Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • GmailOutlook

    tag

    Sziasztok!
    Egy elég nagy problémám van. Garanciális 21 hónapos Moto Z telefonomon a Lenovo román Depanero márkaszervize akkumulátort cserélt. Alzától vettem a telefont, Budapesttől 30 km-re lakom, de romániába Bukarestbe vitték el (GLS) a telefont szervizbe. Csak az akkuval volt gond. Akku csere után recsegett a hangszórója navigációkor illetve GPS jelet volt hogy nem érzékelt. Visszament a telefon a bukaresti szervizbe ahol alaplapot cseréltek rajta, a tudtom és az előzetes megkérdezésem nélkül! Minden adatom elveszett, visszakaptam egy üres telefont, ami számomra teljesen idegen, minden felülete új, még a bekapcsolása is más. A szerviz azt mondja, hogy nekem kellett volna előzetesen lementenem az adataimat, de én azt nem tudtam hogy kell a fotóim kivételével, és eleve nem is számítottam adatvesztéssel járó javításra. Szóval nagyon megszívtam. A javításokról 1-1 munkalapot küldtek e-mailben. Garancia szerintük nem hosszabbodik a javítással, alaplap cserével.
    Kérdéseim:
    1. A szerviz jogszerűen járt-e el így?
    2. A szerviz valóban nem köteles átmásolni az adatimat ilyen esetben az új alaplapra, készülékre?
    3. Android 6.0.1 van rajta és azt írja, hogy az eszköz szoftvere naprakész. Ez létezik? Ez a Moto Z-n futó legfrissebb Android? (Nem tudom már melyik volt nekem rajta.)
    4. Garancia valóban nincs külön az elvégzett munkára és a beépített alkatrészekre (akku, alaplap)?
    5. Google drive-ba van egy dec 5.-i biztonsági mentés a telefonról, de nem tudom, hogy lehet legalább azokat visszaállítani a készüléken? Mert magától nem csinálja. Pl. a névjegyeim, üzeneteim.
    6. Mások lettek a telefon imei számai. Erről nem kellett volna valami hivatalos papírt küldjenek? Semmit sem kaptam.
    7. Hogy kellett volna lementenem az adataimat, beállításaimat? (USB kábelen csak a fotóimat tudtam lementeni)
    8. Érdemes megtartanom ennyi bosszúság és veszteség után ezt a készüléket?
    9. Ha eladom a telefont most mennyit ér? 2020 február végéig van rá garancia, JBL mod és Incipio akku mod van hozzá. Hibátlan, karcmentes.
    10. Milyen készüléket érdemes venni? Ahol nem járhatok így. Hogy egy akku cseréből végül alaplap csere is lesz. Illetve magyra szerviz korrektebb.

    A segítséget, válaszokat előre is köszönöm! :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák