Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz WinstonWolf #40 üzenetére
"de az érvelésed második fele számomra értelmezhetetlen és zagyvaság..."
Talán azért nem érted az érvet benne, mert nem volt érv, csupán kiegészítettem ezzel az infóval.
-
WinstonWolf
senior tag
válasz Stauffenberg #39 üzenetére
Az a baj, hogy eléggé hektikus az LG megnyilatkozása ilyen ügyekben...
"Az LG ügyfélszolgálat tájékoztatása szerint: "Amennyiben az Expansys adja a számlát a végfelhasználónak (külföldi számla) és nem ad hozzá garanciajegyet (ugyanazon hivatalos külföldi) abban az esetben nem fogjuk garanciában kezelni a készüléket, függetlenül attól hogy forgalmaztuk e vagy sem. Tehát külföldi számla+kitöltött külföldi garjegy mindenképpen szükséges, mégha a számla tartalmazza az IMEI számot, akkor is. Mivel az új ptk is úgy rendelkezik majd, hogy amennyiben bizonyítjuk hogy az adott készüléket nem mi forgalmaztuk, abban az esetben elutasítható a jótállásos javítás."
Egyébként ez utóbbiban azért van némi igazság. Lévén seperc alatt lehet magyar LG garanciajegyeket szerezni, és számlát is lehet fűnek-fának kiállítani... Szóval legyen neked igazad, de látok abban némi rációt, hogy előbb-utóbb beváltja az LG az ígéretét...
Az meg, hogy a 2. évben hova viszi a szolgáltató javítani a telefon nem tudom miért is izgatna bárkit is, ha díjmentesen megjavítja. Szemben az LG 1 év garanciájával, utána meg viheted pénzért megjavítani. Szóval - már ne is haragudj - de az érvelésed második fele számomra értelmezhetetlen és zagyvaság...
WinstonWolf - A második farkas, aki sütni tud.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz WinstonWolf #38 üzenetére
"Erre azért ne vegyél mérget."
"Valamint az sem mindegy, hogy 1 vagy 2 év a garancia..."
Ez így van, de a gyártói garancia minden esetben 1 év. A szolgáltatók példányai meg nem is az LG-hez, hanem a Telemaxhoz mennek javításra. Persze viheted az LG-hez is az első évben a már ismertetett okokból.
-
WinstonWolf
senior tag
válasz Stauffenberg #37 üzenetére
" Sőt az LG márkaszervize bármilyen készüléket befogad, amire rendes számlát állítottak ki, "
Erre azért ne vegyél mérget. Valamint az sem mindegy, hogy 1 vagy 2 év a garancia...
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz WinstonWolf #36 üzenetére
De annak meg mi értelme van? Az úgy pont 200 ezerre jönne ki, mint bárhol máshol függetlenül. Sőt az LG márkaszervize bármilyen készüléket befogad, amire rendes számlát állítottak ki, így akkor már 160k körül megvehetném a sarki GSM boltban is.
Itt most nem arról van szó, hogy a +40 ezer forinttól éhen halok-e vagy sem. Mert nem. Csak arról, hogy a Telekom aktuális árait nem nézve is ugyanannyiba kerülnek, pedig az LG lespórolt néhány technológiát (pl: ujjlenyomat olvasó, vezeték nélküli töltés, kijelző színmódok, fejlettebb fitness funkciók, stb) és akkor az egyébként jóval erősebb hardvert meg a kétség kívül drágább készülékházat már ne is nézzük. Ettől függetlenül így is G4 lesz a következő, csak még megvárom míg a Telekom végre kiszórja a hülye fülhallgatós csomagokat (vagyunk még ezzel páran a G4 topikban).
-
WinstonWolf
senior tag
válasz Stauffenberg #35 üzenetére
Most már csak azt nem értem, ha ennyire számít a pénz, akkor miért nem veszed meg a Telenornál kártyás csomagban, 7500 ért kifüggetlenítik és még mindig beljebb vagy több, mint egy 10-essel plusz van egy független telefonod...
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz WinstonWolf #34 üzenetére
Mindkettő 32 GB-os. És valóban előny a bővíthetőség, de csak ha ki is tudod használni, nekem például semmi szükségem nem lenne a bővítésre, mert bőven elég ennyi (most 16 GB van és untig elég).
Szerintem eléggé egálban van a két készülék, mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai a másikkal szemben. Én is a G4 felé húzok, de azért 40 ezer mínusz az S6 javára nem kis pénz, főleg úgy, hogy a G4 az egyik legfapadosabb flagship idén, számos dolog hiányzik belőle, de az is tény, hogy amit tud, azt legalább jól tudja. Az S6 memóriakezelése engem kiakaszt.
-
WinstonWolf
senior tag
válasz Stauffenberg #33 üzenetére
Azért az LG javára írható a bővíthetőség...
Nem tudom az összevetett áraknál mekkora a Samsung tárhelye...
-
Stauffenberg
nagyúr
Szerintem sem, kolléga révén van Galaxy S6 tapasztalatom és a G4-et is sikerült már kipróbálni.
Nálam az S6 felé billenti a mérleget az, hogy napfényben jobban olvasható a kijelző, plusz van ugye fotó színmód, ami mellett rendesen lehet szerkeszteni. Meg hát az egész vas sokkal erősebb és jelenleg majdnem 40 ezerrel olcsóbb a Telekomnál.
G4 - 207 800 Ft
S6 - 169 200 FtIdióta Telekom, nem elég, hogy erőlteti a G4 mellé azt a tetű 40 ezer forintos fejhallgatót (nélküle nem is vásárolható), de még árat is emelt ma.
De még ezekkel együtt is riaszt az S6-tól a katasztrofális memóriakezelése. Ha ez nem lenne, akkor legyen bármennyire is szimpatikusabb a G4, inkább lecsapnék a jóval olcsóbb S6-ra.
-
Blyan
félisten
válasz Stauffenberg #30 üzenetére
Amúgy sebességben egyáltalán nem érheti panaszt a G4-et se.
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
Blyan
félisten
válasz Stauffenberg #30 üzenetére
Már sokan az Android M-ben reménykednek....
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
Stauffenberg
nagyúr
Oké, akkor végleg eldőlt, hogy kihúztam a listámról az S6-ot, pedig eddig kacérkodtam vele. Most éppen szolgáltatónál olcsóbb is lenne a G4-nél, de az elcseszett multitasking a halálom.
Gondoltam megvárom az 5.1.1. frissítést mert a G4 topikba átszivárgó S6 tulajok szerint az 5.1.1. javítani fog a muktitasking problémán. Nem így lett, mondjuk számítottam is rá, mert tudtommal a Note 4 is ilyen és arra is tojik a Samsung.
-
ViSAS
senior tag
ISO 1600-as érték kétszer a listában?
-
Blyan
félisten
válasz maximilian4 #26 üzenetére
A hosszú záridő és a raw hiányzott a S6-ból, azt előbbit most se nagyon sikerült javítani, az utóbbi beletették, csak éppen 3rd party app kell hozzá. Ami azért vicces.
De lehet letölthető kamera kiegészítésként (amiből van már egy pár) majd az is elérhető lesz,
moleculez
Egy olyan fényerős lencsével ellátott telefonnál, mint az S6 pedig nem árt. Miért ne akarna az ember hosszabb záridővel és állvánnyal bohóckodni, ha kedve van hozzá?
[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
Napját nem tudom mikir mentem 0.8s fölé... 32 s mobilba...
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
maximilian4
addikt
Oneplus one, lg g4, oppo find7, oppo r5, most kb ennyi jutott eszembe. Az oppo-kban van manuális fókusz is és dng is, ezt tapasztalatból tudom. Ahogy előttem írták a g4-ben is, a többiről nincs tudomásom. Talán meg a nexus 5-6 is tud hosszabb záridővel fotózni.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
Hastix
csendes tag
Melyik telefonnal lehet 32 ms-es záridőt beállítani?
-
hito
nagyúr
-
Blyan
félisten
válasz Plazmacucci #21 üzenetére
Szerintem ez egy direkt félremért kép, amit aztán korrigáltak.
hito Hát igen, azért olyan 5-10sec beleférhetett volna... és akkor még nem vagyok telhetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
"a záridőállítás esetében opció az 1/6, 1/5, 1/4, 1/3, 1/2, 1/1,5 és 1/1,2 másodperces exponálás."
Miért, miért, miért és miért??? Vicc ez a Samsung komolyan
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
félisten
-
Blyan
félisten
válasz Plazmacucci #18 üzenetére
Mire gondolsz?
-
félisten
-
Blyan
félisten
-
Blyan
félisten
válasz Stauffenberg #8 üzenetére
Az ugyan nem...
-
Kékes525
félisten
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
B1T3
addikt
válasz Stauffenberg #11 üzenetére
Néha videónál jól jönne, ha nem fókuszálgatna össze-vissza a telefon, amikor valami közeli objektumra vagyok kíváncsi.
Ami nagyon hiányzik nekem a Samsungokból, az az értelmes záridőállítás.
-
WhiteWalker
nagyúr
Ssmunál vigyáznak a szenzorra, nehogy túl sok fény érje
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Plazmacucci #10 üzenetére
Engem az kevésbé, inkább legyen AE/AF Lock, mert sokkal hasznosabb funkciónak tartom, nálam az MF nem életszerű mobilon. Azért egy mai csúcstelefonban már bőven van annyira jó AF rendszer, hogy ne kelljen manuálisan állítani, persze mindenkinek megvan a maga mániája, aki erre gerjed, annak a G4 szintén jó lehet.
-
félisten
Engem csak a manuális fókusz izgat. Nokia telefon után ez hiányzik igazán.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
B1T3
addikt
válasz Plazmacucci #1 üzenetére
+1, ezért jöttem, hogy ezt írjam.
-
Stauffenberg
nagyúr
Szerintem sokkal fontosabb kérdés, hogy az S6 memóriakezelési problémáját javítja-e az 5.1.1-es frissítés.
Egyébként tényleg kár, hogy a kamera még mindig ennyire korlátolt az LG G4-hez képest, ahol nem probléma a 30s záridő sem.
-
ADAM1337
nagyúr
Ha már egy feleannyiba kerülő kifutó telefon is tudta.
Néha nem értem a Samsung-ot, a butított szériát elnézve ott meg van az oka, vásárlói réteg kiszolgálása.
De egy felső kategóriás telefonnál, annyi mindent kihagyni utólag belerakni ami már pár éves telefonokba már van/volt. -
Blyan
félisten
Mondjuk az se lenne hátrány, ha ez gyári kamera appal is menne...
-
dlaj
őstag
Mikor jön az évi rendes kamerateszt?
Várok már egy alapos S6-G4 összevetést. Vagy a Note5-öt is bevárjátok? Úgy sem lenne rossz. -
félisten
Note 4-re is mehetne
Vissza kell vinnem pár kazettát.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest