Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Razarus

tag

válasz Gróf... #217 üzenetére

Én még ebben a rendszerben viszgáztam, azonban azóta már semmire nem megyek a műszaki ismereteimmel, ugyanis az út mellett, két csavarhúzóval és egy fogóval megszerelhetó autók már mind a múlté.
    Egy mai, modern autóban a kritikus részek eleve le vannak plombálva és amúgy is jobban jár mindenki (üzemeltető, szervíz, stb) ha inkább nem állsz neki gyártó/gyártmány specifikus ismeretek hiányában szerelgetni az autódat, mert jóeséllyel csak növeled a bajt. (Ha egyáltalán van odavaló, speciális bitfej vagy kulcs a birtokodban.) A személyautóknal ez már vagy 10 éve így van, de a legtöbb kamion, tréler stb. fedélzeti számítógépe is szimplán letilt és kéri értesíteni szervízt, ha nagy baj. Egyetlen lehetőséged a telefonálás.
    Ezekben mit akarsz te szerelni, az út mellett, amikor a szervíz is azzal kezdi, hogy rádugja a laptop megfelelő kialakítású csatlakozóját pld. szivargyújtóra, és a saját, egyedi fejlesztésű programjával olvassa ki az adatokat az autó fedélzeti számítógépéből?

Szumma: korszerű autókól beszélve, teljesen felesleges az égő- és kerékcserén, illetve az ablakmosó feltöltésén kívűl máshoz érteni. A valamikor magától értetödő olajszint ellenőrzés is kezd neccessé válni, mert pld. haver audi-jában már az olajbeöntő nyílás is le van plombálva azért, nehogy a laikus üzemeltető valami sz@r akciós olajat öntsön motorba!

"Nem véletlenül oktatták régebben a gépjárművezetőket hibaelhárítás terén. Nem is volt annyi lerobbant autó egy kétszer három sávos út legbelső sávjában. Benne ostoba ábrázattal ülő tulajdonossal, aki ahhoz is hülye, hogy félretolja a szarát."

• sad_Vamp

őstag

válasz Gróf... #217 üzenetére

Szóval ha te technikus/elektroműszerész/IT God vagy akkor már mindenkinek annak kéne lenni?

Van akit egyszerűen HIDEGEN hagyja, viszont másban jeleskedik...attól még nem birka. A világ nem csak fekete vagy fehér.... egész szép széles szükresáv is van benne (sok árnyalattal) csk nem kéne színvaknak lenni. Engemet sem érdekel egy csomó minden működése, másokhoz viszont nagyon is értek. Ezért meg tudom érteni azt is, akit nem mozgat a számítástechnika, csak HASZNÁLNI akarja.

• sad_Vamp

őstag

válasz Gróf... #214 üzenetére

Nem értem miért erőltetitek ezt a butulás dolgot.... Autót sem kell ma már bekurblizni ha menni akarsz valahová, pöccre indul. Úgy csináltok, mintha mindent megtudnátok szerelni otthon. Tudtok karburátort/injektort cserélni a kocsiban? Megtudjátok szerelni a TV-t ha nem kapcsol be, és a mikrót vagy a mobilotokat?! Na ugye?! Arról van szó, hogy ahhoz, hogy használj valamit nem kell PONTOSAN értened, hogyan is működik a "színfalak mögött". Nagy részetek nektek is ugyan olyan user a legtöbb dologgal kapcsolatban, mint ezek az emberek akikről a cikk szól. Csak mivel a fejeteket anyukátok derékszögben simogatja azt hiszitek jobbak vagytok a nooboknál. Főleg, hogy közben valószínűleg ugyan olyan noobok vagytok az élet más területein mint ők ezen.

Új hozzászólás Aktív témák