUHAN CN
15:24 Abgeholt
WUHAN CN
02/07/2017 - Sonntag -
Uzi74
senior tag
válasz
#16820480 #265 üzenetére
Incipio-t lehet csak kapni még jelenleg ahogy látom (79g, 2200 mAh, 152.65 x 73.41 mm x 6.1 mm), 70-80 Eur-t kóstál, $79.99 US ár
utánanéztem, ahogy mondod jön az új turbó power mód, ami kompakt és alig vastagabb (95g, 3490 mAh, 153 x 73.4 x 6.58 mm) Júliusra írják, $79.99 várható
Power bankom az van pesze (QC 3.0 támogató), elvileg gyorsan tudná tölteni, de csábító ez a felpattintható verzió - ha kezdek merülni felcsattintom és nincs tekergőző kábel
Az oldalát úgy látom nem védi a power shell a telefonnak, vagy rosszul látom?
-
-
Uzi74
senior tag
Német moto makeren 249 éppen a dual sim verzió (Stylesheet-el) a ZDESUMMER és DEWELCOME10 promó kódokkal ha valamit érint.
Moto G4 Plust-t cserélnétek erre vagy inkább G5 Plus-ra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- Google Pixel 9 Pro 5G 16/256GB Szürke Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro 128GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia ajándék
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest