Hirdetés
- Macrodroid
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Yettel topik
- iPhone topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Távozik az Apple vezérigazgatója
-
Mobilarena
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
haverkulum
aktív tag
Örülök, hogy tetszik
A mobok AI-ja szerencsére pont egy olyan dolog ami jobban skálázódik Minecraftban így elvan a gépen, jó benne a CPU csak nem egy nehézfiú egy szálon
Ha 2-en nekiállnak két külön irányban felderíteni akkor kifekszik a gép tőle, ott a disk I/O megöli
(2db NVMe SSD már beszerezve csak munka miatt nincs idő felvinni BPre a gépbe) -
Nagus
senior tag
válasz
haverkulum
üzenetére
Köszi! Elég jó minőségű a szerver. Felújítás megy nálam jelenleg és egy kicsit több időre maradt magára a karakterem a szerveren, elfeledtkeztem róla. Amikor visszatértem 600 meg egy kicsi bányapók volt az xp farmnál és nem volt lagg.
-
Nagus
senior tag
Én is kérnék egy indítást a vanillára.
-
kisi
aktív tag
Leállt a szerver, lehetne kérni egy indítást?
-
apatyas
Korrektor
Az csak átmeneti helyzet, cél az Enderio világító lámpák lennének. Pár stackkel be is tettem a pagoda előtti, meg a rendes házban a földszinti medium ládába. Az utakat igyekeztem felszabadítani, úgy látszik nem mindenhol sikerült még.
Eredeti ok: a tengernyi fáklya sajnos nincs mellékhatás nélkül, érződik a terhelés a helyi futáson, többektől hallottam már. -
apatyas
Korrektor
Hali!
Miert mondja:/fill ~-5 ~-5 ~-5 ~5 ~5 ~5 minecraft:torch replace enderio:block_enlightened_fused_glass'replace' is not a state for block minecraft:torch,
illetve mi az NBT-je az EnderIO Light (inverted) -nek? csak az enderio:block_electric_light van, annak egy variacioja lenne? regi nyelven :3 lenne a formatuma, de azt itt nem eszi meg.
Szerk: a sorrend rossz, elol a mire, utana az amit, de akkor is az elso cuccra mondja hogy nem az allapota. -
apatyas
Korrektor
-
kisi
aktív tag
válasz
apatyas
üzenetére
Egy hibát találok, bár az szerintem általános bug, nem a mi szerverünkkel függ össze:
Applied energetics-es tárolórendszerbe be lett téve néhány papírdobozba csomagolt szörnyspawner, későbbi felhasználás céljából, na azok kivehetetlenül begyógyultak a rendszerbe... se ki, se semmi...
ha időm lesz, talán megpróbálom egy üres vinyóra tenni, és talán valami exportbuszos megoldással kiszedhető... az a baj, hogy a 3. szervert kezdtem telepakolni winyókkal, szóval kiszűrni hogy a kb 20-25 winyó közül melyiken vannak...
lusta vagyok... -
janos1988
addikt
válasz
haverkulum
üzenetére
Már kint is az új alpha.
-
kisi
aktív tag
válasz
haverkulum
üzenetére
Köszönjük szépen!
Janos: https://minecraft.hgn.hu/szervereinkrol
-
janos1988
addikt
válasz
haverkulum
üzenetére
Mi a szerver címe? Nem találom sehol sem.
-
haverkulum
aktív tag
Sziasztok, frisssítettem a prohardver szervert Enigmatica 2: Expert 1.72-es béta verzióra, a frissítés előtt készült biztonsági mentés a teljes szerverről ha valami gond adódna. Frissítés közben nem láttam komolyabb hibaüzenetet, pár blokkra viszont kiírta, hogy nem található az ID-je, ez azt jelenti kivettek valami modot - vagy megváltozott valami mod - ami ezeket tartalmazta, aki tud nézzen majd fel és nézze át a dolgait mindent rendben talál-e

kisi: Fujitsu szerverünk van, sajnos az eléggé hisztis arra, hogy milyen ramot kap, csak fujitsu certified ramokkal bootol (ha más kerül bele akkor bios post közben kell gombot nyomni, hogy hajlandó legyen elindulni) így elég macerás a ram beszerzés
Szerencsére a kereskedőtől ahonnan származik a gép tudunk venni majd, idővel összekuporgatjuk a keretet a ram bővítésre, csak hát maga a HGN üzemeltetése is keményen mínuszos amióta létezik 
-
kisi
aktív tag
válasz
haverkulum
üzenetére
Szuper, köszönjük szépen!
-
haverkulum
aktív tag
Sziasztok, vendégek vannak / voltak nálam a hétvégén, ma délután megejtem a frissítést a béta verzióra, backup már készült róla

-
kisi
aktív tag
válasz
apatyas
üzenetére
nem tudom, bár gyanús, hogy előtte napokig nem crashelt...
Szimplán lehet, hogy pár embernél már kevés a ram...Haverkulum : Elírás, az akart lenni..
Mentés után szerintem meg lehetne próbálni, valamelyik előzőben javítottak valami crash dolgot is... Mondjuk, amennyire nézem foglalkoznap a packkal rendesen, 3-4 hetente jön frissítés belőle...Nem tudom mennyire gond, de más verziójú forge is kell neki...
Amúgy milyen ram kell a szerverbe? Van itt a szekrény mélyén pár közepesen régi szerver cucc, táp, vinyó, ram, stb.. pár Hp szerver volt pakolgatva előző évben, olyan pár gépből csináljunk egy jobbat akcióban...
-
janos1988
addikt
válasz
haverkulum
üzenetére
Jó az a béta. Dank/null is visszakerült, meg frissítettek sok modot és recepteket fixáltak. Nagyon nem is nyúltak bele.
-
Amur
addikt
válasz
haverkulum
üzenetére
Szerintem bétára ne frissits. Utolsó stabil az igazi.
-
apatyas
Korrektor
válasz
Sanyaaa26
üzenetére
Mire beérsz, körbenézel, eszedbe jut hogy hol tartottál, belerázódnál hogy folytasd, megcsinálsz egy küldetést, és utána BUUUUUMMM elszáll a szerver és úgy is marad.
Lehet, hogy én okozom a galibát? Legutóbb Kisivel, előtte Bjornnel, előtte megint Kisi után mentem fel, szal amikor már bent volt vki. -
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
haverkulum
üzenetére
Felnézek most már én is hátha újra kedvet kapok, meglesem mi is ez a nagy akadás
-
kisi
aktív tag
Hmm, ez a Ph szerver nagyon elszállt...
Lehet, meg kellene próbálkozni egy 1.67-ről 1.92-re való frissítéssel...
Elvileg orvosol jó sok problémát... -
Amur
addikt
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
Igen itt a fórumon rendszeresen jönnek ide vásárlási tanácsot kérve úgy hogy a sima minecraftot akarják, és nem értik miért a java verziót ajánljuk.. Persze könnyen meggyőzzük őket, de látszik a fejekben a zavartság az elnevezések miatt. Bizonyára igazad van, és marketing szempontból csinálták így..
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
üzenetére
Pont ez a gond, hogy sokkal több pénz jön a cross-platform Bedrock/Win10 editionből, ezért is lett hivatalosan simán 'Minecraft' a mobilos verzió és 'Java edition' az originál. Engem pont ez zavar, hogy az eredeti Minecraftet kicsinyítették le, mivel a Bedrock több pénzt hoz a M$-nek és azzal, hogy 'Java edition' a neve, kicsit idegen hatást kelthet az új vásárlók számára, akik a 'Minecraft'-et akarják megvenni, szerintem így is csalogatják az új embereket a Bedrock edisönhöz.
-
törölt tag
válasz
TYÜTYI2006
üzenetére
Az az utolsó, hivatalos verzió rá jelenleg.
Lap alján írja is mi került bele.
A java és a win 10 verzió nem azonos. Se frissítési verziószámban, se a benne lévő kontentben, a java mindig előrébb jár, mindig az kapja meg az új cuccokat. Gyakorlatilag teljesen át lett írva, egy különálló játék, amire a java-s modokat nem tudod rátenni. Win 10-en is lehet a java-ssal játszani, elég szerencsétlen névadás lett egyébként... -
apatyas
Korrektor
válasz
TYÜTYI2006
üzenetére
Szia! A win10 verzió nem javás, ebből következően nem moddolható.
Az elindítani kívánt verziót a launcheren belül lehet kiválasztani, az installations fülön új profil hozzáadásakor. Amúgy a mostani profilodban is frissítheted. Utána a meglévő mentett világot az újra át tudja konvertálni/folytatni benne, persze az új épületek csak felfedezetlen területeken fognak előkerülni [új launcher]. A latest release nevű sorban értelemszerűen nem tudod a verziót módosítani, jelenleg a keresett 1.14.4 van benne.
Amúgy jobban jársz, ha a sima tiszta javás launchert használod, nem azt ami a fenti képen van. A régi egy helyen tárol mindent, kompakt. Az új belematat a user könyvtárakba meg mittoménhova. -
TYÜTYI2006
tag
Sziasztok! Az enyém még javas, 1.14.4-es, az jó. De valaki vett win 10 est a napokban. Optifine nem jó pl. Ez megoldható e. Illetve 1.13.0-ás. Hogyan lehet 1.14.4-re lefrisíteni?
-
apatyas
Korrektor
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
Azt nemtom, de a config könyvtárban is rákereshetsz (Total Commanderrel pl) a brewing stand szavakra, vagy az item kódjára.
-
jonnyjoker01
veterán
Sziasztok

Így fejből, modding tapasztalatból nem tudja valaki, hogy milyen mod csinálhat olyat, hogy kikapcsolja a brewing stand működését? Konkrétan az a szituáció, hogy nem tudok water bottle-t vagy bármilyen potit berakni a vanilla brewing standbe. Itt van a modlista a pakkban amit használok: link
A modpack oldalán már kérdezősködtem, de nem kaptam még választ.

-
törölt tag
válasz
haverkulum
üzenetére
Vanillára jár fel valaki játszani? Nem a Ponyland. Üresnek tűnik.
-
janos1988
addikt
Egy hete ezt craftolom és "már" majdnem kész. "Csak" egy Chaotic Core hiányzik. De az lehet megint egy hét lesz, mert kell hozzá egy upgrade-elt draconic set.

-
janos1988
addikt
válasz
haverkulum
üzenetére
S akkor most melyik verzió van fent?
-
kisi
aktív tag
Sziasztok, leállt a Ph szerver, valaki meg tudná resizni?
-
kisi
aktív tag
Rájöttem a dolog nyitjára közben:
Nem engedi a játék, hogy a más által készített dolgon craftolgass, amíg te fel nem találod a dolgokat:
El kellett készítenem egy saját crafting table-t, letenni a kristály közelében, és azon elkészíteni a luminous crafting table-t, így kaptam egy achit, ami kilockolta azt, hogy gyárthassak dolgokat ilyen táblán.
Eddig az volt a gond, hogy más által készített táblán próbáltam, így nem adta meg az achievementet... -
kisi
aktív tag
Volna valami ötletetek, hogy mit csinálok rosszul?
Luminous crafting table-n le akarok gyártani egy lightwellt.
Éjjel, a table csíkja teljesen feltöltve, az anyagok betéve, resonating wanddal joblkikk, és nem történik semmi...
Ugyanez a helyzet más gyártásoknál is, pld grindstone..
Kipróbáltam más helyre tett Table-nél is, és fent a torony tetején lévő table sem gyártja le...Ui: Ha vincemaki vagy esetleg, szívesen kérdeznék egy két dolgot...
Ui2: Bocs a witherekért, amit leidéztem, nem bírtam ellenállni a kísértésnek, hogy ne piszkáljak....
-
janos1988
addikt
válasz
haverkulum
üzenetére
Felment a legújabb? Felnéznék, de vagy 5 perc mire elindul és mást nem nagyon csinálhatok mellette.

Nem beszélve a körülményes up- és downgraderől.
-
Amur
addikt
válasz
haverkulum
üzenetére
Jöhet szerintem.
-
haverkulum
aktív tag
Ma lesz egy kis időm a szerverekkel foglalkozni, megpróbáljunk egy frissítést az enigmatica szerveren? Ha nem válik be akkor rollback az előtte lévő backupra szóval katasztrófa nem lenne belőle.
-
-
Man0gatya
aktív tag
Sziasztok! Spawnert hogy lehet kiütni. Silk touchos csákánnyal csak xp-t dob java ed 1.14.4
-
törölt tag
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
Szinte korrekt
visszafele kell számolni, overworld koordinátát osztod 8-al nem a nethert. 64-64 netherben 512-512 overben 
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
Staradder
üzenetére
Én úgy tudom, hogy mindegy a magasság, csak az X-Z/8 koordinátáknak kell passzolnia. Tehát ha nether tetején az XZ koordináták 64 64 akkor az overworldben X:8 Y:0-252 Z:8 koordinátán lévő portállal lehet összekötni. Legalábbis én mindig így csináltam a kapukat. De majd a többiek kijavítanak ha nem így van.
-
kisi
aktív tag
Egy szerver restartot lehetne kérni a Ph szerverre?
kidobálja a föld a leültetett cuccokat, meg egy pár egyéb problémát is produkál, a folyadékkezelések terén...Más: van valakinek készen Terrestial agglomeration plate-ja a ph szerveren?
-
Faterkam
addikt
Sziasztok!
Az Nvidia oldalán láttuk, hogy lesz egy RTX-es patch ehhez a játékhoz, de sehol nem találtuk, hogy mikor adják ki. Lehet tudni róla már valamit?
-
Staradder
tag
A Nether tetejére épített portál is 128 blokknyi türéssel csatlakozik a való világ portáljához? Föleg a magasság érdekel. Vagyis 130-on lévő portál a való világban bármilyen magasságon lévő pontra csatlakozik.
-
Sanyaaa26
aktív tag
Nem trollkodom, de optimalizáció ide vagy oda sajnos már az én konfigom is egy középkategória. Mc is sajnos igen gépigényes lett, így nem csoda ha pakkok vannak lefújva mert a többségnek nem fut. Persze nem félreértendő senki pénztárcájában nem akarok turkálni, de ezek nagyon régi konfigok tényleg.
-
Amur
addikt
-
törölt tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X DUAL EVO OC Eladó!
- Acer Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i7-13620H RTX 4060 16GB 512GB NVMe gar
- AMD A6-5400 félkonfig (FM2) - Alaplap, CPU, RAM, SSD, hűtő
- MSI Thin 15 B12UC 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Ghost of Yotei / PS5 / 1x kijátszott
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
- GAMER PC! Ryzen 7700X / RX 9070 / 32GB DDR5 / 1TB Gen4 / X870E /850w Platinum! BeszámítOK!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 mini 128GB 88% (1év Garancia)
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4520
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A mobok AI-ja szerencsére pont egy olyan dolog ami jobban skálázódik Minecraftban így elvan a gépen, jó benne a CPU csak nem egy nehézfiú egy szálon
Ha 2-en nekiállnak két külön irányban felderíteni akkor kifekszik a gép tőle, ott a disk I/O megöli
Szerencsére a kereskedőtől ahonnan származik a gép tudunk venni majd, idővel összekuporgatjuk a keretet a ram bővítésre, csak hát maga a HGN üzemeltetése is keményen mínuszos amióta létezik 
Használom akkor a Rustic-os brewing rendszert.