- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zöld izé...
csendes tag
Na, ez a buli is megdöglött.
-
Zöld izé...
csendes tag
A lényeg hogy nem lesz egyetértés a két tábor között, szerintem soha.
Aki akar megsértődik és duzzog vagy nem, de ez van.Azért nagyon remélem az emberiség nem jut el arra a szintre ami a hülyék paradicsoma című filmben látható.
Egy ilyen jövőre nem lennék kíváncsi.
-
Zöld izé...
csendes tag
Én megmondom őszintén utálom a konzolokat, egyszerűen nekem nem jött be és ennyi.
A konzolos ismerőseimről:
1- Faszi légpuskával lövöldözik a galambokra unalmasabb idejében a kertjében. Meglát egy csikket a fűben és elhatározza keresztüllövi. A légpuska célzóját rászorítja a földön heverő csikkre majd lő. Ezek után csodálkozva néz rám hogyan lőhetett a csikk mellé a földbe.
2- Konzolos ismerősöm egyik legmegdöbbentőbb beszólása: Ötven méternél mélyebb bánya nincs a világon mert (100!) méteren már láva van.
3- Az ember PC-vel kezdte, de meglátott valamiféle jogi figyelmeztetést a neten minek után halálfélelemmel rántotta ki a csatlakozót a szolgáltató modemjéből azzal a megjegyzéssel, hogy őt figyeli az FBI. Innentől rendelte valakitől a másolt játékokat drága pénzért, mert ő nem mert letölteni. Később vett egy konzolt.
4- Következő delikvens azzal az ürüggyel állt át konzolra sok kínlódás után (megjegyzem totál hülye volt a PC-hez) hogy megunta a crack kínlódást és egyszerűbb neki megvenni az eredeti játékokat és csak beteszi és láss csodát megy a progi. Ezt az eredeti PC-s játékok megvételével is megtehette volna.
Itt nem egy emberről beszélek és még sokáig sorolhatnám az agyament dolgokat. Persze nem akarok általánosítani, viszont én nagyrészt ezt látom és ez elborzaszt. Érdekes módon a PC-s ismerősök között már kevesebb az ilyen agyhalott. Azért akad ott is egy pár. Náluk viszont a preferált játék értelmi szintjével szinte szorosan összefüggésbe tudnám hozni a saját értelmi felfogásukat. Nem vagyok pszichomókus, de mint ha összefüggés lenne a használt eszközök, programok és az egyedek értelmi szintje között.
De lehet csak beképzelem és én vagyok a hülye.
-
Zöld izé...
csendes tag
Bizony vannak szép számban olyan játékok amik grafikailag ugyan szépek, de maga a történet és egyéb dolgok már az agyhalottak szintjén vannak.
Sajnos egyre többet látok hasonlót, ezek is a leegyszerűsítés csapdájába estek és már semmi értelemmel nem rendelkeznek. Nem kell gondolkodni csak mész ölsz, ugrasz mászol, stb. Még azon sem kell filóznod hová ugorj vagy hogyan old meg a problémát mert kijelzi a lehetőségeket csak választanod kell. Mint ha TV-t néznél, csak ülsz a képernyő előtt és bambulsz ki a fejedből, automatikusan szinte hipnotikus transzban nyomogatva a billentyűzetet.
Hát szerintem ez sem a jó irány. Persze lehet ez a cél, mert hát kinek az érdeke ha gondolkodó emberek rohangálnak az utcán, ha van saját gondolatod és véleményed akkor nem vagy befolyásolható. Az pedig a hatalomnak nem jó.
-
Zöld izé...
csendes tag
válasz
Set-Comment™ #116 üzenetére
Kikérem magamnak hogy én bármilyen témában valamiféle guru lennék!!
Talán csak nagyon picit tapasztaltabb, de semmiképp nem guru.
-
Zöld izé...
csendes tag
Bizony sz....tenger volt, de azt hiszem mégis megérte. Rá voltunk kényszerülve a dolgok megértésére, most senkit nem érdekel mit hogyan miért csak egyszerűen elő keljen venni és játszani vagy épp használni. Persze ez a haladás és nem ragadhatnak le az akkori színvonalon, de azért engem még érdekel a dolgok felépítése működése stb.
-
Zöld izé...
csendes tag
Épp ezért írtam az Amiga nem volt túlbonyolítva, de szerintem az ilyeneknek ez is meghaladná az értelmi képességét.
A C64 géppel kapcsolatban: Volt olyan ismerősöm aki régen használta ezt a típust, aztán sok-sok évvel később mikor már a szekrények s padlások mélyén porosodtak a nagy öregek nekem még külön asztala volt a becsben tartott matuzsálememnek. Egyszer átjön a faszi, pont a régi géppel játszottam némi nosztalgiából és hát hüledezve nézte amint a különféle parancsokat rövidítve írtam be. Rám is szólt mit is csinálok mert az úgy nem jó. Szerencsétlen az évtizedek alatt nem is sejtette hogy ezeket rövidebben is be lehet gépelni. Tehát itt is már látszott csak játékra használta semmi más nem érdekelte, hiszen még az alapvető parancsokat sem ismerte teljes mértékben.
Akkor a DOS is kifogna a mai felhasználókon.
Tisztelet a kivételnek.
Na ez a jó a PC-ben, nem csak játszani lehet vele, hanem ezer másik dolgot is tehetsz ami kicsit megmozgatja az ember gondolkodását, beleértve az összeszerelést is ami a legnagyobb élmény mikor magadnak raksz össze egy jó gépet és érted is és felfogod mit miért raksz bele. Főleg mikor zsonglőrködik az ember a teljesítmény és a pénztárcája között úgy hogy a legjobb lehetőséget hozza ki az egészből az adott feltételekkel. Persze anno velem is elszállt a ló a ráfordított összeg tekintetében. Nemrég családi okok miatt mindent elvesztettem és most a nulláról ugyan, de akkor is újra kezdem, mert nincs más ami ennyire lekötne és amit ilyen mértékben élveznék.
-
Zöld izé...
csendes tag
Sajnos az új generáció nagy része sötét mint a ......!!!!
Megosztó oldalakon hetekig rinyálnak hogyan kell feltelepíteni a játékot majd újabb hetek telnek el mire ezer beírás után rájön a crack fellelhetőségi helyére egyáltalán. Már rég mindenki végigtolta az adott játékot és ezek még csak az elindításával töcsölnek nem hogy grafikai beállítások meg egyebek. Aztán jönnek a hozzászólások mennyire tré az adott játék grafikája.
Ezeknek tényleg a sz.r konzolok valóak, csak beteszi a lemezt és játszik a bugyuta játékával.
Mit kezdenének egy Commodore C64 vagy valamelyik másik típussal?? Felakasztaná magát mire rájönne hogyan is kell elindítani egy programot. Szerintem egy Amiga is komoly fejtörést okozna nekik, pedig ott sem volt túl bonyolult a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Elektromos autók - motorok
- intecpc: Miért érdemes felújított laptopot vagy számítógépet választani?
- Autós topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Léghűtés topik
- Nyaralás topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest