- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
sad_Vamp
őstag
válasz
MasterDeeJay #253 üzenetére
Hát akinek erre van igénye nyomja csak..... nekem pont ebből lett elegem. Rohadt viccesnek tartottam már anno is amikor mindenkinek 400MHz-es celeronja volt az illetőnek meg 700MHz-es P3as és rondább beállításokkal játszott, mint mi.
Term. én is szoktam CFG-zni, de egy minimális FOV állításon, és simple items-en és hogy a hudon 2D-s legyen a fejem, általában nem mentem túl. Sőt ha multiztunk, ezeket javasoltam is mindenkinek.
Egy szó mint 100 úgy kéne multizni, ahogy játék készítői elképzelték. Nem arra menni 120FPS fölé menj, és a játék fizikája már kvázi kiakadjön, és olyan mozdulatokat tudj csinálni, amit 30-60FPSel egyszerűen NEM lehet.
-
válasz
#57018880 #251 üzenetére
Erről már írtam cod fórumban elég sokat (meg egy cikket is). És az lett az vége hogy ha az adott multi szerveren nem tiltják akkor mindenki azt csinál amit csak akar.
Cod-nál és szinte minden quake szerűen hozzáférhető játéknál jelen van ez. Én sok időt öltem abba hogy a cfg ellen küzdjek, majd végül beleszartam a dologba és 600fps-el repültem a pálya fölött célzás nélkül lábra tartva a fegyvert fejeseket osztogattam elrontva azt a maradék pár ember játékát is aki nem ezt tette. Ez is egyfajta paraméterezés amit maguk a játékírók tettek lehetővé. Biztosan nem programozói hanyagságból hanem erre van igény. -
sad_Vamp
őstag
válasz
DrTechnoid #249 üzenetére
Magyarul a casualokhoz képest CSALSZ!
-
Fps-t , mint cod és társai mindig úgy tolom a mai napig , hogy minden grafikai beállítás low-ra, élsimik és szűrők ki.Ha megyek multiba hentelni akkor nem igazán érdekel hogy az áldozatomnak a halálos lövésem eldördülése után hogyan csillan meg a fényesre polírozott bakancsán a felkelő nap fénye miközben ívelten hátradől az 'élettelen' massza mintegy demonstrálva hogy a ragdoll még létezik.
Mindezt úgy hogy messze nincs csúcs gépem,és tudnám is full grafon tolni a többségét, de akkor csak az élmény számít, és az hogy az fps legyen minél több.Úgyhogy a downgrade is lehet fontos, ha már a paraméterezésről beszélünk.
Az más kérdés megint hogy van e még olyan aki ilyennel foglalkozik, vagy valóban a többség csak a Set Optimal Settings gombra nyomat egyet. -
Szergei
tag
válasz
bakagaijin #247 üzenetére
"A játék max beállításainak felülbírálásáról driverből, hack-eszközökből stb. már nem is szólok."
Nem értem, mi a gond ezzel, szvsz. a driveres felülbírálás is a grafika paraméterezésének tekinthető, főleg, ha a játék max. beállításai nem érik el a megfelelő minőséget, pontosabban nem használják ki teljesen a GPU képességeit.
A legenyhébb eset, hogy a játékba épített textúraszűrési beállítás meg sem közelíti a driverből kikényszeríthető szintet.
Csak néhány példa a silány AF-re (gy. k. anisotropic filtering):
Skyrim, Grid 2, Stalker-ek, de még az általad említett Witcher 2-ben is nem kevés javulást hoz a driveres ráerőltetés.Ami súlyosabb probléma, hogy a legtöbb, DX9-es deferred rendering-et használó játékba a beépített élsimítás (ha van egyáltalán) kimerül valamilyen ócska post process filterben (AAA, Edge AA és társai).
Miért ne lehetne ráküldeni a fényévekkel jobb SSAA-t driverből, ha van rá lehetőség, és bírja a hardver? -
bakagaijin
tag
Mondjuk a Witcher2-nél pont überszívás a beállítás. Elég sok fórumozásos nyűglődést igényelt, ha az ember meg akart (próbálni) szabadulni a shadow-algoritmus pöttyözésétől (dithering).
Aztán jön az, hogy a grafkártyák nem ugyanolyan névvel illetik a dolgokat illetve mást mást tudnak jobban és ennek megfelelően másképp kell beállítani: ld: http://prohardver.hu/teszt/minden_amit_az_elsimitasrol_tudni_kell/nyomtatobarat/teljes.html
A játék max beállításainak felülbírálásáról driverből, hack-eszközökből stb. már nem is szólok. Pl. volt az a PH-s cikk amiben a Mass Effect 2 konzolos és pc-s megjelenítését hasonlították össze, és mindehhez sikerült a PC-ben egy programból elérhető max fölé tornászott beállítással összevetni...
-
IgnisFatuus
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #245 üzenetére
Jaaah! Így már beugrott! Kocka vagyok, és van Windows Wolf 2.0.....
De akkor már Mr.Wolf 2.0 -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
IgnisFatuus #244 üzenetére
Nem, ez csak egy javasolt cím. Ha ismered a ponyvaregényt, tudod miért...
-
IgnisFatuus
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #243 üzenetére
Natessék, valaki már kitalálta!
Van hozzá pontozás, és világranglista is? -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
IgnisFatuus #242 üzenetére
Wolf 2.0.
-
IgnisFatuus
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #241 üzenetére
Majd direkt csinálnak a gondolkodó embereknek, ilyen "problémás környezet" programot, ahol a problémák megoldását pontozzák, és versenyezhetnek egymással!
Egyébként ez jó ötlet, lehet le kéne védetnem! -
TESCO-Zsömle
titán
A nyomkodós, "egybites" felhasználóké a jövő, és természetesen őhozzájuk igazodnak a gyártók is.
Ezzel így önmagában nem is lenne baj, de a "minőségi" szórakoztatás is ebbe az irányba megy, ami felvet egy komoly kérdést: Mivel szórakozzon egy gondolkodni/problémákat megoldani képes ember? Mert neki a 2-3 billentyű felváltott vad püföléséből álló QTE-k nem elegendőek a szórakozásra. Sőt, inkább kiábrándító/idegesítő azon elhasalni, hogy fél kézzel két 1cm-re levő gombot nem tud elég gyorsan felváltva zongorázni...
(#233) sad_Vamp: Amiről te beszélsz az a tearing, a képernyő úgymond szétesése Ez akkor jelentkezik, ha az FPS nincs szinkronban a monitor képfrissítésével. Ilyenkor előfordulhat, hogy a képernyő egyik felére még az előző, a másik felére viszont már a következő képkocka kerül. Erre jelent megoldást a V-Sync, mert a képfrissítéssel szinkronban adja a monitornak a képet. Emellett, ha az adott helyen/játékban a géped 60FPS fölött teljesítenek, akkor még a fogyasztást is csökkenti, mert a VGA-val nem csináltatja meg a többi -fölösleges- képkockát, így egyfajta limiterként fogja vissza a GPU terhelését is.
-
tobal
tag
válasz
MasterDeeJay #236 üzenetére
Ezt nem lenne olyan egyszerű megoldani, ahogy azt te gondolod. Egyrészt, pusztán a konfiguráció alapján a program nem tudja eldönteni, hogy azon mennyire fog jól futni a játék. Egyedül akkor, ha nagyon sokféle konfiguráción le van tesztelve a program, amit hardcode-olnak a programba, és az alapján nagyjából be tudja lőni. De még ez sem jó, ugyanis ahogy a cikkben is említik, az újonnan érkező hardvereket előre nem ismerheti a program, szóval minden új hardverre újra tesztet kéne futtatni, majd patch-et kiadni. Esetleg még az is egy lehetőség, hogy a játék futtat egy benchmark-ot, ami alapján belövi a részletességet, de ez meg a user-eket idegesítené.
Olyan megoldás is lehet, hogy a játék folyamatosan méri az FPS-t, és ahhoz igazítja on the fly a grafikát, viszont ezzel meg az a baj, hogy a részletesség folyamatos állítgatása is rengeteg erőforrást felemésztene, így emiatt sokkal rosszabb grafikára lőné be az automatika a játékot, mint amilyet maga a gép elbírna alapból. Esetleg valamilyen paraméterezett hiszterézises szabályozással meg lehetne oldani, hogy ne túl gyakran változtasson a grafika részletességén, és akkor mérséklődik a probléma... talán. -
Polllen
félisten
válasz
MasterDeeJay #236 üzenetére
Mert a 90% nem tudja, mi az az fps.
-
Miért is nem csinálnak olyan megoldást hogy a játék motorja egy adott fps-re igazítja a részletességet.
A felhasználónak csak adott minimum-maximum fps-t kellene beállítani ami alá ne menjen a játék (vagy ez alapból pl 30-60 lenne). Ezzel meg is oldódik a probléma, sőt a játék is élvezhetőbb lehet tőle hogy nincs nagy változás állandóan. Ha valakinek gyenge gépe van akkor is játszható marad a játék, ha erősebb akkor meg belerakhat extra dolgokat.
Persze jól megcsinálva van ennek értelme. -
sad_Vamp
őstag
tudtommal blokklja az FPSt (frame per sec) mennyiséget a képernyő frissítési frekvenciájára (50-60Hz). CRTnél annó engem ez zavart, LCDkkel most nem igazán tudom hogy mi a helyzet, de gyors fordulásoknál pl ettől lehet az amikor szétesik a kép (horizontális "csíkok" a monitoron gyors mozdulatok közben, mert a monitor nem bírja rajzolni az adatot olyan sebességgel ahogy a grafkártyától kapja). De majd a többiek kijavítanak ha hülyeséget írtam, mert benne van a pakliban.
-
sad_Vamp
őstag
Nekérj elnézést, mert nem volt jogos.... a linux is egy ideje az "elbutulás" felé megy. hisz berakod a CDt vagy USB-t ráinstalálod windowsos könnyedséggel, és már működik is out of the box. Az előtt meg a fanatikusok játékszere volt, mert 2 hétig kellett belőni egy nyavajás hangkártyát is...
Még mindig ismétlem: nagyon jó az, hogy nem kell über-szakértelem ahhoz, hogy valaki valamit használhasson. Milyen lenne a világ, ha csak az autószerelők és tervezvők vezethetnének kocsit, mesterszakácsok főzhetnének csak nyers alapanyagokból. Csak a hangszerészek játszhatnának hangszeren (na megsúgom akkor nem hallgatnátok "zenét" nagyon sokan még egyhangot sem tudnak lefogni) Hmm? Mert kb pont ez az, amire itt mindenki afektál!
-
ekko98
tag
Bocsi lehetne egy kérdésem mi aza a v-synce ?csak azt nem szoktam bekapcsolva hagyni ha a játéknak kicsit mokolok a grafikájàn a több FPS ért előre is köszi
-
Razarus
tag
Én még ebben a rendszerben viszgáztam, azonban azóta már semmire nem megyek a műszaki ismereteimmel, ugyanis az út mellett, két csavarhúzóval és egy fogóval megszerelhetó autók már mind a múlté.
Egy mai, modern autóban a kritikus részek eleve le vannak plombálva és amúgy is jobban jár mindenki (üzemeltető, szervíz, stb) ha inkább nem állsz neki gyártó/gyártmány specifikus ismeretek hiányában szerelgetni az autódat, mert jóeséllyel csak növeled a bajt. (Ha egyáltalán van odavaló, speciális bitfej vagy kulcs a birtokodban.) A személyautóknal ez már vagy 10 éve így van, de a legtöbb kamion, tréler stb. fedélzeti számítógépe is szimplán letilt és kéri értesíteni szervízt, ha nagy baj. Egyetlen lehetőséged a telefonálás.
Ezekben mit akarsz te szerelni, az út mellett, amikor a szervíz is azzal kezdi, hogy rádugja a laptop megfelelő kialakítású csatlakozóját pld. szivargyújtóra, és a saját, egyedi fejlesztésű programjával olvassa ki az adatokat az autó fedélzeti számítógépéből?Szumma: korszerű autókól beszélve, teljesen felesleges az égő- és kerékcserén, illetve az ablakmosó feltöltésén kívűl máshoz érteni. A valamikor magától értetödő olajszint ellenőrzés is kezd neccessé válni, mert pld. haver audi-jában már az olajbeöntő nyílás is le van plombálva azért, nehogy a laikus üzemeltető valami sz@r akciós olajat öntsön motorba!
"Nem véletlenül oktatták régebben a gépjárművezetőket hibaelhárítás terén. Nem is volt annyi lerobbant autó egy kétszer három sávos út legbelső sávjában. Benne ostoba ábrázattal ülő tulajdonossal, aki ahhoz is hülye, hogy félretolja a szarát."
-
Razarus
tag
Végig jártam "ranglétrát":
- Primo, ZX Spectrum, 386, 486, P1/P2/P4 most Core2,
- MS DOS-ok, majd Win' 3,0/3.1/95/98/98SE/Me/2000/XP valamint érintőlegesen Linuxból is pár diszrib.
Megéltem jópár kissebb és nagyobb technológiai váltást, láttam termékeket és cégeket felfutni, majd eltünni a süllyesztőben egy hiba miatt, és így tovább. Nekem még -táblázatok sorát böngészve- jumperelni illetve, dip kapcsolózni kellett már ahhoz is, hogy egyáltalán a BIOS képernyő megjelenjen, mert egy rossz beállítás és nem történt semmi vagy sípolással adta tudtomra a masina azt, hogy hülye vagyok. Írtam DOS-ra menüs batch fájlokat, "harcoltam" MS Word polimorf markó virusokkal, stb.Ezen a fórumon is ugyanaz a probléma jelent meg, ami sok egyéb "szakfórmumon" is rendre felbukkan: itt -mondhatni- szakértők fórumoznak, azonban elfelejtődik az, hogy az a bizonyos semmihez sem értő, semmiféle részletekkel nem foglalkozó 90%-knyi user a közelébe se megy ezeknek a fórumoknak. Miért is tenné? Ő a "next-ok-next-ok-ok-finish" letudása után jatszani akar és nem bizergálni az adott játékot. Ugyanez van win-linux viszonylatban is: a win userek nagy többsége pusztán használni és nem ezerféle modón buherálni akarja a gépét. Nem is ért hozzá, nem is érdekli, csak menjen és kész. A súlyossá váló problémákat egy újratelepítés általában "úgy is megoldja", ami amúgy manapság már sokkal kevesebb ideig tart, mint egy napokon át tartó és kétséges kimenetelű hibakeresés.
A gyártók igenis ama "egybites" 90%-nyi user kiszolgálása felé fognak elmozdulni, illetve már el is mozdultak. Ők a többség, ők a fizetőképes kereslet.Ami a technika és a átlagfelhasználó "butulását" illeti... apránként bele kell törödni abba, hogy generációváltás van. A nyomkodós, "egybites" felhasználóké a jövő, és természetesen őhozzájuk igazodnak a gyártók is. A még dipkapcsolózni, jumperelni, próbálgatni, tehát gondolkodni/problémákat megoldani kénytelen generáció felett eljárt az idő, lassan igény sincsen már a tudásukra, munkásságukra.
Ennyi. -
pereces
tag
ha a játékosok tizedét érdekli csak a grafika paraméterezése akkor hány ezrelék tuningolja a pécét és hány milliomodot érdekli az, hogy plexi legyen a gép oldalán és a videó kártya nyák színe fekete legyen ?
-
gebro
aktív tag
Ez után már nem fogok csodálkozni azon, ha valaki azt mondja, hogy milyen rossz egy játék grafikája.
-
mikka07
tag
Én még játék közben is szoktam finomhangolni a beállításokat most az ac3-at tolom q8300,8800gt oc2, 4gb ram, full hd, magas beállítások mellet ha egy két nagyobb helyszínen sok ellenfél mellet belassúl akkor kicsit visszább veszek a beállításból most éppen procit kezdtem el húzni az is hoz pár plusz fps-t és a zalman vga+cpu hűtéseket is maxra tekertem. Amelyik játékkal éppen játszok azt igyekszem ssd-re telepíteni gyorsabban olvas mint vinyoról,de előbb utóbb elkerülhetetlen a fejlesztés úgyhogy egyenlőre úgy érzem a vga a leggyengébb láncszem.Nézegettem 35k-ért elég erős használt videokártyákat lehet kapni,ott van a gép mellet az x-box 360 is azt is csak gow sorozat miatt vettem,de pc-n jóval szebb a grafika és lehet hozzá használni box kontrollert is, fps-nél pedig egyértelműen jobb a bill+egér.Valószinűleg beruházok egy ps-4 vagy xbox one konzolra majd ha lemegy az ára 70k-ra, ps2-t 2001-ben 130k-ért vettem aztán elég gyorsan lement az ára.
-
Gróf...
aktív tag
Mielőtt tovább feszegetnénk az élet értelmét, olvassuk el figyelmesen a 214-es hozzászólásomat. Íme a magyarázat: Mindenkinek szive-joga azzal törődni, vagy nem törődni amivel akar. DE! Ha kilencven százalék (nemtörődöm, lusta, más érdeklődésű, vallású, ostoba, imbecillis, debilis, atomfizikus, programozó matematikus, zseni, stb.) miatt én hátrányos helyzetbe kerülök, akkor had birkázzak már teljes joggal! Könnyebb egy embernek a vérét venni, mint elgondolkodni az ok-okozat kérdésén.
-
tobal
tag
Egyesek azt gondolják, hogy értenek az informatikához, mert bemagolnak egy raklap adatlapot. Sokan pedig úgy vannak vele, hogy több programozási nyelven tudnak elegánsan programozni, tucatnyi hálózati protokollt ismernek, többféle operációs rendszer működését is átlátják, nulláról képesek áramkört tervezni és építeni egy mikrokontroller köré, amit aztán ők maguk programoznak... és azt állítják magukról, hogy nem értenek az informatikához. És igazuk is van. Minél többet tudsz valamiről, annál inkább rájössz, mennyire sekélyes is a tudásod
.
A grafika beállítása valóban nem túl bonyolult feladat, de azért azt kissé erős kijelentés, hogy ha valaki nem azzal kezdi egy új játék megismerését, hogy 20 percig finomhangolja a beállításokat, akkor az már egy agyatlan hülyegyerek. Nekem is van olyan ismerősöm, aki egyébként gépész, kb MINDENT meg tud szerelni, mindennek érdekli a működése, ennél fogva az informatikához is jól ért, és mégis mindig meghagyja az alap beállításokat. Akkor ő már egy eszetlen birka, kedves Gróf úr?
Ő tipikusan olyan beállítottságú, hogy érdekli a dolgok működése, tehát lehetőleg mindent meg akar érteni, amit használ. Ez egyfajta beállítottság, és lehet attól valaki kiváló történész akár, kedves sad_Vamp, betéve tudhatja a lexikonok szövegét, attól még nem feltétlenül lesz meg benne az a kíváncsiság és érdeklődő természet, ami a kreatív embereket arra sarkallja, hogy mindent szétszedjenek, megértsenek, és új dolgokat alkossanak belőlük.
Szerintem nagyon durván elbeszéltek egymás mellett.
-
Set-Comment™
senior tag
válasz
sad_Vamp #218 üzenetére
Ugy latszik egyesek szerint a grafika beallitasa a crysisban feler egy iq-teszttel.
Egyebkent azt nem ertem, miert vannak ettol elszallva, ha veszed a faradtsagot szemmel lathatoan rajossz mi tortenik ha berheled, meg erteni se kell a fogalmakat. Pusztan lustasagbol nem szoktak vele szorakozni, mert nem erdekli a delikvenst. Fut azt kesz, a fotelmernok kvazi-ITs meg mar barmoz, birkaz es veri mellet hogy mennyire jol hasznalja a csuszkakat meg az on-off kapcsolokat.
-
JColee
őstag
-
sad_Vamp
őstag
Szóval ha te technikus/elektroműszerész/IT God vagy akkor már mindenkinek annak kéne lenni?
Van akit egyszerűen HIDEGEN hagyja, viszont másban jeleskedik...attól még nem birka. A világ nem csak fekete vagy fehér.... egész szép széles szükresáv is van benne (sok árnyalattal) csk nem kéne színvaknak lenni. Engemet sem érdekel egy csomó minden működése, másokhoz viszont nagyon is értek. Ezért meg tudom érteni azt is, akit nem mozgat a számítástechnika, csak HASZNÁLNI akarja.
-
Gróf...
aktív tag
válasz
sad_Vamp #215 üzenetére
Igen. Ahogy fogalmaztad. Tv-t, autót, telefont, mikro-t bármit. Mert érdekel minket. Mert a dolgok működését is akarjuk érteni.
A birkáknak nem magyarázzák el, hogy most miért erre, vagy arra kell legelniük.
Nem véletlenül oktatták régebben a gépjárművezetőket hibaelhárítás terén. Nem is volt annyi lerobbant autó egy kétszer három sávos út legbelső sávjában. Benne ostoba ábrázattal ülő tulajdonossal, aki ahhoz is hülye, hogy félretolja a szarát.
Hogy pontosak legyünk. A grafikai menüben való kotorászás nem igényel túl magas képesítést.
Maradjunk annyiban, hogy aki ostobán érzi jól magát, az maradjon is az. mi meg majd szörnyülködünk rajtuk tovább.
A cikk egyébként is úgy fogalmazódott meg szándékosan, hogy ezt a vitát kirobbantsa! (ehhez az észrevételhez szintén nem kell túl okosnak lenni!!!) -
sad_Vamp
őstag
Nem értem miért erőltetitek ezt a butulás dolgot.... Autót sem kell ma már bekurblizni ha menni akarsz valahová, pöccre indul. Úgy csináltok, mintha mindent megtudnátok szerelni otthon. Tudtok karburátort/injektort cserélni a kocsiban? Megtudjátok szerelni a TV-t ha nem kapcsol be, és a mikrót vagy a mobilotokat?! Na ugye?! Arról van szó, hogy ahhoz, hogy használj valamit nem kell PONTOSAN értened, hogyan is működik a "színfalak mögött". Nagy részetek nektek is ugyan olyan user a legtöbb dologgal kapcsolatban, mint ezek az emberek akikről a cikk szól. Csak mivel a fejeteket anyukátok derékszögben simogatja azt hiszitek jobbak vagytok a nooboknál. Főleg, hogy közben valószínűleg ugyan olyan noobok vagytok az élet más területein mint ők ezen.
-
Gróf...
aktív tag
Látom, sokan hasonlóképp gondolkodnak mint én. Butul a világ és azt a még magukra adó, érdeklődő emberek szívják meg! " fejlesztők megpróbálják annyira leegyszerűsíteni az alapvető grafikai beállításokat, amennyire csak lehet." Köszönjük szépen.
-
Polllen
félisten
Ez ilyen, engem is addig érdeklenek már csak a grafikai beállítások, hogy biztosan minden high-ra került-e és go...
Max akkor kezdem el piszkálni, ha nem megy full grafon, de az meg ritka.
Egyébként egyáltalán nem baj, hogy a userek az egyszerűsítést kikényszerítik. Csak ne az opciók eltűnésével járjon. Kell az az advanced fül is oda.
-
stranger28
addikt
válasz
M@trixfan #211 üzenetére
Ettől már csak az rosszabb, amikor egy informatikus vagy wannabe-informatikus leszólja a népet.
Dimat nem volt bonyolultabb, mint a molex dugdosás.Egy nem igénytelen és nem totál kezdő embertől elvárható lenne, hogy beállítsa valamilyen szinten. A töridoktor leül krázjiszozni az 500k-s PC-jén, tök reális.
Plusz olvasni mindenki tud, az még semmit nem jelent szvsz. Ha érti is, az már megint más. Ha el tudja érni, hogy általa mások is értsék, ammegmán...
-
M@trixfan
addikt
Én azt csak a melegnek tudom be, hogy egyesek azt hiszik attól értenek az informatikához, hogy tudnak gépet szerelni és be tudják állítani az opciókat játékokban. Attól lesz elbutulás, hogy rendesen működik valami alapból? Ez nagyon gyenge kedves kollégák! Megnyugtatásul közlöm, hogy akinek már megy a molex csati dugdosása és az "options" menü az kezdhet tanulni diszkrét matekot, programozást, algoritmus elméletet, szabályozástechnikát, stb... Egy művelt történész idióta lenne mert nem paraméterezi a grafikát, miközben többet olvasott már életében mint az egész topik összesen? Ugyanmár!
-
Zöld izé...
csendes tag
Na, ez a buli is megdöglött.
-
Cassi
őstag
A játékosok logikusan reagálnak, nem hülyék, mert a legtöbb esetben teljesen érthetetlen sok beállítás és a hatásuk totálisan kiszámíthatatlan. Nem segít az sem, ha valaki tisztában van a 3d-s grafikai fogalmakkal. A felmérést emiatt totális baklövésnek tartom.
Példa a WoW-ból: van olyan beállítás, hogy a víz minősége milyen legyen: low, fair, good, ultra. Honnan kellene egy játékosnak tudnia, hogy ezek százalékosan milyen hatást érnek el? Az sem mindegy, hogy éppen hol tart a játékban, mert van olyan pálya, ami teljesen víz alatt játszódik, annál nyilván komoly lassulást okozhat, ha valaki nagyon feltolja ezt az értéket. Ugyanez igaz raid kontra bóklászás esetén.
Konzolnál pontosan ugyanezek a problémák, sőt ott új problémák jöhetnek elő: sok tévé támogat Gaming módot, amellyel játék közben jobb képminőséget és gyorsabb válaszidőt lehet elérni. Ugyan a játékosok hány százaléka kapcsolgatja át a papa/mama tévéjét, ha leül játszani?
PC-n sajnos hátrány, hogy a Microsoft hosszú évek óta teljesen elhanyagolja a játszást segítő funkciók fejlesztését, körülbelül olyan szinten tesznek mindenkire, mint a Win 8 felületének tervezésekor. Egy GeForce Experience-szintű konfigurátornak már régen be kellett volna kerülnie az alaprendszerbe.
-
Goe
csendes tag
Nekem semmi bajom sincs azzal, hogy ha valaki szórakozni szeretne, akkor valóban szórakozni szeretne és nem beállításokkal pöcsölni. Az olvasás se egy bonyolult művelet, leveszem a polcról a könyvet, kinyitom és olvasok. Nincs ebben semmi problémamegoldás szóval akkor aki könyvet olvas az hülye/életképtelen, ugye? Szerintem nem. Ahogy az se aki alapértelmezett grafikai beállításokkal játszik, mondjuk aki ennek egyáltalán nincs tudatában és így szólja le a játék grafikáját az már megér egy misét
(meg az is aki hallgat rá)
A lényeg az, hogy szerintem (is) simán meg lehet ezt a feladatot hagyni a programra, természetesen a manuális beállítás lehetőségének megtartásával.Amit én sokkal durvábbnak tartok az az amikor felnőtt emberek ekéznek másokat, mert nem úgy/nem azzal játszanak amivel ők. Na ez óvodás szint. Szóval a konzol vs pc téma még hagyján, de a konzolos vs pc-s már nem valami vicces
-
SRII
őstag
Az új generációs konzolok érkezésével nagy teher nyomja az Intel, az AMD és az NVIDIA vállát, hiszen meg kell győzni a felhasználókat, hogy nem érdemes átköltözni a nappaliba, mivel a PC jobb alternatíva marad a játékra Mivel lehet meggyőzni? okos gyártok ezek, a pénzel basszameg!!
Az egyszerűség tekintetében a konzollal nem harcolhat a PC, de az Intel, az AMD és az NVIDIA próbál megoldást találni a problémákra. Pénz!! ennyi; megoldottam , ezek tényleg ennyire hülyék?
Nos, a gyártók, illetve a játékkiadók felmérései szerint a PC-s játékosok 90%-a szimplán az alapértelmezett grafikai beállításokon futtatja a programokat VICC, állítaná a ps-s feljebb is csak olyan termékek vannak olyan magas áron hogy egyáltalán nem éri meg az árukat sem, egy erősebb kari olcsóbb lenne biztos nem lenne ilyen gond! sőt ha már kifizetsz egy valag pénzt és még akkor is olyan erősségű gépet tudsz összerakni (400k ból) amely nem is tudja a játékokat full grafon eltolni, na hát akkor mitől menne el a kedve a pc-nek? na vajon mitől!
Az a baj hogy a PC termékek egyre , hogy is mondjam, szarabbak teljesítményben, árban viszont verik a csillagos eget is! el vannak maradva a játékokhoz teljesítmény igényeihez rendesen.
És akkor jön a meglepődés, a hülye user miért vesz 70k konzolt? miért nem vesz 400k ért pc? heeeennn..na vajon?Most akkor ezt töröljem vagy ne? most látom itt már szankciók vannak, elharapóztak a dolgok, bár ez szerintem a konzol PC dologhoz kacsolódik! ha nem akkor sorry,törölni nem tudok, de más hozzászólásom nincs a dologhoz.
-
Qru
MODERÁTOR
Utoljára szólok, hogy aki elkezdi újra a konzol vs pc témát vagy az offolást azt pihenőre küldöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest