Új hozzászólás Aktív témák
-
fatallerror
addikt
szerintem pont h olcsóbb lesz mert nem a kereslet csökkenése miatt nőttek ennyit az árak hanem a 28nm-es szarakodással és ez jövőre csak bejáratódik (bár lehet basznak olcsóbban adni ha így is viszik de ez a keresletcsökkenés csak duma, kamu h hirtelen csak generációnként csökken a kereslet ennyit)
-
-
FireKeeper
nagyúr
amúgy a HSA-n belül lehet egy-egy gyártó termékeire optimalizálni? nem lenne az intelnek egy jó alternatíva a piaci befolyását kihasználva úgy beállni a HSA mögé, hogy azért mégis a termékeire legyenek optimalizálva a programok, így a kecske is jóllakna és a káposzta is megmaradna. csak mert ez a magatartás hosszú távon nekem erőteljes ön-tökönrúgásnak tűnik... jó, persze, monopolhelyzet meg minden, de hát szembe mennek a józan ésszel.
-
orbano
félisten
a marketinget úgy rétettem, hogy a programozók felé. ha a HSA népszerű lesz, és az intel nem támogatja, és önmagában nem is lesz akkora durranád a knights corner, akkor a kutya sem fog rá külön fejleszteni. persze ezek szerint a HSA-n belül sem lenne jobb dolguk.
a sok szenvedésért cserébe mit ad amúgy az Intel megoldása, amiért megérte nekik ebbe belemenni? -
orbano
félisten
azért gondolom kell egy "kis" idő, mire ez beéérik. no meg nem ártana hozzá egy Intel sem mögé. ha majd előkerül ez a rövidítés a .NET System névtere alatt és a következő VS is tud majd róla, akkor elkezdek bizakodni
de gondolom nem most karácsonykor fogom a próbálgatásával az időt tölteni még sajnos...
-
Pikari
veterán
így van.
de vajh hány olyan programozó van, aki
-elhatárolódik attól, hogy meghívjon egy egyszerű createthreadot?
-elhatárolódik attól, hogy egy, a programjától teljesen elszeparált, ellopható, valós időben lefordítani szűkséges, limitált, a pc-k jó ha kb 5%-ára feltelepített runtimeot igénylő, a szoftver többi részével kohézívan még csak a neumann elveket teljesíteni sem képes, 0 reputációval rendelkező, hónaljszagú progagandával már vagy 4 éve sikertelenül hirdetett, nehezen kezelhető, nem mainstream, így minden eddigi konvencióval inkompatibilis, inkonzisztens, inkompatibilis, nehézkes eljárást használjon?
-
Pikari
veterán
igen, ezért is löktem be könnyelműen a 8 wattot. ha kevesebb lenne, akkor az már a magonkénti telejsítményt nagyon-nagyon megsínylené.
dtracer:
egy saját szoftver miatt lenne számomra előnyös, ha ehhez hasonló arhitektúrák lennének.
a számítás - véleményem szerint - soha sem fog áttevődni gpura. ennek számos oka van. az egyik legnagyobb baj, hogy
-a gpu a rendszer szempontjából nem kohézív, így nem felel meg sem a kényelmes programozás, sem a normál algoritmizálás kritériumainak
-bugos, csak driveren keresztül és lassan elérhető, nem lehet csak úgy hivogatni, mert az is órajelek tízezreit konzumálja el
-a trend inkább ellentétes: egyre gyengébb a gpu (igp) a processzorhoz képest. az igp már csak egyfajta szűkséges parazitává degradálódott, ami a processzor része lett.az igp-k gyakorlatilag nem fejlődnek.
-az igp is csak a rendszermemórián ül már: a megnövekedett teljesítményt leginkább a megnövekedett memóriasávszélességnek köszönhetjük. így viszont, hogy egy helyről kajálnak, ennek sincs sok értelme.
összességében én elvetett ötletnek találom a teljes gpgpu koncepciót.
és az ipar is, hisz értékelhető mennyiségű realibilis produktum ezen koncepcióra még nem született. -
proci985
MODERÁTOR
"Tekintve, hogy 125 wattot tartanak még elfogadható TDP-nek "
125W fölött a hűtés nagyon macerássá válik, szóval ez teljesen jogos.
230W 30-35fokos nyári melegben 70-75fok alá eléggé nehezen lenne szorítható, legalábbis légen kizárt (igazából 18fokban is), vízen meg nagyon komplikált rendszer kéne. aztán ott a lap, ilyen terhelést a jelenlegi 16fázisos fethűtős csúcskategória se biztosan bír három évig (garancia miatt meg kéne).
és akkor még jön a táp meg a ház... végeredményben piacképtelenül drága lenne valószínűleg.
cikkhez: na, jónak tűnik az áruk és a teljesítményük is. másik oldalról meg jé, megint majdnem elment egy év
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest