- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic V2 - origami
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
viszont nézd a pozitív oldalát (és ezt kellene, hogy elsődlegesen lásd szerintem): volt egy problmád, megoldottad. megtanultál egy olyan gondolatmenetet, amit ha ájfónnal kezded, sosem tanultál volna meg, mert nem kerültél olyan helyzetbe, nem voltál rákényszerítve. és ezt tudod az élet bármely más területén is hasznosítani
-
Zöld izé...
csendes tag
Bizony sz....tenger volt, de azt hiszem mégis megérte. Rá voltunk kényszerülve a dolgok megértésére, most senkit nem érdekel mit hogyan miért csak egyszerűen elő keljen venni és játszani vagy épp használni. Persze ez a haladás és nem ragadhatnak le az akkori színvonalon, de azért engem még érdekel a dolgok felépítése működése stb.
-
nubreed
veterán
Életképtelen, mert tudtommal már általános iskolától kezdve van valamilyen szintű informatikai oktatás az iskolákban. Ha 12 év, de legyen csak 8 vagy 4 év info tanulás alatt nem ragad rá egy alapszintű tudás, ha más nem annyi, hogy eligazodik egy grafikus felületen, legyen az bármilyen oprendszer, akkor azt a mai világba nem igazán tud érvényesülni...
-
Zöld izé...
csendes tag
Épp ezért írtam az Amiga nem volt túlbonyolítva, de szerintem az ilyeneknek ez is meghaladná az értelmi képességét.
A C64 géppel kapcsolatban: Volt olyan ismerősöm aki régen használta ezt a típust, aztán sok-sok évvel később mikor már a szekrények s padlások mélyén porosodtak a nagy öregek nekem még külön asztala volt a becsben tartott matuzsálememnek. Egyszer átjön a faszi, pont a régi géppel játszottam némi nosztalgiából és hát hüledezve nézte amint a különféle parancsokat rövidítve írtam be. Rám is szólt mit is csinálok mert az úgy nem jó. Szerencsétlen az évtizedek alatt nem is sejtette hogy ezeket rövidebben is be lehet gépelni. Tehát itt is már látszott csak játékra használta semmi más nem érdekelte, hiszen még az alapvető parancsokat sem ismerte teljes mértékben.
Akkor a DOS is kifogna a mai felhasználókon.
Tisztelet a kivételnek.
Na ez a jó a PC-ben, nem csak játszani lehet vele, hanem ezer másik dolgot is tehetsz ami kicsit megmozgatja az ember gondolkodását, beleértve az összeszerelést is ami a legnagyobb élmény mikor magadnak raksz össze egy jó gépet és érted is és felfogod mit miért raksz bele. Főleg mikor zsonglőrködik az ember a teljesítmény és a pénztárcája között úgy hogy a legjobb lehetőséget hozza ki az egészből az adott feltételekkel. Persze anno velem is elszállt a ló a ráfordított összeg tekintetében. Nemrég családi okok miatt mindent elvesztettem és most a nulláról ugyan, de akkor is újra kezdem, mert nincs más ami ennyire lekötne és amit ilyen mértékben élveznék.
-
Integra
titán
azok akik még zx spectrum-on, c64-en, amiga-n és 286 etc nőttek fel, végigjárva a ranglétrát, azok kreatívak, megtanulták, hogy hogyan kell problémát megoldani. nem csak konkrétan it-re nézve, hanem általánosságban is. ülj le ma egy kerek asztalhoz étteremben 4 másik jogásszal, és nem tudják a kis kerek asztalra letenni a téglalap alakú tálcájukat és nem is tudják, hogy mi tévők legyenek.. inkább keresnek hozzá téglalap alakú asztalt... komolyan mondom drámai volt nézni, ahogy ott tanakodtak, hogy mi legyen... de persze mindegyiknek ájfónja volt..
-
vampire17
addikt
Sztm azert nem art elvalasztani a "szamitogep buzeralast" meg a rendeltetesszeru hasznalatot.
Pl ha veszek egy Fullos kis TV-t de meg a bekapcsolassal is gondjaim vannak, akkor igenis bennem van a hiba, mert itt egy olyan dologrol beszelunk, amit a felhasznaloknak keszitettek. A TV interfeszet ugy talaltak ki, hogy ugymond a "hulye is megertse" Az mas, hogy meg igy sem megy...
Ugyanez van a jatekokkal. Senki sem azt kerte, hogy bogarasszanak az .inf meg . conf fileok kozott, csak hogy hasznaljak a jatekban ertelemszeruen es konnyen elerheto beallitasi lehetosegeket. Ez meg messze nem "buzeralas"
-
gianni85
veterán
Na igen. Egyébként meg nyilván a 90% tele van olyan emberekkel akik egyáltalán nem értenek a számítógépekhez. Ezért megint csak a konzolokat felhozni.... Régen is rengetegen voltak akik használták a PC-t játékra, de finguk se volt az egészről. Csak 2005 előtt nem nagyon csináltak szerintem ilyen felmérést. lehet nem is volt még kivitelezhető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest