Hirdetés
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bekerül az Apple Pay és Google Pay a Budapest GO alkalmazásba
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Serricon
senior tag
A hardver méretezés ahogy tapasztaltad is nagyban függ a futtatni kívánt csomagoktól, így ezt tényleg csak próbálgatással, vagy a pfSense fórum hardverépítős részlegében lehet kb. látni ki mire mit használ.
Leggyakrabban VPN, squid és snort amit láttam más buildeknél futni, a VPN a procit eszi, a snort a RAM-ot, a squid meg a tárhelyet/RAM-ot attól függően hova mennyit állítasz neki.
Kell neki idő mire feltöltődik a cache, azért lehet 0%, vagy nem állítottad be hova pakoljon.És persze a csomagokon kívül a másik fontos szempont, mekkora sávszélt kell kezelnie?
Fejlemények:
Még mindig a cikkben épített hardver fut azóta is, ugye eddig 120/50-es net volt, lazán vitte, csomagokkal is.
Pár hete váltottam nagyobb sávszélre (1000/200), így most kiderült mennyi is az annyi:
~700 Mbps letöltésnél elfogy az atom proci ha az ONT kapcsolódik és DMZ-vel kapja a pfSense a netet.
Ha viszont az ONT bridge módban van, és a pfSense csatlakozik PPPoE-vel, akkor ~500-600 Mbps körül a vége, mert az csak 1 szálon fut, mint az kiderült.
Felfele 200-205 Mbps megvan minden esetben.
Ennyit bír a cucc:
Kipróbáltam a szolgáltató által biztosított gigabites routert is, mert eleinte vitte 900 fölött, de mire beraktam oda is a szabályokat belassult, kevesebb mint egy hetet bírt és elkezdett szakadozni a net, végül teljesen szétfagyott és csak egy hibaüzenet fogadott a helyén, így ment vissza a pfSense, amit közben újrahúztam a legfrissebb verzióra.
Vagy 2 hétig bújtam a fórumot gigabites buildek után, nemsokára össze is áll az új konfig.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP OMEN - 16.1" FHD IPS 144HZ / i7-11800H / 16GB / 1Tb PCIe 4.0 / RTX 3060 6Gb
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Karácsonyi akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év gar
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- AKCIÓ! LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K 144Hz IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest