- Macrodroid
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
1dude
senior tag
válasz
kchris78 #123 üzenetére
Nem kell itt valami nagy warezre gondolni. Kedvenc számod, számaid csengőhangnak, pár ebook, stb. Vagy moddolt apk, akár játékban a progress, vagy valamiben reklám eltüntetése (főleg ha még pénzért sem lehet).
Androidnál inkább az alkalmazások optimalizáltsága szokott bajos lenni, ios -en meg a marketing túloptimalizálása
-
joey04
titán
válasz
kchris78 #123 üzenetére
Amikor 1 év után megfogant a gondolat, hogy visszaváltok iphone-ra, körbejártam a témát, hogy mi az ami xiaomi specifikus, és mi az android hibája. Sajnos a sima droid és konkrétan a samu topikokban is olvastam hasonló gondokat. Pont az S szériát néztem még, hogy ha nem iPhone, akkor arra váltok.
-
kchris78
veterán
szerintem s21ultraval ennyire nem szar a helyzet :).
amikor vettem tavaly volt még akkora felár az iPhonera hogy ennyiért megerjen benevezni androidra :). igaz lehet a oneui sokat tesz hozzá ehhez az élményhez..amugy nem ertem mit kell warezolni: kell fb google insta meg hasonlók amit ma egy átlagos ember használ és kb kész. de ezeket akkor is csak okostelefonra lehet telepíteni.
-
kakuk.tamas
addikt
Ez is kb olyan biztonságos lehet, mint Androidon a warezolt appok. Meg is érdemli, aki ilyeneket használ…
Egyébként tényleg nem tudtam a dologról, mivel baromira nem izgat a warezolós dolog. Ami nagyon kell, megveszem.
Szerk.:
Csodálom, hogy még senki se szólt ránk, hogy fogjuk vissza magunkat… -
kakuk.tamas
addikt
Ezt mondjuk nagyon gáznak tartom, hogy ilyen előfordulhat…
De: a Google nemrég jutott el oda, hogy normális RCS kezelést ad az Androidban. Szóval hiába akarta volna eddig/akarná megszüntetni ezt a fajta “megbélyegzést” az Apple, ha az Android nincs készen erre a feladatra. Ezt a két cégnek együtt kellene megoldania, mindkét oldalról kellene hozzá a háttér.
-
Ricardo
titán
Kell a külön kaszt érzés
De visszatérve az USB C vonalra, azon felül, hogy így lehet nagyobb az átviteli sebesség, végre újra egységes csatlakozók lesznek a saját gyártású termékein. Elég nagy volt a felháborodás, amikor részben áttértek rá, és megszűnt az egységes port használat.
-
helixP
nagyúr
joey04: Várom a példát az anyukák rexdl letöltéseiről.
De tényleg: ne csináljuk már. Az Android tömegtermék lett, rengeteg olyan userrel, akik épp' hogy le tudnak tölteni egy appot. Nem gondolhatjátok azt komolyan, hogy a buszvezető, az építkezésen dolgozó segédmukás, a nyugdíjas:
1. Tudja mi az az .apk és neki mért van erre szüksége
2. Ismer oldalakat ahonnan letöltheti
3. Tudja a letöltés és telepítés menetétA szerkesztett részhez:
És ezek a problémák csak virágbolt .apk-val oldhatóak meg? Mert most ez azépp beszélt téma, nem az, hogy mi crash-sel, mi nem.
Amúgy ezzel az iránnyal nem megyünk semmire, mert kiragadott példák: erre azt tudom mondani, hogy nekem pl. megjön a Gmail, nem crash-sel a banki appom, és a családomban lévő 8 droidosnak sem. ¯\_(ツ)_/¯
"Kollegam szinten droidos telefonjan" => Szóval igen, az ismerosok mindig kivetelek+1 szerintem mazochista aki stream-et, vagy podcastot a mobilon böngészőből hallgat. Androidra is tök jó podcast/stream appok vannak, az iOS-en meg egészen biztosan több és jobb
-
helixP
nagyúr
Tök jól ismerem a green bubble jelenséget, de Te akkor itt az "iMassage-lock-in" hatásra gondolsz? Igen, ez tökre valós. És tudna változtatni rajta az iPhone, és azt is megértem, hogy mért nem teszi.
-
joey04
titán
Igen az ismerosok mindig kivetelek
Mennyire geek rendszer azt hagyjuk. Elozo droidoson akartam valamit, megkerdeztem a topikban mi a megoldas, megleptem, majd felmerult egy masik problema, megoldas: az elozo megoldasban bekapcsolt kapcsolot kapcsoljam ki. Kosz.
Kartyas fizetesnel van revo es otp kartyam, ha beallitom hogy az alapertelmezett mod (gpay, revo) helyett masik fizetesi mod legyen ha aktiv a masik fizetos alkalmazas (simple pay, otp kartya) akkor is az elsorol veszi le a penzt. Kezzel allitgassam minden fizetesnel mi legyen az alapertelmezett? Pip. Kerdeztem mi a megoldas mert ios-en elinditok safariban egy streamet lerakom picibe, es bongeszek a tobbi lapon, droidon chrome viszont nem tudja. Hasznaljak 2 bongeszot... kosz
szoval akarmilyen nyitott en a mindennapi hasznalatban azt tapasztaltam, hogy tovabbra is mokolni kell es meg akkor sem tudom olyan jol megoldani mint ios-en alapbol. Appok minosege meg... mobilbanki alkalmazas droidoson hibat dobott nem tudtam utalni, ios-en egybol abban az idopontban. Kollegam szinten droidos telefonjan szinten nem ment abban az idoben. Gmail csatolmany lassabban nyilik meg mint az oreg i7-en es neha ujra kell inditani mert csak fut a csik. Meg eleve hamarabb jelzi az iphone gmail app hogy level jott mint a droidos? Wtf. Plusz sokszor csak akkor ha felebresztem. Tobb droidos topikban volt tema, hogy minden markanal elojon ez. f1 tv app crash ha vissza akarom nezni a futamot, tele volt a play ertekeles is vele, szoval nem egyedi ez sem. Es ezek csak a jeghegy csucsa. Szoval mint rendszer kb barmekkora felarat megerne az ios. Bonusz hogy mar olcsobb is mint a hasonlo droidos tarsai.
-
helixP
nagyúr
válasz
kakuk.tamas #109 üzenetére
Gondolom erre a hsz-re gondolt:
12 év droidozás után váltottam iOS-re. Van benne elég tapasztalatom, és össze tudom hasonlítani a két rendszert, elhiheted.
(Androidon kitcheneztem, CM-eztem, beta-ztam szinte folyamatosan).
-
vicze
félisten
válasz
kakuk.tamas #109 üzenetére
"iOS-re nem lehet tört progit telepíteni."
Ebben eléggé tévedsz...Nem semmi teljesítmény, grat.
-
Tewe013
őstag
válasz
kakuk.tamas #105 üzenetére
"Az átlag user az, aki keres egy progit a PlayÁruházban, talál egy jót, rájön, hogy fizetős, és rögtön keresi rexdl-en meg társain a tört verziót..."
Remélem komolyan írtad, mert viccnek erős.
-
helixP
nagyúr
válasz
kakuk.tamas #105 üzenetére
Már hogy a viharba ne lenne szükségük okostelefonra? Nagyon el vagy tévedve: Kb. 5 éve nem a nyomógombos felhasználó az átlag user.
Az átlag user szeretne facebookolni, unokájáról képet kapni, videó csetelni / csevegni, e-mailt kapni.
Igen, még a nagymamám is.
Mindjárt megkérdezem őt, hogy mikor ment fel legutóbb rexdl-re.Bőven advanced level user, amit leírtál.
-
kakuk.tamas
addikt
"Anyukám / nagymamám / Pisti bácsi elg kevés .apk-t lopott a 'virágboltból' élete során, hidd el."
Nekik pont nincs nagy szükségük szerintem okosmobilra, bőven jó nekik egy nyomógombos, mert 99%-ban csak telefonálnak róla. Szóval nem ők az átlag userek.
Az átlag user az, aki keres egy progit a PlayÁruházban, talál egy jót, rájön, hogy fizetős, és rögtön keresi rexdl-en meg társain a tört verziót...
-
helixP
nagyúr
Geek rendszer VOLT.
A Google és a gyártók sokat tett azért feature-ökkel és korlátozásokkal, hogy ne legyen érdemes és szükséges mókolni.
Én voltam a legnagyobb romoló, rootoló, de egyszerüen most már nem szükséges, teljes a droid (tudom, mindjárt jön az egyik kedvenc fórum társ és mondja, hogy a backupon még lehetne reszelni)
Az átlag user meg nem fog 'lopni rá' semmit. Anyukám / nagymamám / Pisti bácsi elg kevés .apk-t lopott a 'virágboltból' élete során, hidd el. -
kchris78
veterán
válasz
kakuk.tamas #100 üzenetére
nem kell ahhoz FB-ra menni: egy iPhone modell itteni topicja is induláskor majdnem kizárólag az androidosok mindenféle beszólásaival van tele: szar, drága és nem éri meg, buta, fapados és még lehet sorolni... indulás/megjelenés után pár héttel kezdik elhagyni a topicot és kezd normalizálódni a helyzet. Addig tele van trollal.
-
joey04
titán
pedig az android egy geek rendszer, azoknak az embereknek jobb választás, akik buherálni akarnak. Rajtuk kívül az átlag user azért vesz droidot, mert olcsóbban lehet készüléket venni és könnyebb lopni rá, valamint könyebb élvezni rajta a lopott dolgokat. Ez azonban nem lenézés, a droid nyíltabb, több lehetőség van benne, de az átlagnak erre nincs szüksége, csak a fentiek miatt veszi mégis. természetesen ezen fórum tagjainak többsége valóban a nyíltsága miatt veszi. viszont itt meg pont az ellenkező irányba van sznobizmus, lesajnált buta rendszernek tartják az ios-t és a felhasználóit is.
-
kakuk.tamas
addikt
Szerintem többször szólják le az Androidosok az iPhoneosokat, hogy milyen fapados, meg egyszerű(nek kinéző) a rendszer… 90%-ban ez az egyetlen érvelésük.
(Ha nem így gondolod, facebookon csapj fel egy random Apple-ös hír alatti komment szekciót).12 év droidozás után váltottam iOS-re. Van benne elég tapasztalatom, és össze tudom hasonlítani a két rendszert, elhiheted.
(Androidon kitcheneztem, CM-eztem, beta-ztam szinte folyamatosan).
-
kchris78
veterán
válasz
E.Kaufmann #96 üzenetére
Én azt gondolom szakmai ismeret nem feltétlenül kapcsolódik márkához és próbálok nem általánositani. Iphone6-tól 11promaxig évente (akár 2x is) cserélt iphone után váltottam samu S21 ultrára kb egy éve.
-
1dude
senior tag
válasz
E.Kaufmann #96 üzenetére
Van alma is, android is. Vagy mindent tudok, vagy semmit
-
kchris78
veterán
válasz
Schuler888 #94 üzenetére
igaz, my fault.
-
kchris78
veterán
válasz
E.Kaufmann #91 üzenetére
van már... de tökmindegy milyen kábelt vesz az ember mert a quickcharge meg hasonló mellékvágányoktól eltérően az apple a _szabványos_ DP (delivery port)-ot támogatja a gyorstöltés esetében.. úgyhogy a már most meglévő ipadeket és macbookokat _BÁRMIVEL_ lehet tölteni ami DP-s. Én anno a 15"-os macbookomat töltöttem egy telefontöltő USB-C töltővel, valami 10W-al töltötte, de egy éjszaka alatt telerakta, vész esetén jó volt... (Aukey töltő volt)
-
E.Kaufmann
veterán
Amúgy úgy is lesz majd almás USB-C kábel, hogy legyen mit vennie szegény tanácstalan almás vevőközönségnek (jó drágán
)
-
kchris78
veterán
-
joey04
titán
usb c mindenhol
-
kchris78
veterán
válasz
kakuk.tamas #75 üzenetére
Ez a dolog mobiltól független.. legyen az iOS vagy Android... ebbe kár belevonni az oprendszer fajtáját.. mostmár Android oldalon is jó drágák lettek a mobilok, elég körülnézni Samu - Sony - Xiaomi / etc vonalon...
-
helixP
nagyúr
válasz
"Nah, ezért jó sokaknak az android."
Jah, nincs apple sznobizmus. Az ilyen allja hozzászólások miatt él még mindig ez a mítosz. Ezek után szerintem Te ne beszélj agyi kapacitásokról!
-
kchris78
veterán
(samsung meg tudja ezt oldani a visszatöltést de ne vágyj rá, nem tudom apple majd okosabban oldja e meg: tervezési probléma-e vagy a vezeték nélküli töltés esetében ha a fogadó a töltő akkor spécibb/nagyobb teljesitmény kell: nagyon viszi a a telefon töltését és marha lassan tölt.. gondolom egy olyan akar tölteni amit igazából töltenDŐre terveztek, és telefon csatlakoztatva van vezetékkel akkor nem tud tölteni órát, gondolom a dupla melegedés miatt)
-
ilor14
tag
Prezentációkat tudsz rakni telefonra is, amiket jobb esetben vezeték-nélküli módon ki tudsz rakni projektorra/tv-re, tananyagoknál nem tudom mire gondolsz, de PDF is tárolható és küldhető telefonról, solutionok alatt meg végképp nem tudom mire gondolsz, miért tárolnál bármilyen céges fontos információt/megoldást a telefonodon
Egyébként jó lenne az usb-c, nem kellene felesleges kábeleket hordozgatni, lehetne egy adapter és kábel az iPad, iPhone, MacBook töltésére és valahogy megoldhatnák, hogy az órához se kelljen külön vezeték-nélküli töltő, hanem mondjuk az iPhone tölthetné vissza.
-
kchris78
veterán
azt ne mondja nekem senki hogy flac fájlokat meg egyéb más cuccokat a ma már baromi lassú BTn kezdi el masolgatni.. Ha valakinek van iPhoneja van jó eséllyel barmilyen macbookja és átdobja AirDrop-al, ami wifi adhoc hálózatot hoz létre többszáz mbit/seccel. Ha annyira masolgatni kell fájlokat.
-
GeryFlash
veterán
válasz
kakuk.tamas #78 üzenetére
Akik meg tudjak azok TIDAL-t hasznalnak. Persze ami zeneket Micsurin kollega szeret es birtokol azok ott nincsenek fent mielott ezzel ervelnel.
-
kakuk.tamas
addikt
“
Vagy csak épp ha már van negyed tera tárhely a telefonban innen cipelem a prezentációkat, a projekteket / tananyagokat, solution-öket ha épp tudom, hogy nem lesz kéznél GIT-hez net és nem kell emiatt n+1 notebook, n+1 pendrive etc.”
Ezeket mind-mind cipelheted egy iPhone-on/iPad-en is.Sry, rosszul értelmeztem amit írtál…
Az emberek 99%-a azt se tudja, hogy a FLAC-ot eszik vagy isszák…
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Vagy csak épp ha már van negyed tera tárhely a telefonban innen cipelem a prezentációkat, a projekteket / tananyagokat, solution-öket ha épp tudom, hogy nem lesz kéznél GIT-hez net és nem kell emiatt n+1 notebook, n+1 pendrive etc.
Ócska MP3 esetén meg maradjunk szerintem nyugodtan a FLAC-nél.Neked kezdenek itt meghaladni információk dolgokat úgy látom ahogy a stílusod is...
-
kakuk.tamas
addikt
Mit kell jailbreakelni?
Az a poén, hogy valaki megveszi több százezerért a mobilját, aztán ócska MP3-at hallgat rajta, amit YT-ról, meg innen onnan töltött le. A filmekről nem is beszélve.
De az, hogy a 350ezres mobiljára letöltsön 300 forintért egy olyan csengőhangot amilyet akar, már meghaladja az agyi kapacitását.
Nah, ezért jó sokaknak az android. -
Micsurin
nagyúr
válasz
kakuk.tamas #72 üzenetére
Dehogy kell feldobsz mindent drive-ra és lekapod mobilon drive-ra... aztán telon belül elpakolod ahova tetszik. Ja, hogy a jailbreak...
Végtelen unalmas a felesleges trollkodásod az alma védelmében...
-
GeryFlash
veterán
válasz
kakuk.tamas #72 üzenetére
Hagyjad, 15 eve megtanulta hogy ha iPhone akkor ezen kell rantelni, engedd meg neki hogy ezt a mai napig gyakran hasznalt funckionalitast felroja az Applenek
-
kBika
csendes tag
meg náluk úgy minden más is
5 éve nem kellett semmilyen kábelt használnom adatmozgatáshoz. Érdekes a macbookomat eddig bármilyen usb c kábellal + fali adapterrel tudtam tölteni, a céges hp-t csak a gyári hp-val, mert nem ismer fel mást (vagy csak én naív, aki bármilyen Lightning kábelt vett eddig az működött)... a nagy univerzális megoldás ilyenkor hol van?
-
gthomma
senior tag
Az Iphone 16-ban megjelenhet egy FORRADALMI újdonság! Fájlküldés bt-n! A 17-ben pedig egy EXTRÉM FORRADALMI FEJLESZTÉS! nem lesz szükség külön programra, zenék, videók és csengőhangok telefonra másolásához !!!!
-
kchris78
veterán
Halkan jegyzem meg hogy nekem mióta mobilom van egy telefonom egy portját sem kellett takarítani pedig hordom zsebben... (mondjuk nyáron a pára és meleg miatt nem praktikus) volt mindenféle..
-
Tewe013
őstag
válasz
kakuk.tamas #64 üzenetére
Tekintve, h nem beton szokott a portba menni, hanem por és szösz elég könnyen kijön minden a sarkokból is. (egyébként vannak, durvább fogkefék is, de nekem még olyan nem volt, h ezért kelljen durvábbat vennem). Videot hadd ne kelljen csinálnom a folyamatról.
Amúgy volt már olyan is, hogy tűvel takarítottam ki és akkor sem robbant fel a port. (Ettől függetlenül ezt nem ajánlom senkinek.) A microusbt azt tényleg szar volt takarítani.
-
kakuk.tamas
addikt
Azokkal a puha sörtékkel hogy szeded ki a sarokba bele rakadt koszt?
Ha valamivel belenyúlsz, akkor meg esélyes, hogy valamelyik tüskét szétcseszed és/vagy kitörik az egész nyelv.Azt a nyelvet nem kellett volna bele tenni. Inkább a lightingot másolni. Kialakításra az a legjobb.
-
Tewe013
őstag
válasz
kakuk.tamas #21 üzenetére
Egy nagyon speciális eszköz segítségével 10 mp kitakarítani, az eszköz neve: fogkefe.
-
vicze
félisten
Csak halkan megsúgom, hogy ez a kép rengeteg hülyeséget tartalmaz főleg display és USB-DP szempontjából.
Szerintem ne terjeszd.Szerk:
Annyit még hozzátennék, hogy az USB-C azért bonyolultabb, mert univerzális, így sokkal több funkciót és funkcionalitást lát el, mint bármi jelnleg a piacon. Lightning 2db dologra jó és arra is nagyon korlátozottan már, egy elavult őskövület USB2 időkből. -
kchris78
veterán
válasz
Felesbandi #34 üzenetére
ez igy van. 2016-ban meg csúcs volt. most ami akkor usbc az ma TB3/4, az tud tényleg mindent univerzális módon. Amikor vettem a tablethez adaptert úgy kellett matekozni hogy akkor na vajon hogy is megy a monitor? TB vagy usbc ALT-mode? Aztán kiderült hogy szuper, 4kt csak 30Hzen támogatja de az összes adapterre odairjak a 4kt pofátlan módon.
-
Noukoum
veterán
Az a baj, hogy az USB-C altalanosan nem mukodik jol/kiszamithatoan/atlathatoan platformtol fuggetlenul.
Mondod ezt olyan embernek aki usb-ct használ? Tökéletesen és megbízhatóan működik, természetesen érdemes 1 szabványra építeni (pl. PD) ahhoz hogy a töltési- és adatátvételi sebesség a lehető legjobb legyen. Milyen szerencse hogy a lightning esetében erre nem kell figyelni mert bármit csinálsz lassú lesz.
-
nozs23
addikt
Az a baj, hogy az USB-C altalanosan nem mukodik jol/kiszamithatoan/atlathatoan platformtol fuggetlenul. Igazabol abban a kabelben es tapegysegben bizhatsz amit a termekhez kapsz, vagy az adott gyartotol vasarolsz meg hozza. Minden mas esetben remenykehetsz a legjobbakban, ami toltesi vagy adatatviteli sebesseget illeti. Ha 3rd partyt vasarolsz akkor pedig alaposan at kell bongeszni a specifikaciot es meg ugy is erhetnek meglepetesek.
-
Noukoum
veterán
Apple fanatikusoknak elfelejtettek szólni hogy amúgy más Apple eszközökön kiválóan működnek az usb-ck évek óta. Szóval a betanult szöveget érdemes volna picit átírni.
-
Schuler888
senior tag
válasz
kakuk.tamas #47 üzenetére
En a tenyeket soroltam fel, amik a 2 porttal kapcsolatban jelentkeztek evek alatt anno a vevo/mára mar csak ismerosi koromben.
Es igen, az atlag ember nagyon nem takaritja a gepeit, plane h most telo/tablet vonalrol beszelunk, ahol lehetoseg sincs, a pc/laptop vonal ilyen szempontbol rugalmasabb, de mondom atlagembernel ott is elhanyagolhato a szamuk. -
kakuk.tamas
addikt
válasz
Schuler888 #46 üzenetére
Ezt most úgy mondtad, mintha a typeC port ( vagy bármelyik csatlakozó) nem tudna koszosodni… Ami valljuk be, hülyeség.
És egy normális ember nem csak kívülről takarítja a cuccait, hanem belülről is. (Gondolom Te is szétszeded idönként a PC-d/notid talarítani. 🤷🏻♂️) -
Schuler888
senior tag
Wow, kitort nyelvu usb type c porttal nem talalkoztam anno(amikor benne voltam) meg azota sem, ellenben napi szinten, "valamiert nem tolt az ajfonom tobb toltovel sem" panasszal napi szinten, mert olyan jol megterveztek anno cupertinoban azt a lyukat, hogy egy tragyagyujto, amit takaritani kell... a technikai elmaradasa csak plusz arra, hogy eppen ideje mar nyugdijazni..
-
helixP
nagyúr
válasz
kakuk.tamas #43 üzenetére
Amúgy rohadtul fején találtad a szöget: gyakorlatilag alig épült infrastruktúra. Ajánlom figyelmedbe ezt az ábrát. Az első PHARE-popjektek 2000 körül kezdtek befutni.
Szerintem is hagyjuk, mert sajnos ehhez a témához tisztába kellene lenni egy pár alapvető fogalommal és folyamattal.
Bár én most tanultam meg Tőled, hogy a korrupció is az EU hibája és előtte olcsó volt a magyar autópálya -
kakuk.tamas
addikt
Mert az unió elött a kőkorban éltünk, és nem épült autópálya, metró, iskola, korház, stb… Igaz?
Képzeld el, hogy épült. Igaz, lassabban, de te legalább tettünk is érte, hogy legyen. Most meg mit csinálunk?! Mások pénzével verjük a micsodánk. És ez mint a hírekben is láthatjuk/olvashatjuk már feltűnt az uniónak is.Hidd el, ha saját pénzből kellene autópályát építeni, 1 km nem 2 milliárd lenne, de mégcsak nemis 1…
Úgyhogy igen, csessze meg az EU, ne akarja mindenkire ráeröltetni a baromságait. Miatta kell emelkednie bizonyos termékeknek/szolgáltatásoknak az ára. Ennek is örülsz? Remélem igen.Off vége.
-
.Szaki.
addikt
válasz
E.Kaufmann #37 üzenetére
Nem tudom emberek mit csinálnak ezekkel a kábelekkel, én a CarPlayt a régi 5S-em gyári kábelével használom és semmi baja még most sem, pedig nem tegnap volt 5S-em. …
-
Noukoum
veterán
válasz
GoldhandRent #24 üzenetére
Szegény 2015-ös macbookok, ha megtudják hogy már rég lekellett volna törni az usb-jükben a nyelvnek.
Csak idő kérdése, 1000 múlva…
-
-
E.Kaufmann
veterán
hogy lehet a lightningot szeretni?
Egyetértek. Amúgy lehet, hogy jó konstrukció (is lehetne) de amilyen hulladék, asztalon is lebomló kábellel szerelik, az undor fog el tőle, a másik, hogy Apple deazértis szabvány.
(Nem vagyok Apple utáló! Csak akkor már inkább valami mini MagsSafe, ha már különcködnek)
-
Felesbandi
senior tag
válasz
kakuk.tamas #31 üzenetére
"Ennél még a lighting is jobb, mert ott tudod mire számíthatsz…"
Semmi jora. -
NiGrR
csendes tag
válasz
Felesbandi #19 üzenetére
Akkor van baj ha egyszerre merül le a telefon
akkor az egy kábel nem lesz elég
-
Felesbandi
senior tag
Ez teny es valo, de tolteni tudtommal az osszes tolt, max lassan. De meg a lassu toltes is jobb, mint a semmi, ha pl. nem tudok kabelt kerni a telomhoz, mert csak lightning van valakinel, vagy epp forditva.
Amugy ez a type-c amilyen igeretesnek indult, ugy barmoltak el a kulonbozo tipusokkal. 3.1 Gen 1, Gen 2, 3.2, Thunderbolt... Legalabb valami szinkodja lenne egy egyertelmu helyen, vagy barmi konnyen lathato jeloles, hogy ranezesre meg tudjam mondani, milyen kabel van a kezemben barmi szerencsetlenkedes nelkul. Jelenleg jo esetben van a kabelen valahol valami apro betus szoveg, ami esetleg utal a tipusara, vagy egy kis villam, hogy az Thunderbolt, de ennyi. A regi usb tipusokon is ugyanezzel lehetett szivni es nem tanultak belole. Pedig azokon legalabb kek volt a belseje, ha a jobbik fajta volt.
-
helixP
nagyúr
válasz
kakuk.tamas #30 üzenetére
Szerinted a nem uniós, európai országokban majd marad a lighting?
Mért érdekelne engem más ország?Pénztáros nem vagy, de járdán mászkálsz, buszt használsz, autópályán vezetsz stb. Ezek mind mind EU-s pénzek, de ja inkább ne kapjunk. Remélem, hogy nem vagy még szavazó korú, vagy legalább nem szoktál eljárni szavazni
-
joey04
titán
érdekes nekem ment szarrá egy lightning meg egy c kábel sem.
-
kakuk.tamas
addikt
TypeC kábelből is van ezer féle; valamelyik csak töltésre jó, valamelyik max ennyit tud, másik annyit (mint töltés, mint adatátviteli szempontból).
A TypeC mint szabvány egy rakás sz@r, mert valamelyik eszköz 2.0-s USB-re épül, valamelyik már 3.1-re. Egyszerüen szarnak rá az illetékesek, hogy rendbe tegyék a dolgokat (a HDMI/DP se különb).
Ennél még a lighting is jobb, mert ott tudod mire számíthatsz… -
kakuk.tamas
addikt
“Vállaltuk az EU csatlakozáskor a közös szabványokat, szóval meg lehet nyugodni semmit nem erőltet.”
Ez dettó baromság. Szerinted a nem uniós, európai országokban majd marad a lighting?
És nem mindegy, hogy a kábel döglik be, vagy a csati. Kábelt könnyebben cserélsz, mint egy csatlakozót.“Gondolom az EUs források azért jól jönnek
”
Nem vagyok pénztáros L. hogy a bankszámlám duzzadjon tőle, szóval nagyon nem izgat, hogy honnan van (vagyis nincs) pénze az országnak. Sőt, inkább azt mondom, hogy ne kapjunk egy forintot se. (Nem, nem vagyok se sárga, se másmilyen színű). -
nozs23
addikt
Tok jol hangzik. Van itthon egy rakat USB-C kabel, kb. mindet valami masra lehet hasznalni, mert az egyiknek ez megy a masiknak meg az. Sebesseg, funkcio es tamogatas kulonbsegek vannak, de van, hogy csak siman nem csinal semmit egy bizonyos eszkozzel.
Akinek meg van egy csomo Apple cucca az meg tenyleg a hajara kenheti, hogy kijon egy iPhone USB-vel. -
Wesiz
tag
hogy lehet a lightningot szeretni?
egy réges rég idejétmúlt konstrukció lassú adatátvitellel és töltéssel, műszakilag rég meghaladott.
a lightning támogatói pl mit gondolnak, miért váltottak a macbookok (és az ipadek jó része) évekkel ezelőtt usb c-re? az applenek nyilván egyszerűbb és olcsóbb lett volna ugyanannál maradni (nem beszélve a lightning kábelek eladásából származó profitról), de valamiért mégiscsak lecserélték usb c-re: mert jobb.
és az miért lenne baj ha esetleg nem kellene külön töltő mindenre? mert az usb c valóban univerzális és ez alatt nem csak azt értem hogy minden androidos telóra jó, hanem az iqosokon (hevítős cigi) keresztül a drónokon át bluetooth-os hangszórókig MINDENT tudsz vele tölteni. ja, és nem csak a töltést/adatátvitelt tudja biztosítani hanem pl monitor kábelként is funkcionál, nem véletlen hogy a macbook pro-n semmi más bemenet nincs, csak usb c - amit mondjuk hülyeségnek tartok, sd kártya olvasó elfért volna.összegezve a lightning kevesebb dolgot tud, de amit tud azt is rosszabbul cserébe még csak nem is univerzális.
-
helixP
nagyúr
válasz
GoldhandRent #24 üzenetére
Sose tört le egy darab sem az elmúlt 6 évben egy db C-nek sem. Úgyhogy ez nem issue, ne aggódj .
-
helixP
nagyúr
válasz
Jaja, azért vesznek körül halott Lightning kábelek
Amúgy a bekopni kifejezésnek nem az az értelme, amire gondolszVállaltuk az EU csatlakozáskor a közös szabványokat, szóval meg lehet nyugodni semmit nem erőltet. Gondolom az EUs források azért jól jönnek
-
i400
senior tag
válasz
Felesbandi #19 üzenetére
a kábelnél sem mindeny hogy hány amperes, a töltőnél meg hogy milyen szabványt támogat mert most már abból kezd rengeteg lenni nem usb csatolóból...
-
GoldhandRent
őstag
válasz
hegedus001 #7 üzenetére
+1
az a nyelv, ami a C zsinórba bemegy, simán letörhet.. csak idő kérdéseszerintem is jobb a lightning csatija, csak tudna többet...
#21kakuk.tamas
ide is +1 -
GalaxyS9
tag
válasz
+1
-
janeszgol
félisten
válasz
+1
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
bollokcs80 #3 üzenetére
Azért mert egy okádék a TypeC… Hogy takarítod normálisan a csatit? Sehogy… A lightingba meg beledugok egy vattapálcát, és kiszedek belőke minden koszt.
Arról nem is beszélve, hogy a lighting nem “kopik be” mint a C.
Szóval b@szza meg az EU, hogy minden szarjukat ránk erőltetik. -
Felesbandi
senior tag
En egy okbol tartanam kifejezetten elonyosnek, ha type-c-re valtananak: mindenki ugyanazt a kabelt hasznalna. Parom iOS parti, en inkabb az Android fele huzok. Nem kene ketfele toltot bekesziteni pl. az autoba, vagy magunkkal vinni barhova. Nyilvan ez nem egy tul gyakori problema, de azert jo lenne, ha egy dologgal kevesebbre kene gondolnunk, amikor megyunk valahova.
-
joey04
titán
De izgalmas mit kell majd beledugni 2 év múlva.
Nekem teljesen mindegy. Csak a károgók miatt nevetnék, ha maradna a lightning.
-
roli543
őstag
válasz
milkabrams #9 üzenetére
Mire gondolsz? Én évek óta használok iPhonet Airpodsal és JBL-lel is, és sosincs gondom velük...
-
Bleccs
tag
Nekem igazából mindegy. Adatátvitelre rég nem használok kábelt, tölteni meg wireless töltőpadon szoktam. Egyébként fizikailag maga a lightning csatlakozó jobb, sokkal strapabíróbb. Mindenesetre jó, hogy meghozták ezt a döntést, így befejeződik az egységesítés.
-
DS39
nagyúr
Én arra tippelek, hogy inkább el fogják hagyni a csatlakozót.
-
milkabrams
őstag
Meg lassan alakíthatnának valami bt zenelejátszás terén is...
-
Micsurin
nagyúr
válasz
hegedus001 #7 üzenetére
Takarítsd ki.
Honor8, A5(céges), P20, S10 valahogy még nem sikerült az elmúlt években power userként napi akár 2x töltéssel sem kikoptatni a csatit. Főleg mert a ténylegesen kopó lábas rész a kábelben van....
-
hegedus001
aktív tag
Én kifejezetten szeretem a lightning csatlakozót. Ha gyorsabb adatátvitelt tudna az jó lenne, de összességében baromi strapabíró. Usb c azért már szopósodott ki.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
LurkerSheik #4 üzenetére
Mert mit csinálsz a porttal a töltésen kívül? Komolyan kérdezem.
-
Nekem mindegy , hogy USB-C vagy Lightning. Csak töltse a telefont .
-
Legyen így. 10éve Iphoneosként is üdvözölném az USB-C-t.
-
vicze
félisten
Az első mindegy, a 2. meg hosszú évek óta az első értelmes változás lenne, és végre megszüntetné azt a borzalmat amit, Lightning-nak hívnak...
-
Tibee86
nagyúr
Egyre "jobb" hírek, notch helyett pötty meg vonal, lightning helyett usb-c....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- alza vélemények - tapasztalatok
- Macrodroid
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Revolut
- Melyik tápegységet vegyem?
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Starlink
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest