- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Fotók, videók mobillal
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#57018880 #251 üzenetére
Erről már írtam cod fórumban elég sokat (meg egy cikket is). És az lett az vége hogy ha az adott multi szerveren nem tiltják akkor mindenki azt csinál amit csak akar.
Cod-nál és szinte minden quake szerűen hozzáférhető játéknál jelen van ez. Én sok időt öltem abba hogy a cfg ellen küzdjek, majd végül beleszartam a dologba és 600fps-el repültem a pálya fölött célzás nélkül lábra tartva a fegyvert fejeseket osztogattam elrontva azt a maradék pár ember játékát is aki nem ezt tette. Ez is egyfajta paraméterezés amit maguk a játékírók tettek lehetővé. Biztosan nem programozói hanyagságból hanem erre van igény. -
Miért is nem csinálnak olyan megoldást hogy a játék motorja egy adott fps-re igazítja a részletességet.
A felhasználónak csak adott minimum-maximum fps-t kellene beállítani ami alá ne menjen a játék (vagy ez alapból pl 30-60 lenne). Ezzel meg is oldódik a probléma, sőt a játék is élvezhetőbb lehet tőle hogy nincs nagy változás állandóan. Ha valakinek gyenge gépe van akkor is játszható marad a játék, ha erősebb akkor meg belerakhat extra dolgokat.
Persze jól megcsinálva van ennek értelme. -
Nálam ha felrakok egy játékot, első a hang beállítása majd a grafika egyből a felbontás ellenőrzésével aztán a többivel. Szinte mindig kikapcsolok olyanokat hogy motion blur, depth of field és minden olyat amit természetellenesnek gondolok. Az AA nálam játékfüggő, van ahol ront a képen van ahol javít de 2x-4x beállítás nekem megfelelő. FPS játékoknál felrakom a FOV-ot is számomra kényelmesre 90-100 körüli értékre, ha a játék ezt nem teszi lehetővé akkor külső módszerekkel megoldom.
Az újabb játékok szerencsére a felbontást eltalálják, a képfrissítést nem mindig de az a legkevesebb. A részletességnél ha tehetem az utolsó dologig kipróbálgatok mindent. Számomra szinte nincs olyan játék ahol a maximum grafika lenne a megfelelő.
Újabban FXAA féle élsimítást is be szoktam vetni, és van hogy képélesítést is alacsony fokozaton.Az az érzésem hogy túlságosan könnyűvé teszik a pc használatát, ennek köszönhető az hogy sokan hagyják alapbeállítások a játékokat.
Dos időkben setup vagy install exe és telepítés után egyből hangkártya IO DMA IRQ beállítás, ega, vga, mono..) vesa mód, ha nem elég az alsó memória akkor LH, himem.sys, devicehigh... később aztán felbontás, képfrissítés, dx, opengl, 3dfx...kiválasztása. Érteni kellet a géphez ha egyáltalán el tudd indítani a játékot.
Most meg install, aktiválás vagy egyéb DRM szívatás és egyből new game. Még csak nem is az options kínálja fel első indításkor, bezzeg a perces logók.. Én eleve a telepítést sem igazán értem, miért nem csak simán le kell másolni és kész akkor nem kellene keresgélni milyen szemetet hagy fent a gépen egy egy játék ha leszedem. (szerencsére steam ilyen szempontból jól csinálja)Bezzeg C64 LOAD "*",8,1 .... régi szép idők.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Combosnak tűnik a Thermalright legfrissebb, kéttornyos CPU-hűtője
- Milyen notebookot vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Monitor hiba topik
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest